Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(irmulia @ 2012 10 11, 10:49)
Kam gabaliuką nesaldaus karštų sumuštinių kekso ?  biggrin.gif

-------------

Patiekti su šviežiomis daržovėmis/salotomis. 

Skanaus  mirksiukas.gif



papildymas : jei Croc kekso liko kitai dienai : supjaustyti riekelėmis ( ~1 cm storio) ir apkepti iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje be riebalų - puikiai sušyla ir gardžiai apskrunda thumbup.gif ... o jei dar šalia patiektos šviežios daržovės wub.gif darbo visai nedaug ir šeimyna soti mirksiukas.gif
Atsakyti
Idaryta cukinija

user posted image

•2 vidutinių cukinijų
•0,5 kg. faršo
•svogūno
•2 česnako skiltelių
•3 prinokusių pomidorų
• 5 didesnių pievagrybių
•100 g. fermentinio sūrio
•1 a. šaukštelio džiovintų čiobrelių
•jūros druskos
•šviežiai maltų juodųjų pipirų
•grietinėlės


Cukinijas nuplaunam, perpjaunam pusiau, išskrobiam vidų.
Pasiruošiam įdarą: pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, sudedam faršą, pievagrybius. Pomidorus įmetam į verdantį vandenį keliom sekundėm, po to į šaltą vandenį ir nulupam. Supjaustom nedideliais kubeliais ir sudedam į apkepintą faršą. Viską gerai patroškinam, kol pomidorai susitroškins. Sudedam prieskonius – čiobrelius, druską, pipirus, grietinele. Paruošta faršo mase įdarome išskrobtas cukinijas. Sudedam į kepimo skardą (aš iškloju kepimo popieriumi, kad mažiau plovimo būtų ) ir dedam į įkaitintą iki 200 °C orkaitę apie 10 min. Išimam – apibarstom cukinijų paviršių tarkuotu sūriu ir vėl dedam į orkaitę kol sūris išsilydys.
Gal nuotraukoj taip ir neatrodo (cia fotografuota jau pravesusi), bet iš tikrųjų mums labai patiko. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutikutule: 12 spalio 2012 - 21:34
Sveikos,

na žiūrėjau žiūrėjau aš į tą moliūgėlį ir nutariau jį "prikimšti" biggrin.gif improvizuokit ,bandykit pagal save dar ką nors pakeisti,o aš dedu savo receptuką

moliūgėlis (jis pas mane buvo ~20 cm pločio)
ryžių plikytų pokelis
faršo ~300 gr. (kokio pageidaujat,aš turėjau kiaulienos)
svogūnas (mano didokas buvo)
morka taip pat nemaža
česnako 2 skiltelės
turėjau saliero ropelę mažą,panaudojau
druska
juodieji pipirai (arba prieskoniai pagal jūsų skonį)

Verdam ryžius (verdant nesūdžiau)~15 min.,kol virė kepiau faršą į kurį taip pat sudėjau tarkuotą morką,per pusę išilgai pjaustytą svogūną,trakuotą salierą ir sutrakuotą česnaką,viskas kartu kepė (be riebalų,užteko kiek iš faršo buvo).į galą kepimo užbėriau druskos,pipirų.išvirtus ryžius sumaišiau su faršo mase.
moliūgėlį perpjoviau per pus,išskobiau (nupjoviau po juo šiek tiek,kad galėtų stovėti) ir sukrėčiau masę į jį.ant skardos užpyliau šiek tiek aliejaus ir padėjau kepti ~180' orkaitę ~45 min.
galiu pasakyt,kad mums patiko smile.gif valgėm su marinuotais mažais agurkėliais,tik gal kitą kart imčiau daug didesnį moliūgą ir nedėčiau su kaupu,kad viskas tušintūsi viduje.

skanaus (nepykit ant foto labai,daryta su telef.vakare kai iškepė,nes fotoaparatas Londone...)

user posted image



Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 11, 19:18)

Butinai si gaminsiu,nes gundo labai mirksiukas.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Spageti su pievagrybiais ir medžiotojų dešrelėm
Reikės:

Makaronų spageti;
medžiotojų dešrelių;
didelis indelis pievagrybių
2-3 skilteles česnako;
200 ml grietinėlės
žalumynų
kietojo sūrio Džiūgo
aliejaus kepimui
Spageti išverdame pagal instrukciją, tuo tarpų pakepiname ant aliejaus pievagrybius, supjaustytas griežinėliais medžiotojų dešreles, įspaudžiame česnako , įpilame grietinėlės ir suberiame žalumynus. Truputį patroškiname, įdedame išvirtus spageti ir keleta min dar patroškiname.
Paruoštą spagetį lekštėse pabarstome smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus!
user posted image
Atsakyti
Sūrio kepsneliai

user posted image

Reikės:

300 – 400 g fermentinio sūrio
4 kiaušinių M dydžio
maltų džiūvėsėlių

Sūrį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pavolioti plaktame kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Sūrį dėti į karštą aliejų ir trumpai apkepti iš abiejų pusių. Garnyrui patiekti bulvyčių fri. Prie kepsnelių tinka majonezo + spausto česnako + druskos ir maltų pipirų padažas.

Šio kiekio sūrio užteks pavalgyti 4 žmonėms.
Atsakyti
Didziosios krevetes su basmati ryziais wub.gif

Tiksliu proporciju nerasysiu, nes pagal skoni ir kieki koki gaminsites, tiesiog rasysiu kiek as dejau 4u.gif
Reikes:

Pamidoru (2-3)
Poro
Cesnako (as dedu daug ~1-1,5 galvutes nemazos)
Prieskoniai (pagal skoni, as dejau druska, pipirai, truputis kario ir raudonuju saldziuju papriku, dziovinto baziliko ir petrazoliu).
Citrinos
Krevetes (pirkau saldytas virtas be kiauto)
Basmati ryziai

Krevetes atsildom ir uzmarinuojam su prieskoniais ir truputi citrinos ispaustos (marinuotis ~ 0,5-1 val)
Uzsikaiciam ryzius, verdu paprastai be nieko.
Susmulkinta cesnaka ir pora dedam kepti i keptuve. Taip pat nuplikinam pamidorus ir juos nulupam, tuomet supjaustom smulkiais kubeliais. Taip pat dedam i keptuve. Barstom prieskonius ir viska kepinam toliau. Galiausiai sudedam krevetes ir dar kelias minutes pakepinam kol krevetes ikais ( ilgiau nei 4 minuciu nekepinu, nes jos jau virtos ir veliau darosi kaip gumines)

user posted image


user posted image




 ! 
Rykute, dėkite ne didesnes nei 500- 640 pixelių nuotraukas! Šį kartą jas sumažinu, bet kitą kartą radusi, trinsiu lauk.



moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 15 spalio 2012 - 10:16
Kitokie pusryčių sumuštiniai

user posted image
Reikės 1 sumuštiniui pagaminti :

2 riekių forminės duonos
kelių griežinėlių kumpio ar dešros
kelių griežinėlių pomidoro
kaušinio
svogūno laiškų
druskos
pipirų

Eiga matosi foto, todėl neaprašynėsiu wink.gif
user posted image
epame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje ~ 30-40 min, laiką nurodžiau maždaug, siūlau vis užmest akį, kad kiaušinis būtinai iškeptų!
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 10 15, 00:02)
Sūrio kepsneliai

---------------------

Reikės:

    300 – 400 g fermentinio sūrio
    4 kiaušinių M dydžio
    maltų džiūvėsėlių

Sūrį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pavolioti plaktame kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Sūrį dėti į karštą aliejų ir trumpai apkepti iš abiejų pusių. Garnyrui patiekti bulvyčių fri. Prie kepsnelių tinka majonezo  + spausto česnako + druskos ir maltų pipirų padažas.

Šio kiekio sūrio užteks pavalgyti 4 žmonėms.

Norejau paklausti o koki suri naudojate, nes man is bet kokio nesigauna tokie, kad butu is isores kietokas tas suris, o viduj issilydes g.gif Labai istezta tie suriai ir prisigeria riebalu verysad.gif


 ! 
Gretucka, necituokite nuotraukų .


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 15 spalio 2012 - 15:01
QUOTE(Gretucka @ 2012 10 15, 14:50)
Norejau paklausti o koki suri naudojate, nes man is bet kokio nesigauna tokie, kad butu is isores kietokas tas suris, o viduj issilydes g.gif Labai istezta tie suriai ir prisigeria riebalu verysad.gif

Visada perku tik sūrį, ne sūrio produktą! Kiek esu kepusi, tinka visi sūriai. Juos reikia labai trumpai kepti, nes bet kuris sūris, labai greitai lydosi. Riebalų tikrai nėra per daug g.gif Reikia dėti į karštus riebalus, kiekvieną pusę kepti apie 2 - 3 min. ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 10 15, 01:02)
Sūrio kepsneliai

Jau radau atsakyma del surio,nes norejau paklausti to paties blush2.gif .Labai skaniai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 15 spalio 2012 - 16:13
QUOTE(due drops @ 2012 10 15, 17:12)
Jau radau atsakyma del surio,nes norejau paklausti to paties blush2.gif .Labai skaniai atrodo biggrin.gif

4u.gif tikrai labai skanu ir greita thumbup.gif Jei tik yra kokia akcija sūriui, tai visada kepu tuos kepsnelius, nes visa šeima labai juos mėgsta wub.gif
Atsakyti