Makaronų apkepas su varške ir špinatais
500 g varškės
500 g makaronų
200 g grietinės
100 g sviesto
3 kiaušiniai
fermentinio sūrio
žiupsnelis druskos
žalumynų pagal skonį (aš dėjau gerą saują špinatų)
Makaronus išvirti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su puse grietinės ir makaronais. Varškę sumaišyti su likusia grietine, žiupsneliu druskos ir žalumynais. Kepimo formą patepti riebalais ir dėti sluoksniais: makaronai, varškė, makaronai. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
skaniai atrodo
Kėdainių blynai
4 žmonėms:
Bulvės 2 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Malta mėsa (faršas) 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Maltą mėsą (aš naudojau kiaulienos faršą) pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, paminkykite ir atsidėkite į šoną.
Bulves sutarkuokite per burokinę tarką. Į tarkuotų bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pasūdykite ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir plonu sluoksniu dėkite bulvių masės, šaukštu formuodami nedidelius blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po ploną maltos mėsos paplotėlį. Mėsą užklokite bulvių mase.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
http://tingiojikiaul...niu-blynai.html
4 žmonėms:
Bulvės 2 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Malta mėsa (faršas) 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Maltą mėsą (aš naudojau kiaulienos faršą) pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, paminkykite ir atsidėkite į šoną.
Bulves sutarkuokite per burokinę tarką. Į tarkuotų bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pasūdykite ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir plonu sluoksniu dėkite bulvių masės, šaukštu formuodami nedidelius blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po ploną maltos mėsos paplotėlį. Mėsą užklokite bulvių mase.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
http://tingiojikiaul...niu-blynai.html
Cukinijos kotletai
Reikia:
Vienos cukinijos;
500g kiaulienos faršo;
100g tarkuoto fermentinio sūrio;
Druskos;
Citrinpipirių;
Pipirų;
Prieskonių;
Čiobrelio;
Baziliko;
Svogūnų laiškų;
Krapų;
Alyvuogių aliejaus.
Eiga:
Pirmiausia pasiruošti maltą mėsą - sudėti į ją visus prieskonius ir smulkiai pjaustytus čiobrelius, bazilikus, svogūnų laiškus (beje, nuotraukoje matyti smulkieji svogūnų laiškai kaip papuošimas). Tuomet cukiniją supjaustyti griežinėliais, nulupti odelę ir išskobti sėklas, sudėlioti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apiberti druska. Faršą sudėlioti į cukinijos griežinėlius. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes, tuomet išimti, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ant visų griežinėlių, užberti beveik šviežių (šaldytų, pasiruošiu per vasarą) smulkintų krapų ir įdėti į orkaitę kokioms 5 minutėms, kol ištirps sūris. Skanaus!
Reikia:
Vienos cukinijos;
500g kiaulienos faršo;
100g tarkuoto fermentinio sūrio;
Druskos;
Citrinpipirių;
Pipirų;
Prieskonių;
Čiobrelio;
Baziliko;
Svogūnų laiškų;
Krapų;
Alyvuogių aliejaus.
Eiga:
Pirmiausia pasiruošti maltą mėsą - sudėti į ją visus prieskonius ir smulkiai pjaustytus čiobrelius, bazilikus, svogūnų laiškus (beje, nuotraukoje matyti smulkieji svogūnų laiškai kaip papuošimas). Tuomet cukiniją supjaustyti griežinėliais, nulupti odelę ir išskobti sėklas, sudėlioti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apiberti druska. Faršą sudėlioti į cukinijos griežinėlius. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes, tuomet išimti, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ant visų griežinėlių, užberti beveik šviežių (šaldytų, pasiruošiu per vasarą) smulkintų krapų ir įdėti į orkaitę kokioms 5 minutėms, kol ištirps sūris. Skanaus!
farsu ir morkytem idaryta paprika troskinta garuose, viskas labai simple bet lb skanu
guodzik, o kur receptas, konkrečios proporcijos ? primenu, kad ši tema - tai ne foto galerija, o konkretūs receptai su nuotraukomis
kad ner cia jokio recepto: paemiau pora papriku, prikimsau jas suprieskoniuoto farso su morkyte itarkuota ir sudejau i garu puoda visas riebalas is mesos subega i vandeni todel super gaunasi
Guodzink, reikejo gramas I grama surasyt , o ne farsas, paprika ir priesko niai as aisku juokauju
Daržoviniai kepuriukai
Recepto idėją radau čia:
http://skanusgyvenim...kepuriukai.html
4 žmonėms:
Kiaulienos faršas 800 gr.
Jauna cukinija (vidutinė) 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiūvėsėliai 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Įdarui:
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Grietinė 1 valgomasis šaukštas
Pomidorai (vidutiniai) 2 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Kiaulienos faršą pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir atsidėkite į šoną.
Bulves nusiskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išsivirkite pasūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinkite kartu su šaukštu grietinės.
Per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją (aš tarkuoju su visa odele). Tarkuotą cukiniją sumaišykite su faršu, įberkite džiūvėsėlių ir viską paminkykite.
Atsignybkite paruoštos faršo masės, išplokite tarp delnų ir dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Padėję faršo blynelį ant kepimo popieriaus - pakelkite į viršų kraštus, taip formuodami dubenėlį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - pripildykite dubenėlius įdaro. Į kiekvieną faršo dubenėlį dėkite po storą pomidoro griežinėlį ir pabarstykite juos juodaisiais pipirais. Ant pabarstytų pomidorų dėkite trintos bulvių masės. Visus daržovinius kepuriukus pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Pabaigai - ant visų viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo.
Paruoštus daržovinius kepuriukus kiškite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 40 min.
http://tingiojikiaul...uriukai_20.html
Recepto idėją radau čia:
http://skanusgyvenim...kepuriukai.html
4 žmonėms:
Kiaulienos faršas 800 gr.
Jauna cukinija (vidutinė) 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiūvėsėliai 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Įdarui:
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Grietinė 1 valgomasis šaukštas
Pomidorai (vidutiniai) 2 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Kiaulienos faršą pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir atsidėkite į šoną.
Bulves nusiskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išsivirkite pasūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinkite kartu su šaukštu grietinės.
Per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją (aš tarkuoju su visa odele). Tarkuotą cukiniją sumaišykite su faršu, įberkite džiūvėsėlių ir viską paminkykite.
Atsignybkite paruoštos faršo masės, išplokite tarp delnų ir dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Padėję faršo blynelį ant kepimo popieriaus - pakelkite į viršų kraštus, taip formuodami dubenėlį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - pripildykite dubenėlius įdaro. Į kiekvieną faršo dubenėlį dėkite po storą pomidoro griežinėlį ir pabarstykite juos juodaisiais pipirais. Ant pabarstytų pomidorų dėkite trintos bulvių masės. Visus daržovinius kepuriukus pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Pabaigai - ant visų viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo.
Paruoštus daržovinius kepuriukus kiškite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 40 min.
http://tingiojikiaul...uriukai_20.html
Cukinijų bokšteliai
Reikia
cukinijos
mazo svogūno
1 česnako skiltelės
1 pomidoras
200 g maltos vištienos
3 šaukštai rikotos
50 g tarkuoto parmezano
raudonėlių
pagal skonį druskos ir pipirų
aliejaus kepimui
Cukiniją supjaustyti išilgai juostelėmis. Apibarstyti druska ir palikti 10-15 min. Tada nupilti susidariusį skystį ir nusausinti juosteles.
Keptuvėje pakepti svogūnus. Sudėti maltą paukštieną, padruskinti, papipirtinti, išspausti česnaką ir maišaint kepti apie 10 min. Tada susmulkinti pomidorą, suberti pusė normos parmezano, sudėti rikotą, pabarstyti raudonėliu ir dar pakepti kelias minutes. Viską palikti, kad pravėstų.
Tada imam cukinijos juosteles, į jas dedam po šaukštą įdaro ir susukam ritinėlius. Ritinėlius persmeigus smeigtuku dedam į riebalais pateptą skardą. Viršų pabarstom likusiu parmezanu ir kepam orkaitėje apie 10 min.
Labai skanu su baltos duonos skrebučiais
Reikia
cukinijos
mazo svogūno
1 česnako skiltelės
1 pomidoras
200 g maltos vištienos
3 šaukštai rikotos
50 g tarkuoto parmezano
raudonėlių
pagal skonį druskos ir pipirų
aliejaus kepimui
Cukiniją supjaustyti išilgai juostelėmis. Apibarstyti druska ir palikti 10-15 min. Tada nupilti susidariusį skystį ir nusausinti juosteles.
Keptuvėje pakepti svogūnus. Sudėti maltą paukštieną, padruskinti, papipirtinti, išspausti česnaką ir maišaint kepti apie 10 min. Tada susmulkinti pomidorą, suberti pusė normos parmezano, sudėti rikotą, pabarstyti raudonėliu ir dar pakepti kelias minutes. Viską palikti, kad pravėstų.
Tada imam cukinijos juosteles, į jas dedam po šaukštą įdaro ir susukam ritinėlius. Ritinėlius persmeigus smeigtuku dedam į riebalais pateptą skardą. Viršų pabarstom likusiu parmezanu ir kepam orkaitėje apie 10 min.
Labai skanu su baltos duonos skrebučiais
Seni geri makaronai
3 žmonėms
Makaronai 1 pakelis (400 gr.)
Kumpis (karšto rūkymo) 200 gr.
Raudonoji saldžioji paprika (didelė) 1 vnt.
"Bolognese" padažas
Tarkuotas fermentinis sūris
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui
Užsikaiskite virti makaronus su sultinio kubeliais. Aš dažniausiai naudoju itališkus "vamzdelių" makaronus. Kol makaronai verda - kubeliais susipjaustykite papriką ir kumpį. Berkite kubelius į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pabarstykite keptuvės turinį juodaisiais pipirais, jūros druska ir maišydami kepkite, ant vidutinės ugnies, 5 - 7 minutes. Tada į keptuvę dėkite "Bolognese" padažą. Aš dedu pirktinio maždaug 5 - 6 valgomuosius šaukštus.
Sumažinkite ugnį iki minimalios ir patroškinkite 2 minutes. Į keptuvę supilkite išvirtus makaronus ir viską išmaišykite.
Makaronus dėliokite į lėkštes ir dosniai užberkite tarkuoto sūrio. Aš dažniausiai naudoju Džiugo sūrį.
http://tingiojikiaul...-makaronai.html
3 žmonėms
Makaronai 1 pakelis (400 gr.)
Kumpis (karšto rūkymo) 200 gr.
Raudonoji saldžioji paprika (didelė) 1 vnt.
"Bolognese" padažas
Tarkuotas fermentinis sūris
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui
Užsikaiskite virti makaronus su sultinio kubeliais. Aš dažniausiai naudoju itališkus "vamzdelių" makaronus. Kol makaronai verda - kubeliais susipjaustykite papriką ir kumpį. Berkite kubelius į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pabarstykite keptuvės turinį juodaisiais pipirais, jūros druska ir maišydami kepkite, ant vidutinės ugnies, 5 - 7 minutes. Tada į keptuvę dėkite "Bolognese" padažą. Aš dedu pirktinio maždaug 5 - 6 valgomuosius šaukštus.
Sumažinkite ugnį iki minimalios ir patroškinkite 2 minutes. Į keptuvę supilkite išvirtus makaronus ir viską išmaišykite.
Makaronus dėliokite į lėkštes ir dosniai užberkite tarkuoto sūrio. Aš dažniausiai naudoju Džiugo sūrį.
http://tingiojikiaul...-makaronai.html
QUOTE(liniote @ 2012 09 18, 15:31)
Makaronų apkepas su varške ir špinatais
500 g varškės
500 g makaronų
200 g grietinės
100 g sviesto
3 kiaušiniai
fermentinio sūrio
žiupsnelis druskos
žalumynų pagal skonį (aš dėjau gerą saują špinatų)
Makaronus išvirti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su puse grietinės ir makaronais. Varškę sumaišyti su likusia grietine, žiupsneliu druskos ir žalumynais. Kepimo formą patepti riebalais ir dėti sluoksniais: makaronai, varškė, makaronai. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
500 g varškės
500 g makaronų
200 g grietinės
100 g sviesto
3 kiaušiniai
fermentinio sūrio
žiupsnelis druskos
žalumynų pagal skonį (aš dėjau gerą saują špinatų)
Makaronus išvirti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su puse grietinės ir makaronais. Varškę sumaišyti su likusia grietine, žiupsneliu druskos ir žalumynais. Kepimo formą patepti riebalais ir dėti sluoksniais: makaronai, varškė, makaronai. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
norejau paklausti , kokie cia makaronai?