Sveikos,
na žiūrėjau žiūrėjau aš į tą moliūgėlį ir nutariau jį "prikimšti"
improvizuokit ,bandykit pagal save dar ką nors pakeisti,o aš dedu savo receptuką
moliūgėlis (jis pas mane buvo ~20 cm pločio)
ryžių plikytų pokelis
faršo ~300 gr. (kokio pageidaujat,aš turėjau kiaulienos)
svogūnas (mano didokas buvo)
morka taip pat nemaža
česnako 2 skiltelės
turėjau saliero ropelę mažą,panaudojau
druska
juodieji pipirai (arba prieskoniai pagal jūsų skonį)
Verdam ryžius (verdant nesūdžiau)~15 min.,kol virė kepiau faršą į kurį taip pat sudėjau tarkuotą morką,per pusę išilgai pjaustytą svogūną,trakuotą salierą ir sutrakuotą česnaką,viskas kartu kepė (be riebalų,užteko kiek iš faršo buvo).į galą kepimo užbėriau druskos,pipirų.išvirtus ryžius sumaišiau su faršo mase.
moliūgėlį perpjoviau per pus,išskobiau (nupjoviau po juo šiek tiek,kad galėtų stovėti) ir sukrėčiau masę į jį.ant skardos užpyliau šiek tiek aliejaus ir padėjau kepti ~180' orkaitę ~45 min.
galiu pasakyt,kad mums patiko
valgėm su marinuotais mažais agurkėliais,tik gal kitą kart imčiau daug didesnį moliūgą ir nedėčiau su kaupu,kad viskas tušintūsi viduje.
skanaus
(nepykit ant foto labai,daryta su telef.vakare kai iškepė,nes fotoaparatas Londone...)
Yra žmonės jaukūs kaip namai. Apkabini juos ir supranti - aš namie...