Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

Kalafiorų užkepėlė

user posted image

3 - 4 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Raudona paprika (didelė) 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Kiaulienos faršas 500 gr.
Bulvės (didelės) 3 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Aromatizuotas actas (galima keisti baltojo vyno actu) 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai, malti lauro lapai
Aliejaus kepimui

user posted image

Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną. Kalafiorą išskirstykite žiedynais, bulves nusiskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, papriką taip pat susipjaustykite kubeliais. Užsikaiskite puodą vandens ir keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Į įkaitusią keptuvę sudėkite kiaulienos faršą ir kepkite maišydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Puode vandenį pasūdykite ir jam užvirus, suberkite bulves bei kalafiorą. Virkite 10 - 15 min., paskui nusunkite.
Faršui apskrudus, į keptuvę suberkite raudonosios paprikos kubelius ir dar kelias minutes pakepkite. Tada, tiesiog virš keptuvės, stambiai supjaustykite pomidorus. Įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų, supilkite aromatinį actą bei pomidorų padažą. Viską gerai išmaišykite, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvę išjunkite ir susiraskite inda, skirtą kepimui orkaitėje (aš naudojau molinuką). Mintyse keptuvės, puodo turinius bei fermentini sūrį padalinkite pusiau. Į kepimo indą supilkite pusę puodo turinio (bulvės ir kalafiorai), ant jo užpilkite pusę keptuvės turinio (faršas, paprika, pomidorai) ir pabarstykite puse turimo fermentinio sūrio. Pakartokite sluoksniavimą ta pačia eiga (paskutinis sluoksnis - sūris) ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kaitinimas "iš viršaus"). Kepkite 20 - 25 min., kol sūris gražiai apskrus.
http://tingiojikiaul...u-uzkepele.html
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 09 15, 12:16)
Mėsos ir daržovių troškinys  4u.gif


Sita skanumyna vakar isbandem,tai galiu pasakyt,kad buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 09 25, 14:32)
Sita skanumyna vakar isbandem,tai galiu pasakyt,kad buvo thumbup.gif


Tuomet nuostabu, kad ne mum vieniem skanu tokia "marmaliūzė"
happy.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2012 09 24, 12:22)
norejau paklausti , kokie cia makaronai?


Spalvoti kaspinėliai 4u.gif
Atsakyti
Kalakutienos kotletai su sūriu

user posted image


3 žmonėms:
Malta kalakutiena 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas
Krakmolas 2 saujos
Fermentinis sūris
Džiūvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, maltas imbieras
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sultinys 1 puodelis
Grietinė 100 gr.
Krakmolas 1 valgomasis šaukštas

user posted image

user posted image

Maltą kalakutieną pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą ir krakmolą. Suminkykite viską į vieną masę.
Fermentinį sūrį susipjaustykite storais kubeliais. Kabinkite kalakutienos masės, išplokite blynelį, ant jo uždėkite fermentinio sūrio kubelį ir formuokite kotletą. Kadangi masė itin lipni - viską darykite šaltu vandeniu sudrėkintomis rankomis.
Suformuotus kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvėje įkaitusį aliejų. Kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus, tada atsargiai apverskite.
Kol kotletai kepa - pasiruoškite padažą. Tam prireiks antros keptuvės. Sultinį, iš kubelio, aš pasiruošiu prieš pradedant gaminti, nes padažui naudoju atvėsusį.
Į šaltą sultinį dėkite valgomąjį šaukštą krakmolo ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada sudėkite grietinę, išmaišykite ir pilkite į įkaitusią keptuvę. Kaitinkite, maišydami, kol padažas sutirštės.
Kalakutienos kotletus dėliokite į lėkštes ir užpilkite paruoštu padažu.
http://tingiojikiaul...i-su-suriu.html
Papildyta:
Nelabai išvaizdus, bet labai tinkamas kai skauda gerklę biggrin.gif

Trintas aštrus troškinys

user posted image

3 - 4 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Raudona paprika (didelė) 1 vnt.
Čili pipiras 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Kiaulienos faršas 500 gr.
Bulvės (didelės) 3 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Aromatizuotas actas (galima keisti baltojo vyno actu) 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili dribsniai, malti lauro lapai, maltas imbieras
Aliejaus kepimui

Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, išskyrus čili dribsnius bei maltą imbierą, ir atsidėkite į šoną. Kalafiorą išskirstykite žiedynais, bulves nusiskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, papriką taip pat susipjaustykite kubeliais, čili pipirą susmulkinkite (aš neišmečiau sėklų). Užsikaiskite puodą vandens ir keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Į įkaitusią keptuvę sudėkite kiaulienos faršą ir kepkite maišydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Puode vandenį pasūdykite ir jam užvirus, suberkite bulves bei kalafiorą. Virkite 10 - 15 min., paskui nusunkite.
Faršui apskrudus, pabarstykite jį čili dribsniais bei maltu imbieru, į keptuvę suberkite raudonosios paprikos kubelius bei smulkintą čili pipirą ir dar kelias minutes pakepkite. Tada, tiesiog virš keptuvės, stambiai supjaustykite pomidorus. Įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų, supilkite aromatinį actą bei pomidorų padažą. Viską gerai išmaišykite, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvės turinį supilkite į puodą su bulvėmis ir kalafiorais. Išmaišykite ir viską sutrinkite blenderiu.
Dėliokite į lėkštes ir ant kiekvienos porcijos viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
http://tingiojikiaul...-troskinys.html
Atsakyti
Spaghetti makaronai su tunu ir alyvuogėmis

user posted image


250 gr. pok. makaronų
10 vnt. juodųjų alyvuogių
200 gr. skardinė tuno aliejuje
svogūnas
keli žiedeliai čilli pipiro
druska, pipirai, muskato riešuto
tarkuoto Džiugo sūrio

Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje, nepervirti. Į keptuvę supilti aliejų nuo tuno ir apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną. Sudėti smulkiai kapotą čilli ir į keturias dalis supjaustytas alyvuoges, viską maišant šiek tiek apkepti. Dėti tuną, palaukti, kol sušils, tuomet suversti makaronus, gerai permaišyti, vos pašildyti ir pagardinti prieskoniais.
Paserviravus lėkštėje pabarstyti sūriu, puošti petražolėmis.
Skanaus!!

____________________________________________________



Šviežių agurkų sriuba

user posted image


3-4- ių litrų puodui sunaudojau:

4 vidutinio dydžio šviežius agurkus
2 bulves
2 morkas
apie 8 cm. poro stiebo
žiupsnelį krapų
druskos, pipiro, muskato
200 gr. lydyto sūrelio
šiek tiek vištienos šlaunelių maltos mėsos
keli šaukštai sviesto

Nulupti bulves, morkas, agurkus ir supjaustyti mažais kubeliais, ( tai padaryti labai paprasta štai tokia pjaustykle ), porą supjaustyti žiedais.
Į verdantį vandenį sudėti bulves ir gnaibytų gabalėlių vištienos mėsos. Keptuvėje ant sviesto pakepinti morkas, porą ir agurkus, suberti į sriubą. Pavirti, kol išvirs visos daržovės, sudėti sūrelį, pagardinti prieskoniais, išjungti ir leisti apie 10-15 min. pailsėti sriubai uždengtame puode.

Skanaus !

user posted image


__________________________________________


Ryžių kepsneliai su voveraitėmis

user posted image


600 gr. virtų ryžių
250 gr. sūrio
4 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
druska,pipirai
paprikos milteliai, ciberžolės
kelios skiltelės česnako
krapų ir svogūno laiškų
kukurūzų miltų ir džiuvėsėlių lygiom dalim apvoliojimui

Į ryžius įmaišyti visus prieskonius, įspausti česnaką, suberti kapotus krapus ir svogūno laiškus, sudėti krakmolą viską išmaišyti ir supilti gerai išplaktus kiaušinius. Sutarkuoti sūrį ir dėti į ryžių masę, viską permaišyti.
Formuoti kukulius, apvolioti pasiruoštam mišinyje ir kepti ant aliejaus iš abiejų pusių.


5 stiklinės voveraičių
100 gr.sūdytų lašinukų
400 ml. liesos grietinėlės
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai miltų
100 gr. lydyto sūrelio (panemunių pievų ar pan.)

Grybus suberti į sausą keptuvę ir troškinti, kol atsiras daug sulčių, apie 15 min. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų,suberti smulkintus lašinukus, apkepus suberti smulkintus svogūnus,veliau juos sudėti į grybus, viską apibarstyti miltais, gerai permaišyti. Supilti grietinėlę ir kaitinti, kol užvirs. Tuomet po šaukštą sudėti sūrį. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 10 min.
Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio.
Skanaus!!

user posted image


_____________________________________________


Bulviniai rageliai su fetos sūriu ir mėsa

user posted image


Apie 12 vidutinio dydžio bulvių
300 gr. fetos sūrio
kiaušinis
šaukštas krakmolo
druska, pipirai
saujelė kapotų žalumynų
4-5 skiltelės česnako

Įdarui:
300 gr. smulkiai pjaustytos kiaulienos sprandinės
svogūnas
druska, pipirai

Bulves nuplauti, išvirti, nulupti ir sutarkuoti per stambią burokinę tarką.
Fetos sūrį išsukti su kiaušiniu, krakmolu ir prieskoniais, sumaišyti su bulvių mase.

Įdarui skirtą mėsą apkepinti kartu su svogūnu ir atvėsinti.

Formuoti panašiai kaip cepeliną, paimti kamuolėlį masės, išploti per delną, dėti šaukštą įdaro, perlenkti pusiau, užspausti gerai galus, gražiai ir lygiai suapvalinti, apvolioti džiuvėsėliuose, atsargiai suploti ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

user posted image
Papildyta:
Pica su kriaušėmis ir gorgonzola sūriu

user posted image


Dviems 24 cm. skersmens picoms reikės:

1 šaukštelis medaus
1/2 arb. šaukštelis sausų mielių
100 ml. šilto vandens
žiupsnelis druskos
350 gr. miltų
2 šaukštai aliejaus

2 kriaušės
1/2 arb. šaukštelio cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai pinijų
200 gr. gorgonzola sūrio

user posted image


Medų ir mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Miltus sumaišykite su druska, aliejumi ir supilkite vandens mišinį. Užminkykite tešlą ir leiskite jei pastovėti šiltai apie 10 min.
Kriaušę nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite vienodom skiltelėm. Sūrį susmulkinkite kubeliais.

Tešlą padalinti į dvi lygias dalis iškočioti apskritą lakštą. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Išdėliokite kriaušes, apibarstykite sūriu ir pinijomis. Jei norite traškių picos kraštelių, teptuku aptepkite aliejumi. Dėkite į įkaitintą 180 C. orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 09 27, 08:46)
Bulviniai rageliai su fetos sūriu ir mėsa

Viskas fantastiskai atrodo thumbup.gif .O situos butinai bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
Oi ule, nebedink, tiek gėrių įdėjai thumbup.gif

O picą labai senai kepu su medumi, pati tobuliausia, net nekildinu, pati išsipučia bekepant smile.gif
Atsakyti

 ! 
Nuotraukų necituojame !!!
Atsakyti
Ule ogo kiek skanumynu bigsmile.gif Ule noriu isbandyti ragelius,tik be mesos ar gautusi kas? blush2.gif
Atsakyti
Kiaulienos kepsniai
Marinatui:
Alyvuogių aliejus
Česnakas
Druska
Kalendros
Ožragė
Krapai
Karis
Bazilikai
Ciberžolė

Panašų prieskonių mišinį galima rasti kaukazietiškuose arba chmeli suneli prieskoniuose.

Mėsą pamarinuoti bent 5 val ir kepti keptuvėje, orkaitėje arba kepsninėje.

user posted image

Netikras kugelis

2 porcijoms:
600g bulvių košės arba išvirtų grūstų bulvių
400g varškės
kiaušinis
2 šaukštai bulvių krakmolo
druska ir mėgiami prieskoniai

Sumaišyti visas sudedamąsias dalis, sudėti į kepimo indą ir kepti apie pusvalandį.

user posted image

http://zinuteisvirtuves.blogspot.com/
Atsakyti
Makaronus jau bandau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ponia P: 27 rugsėjo 2012 - 16:38