Vištienos pūkučiai
Reikės :
maltos vištienos krūtinėlės;
kiaušinio;
vištienos prieskonių
druskos;
pipirų
kelių skiltelių česnako
džiovinto batono kubelių
Įdarui:
1-2 virtų kiaušinių
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
krapų
Faršą sumaišome, įberiame prieskonių, druskos, pipirų, įspaudžiame česnako. Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Kiaušinius ir sūrį sutarkuojame burokine tarka, įberiame supjaustytus žalumynus. Slapiom rankom formuojame kotletus, dedant į vidų po šaukštą įdaro. Visą kotletą aplibdome džiovintais batono kubeliais (Nedarakyte labai dideliu kotletų, nes aplibdant jie ženkliai padideja)
Kepame ant įkaitintos keptuvės aliejuje ant nedidelės ugnies, vis apverčiant kad batono kubeliai nepradėtų svilti.
P.S. jei lieka įdaro, sumaišom su majonezu ir gaunasi pikantiška mišrainė
Skanaus!
QUOTE(Endži @ 2012 10 16, 10:16)
kaip džiovinat batoną, supjaustot kubeliais ir paliekat apdžiūti, ar kitaip?
QUOTE(Floora @ 2012 10 16, 09:42)
kaip džiovinat batoną, supjaustot kubeliais ir paliekat apdžiūti, ar kitaip?
as padziovinau trupuciuka ji orkaitej
Bulvių keksiukai su lašiša
Produktai:
5 didelės bulvės
pusė svogūno galvutės
1 kiaušinis
1 valg.šaukštas miltų
druskos pagal skonį
sviesto
grietinės ir sūdytos lašišos
Bulves sutarkuojame burokine tarka ir nuspaudžiame.
Svogūną smulkiai sukapojame ir dedame prie bulvių.
Įmušame kiaušinį, įberiame druską, miltus ir gerai išmaišome.
Keksiukų formeles ištepame sviestu ir sudedame bulvių masę.
Ant viršaus dedame po gabaliuką sviesto.
Kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 25 minutes.
Pateikiame su grietinė ir lašiša.
Produktai:
5 didelės bulvės
pusė svogūno galvutės
1 kiaušinis
1 valg.šaukštas miltų
druskos pagal skonį
sviesto
grietinės ir sūdytos lašišos
Bulves sutarkuojame burokine tarka ir nuspaudžiame.
Svogūną smulkiai sukapojame ir dedame prie bulvių.
Įmušame kiaušinį, įberiame druską, miltus ir gerai išmaišome.
Keksiukų formeles ištepame sviestu ir sudedame bulvių masę.
Ant viršaus dedame po gabaliuką sviesto.
Kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 25 minutes.
Pateikiame su grietinė ir lašiša.
QUOTE(Endži @ 2012 10 16, 10:16)
o nėra labai kietas tas batonas kai iškepa?
klausiu dėl to, kad dukra nešioja breketus, ir negalima kas kieta
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 10 16, 15:55)
o nėra labai kietas tas batonas kai iškepa?
klausiu dėl to, kad dukra nešioja breketus, ir negalima kas kieta
klausiu dėl to, kad dukra nešioja breketus, ir negalima kas kieta
Kiek teko kazka panasaus valgyti, tai pakankamai kieti tie gabaliukai budavo.
QUOTE(Tigris @ 2012 10 16, 16:18)
Kiek teko kazka panasaus valgyti, tai pakankamai kieti tie gabaliukai budavo.
bet jei vėliau truputį patroškinus, pagal viską turėtų suminkštėti
QUOTE(Endži @ 2012 10 16, 10:16)
faršo įtariu turi būti labai plonai, kad spėtų iškepti?
QUOTE(Endži @ 2012 10 16, 09:16)
Šituos esu kažkada kepus, labai daug aliejaus geria tas batonas, vėliau sakiau orkaitėj bandysiu kept, bet taip ir pamiršau, reiks dabar jau bandyt, kadangi matau priminimą
QUOTE(Elena @ 2012 10 16, 15:15)
[color=darkviolet]Bulvių keksiukai su lašiša
Produktai:
5 didelės bulvės
pusė svogūno galvutės
1 kiaušinis
1 valg.šaukštas miltų
druskos pagal skonį
sviesto
grietinės ir sūdytos lašišos
Kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 25 minutes.
Produktai:
5 didelės bulvės
pusė svogūno galvutės
1 kiaušinis
1 valg.šaukštas miltų
druskos pagal skonį
sviesto
grietinės ir sūdytos lašišos
Kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 25 minutes.
QUOTE(Furtado @ 2012 10 16, 21:28)
Šituos esu kažkada kepus, labai daug aliejaus geria tas batonas, vėliau sakiau orkaitėj bandysiu kept, bet taip ir pamiršau, reiks dabar jau bandyt, kadangi matau priminimą
apie koki batona jus cia snekat? recepte nematau jokio batono ir kepami jie orkaitej
QUOTE(rootha @ 2012 10 16, 20:32)
apie koki batona jus cia snekat? recepte nematau jokio batono ir kepami jie orkaitej
Jezau Pataisiau aukščiau žinutę, nesuprantu ką aš čia suspaudžiau cituoti
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 10 16, 14:55)
o nėra labai kietas tas batonas kai iškepa?
klausiu dėl to, kad dukra nešioja breketus, ir negalima kas kieta
klausiu dėl to, kad dukra nešioja breketus, ir negalima kas kieta
na nera labai minsti tai tikrai
QUOTE(mindaiva @ 2012 10 16, 19:16)
faršo įtariu turi būti labai plonai, kad spėtų iškepti?
rasiau recepte, kad reiketu daryt nedidelius, kad farsas prakeptu, nes kitaip prades degti ums tie skrebuciai o vidus bus neiskepes