Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(due drops @ 2012 09 11, 17:52)
Bulvių kukuliukai su sūriu


Atrodo pasakiškai skaniai. Tačiau jei nėra grybų, koks kitoks padažas tiktų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 09 13, 12:45)
Atrodo pasakiškai skaniai. Tačiau jei nėra grybų, koks kitoks padažas tiktų?  4u.gif

Vietoj misko grybu galite naudoti pievagrybius arba tiesiog sviesto-grietines padaza 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2012 09 12, 11:24)
Labai graziai atrodo ir skaniai, tik galvoju kaip cia jy valgyti? kaip misraine prie ko nors ar jau cia patiekalas?



Vakar va pateikiau prie makaronų su faršu...labai tiko ir patiko thumbup.gif


user posted image
Atsakyti
Mano Čili

user posted image

3 žmonėms:
Faršas (pagal skonį) 500 gr.
Pupelės pomidorų padaže 1 skardinė
Pomidorai be odelių 1 skardinė
Raudonoji paprika 1vnt.
Čili pipirai 2 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Cukrus 1 šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, bazilikas, raudonėlis
Aliejaus kepimui
Batonas prie Čili:
Batono riekelės
Aliejus
Jūros druska, juodieji pipirai, bazilikas, raudonėlis

user posted image

Faršą (aš naudojau kiaulienos) apkepkite įkaitintame aliejuje. Kepkite vis pamaišydami, kad subyrėtų gabaliukais, ant didesnės ugnies. Apkepusį faršą apibarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei raudonąja paprika. Į keptuvę sudėkite supjaustytą raudonąją papriką ir čili pipirus (jei nenorite, kad būtų labai aštru - nedėkite čili pipiro sėklų). Sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangtį ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, supilkite pomidorus iš skardinės, pilkite baltojo vyno actą (jei pomidorai pasitaikė rūgštūs - acto nereikia), įberkite cukraus ir baziliko bei raudonėlio. Paragaukite ar netrūksta druskos, viską išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 30 min. Nepamirškite kartais atidengti ir pamaišyti.
Po pusvalandžio supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 50 min., išjunkite keptuvę ir visą jos turinį sutrinkite blenderiu. Į sutrintą masę supilkite skardinę pupelių, išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvę išjunkite, pilkitės į lėkštes ir viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kol viskas troškinasi, pasiruoškite užkandines batono riekeles. Ant kepimo popieriumi užtiestos skardos išdėliokite batono riekeles. Plonai patepkite aliejumi (aš naudoju teptuką), pabarstykite nurodytais prieskoniais ir kiškite į orkaitę. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje (kepimas "iš viršaus"), kol gražiai pagels.
P.S Reali čili spalva, kaip antroje nuotraukoje biggrin.gif
http://tingiojikiaul.../mano-cili.html
Atsakyti
IDARYTOS PAPRIKOS

user posted image


PATIEKALUI REIKIA:
4-5 paprikų;
500 g kiaulienos faršo;
pusė arba daugiau stiklinės virtų ryžių;
1 didokos morkos;
1 didoko svogūnas;
2 skiltelių česnako;
3 š. majonezo;
prieskonių maltai mėsai (naudojau medžiotojų ir meksikietiškus), pipirų, druskos, kuokštelio krapų;
100 g "Rokiškio" fermentinio sūrio;
1 stiklinės sultinio (naudoju iš pakelio arba iš indelio wink.gif )

PROCESAS:
Pirmiausia dedame virti ryžius, kol jie virs, pasiruočiame paprikas ir mėsytę. Paprikoms nupjaunam galvas arba pjauname paprikas išilgai (pjaunam taip, kad paprika tiesiai stovėtų ir faršas neiškristų), išimam sėklutes. 
Faršą sumaišome su prieskoniais, dedame majonezą. Morkas sutarkuojame, svogūnus smulkiai supjaustome ir kartu apkepiname šlakelyje aliejaus. Pagardinam prieskoniais ir juos.. 
Kai ryžiai išvirę ir šiek tiek pravėsta, dedame į farša, ten pat suverčiam ir keptus svogūnus su morkomis. Gerai išmaišome. Aš ragauju ar netrūksta prieskonių (jūs kaip norit wink.gif)
Įkaitinam orkaitę iki 200C.
Gautą faršo mišinį šaukštu įdarome paprikas. Į gilų kepimo indą gražiai surikiuojame visas paprikas, užpilame sultiniu ir pašaunam į orkaitę 15 minučių. Tuo metu susitarkuojam arba plonai supjaustom "Rokiškio" sūrį. 
Traukiam paprikas lauk, užbarstome arba tiesiog užklojame paprikas sūriu ir vėl šaunam į orkaitę 30 minučių.
Procesą karts nuo karto pastebėkite. Gal Jūsų orkaitė kaitresnė ir Jums reikės mažiau laiko..
Mes valgėme su pomidorų-grietinės salotomis. 
Vyras po kiekvieno gabalėlio vis prašė leidimo pakartoti wink.gif smile.gif))

Taigi, patiekalo gamyba laiko šiek tiek atima, bet verta.. Patikėkit, verta.. 
Prieskonių nepagailėkit wink.gif Ir skanaus smile.gif




Atsakyti
Mėsos ir daržovių troškinys 4u.gif

Reikės:
Mėsos (šiuo atveju naudojau kiaulienos sprandinę, tačiau man labiausiai patinka su kiaulienos išpjova)
Daržovių (čia jau jūsų pasirinkimas smile.gif . Aš naudoju daržovių mišinį, kur būna pupelės, kukurūzai, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės ir pan. Taip pat papildomai mėgstu įdėti paprikos, brokolių ir žiedinių kopūstų. Kuo daugiau daržovių, tuo skaniau. )
Vandens
Druskos, pipirų, vegetos, sultinio
Ryžių.
Pomidorų padažo.

Mėsą supjaustome kaip guliašui, paprieskoniuojame.
Bent parą palaikome šaldytuve.
Mėsą dedame į kepimo skardą, įpilame šiek tiek vandens, uždengiame folija ir kepame, kol mėsytė suminkštės.
Kol mėsa kepa, išsiverdame ryžius.
Ant iškepusios mėsos dedame daržoves. (Aš supilu tiesiai iš pakelio, sušalusias.)
Uždengiame folija ir pakepame dar apie 15-20 min. (tol, kol suminkštės daržovės)
Įdedame sultinio kubelį, uždedame pomidorų padažo (pagal skonį) ir dar apie 10 min pakepame be folijos.
Į lėkštę dedame ryžius, ant viršaus mėsos gabaliukus, o ant mėsos, kuo daugiau daržovių!
Labai skanu, tikrai, pabandykite ir nenusivilsite. smile.gif
Skanaus 4u.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Makaronai su kukuliukais

user posted image

3 žmonėms:
Kiaulienos faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiūvėsėliai ar manų kruopos
Pomidorai savo sultyse 1 skardinė
Pievagrybiai 5 dideli vnt.
Makaronai 400 gr.
Aliejus kepimui
Prieskoniai maltai mėsai
Jūros druska, juodieji pipirai, sultinio kubeliai.

Iš faršo, kiaušinio, prieskonių maltai mėsai ir džiuvėselių ar manų (ką turiu namie - tą ir beriu) - pasigaminkite kotletinę masę. Iš jos, drėgnomis rankomis, formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite kukuliukus ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Kukuliukams paskrudus - supilkite pomidorus iš skardinės. Aš naudojau Rimi luptus pomidorus su baziliku. Ragaudami įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų. Jei pomidorai pasitaikė labai rūgštūs - įberkite ant šaukštuko galo cukraus. Jei jūsų pomidorai be priedų, galite pridėti žiūpsnį džiovinto baziliko. Tada į keptuvę įpjaustykite pievagrybius. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir, kartais pamaišydami, troškinkite apie 20 min.
Kol kukuliukai troškinasi - su sultinio kubeliais išsivirkite makaronus. Išvirus makaronams, juos nusunkite ir supilkite į keptuvę su kukuliukais. Išmaišykite, išjunkite ir palikite uždengę kokioms 5 minutėms ant viryklės, kad įsigertų padažas.
http://tingiojikiaul...ukuliukais.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 15 rugsėjo 2012 - 16:21
QUOTE(due drops @ 2012 09 12, 12:03)
Vištienos, miško grybų ir sūrio kepsniukai

Ačiū už receptą, aš irgi šiuos išbandžiau smile.gif tik vietoje krūtinėlės dėjau blauzdelių mėsą ir miško grybus naudojau žaliuokes smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gisana @ 2012 09 17, 15:22)
Ačiū už receptą, aš irgi šiuos išbandžiau  smile.gif tik vietoje krūtinėlės dėjau blauzdelių mėsą ir miško grybus naudojau žaliuokes  smile.gif

Skaniai atrodo biggrin.gif
Papildyta:

Kopūstų blynai

user posted image

Kopūstas 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Pienas maždaug 1 stiklinė
Miltai maždaug 1,5 stiklinės
Jūros druskos, Vegetos, juodųjų pipirų
Aliejaus kepimui

Kopūstą sutarkuokite burokine tarka. Sutarkuotą kopūstą pabarstykite Vegeta (galite keisti jūros druska) ir juodaisiais pipirais. Išmaišykite rankomis, vis pagniaužydami kopūstus. Tada kopūstus atsidėkite į šoną ir užsiimkite blynų tešla.
Į kitą dubenį muškite kiaušinį, berkite druskos ir išplakite su pienu, įmaišykite miltus. Pieno/miltų santykį galite šiek tiek keisti pagal save, tiesiog susimaišykite tirštą blynų tešlą. Į blynų masę supilkite kopūstus (su visais skysčiais, kurie atsiranda pastovėjus). Gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintame aliejuje ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
Į kopūstų masę labai skanu patarkuoti raudonos saldžiosios paprikos ar pievagrybių. Į blynų masę galima įtarkuoti sūrio ir įdėti kubeliais pjaustyto kumpio.
Į nuotraukoje esančius blynus įtarkavau 1 čili pipirą ir 100 gr. fermentinio sūrio.
http://tingiojikiaul...stu-blynai.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 17 rugsėjo 2012 - 15:52
due drops, žinau, kad negalima čia rašyt ne į temą, bet jūsų receptai fantastiški wub.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Musu vakariene biggrin.gif
Midijos pomidoru padaze su svieziais makaronais ax.gif
user posted image

Dariau pagal Nerytes recepta thumbup.gif
http://www_neringa-b...oru-padaze.html

Kadangi makaronai sviezi, viriau 2-3 min thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2012 09 17, 19:00)
due drops, žinau, kad negalima čia rašyt ne į temą, bet jūsų receptai fantastiški  wub.gif  thumbup.gif  4u.gif

Aciu labai wub.gif
Atsakyti