Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(nepamenuu @ 2012 10 07, 16:44)
dariau siuos bulviu ragelius smile.gif bet labai tesla lipo prie ranku ir kepti tokie trapus. tikras kantrybes isbandymas buvo smile.gif o cia teslai nereikia kokiu miltu arba ko reikia ideti kad butu lipnesne tesla ir ne taip kabintusi prie ranku?


rankas reikėtų aliejumi truputį patepti ir tešla nelips prie rankų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nepamenuu @ 2012 10 08, 20:00)
.... o gal mesa kazkaip pries tai pakepti reikia?

Manau, kad jus kepet ant per dideles ugnies wink.gif. Virsus greit iskepe, o vidus ir nespejo.
Atsakyti
Kiaulienos - burokėlių troškinys

user posted image

3 žmonėms:
Kiauliena 400 gr.
Marinuoti burokėliai (obuolių sultyse) stiklainiukas
Bulvės (nedidelės) 10 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai
Miltų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti.
Kol kiauliena marinuojasi - nusiskuskite, susipjaustykite ir užsikaiskite bulves (pasūdytame vandenyje).
Kiaulienos gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Tada į keptuvę supilkite burokėlius (su visu skysčiu), ugnį sumažinkite iki minimalios. Paragaukite ar netrūksta druskos (man trūko) ir įberkite juodųjų pipirų. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui - į keptuvę supilkite virtas bulves, išmaišykite ir išjunkite. Palikite keptuvę ant viryklės dar dešimčiai minučių, kad skoniai susigertų.
http://tingiojikiaul...-troskinys.html
Atsakyti
Fetos ir cukinijų blyneliai

user posted image

user posted image

user posted image



12 - ai vidutinio dydžio blynelių

Reikės:

* 1 vid. dydžio cukinijos (naudojau jauną žalią)
* 1/2 poro ( galima dėti svogūną)
* 2 kiaušiniai
* 60 -70 gr fetos sūrio
* 60 gr maltų džiūvėsių
* druskos, juodųjų pipirų
* žiupsnelis susmulkinto šviežio (džiovinto) baziliko

Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Nuplauti cukiniją, nupjauti jos galus, ir sutarkuoti stambia burokine tarka.
Nuplauti ir smulkiai supjautyti porą (arba svogūną) .
Giliame inde sudėti tarkuotą cukiniją ir smulkintą porą - viską gerai permaišyti.
Įberti smulkintą šviežią baziliką (arba tiks džiovintas) bei sutrupintą mažais gabaliukais fetos sūrį.
Įmušti 2 kiaušinius, suberti maltus džiūvėsius, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Viską labai gerai permaišyti.
Šaukšto pagalba ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos išdėlioti paruoštą masę, suformuoti blynelius, jų paviršių kiek paspausti/paploti ranka.
Pastatyti kepti 10 - 15 min. iš abiejų pusių (t.y.: 10-15 min. vieną blynelių pusę apkepti, tada išimti iš orkaitės, apversti blynelius ir vėl pastatyti kepti 10-15 min.)

Patiekti dar šiltus su šviežiomis daržovėmis.

Puikiai tinka baltasis padažas, paruoštas iš liesos grietinėlės ( 10 % riebumo grietinėlę pakaitinti iki pradės tirštėti ant silpnos ugnies su 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo, pagardinti maltu muskato riešutu, pipirais, druska)

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Taupūs troškinti rauginti kopūstai

user posted image

3 žmonėms :
Rauginti kopūstai 850 gr. (maišelis)
Pomidorų padažas
šoninės/lašinių odelės
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai, cukrus

Kopūstus, su visu skysčiu, suverskite į puodą (aš neperplaunu) ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vandens pilkite tiek, kad vos vos apsemtų kopūstus. Kadangi mano perkamuose kopūstuose jau yra kmynų ir morkų, tai papildomai nededu. Kai tik vanduo užkunkuliuoja - dėkite sultinio kubelius (aš dedu 3 vnt.), cukrų (aš dedu valgomąjį šaukštą) ir juostelėmis pjaustytas odeles. Uždenkite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 40 minučių. Nepamirškite kartais pamaišyti. Tada įberkite juodųjų, kvapiųjų pipirų ir supilkite pomidorų padažą (aš pilu Spilvos negailėdama). Patroškinkite dar 20 minučių, jei trūksta vandens - įpilkite.
Visas troškinimo laikas išeina apie valandą. Man dažniausiai vandens nepritrūksta.
http://tingiojikiaul...i-kopustai.html
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 10, 14:15)

siuos butinai isbandysiu, nes guli pora cukiniju namie, aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
Kam gabaliuką nesaldaus karštų sumuštinių kekso ? biggrin.gif

Croc'cake'as - sumuštinių keksas

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ingredientų kiekis paskaičiuotas 30 cm ilgio pailgai kekso kepimo formai

Reikės:


* 12 riekių sumuštinių duonos
* 9 griežinėlių virto kalakutienos kumpio
* 9 gabaliukų President sūrio sumuštiniams
* 3 kiaušiniai
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 50-100 gr tarkuoto parmezano sūrio (ar kito sūrio)
* druskos, pipirų




1) Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Į kepimo popieriumi išklotą (ar lašeliu sviesto išteptą) pailgą kekso kepimo formos dugną sudėti sumuštinių riekes ( Jei reikia, apipjausyti, kad tilptų)
2) Giliame inde išplakti kiaušinius su grietinele, pagardinti druska ir pipirais. Įtarkuoti smulkia tarka pusę kiekio parmezano sūrio. Viską išmaišyti.
3) Ant duonos riekių šiek tiek užtepti paruošto sūrio/kiaušinių/grietinėlės plakinio, išlyginti su šaukštu. Uždėti kalakutienos kupmio griežinėlius, tada užkloti President sūrio gabaliukais. Užpilti sūrio plakiniu. Toliau uždėti duonos riekes, užtept sūrio plakiniu, sudėti kumpio griežinėlius bei ant viršaus sūrio gabaliukus ir taip sluoksniuoti iki viršaus.
4 ) Paskutinis sluoksnis turi būti duonos riekės, ant jų užpilti likusį sūrio plakinį ir užbarstyti likusiu sutarkuotu parmezano sūriu.


5) Pastatyti kepti 30 - 40 minučių. Jei paviršius per daug skrunda, uždengti aliuminio folija ir toliau kepti. Ar jau iškepęs, keksą galima patikrinti taip : įsmeigti medinį iešmelį ar peilio galiuką ir ištraukti - iešmelis (ar peilio galiukas ) turi būti sausas/švarus.)
Patiekti dar šiltą, tik gali būti sudėtinga supjautyti , tad patogiausiai kepti individualiose formelėse. Arba atvėsinti 15 minučių / pilnai atšaldyti ir patiekti kaip šaltą.

Patiekti su šviežiomis daržovėmis/salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 11, 10:49)
Kam gabaliuką nesaldaus karštų sumuštinių kekso ?  biggrin.gif

Man bigsmile.gif .Fantastiskai atrodo,butinai bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 10 11, 12:18)
Man bigsmile.gif .Fantastiskai atrodo,butinai bandysiu biggrin.gif



tokio sumuštinių kekso variantų gali būti begalės : ir visai be mėsos, naudojant pvz. kokias daržoves ( tarkim, cukinija puikiai tinka) mirksiukas.gif

arba su žuvimi : lašiša, tunu ir pan. mirksiukas.gif

dar tiktų kokia sojos mėsa ax.gif

galima keisti sūrį : ožkos, sojos sūriu ( tofu), mozarelos ir pan.

dėti špinatus, pomidorą, morkų piurė/griežinėliai ir .t.t.. biggrin.gif
Atsakyti
Morkų / cukinijų / moliūgų apkepas


user posted image

4-5 asmenims

Reikės:

* ~ 700 g cukinijų ( 2 vid. dydžio jaunos žalios)
* 4 didesnių morkų
* ~ 300-350 g moliūgo
* 2 kiaušiniai
* 2 sutrintos česnako skiltelės
* 1/2 -1 smulkiai pjaustyto poro ( galima keisti svogūnu)
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 50 g gabaliukais sutrupinto fetos sūrio
* 50- 100 g smulkiai supjaustyto virto kalakutienos kumpio
* druskos, pipirų, malto muskato riešuto (nebūtinai)

Nuplauti cukinijas ( odelę palikti) , sutarkuoti stambia tarka.
Atskirai sutarkuoti morkas ir moliūgą.
Keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus keliomis minutėms patroškinti sutarkuotas morkas ir moliūgą su smulkintu poru (svogūnu) iki apminkštės.
Kitame kaitinimo inde sudėti tarkuotas cukinijas ir su trintu česnaku aptroškinti iki cukinijos suminkštės.
Plakimo inde išplakti kiaušinius su grietinėle, sumaišyti su apkeptomis daržovėmis, pagardinti druska, maltais pipirais bei žiupsneliu malto muskato riešuto.
Sudėti trupintą fetos sūrį, smulkintą kalakutienos kumpį - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į lašeliu aliejaus išteptą kepimo skardą.
Pastatyti kepti ~ 30- 40 min. 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iki apkepo paviršius nebeburbuliuos ir dailiai apskrus.
Patiekti iš karto.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiauliena ant kopūstų

Idėją nusižiūrėjau nuo brashke77 biggrin.gif

user posted image

3 žmonėms :
Kiauliena 300 - 400 gr.
Jūros druska, juodieji piprai, raudonoji ("saldžioji") paprika, malti lauro lapai
Kopūstams:
Rauginti kopūstai 850 gr. (maišelis)
Pomidorų padažas 100 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai

Kiaulieną susipjaustykite plonais, plokščiais "karbonadiniais" gabalais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną.
Kopūstus, su visu skysčiu, suverskite į puodą (aš neperplaunu) ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vandens pilkite tiek, kad vos vos apsemtų kopūstus. Kadangi mano perkamuose kopūstuose jau yra kmynų ir morkų, tai papildomai nededu. Kai tik vanduo užkunkuliuoja - sudėkite sultinio kubelius bei cukrų. Uždenkite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 40 minučių.
Kol kopūstai troškinasi - apkepkite kiaulieną. Gerai įkaitinkite sausą keptuvę ir sudėkite mėsą. Kepkite ant mažiausios ugnies, kai viena pusė apskrus - apverskite. Visas apkepimas trunka tikrai trumpai.
Praėjus 40 min. nuo kopūstų troškinimo pradžios, įberkite juodųjų, kvapiųjų pipirų ir supilkite pomidorų padažą.
Patroškinkite dar 5 min. ir sudėkite apkeptą mėsą ant kopūstų. Toliau troškinkite dar 15 min. Visas troškinimo laikas išeina apie valandą.
http://tingiojikiaul...nt-kopustu.html
Atsakyti
Vistiena kitaip

500 gr. vištienos šlaunelių mėsos
krakmolo
česnako
prieskonių vištienai
druskos
pipirų
pora sauju pievagrybių
svogūnas
morka
krapų
grietinele

Mėsą supjaustyti kubeliais. Sudeti visus prieskonius, ispausti cesnako, sumaisyti. Paruosta mesyte sudedam i maiseli. Supilti krakmolą apie 3 šaukštus , kad papurčius visi gabalėliai gerai apliptų ir atsiskirtų.
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir ant dideles ugnies apkepiname vištieną, kai gerai apskrunda, susidaro plutelė ugnį sumažiname ir dar kepame apie 15 minučių.
Į verdantį vandenį įpilti šaukštą acto ir sudėti nepjaustytus, o jei dideli per pusę pjaustytus pievagrybius. Virti iki 10 min. Į keptuvę dėti šaukštą sviesto pakepinti morka, svogūną smulkiai supjaustytą, suberti pievagrybius, apkepti, pagardinti prieskoniais ir suberti apkeptą vištieną, viską gerai pašildyti, supilti grietinele. Minute kita pakaitinam kol pradeda tirsteti grietinele ir ragaujam.
Skanaus!!
Receptas kazkada issaugotas is SM

user posted image
Atsakyti