Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

Makaronų apkepas su varške ir špinatais

500 g varškės
500 g makaronų
200 g grietinės
100 g sviesto
3 kiaušiniai
fermentinio sūrio
žiupsnelis druskos
žalumynų pagal skonį (aš dėjau gerą saują špinatų)
Makaronus išvirti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su puse grietinės ir makaronais. Varškę sumaišyti su likusia grietine, žiupsneliu druskos ir žalumynais. Kepimo formą patepti riebalais ir dėti sluoksniais: makaronai, varškė, makaronai. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 rugsėjo 2012 - 18:11
skaniai atrodo bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLKA999: 18 rugsėjo 2012 - 14:37
Kėdainių blynai

user posted image

4 žmonėms:
Bulvės 2 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Malta mėsa (faršas) 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika

user posted image

Maltą mėsą (aš naudojau kiaulienos faršą) pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, paminkykite ir atsidėkite į šoną.
Bulves sutarkuokite per burokinę tarką. Į tarkuotų bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pasūdykite ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir plonu sluoksniu dėkite bulvių masės, šaukštu formuodami nedidelius blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po ploną maltos mėsos paplotėlį. Mėsą užklokite bulvių mase.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
http://tingiojikiaul...niu-blynai.html
Atsakyti
Cukinijos kotletai

user posted image

Reikia:

Vienos cukinijos;
500g kiaulienos faršo;
100g tarkuoto fermentinio sūrio;
Druskos;
Citrinpipirių;
Pipirų;
Prieskonių;
Čiobrelio;
Baziliko;
Svogūnų laiškų;
Krapų;
Alyvuogių aliejaus.

Eiga:
Pirmiausia pasiruošti maltą mėsą - sudėti į ją visus prieskonius ir smulkiai pjaustytus čiobrelius, bazilikus, svogūnų laiškus (beje, nuotraukoje matyti smulkieji svogūnų laiškai kaip papuošimas). Tuomet cukiniją supjaustyti griežinėliais, nulupti odelę ir išskobti sėklas, sudėlioti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apiberti druska. Faršą sudėlioti į cukinijos griežinėlius. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes, tuomet išimti, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ant visų griežinėlių, užberti beveik šviežių (šaldytų, pasiruošiu per vasarą) smulkintų krapų ir įdėti į orkaitę kokioms 5 minutėms, kol ištirps sūris. Skanaus! smile.gif
Atsakyti
farsu ir morkytem idaryta paprika troskinta garuose, viskas labai simple bet lb skanu ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 20 rugsėjo 2012 - 13:58
guodzik, o kur receptas, konkrečios proporcijos ? primenu, kad ši tema - tai ne foto galerija, o konkretūs receptai su nuotraukomis biggrin.gif
Atsakyti
kad ner cia jokio recepto: paemiau pora papriku, prikimsau jas suprieskoniuoto farso su morkyte itarkuota ir sudejau i garu puoda biggrin.gif visas riebalas is mesos subega i vandeni todel super gaunasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 20 rugsėjo 2012 - 15:15
Guodzink, reikejo gramas I grama surasyt biggrin.gif, o ne farsas, paprika ir priesko niai biggrin.gif as aisku juokauju biggrin.gif
Atsakyti
Daržoviniai kepuriukai

user posted image

Recepto idėją radau čia:
http://skanusgyvenim...kepuriukai.html

4 žmonėms:
Kiaulienos faršas 800 gr.
Jauna cukinija (vidutinė) 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiūvėsėliai 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Įdarui:
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Grietinė 1 valgomasis šaukštas
Pomidorai (vidutiniai) 2 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

user posted image

Kiaulienos faršą pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir atsidėkite į šoną.
Bulves nusiskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išsivirkite pasūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinkite kartu su šaukštu grietinės.
Per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją (aš tarkuoju su visa odele). Tarkuotą cukiniją sumaišykite su faršu, įberkite džiūvėsėlių ir viską paminkykite.
Atsignybkite paruoštos faršo masės, išplokite tarp delnų ir dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Padėję faršo blynelį ant kepimo popieriaus - pakelkite į viršų kraštus, taip formuodami dubenėlį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - pripildykite dubenėlius įdaro. Į kiekvieną faršo dubenėlį dėkite po storą pomidoro griežinėlį ir pabarstykite juos juodaisiais pipirais. Ant pabarstytų pomidorų dėkite trintos bulvių masės. Visus daržovinius kepuriukus pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Pabaigai - ant visų viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo.
Paruoštus daržovinius kepuriukus kiškite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 40 min.
http://tingiojikiaul...uriukai_20.html
Atsakyti
Cukinijų bokšteliai

Reikia
cukinijos
mazo svogūno
1 česnako skiltelės
1 pomidoras
200 g maltos vištienos
3 šaukštai rikotos
50 g tarkuoto parmezano
raudonėlių
pagal skonį druskos ir pipirų
aliejaus kepimui

Cukiniją supjaustyti išilgai juostelėmis. Apibarstyti druska ir palikti 10-15 min. Tada nupilti susidariusį skystį ir nusausinti juosteles.
Keptuvėje pakepti svogūnus. Sudėti maltą paukštieną, padruskinti, papipirtinti, išspausti česnaką ir maišaint kepti apie 10 min. Tada susmulkinti pomidorą, suberti pusė normos parmezano, sudėti rikotą, pabarstyti raudonėliu ir dar pakepti kelias minutes. Viską palikti, kad pravėstų.
Tada imam cukinijos juosteles, į jas dedam po šaukštą įdaro ir susukam ritinėlius. Ritinėlius persmeigus smeigtuku dedam į riebalais pateptą skardą. Viršų pabarstom likusiu parmezanu ir kepam orkaitėje apie 10 min.
Labai skanu su baltos duonos skrebučiais essen.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Seni geri makaronai

user posted image

3 žmonėms
Makaronai 1 pakelis (400 gr.)
Kumpis (karšto rūkymo) 200 gr.
Raudonoji saldžioji paprika (didelė) 1 vnt.
"Bolognese" padažas
Tarkuotas fermentinis sūris
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui

Užsikaiskite virti makaronus su sultinio kubeliais. Aš dažniausiai naudoju itališkus "vamzdelių" makaronus. Kol makaronai verda - kubeliais susipjaustykite papriką ir kumpį. Berkite kubelius į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pabarstykite keptuvės turinį juodaisiais pipirais, jūros druska ir maišydami kepkite, ant vidutinės ugnies, 5 - 7 minutes. Tada į keptuvę dėkite "Bolognese" padažą. Aš dedu pirktinio maždaug 5 - 6 valgomuosius šaukštus.
Sumažinkite ugnį iki minimalios ir patroškinkite 2 minutes. Į keptuvę supilkite išvirtus makaronus ir viską išmaišykite.
Makaronus dėliokite į lėkštes ir dosniai užberkite tarkuoto sūrio. Aš dažniausiai naudoju Džiugo sūrį.
http://tingiojikiaul...-makaronai.html
Atsakyti
QUOTE(liniote @ 2012 09 18, 15:31)
Makaronų apkepas su varške ir špinatais

500 g varškės
500 g makaronų
200 g grietinės
100 g sviesto
3 kiaušiniai
fermentinio sūrio
žiupsnelis druskos
žalumynų pagal skonį (aš dėjau gerą saują špinatų)
Makaronus išvirti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su puse grietinės ir makaronais. Varškę sumaišyti su likusia grietine, žiupsneliu druskos ir žalumynais. Kepimo formą patepti riebalais ir dėti sluoksniais: makaronai, varškė, makaronai. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

norejau paklausti , kokie cia makaronai?
Atsakyti