Fetos ir cukinijų blyneliai 12 - ai vidutinio dydžio blynelių
Reikės:
* 1 vid. dydžio cukinijos (naudojau jauną žalią)
* 1/2 poro ( galima dėti svogūną)
* 2 kiaušiniai
* 60 -70 gr fetos sūrio
* 60 gr maltų džiūvėsių
* druskos, juodųjų pipirų
* žiupsnelis susmulkinto šviežio (džiovinto) baziliko
Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Nuplauti cukiniją, nupjauti jos galus, ir sutarkuoti stambia burokine tarka.
Nuplauti ir smulkiai supjautyti porą (arba svogūną) .
Giliame inde sudėti tarkuotą cukiniją ir smulkintą porą - viską gerai permaišyti.
Įberti smulkintą šviežią baziliką (arba tiks džiovintas) bei sutrupintą mažais gabaliukais fetos sūrį.
Įmušti 2 kiaušinius, suberti maltus džiūvėsius, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Viską labai gerai permaišyti.
Šaukšto pagalba ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos išdėlioti paruoštą masę, suformuoti blynelius, jų paviršių kiek paspausti/paploti ranka.
Pastatyti kepti 10 - 15 min. iš abiejų pusių (t.y.: 10-15 min. vieną blynelių pusę apkepti, tada išimti iš orkaitės, apversti blynelius ir vėl pastatyti kepti 10-15 min.)
Patiekti dar šiltus su šviežiomis daržovėmis.
Puikiai tinka baltasis padažas, paruoštas iš liesos grietinėlės ( 10 % riebumo grietinėlę pakaitinti iki pradės tirštėti ant silpnos ugnies su 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo, pagardinti maltu muskato riešutu, pipirais, druska)
Skanaus