Spaghetti su kiauliena ir daržovėmis
3 žmonėms :
Spaghetti 400 gr.
Jūros druska
Padažui :
Kiauliena 200 gr.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė)
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti čili pipirai.
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite nedideliais gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite trumpam pasimarinuoti. Kol mėsa marinuojasi - nusiplaukite ir susipjaustykite papriką bei pomidorus. Papriką aš pjausčiau stambokomis juostelėmis, o pomidorus - stambiais gabalais. Kai jau kiauliena bus pasimarinavusi - įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite ten mėsą. Kepkite ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus. Kol kiauliena kepa, užsikaiskite puodą vandens spagečiams (nepamirškite vandens pasūdyti).
Mėsos gabaliukams apskrudus - į keptuvę suberkite paprikos juosteles, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min. Praėjus nurodytam laikui - sudėkite pomidorus. Ant pomidorų berkite jūros druskos, juodųjų pipirų bei maltų čili pipirų. Supilkite baltojo vyno actą ir pomidorų padažą, tada viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 20 min. - padažas paruoštas. Dėliokite į lėkštes spaghetti, o ant viršaus užpilkite mėsos su daržovėmis.
http://tingiojikiaul...darzovemis.htmlDaržovėmis įdarytas omletas
1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas
Sezamo sėklos
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Pomidoras (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Agurkas trumpavaisis (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Majonezas

Kiaušinius išplakite šluotele, įdėkite majonezo ir dar truputi paplakite. Įberkite juodųjų pipirų ir, jei norisi sūriau (man norisi), - druskos. Plakinį supilkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, visą omleto paviršių pabarstykite sezamo sėklomis. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažiausios ugnies. Kai apačia paskrus - atsargiai apverskite (aš tam naudoju 2 menteles).
Kol omletas kepa - pasiruoškite įdarą. Pomidorą ir agurką supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su majonezu.
Omletui iškepus, dėkite jį į lėkštę. Ta pusė, kuri barstyta sezamo sėklomis, turėtų būti apačioje. Ant pusės omleto dėkite įdarą ir uždenkite kita puse (lenkite pusiau).
http://tingiojikiaul...as-omletas.html