Vistiena su pomidorais pagal Oliveri
Reikes:
vistienos kumpeliu arba slauneliu
ivairiu pomidoru, pomidoriuku (geltonu, raudonu, vysniniu, slyviniu, dideliu)
1 cesnako galvute (padalinti skiltelemis, bet ju nenulupti)
1 cili pipiras
rysulelis svz.baziliko (lapelius nuskabyti, kotelius smulkiai sukapoti)
1 skardine pupeliu (400 gr)
alyvuogiu aliejus, druska, pipirai
Imam inda, kuri galima statyti i orkaite.
Sudedam pamarinuota druska ir juodaisiais pipirais vistiena, pomidorus - mazus per puse pjaunam, didelius i 4 dalis, pabarstom bazilika, cesnako skilteles, smulkinta cili, ant pomidoru dedam pupeles be skyscio, viska apslakstom alyvuogiu aliejumi, jei reikia dar barstom druskos ir pipiru, saunam i orkaite, kepam 1.5 h
As kepimo metu kartais pamaisydavau pupeles, kad nesudziutu smarkiai.
Turiu foto dar neiskeptos vistienos, deja, iskeptos neturiu, kazkaip pamirsau nufotkinti
P.S.Pries patiekiant vistiena, nulupti cesnako skilteles.
Įdarytas poras
didelis poras
faršas, maždaug 300 gr.
virti ryžiai
kiaušinis
druska,pipirai
petražolės
morka
Poro lapus nupjauname, paliekame tik kotą.
Kotą supjaustome lygiais gabaliukais, maždaug 6 cm ilgio.
Su pirštu išspaudžiame vamzdelius ir kiekvieno gabaliuko.
Viduriuką vamzdelio supjaustome, dedame į kepimo indą,
Ten pat dedame supjaustyta morką.
Paruošiame faršą: įmušame kiaušinį, paskaniname druska,pipirais, dedame virtų ryžių ir viską gerai išmaišome.
Imame vamzdelius ir prikemšame su faršu.Sudedame juos į kepimo indą ant morkų.
Įpilame biški sultinio, sutepame vamzdelius su grietinė.
Statome į įkaitintą iki 20 C orkaitę ir kepame 30-40 min.
didelis poras
faršas, maždaug 300 gr.
virti ryžiai
kiaušinis
druska,pipirai
petražolės
morka
Poro lapus nupjauname, paliekame tik kotą.
Kotą supjaustome lygiais gabaliukais, maždaug 6 cm ilgio.
Su pirštu išspaudžiame vamzdelius ir kiekvieno gabaliuko.
Viduriuką vamzdelio supjaustome, dedame į kepimo indą,
Ten pat dedame supjaustyta morką.
Paruošiame faršą: įmušame kiaušinį, paskaniname druska,pipirais, dedame virtų ryžių ir viską gerai išmaišome.
Imame vamzdelius ir prikemšame su faršu.Sudedame juos į kepimo indą ant morkų.
Įpilame biški sultinio, sutepame vamzdelius su grietinė.
Statome į įkaitintą iki 20 C orkaitę ir kepame 30-40 min.
QUOTE(Elena @ 2012 07 11, 14:49)
Butinai stikliniame inde reikia kepti? Uzdengti virsaus nereikia? Nes pasirode kad 50 min per ilgai ar nesusvyla?
QUOTE(remagne21 @ 2012 07 17, 15:10)
Butinai stikliniame inde reikia kepti? Uzdengti virsaus nereikia? Nes pasirode kad 50 min per ilgai ar nesusvyla?
Ne..nebūtinai..tiks bent koks kepimo indas O dėl kepimo priklauso nuo orkaitės...jei matot kad svyla galima su folija pridengti...po to prieš pabaigą nuimti
Spaghetti su kiauliena ir daržovėmis
3 žmonėms :
Spaghetti 400 gr.
Jūros druska
Padažui :
Kiauliena 200 gr.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė)
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti čili pipirai.
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite nedideliais gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite trumpam pasimarinuoti. Kol mėsa marinuojasi - nusiplaukite ir susipjaustykite papriką bei pomidorus. Papriką aš pjausčiau stambokomis juostelėmis, o pomidorus - stambiais gabalais. Kai jau kiauliena bus pasimarinavusi - įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite ten mėsą. Kepkite ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus. Kol kiauliena kepa, užsikaiskite puodą vandens spagečiams (nepamirškite vandens pasūdyti).
Mėsos gabaliukams apskrudus - į keptuvę suberkite paprikos juosteles, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min. Praėjus nurodytam laikui - sudėkite pomidorus. Ant pomidorų berkite jūros druskos, juodųjų pipirų bei maltų čili pipirų. Supilkite baltojo vyno actą ir pomidorų padažą, tada viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 20 min. - padažas paruoštas. Dėliokite į lėkštes spaghetti, o ant viršaus užpilkite mėsos su daržovėmis.
http://tingiojikiaul...darzovemis.html
Daržovėmis įdarytas omletas
1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas
Sezamo sėklos
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Pomidoras (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Agurkas trumpavaisis (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Majonezas
Kiaušinius išplakite šluotele, įdėkite majonezo ir dar truputi paplakite. Įberkite juodųjų pipirų ir, jei norisi sūriau (man norisi), - druskos. Plakinį supilkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, visą omleto paviršių pabarstykite sezamo sėklomis. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažiausios ugnies. Kai apačia paskrus - atsargiai apverskite (aš tam naudoju 2 menteles).
Kol omletas kepa - pasiruoškite įdarą. Pomidorą ir agurką supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su majonezu.
Omletui iškepus, dėkite jį į lėkštę. Ta pusė, kuri barstyta sezamo sėklomis, turėtų būti apačioje. Ant pusės omleto dėkite įdarą ir uždenkite kita puse (lenkite pusiau).
http://tingiojikiaul...as-omletas.html
3 žmonėms :
Spaghetti 400 gr.
Jūros druska
Padažui :
Kiauliena 200 gr.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė)
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti čili pipirai.
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite nedideliais gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite trumpam pasimarinuoti. Kol mėsa marinuojasi - nusiplaukite ir susipjaustykite papriką bei pomidorus. Papriką aš pjausčiau stambokomis juostelėmis, o pomidorus - stambiais gabalais. Kai jau kiauliena bus pasimarinavusi - įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite ten mėsą. Kepkite ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus. Kol kiauliena kepa, užsikaiskite puodą vandens spagečiams (nepamirškite vandens pasūdyti).
Mėsos gabaliukams apskrudus - į keptuvę suberkite paprikos juosteles, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min. Praėjus nurodytam laikui - sudėkite pomidorus. Ant pomidorų berkite jūros druskos, juodųjų pipirų bei maltų čili pipirų. Supilkite baltojo vyno actą ir pomidorų padažą, tada viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 20 min. - padažas paruoštas. Dėliokite į lėkštes spaghetti, o ant viršaus užpilkite mėsos su daržovėmis.
http://tingiojikiaul...darzovemis.html
Daržovėmis įdarytas omletas
1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas
Sezamo sėklos
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Pomidoras (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Agurkas trumpavaisis (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Majonezas
Kiaušinius išplakite šluotele, įdėkite majonezo ir dar truputi paplakite. Įberkite juodųjų pipirų ir, jei norisi sūriau (man norisi), - druskos. Plakinį supilkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, visą omleto paviršių pabarstykite sezamo sėklomis. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažiausios ugnies. Kai apačia paskrus - atsargiai apverskite (aš tam naudoju 2 menteles).
Kol omletas kepa - pasiruoškite įdarą. Pomidorą ir agurką supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su majonezu.
Omletui iškepus, dėkite jį į lėkštę. Ta pusė, kuri barstyta sezamo sėklomis, turėtų būti apačioje. Ant pusės omleto dėkite įdarą ir uždenkite kita puse (lenkite pusiau).
http://tingiojikiaul...as-omletas.html
QUOTE(Elena @ 2012 07 17, 15:18)
Ne..nebūtinai..tiks bent koks kepimo indas O dėl kepimo priklauso nuo orkaitės...jei matot kad svyla galima su folija pridengti...po to prieš pabaigą nuimti
aciu uz atsakymus
Kepti cukinijos griežinėliai su agurkiniu padažu
Cukiniją supjaustom 1 cm griežinėliais. Miltus sumaišom su prieskoniais, druska ir pipirais, negailim. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Griežinėlius apvoliojame miltų-prieskonių mišinyje, paskui į kiaušinį ir galiausiai į džiuvesėlius. Kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant lekštės, išklotos popieriniu rankšluoščiu.
Padažui sumaišom majonezą su grietine, įtarkuojame žalią agurką, įspaudžiame česnako, įberiame truputėlį dž. čiobrelio ir krapų.
Skanaus!
Cukiniją supjaustom 1 cm griežinėliais. Miltus sumaišom su prieskoniais, druska ir pipirais, negailim. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Griežinėlius apvoliojame miltų-prieskonių mišinyje, paskui į kiaušinį ir galiausiai į džiuvesėlius. Kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant lekštės, išklotos popieriniu rankšluoščiu.
Padažui sumaišom majonezą su grietine, įtarkuojame žalią agurką, įspaudžiame česnako, įberiame truputėlį dž. čiobrelio ir krapų.
Skanaus!
Įdaryta cukinija
1 vidutinė cukinija
malta mėsa
2 morkos
svogūnas
puse paprikos
5 griežinėliai marinuoto jalapeno
česnakas
piprai
mėgstami mėsos prieskoniai
kiaušinis
100 g smulkiai tarkuoto "Džiūgo"
Cukinijos vidų iskobiam ir supjaustom tokiais laiveliais, keptuvėje pakepiname svogūną, tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai supjaustytą jelapeną ir maltą mėsą (į mėsa sudedame prieskonius, česnako ir pipirų). Kai įdaras atvėsta, jį sumaišome su kiaušiniu. Įdarą sudedame į cukinijos laivelius, kepame 200 laipsnių temperatūroje ~20-25 min. Įštraukiame laivelius ir viršų patepame majonezu, pabarstome sūriu ir vėl šauname atgal į orkaitę dar ~7 min., kol sūris gražiai apskrunda.
Skanaus!
1 vidutinė cukinija
malta mėsa
2 morkos
svogūnas
puse paprikos
5 griežinėliai marinuoto jalapeno
česnakas
piprai
mėgstami mėsos prieskoniai
kiaušinis
100 g smulkiai tarkuoto "Džiūgo"
Cukinijos vidų iskobiam ir supjaustom tokiais laiveliais, keptuvėje pakepiname svogūną, tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai supjaustytą jelapeną ir maltą mėsą (į mėsa sudedame prieskonius, česnako ir pipirų). Kai įdaras atvėsta, jį sumaišome su kiaušiniu. Įdarą sudedame į cukinijos laivelius, kepame 200 laipsnių temperatūroje ~20-25 min. Įštraukiame laivelius ir viršų patepame majonezu, pabarstome sūriu ir vėl šauname atgal į orkaitę dar ~7 min., kol sūris gražiai apskrunda.
Skanaus!
Saldžiarūgštė aštri vištos krūtinėlė
Vištos krūtinėlė (didelė)
Bulvės
Sojų padažas (šviesusis)
Aitriųjų paprikų aliejus "Drogheria" (Peperoncino)
Marinatui :
Garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
Medus 1 arbatinis šaukštelis
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus ir ištrinkite vištos krūtinėlę. Palaikykite, mažiausiai, 2 valandas. Kol krūtinėlė marinuojasi - nusiskuskite bulves (bulvių kiekis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus). Nuskustas vidutinio dydžio bulves supjaustykite į keturias dalis ir apšlakstykite sojų padažu.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - užpilkite ant vištos krūtinėlės 1 arbatinį šaukštelį "Drogheria" aitriųjų paprikų aliejaus (Peperoncino). Sudėkite krūtinėlę ir bulves į kepimo rankovę (nepamirškite rankovės subadyti) ir kiškite į orkaitę. Pamirškite maistą maždaug 40 - iai minučių. Praėjus nurodytam laikui (per kurį, tikiu, kad nuveikėte ką nors įdomaus), traukite viską lauk ir dėkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...-krutinele.html
Vištos krūtinėlė (didelė)
Bulvės
Sojų padažas (šviesusis)
Aitriųjų paprikų aliejus "Drogheria" (Peperoncino)
Marinatui :
Garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
Medus 1 arbatinis šaukštelis
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus ir ištrinkite vištos krūtinėlę. Palaikykite, mažiausiai, 2 valandas. Kol krūtinėlė marinuojasi - nusiskuskite bulves (bulvių kiekis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus). Nuskustas vidutinio dydžio bulves supjaustykite į keturias dalis ir apšlakstykite sojų padažu.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - užpilkite ant vištos krūtinėlės 1 arbatinį šaukštelį "Drogheria" aitriųjų paprikų aliejaus (Peperoncino). Sudėkite krūtinėlę ir bulves į kepimo rankovę (nepamirškite rankovės subadyti) ir kiškite į orkaitę. Pamirškite maistą maždaug 40 - iai minučių. Praėjus nurodytam laikui (per kurį, tikiu, kad nuveikėte ką nors įdomaus), traukite viską lauk ir dėkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...-krutinele.html
Paprastas receptas su jautiena.
Supjausčiau gabaliukais, apibarsčiau druska, pipirais, lauro lapais, įpjausčiau daug česnako, viską užpyliau alyvuogių aliejumi ir palikau marinuotis 3 val.
Bulves, morkas, paprikas, svogūnus ir šampinjonus supjausčiau gabaliukais, taip pat įpjausčiau česnako, užpyliau alyvuogių aliejumi.
Jautieną sudėjau į kepimo rankovę, o daržoves aplink. Kepiau apie 40 min, 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus Mano šeimynai patiko
Supjausčiau gabaliukais, apibarsčiau druska, pipirais, lauro lapais, įpjausčiau daug česnako, viską užpyliau alyvuogių aliejumi ir palikau marinuotis 3 val.
Bulves, morkas, paprikas, svogūnus ir šampinjonus supjausčiau gabaliukais, taip pat įpjausčiau česnako, užpyliau alyvuogių aliejumi.
Jautieną sudėjau į kepimo rankovę, o daržoves aplink. Kepiau apie 40 min, 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus Mano šeimynai patiko
Žuvies skonio vištiena su daržovėmis
Vištos filė 500 gr.
Jamar "Meksikietiškos" daržovių salotos 1 stiklainiukas
Žuvies padažas
Šviesus (light) sojų padažas
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Garnyrui :
Ryžiai
Kiaušinis
Vištos filė susipjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite sojos ir žuvies padažais, ir palikite kelioms valandoms ramybej. Primenu, kad žuvies padažą prieš naudojant reiktų pakratyti rankoje ir jis sūrus - todėl nepadauginkit. Pasimarinavusią vištieną apvoliokite krakmole. Aš tiesiog užpilu krakmolo ant vištos gabaliuku į tą patį indą, kuriame marinavosi ir pamaigau rankomis. Apvoliotus gabaliukus dėkite į keptuvėje įkaitusį aliejų ir kepkite ant nedidelės ugnies. Kol vištos gabaliukai kepa - į puodą supilkite Jamar "Meksikietiškas" daržovių salotas ir užvirkite. Pagal skonį įpilkite žuvies ir sojos padažų. Išgriebkite vištos gabaliukus iš keptuvės ir dėkite į užvirusį puodą su daržovėmis. Sudėję visus gabaliukus - puodą iškart išjunkite.
Garnyrui - muškite į keptuvę kiaušinį ir supilkite virtus ryžius (ryžius aš verdu su sultinio kubeliais). Po kelių akimirkų keptuvės turinį gerai išmaišykite.
P.S Nuotraukoje ryziai neapkepti
http://tingiojikiaul...darzovemis.html
Vištos filė 500 gr.
Jamar "Meksikietiškos" daržovių salotos 1 stiklainiukas
Žuvies padažas
Šviesus (light) sojų padažas
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Garnyrui :
Ryžiai
Kiaušinis
Vištos filė susipjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite sojos ir žuvies padažais, ir palikite kelioms valandoms ramybej. Primenu, kad žuvies padažą prieš naudojant reiktų pakratyti rankoje ir jis sūrus - todėl nepadauginkit. Pasimarinavusią vištieną apvoliokite krakmole. Aš tiesiog užpilu krakmolo ant vištos gabaliuku į tą patį indą, kuriame marinavosi ir pamaigau rankomis. Apvoliotus gabaliukus dėkite į keptuvėje įkaitusį aliejų ir kepkite ant nedidelės ugnies. Kol vištos gabaliukai kepa - į puodą supilkite Jamar "Meksikietiškas" daržovių salotas ir užvirkite. Pagal skonį įpilkite žuvies ir sojos padažų. Išgriebkite vištos gabaliukus iš keptuvės ir dėkite į užvirusį puodą su daržovėmis. Sudėję visus gabaliukus - puodą iškart išjunkite.
Garnyrui - muškite į keptuvę kiaušinį ir supilkite virtus ryžius (ryžius aš verdu su sultinio kubeliais). Po kelių akimirkų keptuvės turinį gerai išmaišykite.
P.S Nuotraukoje ryziai neapkepti
http://tingiojikiaul...darzovemis.html
Su grietinėle troškintos voveraitės
5 stiklinės voveraičių
400 ml. liesos grietinėlės
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai miltų
100 gr. lydyto sūrelio (panemunių pievų ar pan.)
Grybus suberti į sausą keptuvę ir troškinti, kol atsiras daug sulčių, apie 15 min. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintus svogūnus, juos sudėti į grybus, viską apibarstyti miltais, gerai permaišyti. Supilti grietinėlę ir kaitinti, kol užvirs. Tuomet po šaukštą sudėti sūrį. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 10 min.
Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio.
Skanaus!!
5 stiklinės voveraičių
400 ml. liesos grietinėlės
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai miltų
100 gr. lydyto sūrelio (panemunių pievų ar pan.)
Grybus suberti į sausą keptuvę ir troškinti, kol atsiras daug sulčių, apie 15 min. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintus svogūnus, juos sudėti į grybus, viską apibarstyti miltais, gerai permaišyti. Supilti grietinėlę ir kaitinti, kol užvirs. Tuomet po šaukštą sudėti sūrį. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 10 min.
Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio.
Skanaus!!