O speja mesa ugnikalnio viduje persilti?
QUOTE(Zometa @ 2012 09 07, 10:24)
O speja mesa ugnikalnio viduje persilti?
Per pusvalandį tikrai spėja...na jei abejojat galit 10 min ilgiau palaikyti...
LASISA
receptukas is Elenos blog'o
Labai aciu jai uz tai Dabar tik taip ir kepu
Reikes
lasisos
druskos
apelsininiu pipiru
'santa maria' prieskoniu zuviai
citrina
zalia bulve
fermentinio surio
cesnako skiltele
majonezo
juodu pipiru
Lasisa susipjaustom gabaleliais. Apibarstom druska, apelsininiais pipirais bei prieskoniais zuviai. Apslakstom citrina. Leidziam pusvalanduka pastovet.
Bulve ir suri sutarkuojam, ispaudziam cesnako ir viska uzmaisom su majonezu. Zodziu padarom tokia kosele, ja dar papipirinam.
I skardele dedam lasisa ir apdedam ja ta kosele. Kisam i orkaite 30 min.
receptukas is Elenos blog'o
Labai aciu jai uz tai Dabar tik taip ir kepu
Reikes
lasisos
druskos
apelsininiu pipiru
'santa maria' prieskoniu zuviai
citrina
zalia bulve
fermentinio surio
cesnako skiltele
majonezo
juodu pipiru
Lasisa susipjaustom gabaleliais. Apibarstom druska, apelsininiais pipirais bei prieskoniais zuviai. Apslakstom citrina. Leidziam pusvalanduka pastovet.
Bulve ir suri sutarkuojam, ispaudziam cesnako ir viska uzmaisom su majonezu. Zodziu padarom tokia kosele, ja dar papipirinam.
I skardele dedam lasisa ir apdedam ja ta kosele. Kisam i orkaite 30 min.
Ankstyvieji pusryčiai. Nebežinau iš kurios forumietės nukniaukiau šitą receptą, bet dėkinga liksiu amžinai, nes skanesnių blynelių nesu ragavusi.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1.2 stikl.
Kefyras 1.2 stikl.
Cukrus 0.25 stikl.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Aliejus 0.25 stikl.
Druska 1 žiups.
Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska.
Įmaišome kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.
Į gautą tešlą įpilame aliejų, gerai išmaišome. Tešla turi gautis tiršta.
Blynelius kepame sausoje keptuvėje, be jokių riebalų, ant silpnos ugnies.
http://imageshack.us...a1d37d9b21.jpg/
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1.2 stikl.
Kefyras 1.2 stikl.
Cukrus 0.25 stikl.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Aliejus 0.25 stikl.
Druska 1 žiups.
Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska.
Įmaišome kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.
Į gautą tešlą įpilame aliejų, gerai išmaišome. Tešla turi gautis tiršta.
Blynelius kepame sausoje keptuvėje, be jokių riebalų, ant silpnos ugnies.
http://imageshack.us...a1d37d9b21.jpg/
Tiek visko prisikaitau pas Jus
Siandien ir as nufotkinau savo gaminy kuri ivardijau "Rudenine depresija" Nes nezinau kas tiek suvaldys
Lazanija
Del foto kokybes nepykit, nes cia su telefonu (fotiko neturiu)
Lazanija :
Raudonajam:
Siulau daryti mazesnem porcijom nei as
Kalakutienos farsas
Pievagrybiai
Svogunai
Morkos
Leco padazas (as perku daumantu be konservantu toki jau sumalta)
Pamidorai savose sultyse nulupti
Baltam:
Rikotos surio ( as perku dvi dezutes)
Fermentinio surio
Kiausiniai
Spinatai
Prieskoniai pagal skoni - as dedu druska, pipiras, bazilikas raudonosios saldziosios paprikos ir t.t.
Raudonajam padazui viska sukepam ir uzpilam pamidorais, viska pamaisom ir dar patroskinam :
Baltajam padazui sudedam siurius, imusam kiausinius ir sudedam supjaustytus ar suplesytus spinatus. Viska ismaisom :
Na o procesas kai ir visu kitu sluoksniuoji ir kepi
Siandien ir as nufotkinau savo gaminy kuri ivardijau "Rudenine depresija" Nes nezinau kas tiek suvaldys
Lazanija
Del foto kokybes nepykit, nes cia su telefonu (fotiko neturiu)
Lazanija :
Raudonajam:
Siulau daryti mazesnem porcijom nei as
Kalakutienos farsas
Pievagrybiai
Svogunai
Morkos
Leco padazas (as perku daumantu be konservantu toki jau sumalta)
Pamidorai savose sultyse nulupti
Baltam:
Rikotos surio ( as perku dvi dezutes)
Fermentinio surio
Kiausiniai
Spinatai
Prieskoniai pagal skoni - as dedu druska, pipiras, bazilikas raudonosios saldziosios paprikos ir t.t.
Raudonajam padazui viska sukepam ir uzpilam pamidorais, viska pamaisom ir dar patroskinam :
Baltajam padazui sudedam siurius, imusam kiausinius ir sudedam supjaustytus ar suplesytus spinatus. Viska ismaisom :
Na o procesas kai ir visu kitu sluoksniuoji ir kepi
Atsiprasau uz svepluma.
Vistiena degtineje
Vistienos
Cesnako
CIli pipiro
Citrinos sulciu
Alyv. aliejaus
Kalendros
Cukraus
Degtinės keli šaukštai
Visus siuos produktus sumaisyti ir palikti vista marinuotis bent 2 valandom.
Imti didele keptuve ir kantriai pakepinti vistiena is kiekvienos puses bent po 5min (pries kepant papipirint ir padruskint).
I kita keptuve pilti sultinio puodeli nuo vistienos marinato likusius cesnaka ir cili, ~50g degtines. Viska uzvirti, sudeti vistiena ir pakaitinti apie 3-5 min. (degtine nugaruoja ir jokiu laipsniu tikrai nelieka). Tada viska pasauti i orkaite dar pusvalandziui.
Salotos:
Salotu lapai (tinka bet kokios svelnesnes salotos)
Avokadas
Greipfurtas
Laiskinis svogunas
Cesnakas
Baziliko lapeliai
Druska
Pipirai
Cukrus
Laimo sultys
Vistiena degtineje
Vistienos
Cesnako
CIli pipiro
Citrinos sulciu
Alyv. aliejaus
Kalendros
Cukraus
Degtinės keli šaukštai
Visus siuos produktus sumaisyti ir palikti vista marinuotis bent 2 valandom.
Imti didele keptuve ir kantriai pakepinti vistiena is kiekvienos puses bent po 5min (pries kepant papipirint ir padruskint).
I kita keptuve pilti sultinio puodeli nuo vistienos marinato likusius cesnaka ir cili, ~50g degtines. Viska uzvirti, sudeti vistiena ir pakaitinti apie 3-5 min. (degtine nugaruoja ir jokiu laipsniu tikrai nelieka). Tada viska pasauti i orkaite dar pusvalandziui.
Salotos:
Salotu lapai (tinka bet kokios svelnesnes salotos)
Avokadas
Greipfurtas
Laiskinis svogunas
Cesnakas
Baziliko lapeliai
Druska
Pipirai
Cukrus
Laimo sultys
Vištiena su daržovėmis ir makaronais
5 - 6 žmonėms:
Vištos krūtinėlė (didelė) 1vnt.
Cukinija (jauna ir didelė) 1vnt.
Šparaginės pupelės 100 gr.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Makaronai 400 gr.
Sultinys 1 puodelis
Krakmolas (bulvių)
Baltojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Kol vištiena marinuojasi - pasiruoškite daržoves. Šparaginių pupelių galus nukarpykite, o didesnes kirpkite pusiau. Cukinijas susipjaustykite stambiais kubeliais.
Vištos gabaliukus apvoliokite krakmole ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Krūtinėlės gabaliukams apkepus, į keptuvę suberkite cukiniją ir šparagines pupeles. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiai virš keptuvės stambiai supjaustykite pomidorus. Pabarstykite juos juodaisiais pipirais, supilkite baltojo vyno actą ir pomidorų padažą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 min. Nuo troškinimosi pradžios praėjus 20 min. - išjunkite keptuvę.
Kol viskas troškinasi, pasūdytame vandenyje išsivirkite makaronus. Išvirtus ir nusunktus makaronus sumaišykite su keptuvės turiniu ir palikite kelioms minutėms, kad susigertų skoniai.
http://tingiojikiaul...makaronais.html
5 - 6 žmonėms:
Vištos krūtinėlė (didelė) 1vnt.
Cukinija (jauna ir didelė) 1vnt.
Šparaginės pupelės 100 gr.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Makaronai 400 gr.
Sultinys 1 puodelis
Krakmolas (bulvių)
Baltojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Kol vištiena marinuojasi - pasiruoškite daržoves. Šparaginių pupelių galus nukarpykite, o didesnes kirpkite pusiau. Cukinijas susipjaustykite stambiais kubeliais.
Vištos gabaliukus apvoliokite krakmole ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Krūtinėlės gabaliukams apkepus, į keptuvę suberkite cukiniją ir šparagines pupeles. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiai virš keptuvės stambiai supjaustykite pomidorus. Pabarstykite juos juodaisiais pipirais, supilkite baltojo vyno actą ir pomidorų padažą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 min. Nuo troškinimosi pradžios praėjus 20 min. - išjunkite keptuvę.
Kol viskas troškinasi, pasūdytame vandenyje išsivirkite makaronus. Išvirtus ir nusunktus makaronus sumaišykite su keptuvės turiniu ir palikite kelioms minutėms, kad susigertų skoniai.
http://tingiojikiaul...makaronais.html
Nuotrauka nelabai, bet labai skanus patiekalas
Mineralizuoti tarybiniai kotletai
Tarybinius kotletus radau "Maisto magija" bloge:
http://maistomagija....i-kotletai.html
Perdariau savaip ir valgėm nuostabius minkštus kotletukus.
3 žmonėms:
Kiaulienos faršas 500 gr.
Batonas 1/3 kepalo (apie 100 - 120 gr.)
Kiaušinis (didelis) 1 vnt.
Džiūvėsėliai
Mineralinis vanduo (sūrus)
Grietinė (riebi) 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Batono riekeles sulaistykite sūriu mineraliniu vandeniu (aš naudojau Akvilės mineralinį) ir leiskite išmirkti. Kiaulienos faršą pabarstykite jūros druska bei pipirais. Į faršą įmuškite kiaušinį ir sudėkite mirkytą batoną. Paminkykite ir formuokite kotletukus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kol jis kaista, kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose. Paruoštus dėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies.
Kol kotletai kepa, pasiruoškite padažą troškinimui. Pusę stiklinės mineralinio vandens sumaišykite su grietine ir užpilkite ant apskrudusių kotletų. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, išjunkite keptuvę ir palikite ant viryklės dar dešimčiai minučių "susistovėti"
http://tingiojikiaul...i-kotletai.html
Mineralizuoti tarybiniai kotletai
Tarybinius kotletus radau "Maisto magija" bloge:
http://maistomagija....i-kotletai.html
Perdariau savaip ir valgėm nuostabius minkštus kotletukus.
3 žmonėms:
Kiaulienos faršas 500 gr.
Batonas 1/3 kepalo (apie 100 - 120 gr.)
Kiaušinis (didelis) 1 vnt.
Džiūvėsėliai
Mineralinis vanduo (sūrus)
Grietinė (riebi) 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Batono riekeles sulaistykite sūriu mineraliniu vandeniu (aš naudojau Akvilės mineralinį) ir leiskite išmirkti. Kiaulienos faršą pabarstykite jūros druska bei pipirais. Į faršą įmuškite kiaušinį ir sudėkite mirkytą batoną. Paminkykite ir formuokite kotletukus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kol jis kaista, kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose. Paruoštus dėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies.
Kol kotletai kepa, pasiruoškite padažą troškinimui. Pusę stiklinės mineralinio vandens sumaišykite su grietine ir užpilkite ant apskrudusių kotletų. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, išjunkite keptuvę ir palikite ant viryklės dar dešimčiai minučių "susistovėti"
http://tingiojikiaul...i-kotletai.html
Idomus receptas.
O ka cia gero nuveikia mineralinis?
Mineralizuoti tarybiniai kotletai
right]
O ka cia gero nuveikia mineralinis?
QUOTE(due drops @ 2012 09 10, 14:11)
Mineralizuoti tarybiniai kotletai
right]
QUOTE(eja @ 2012 09 10, 14:26)
Skoni duoda ir burbuliukai minkstina
Norėčiau ir aš prisijungti prie Jūsų būrelio iki šiol tik paskaitinėdavau receptus, o šiandien pagaliau išdrįsau ir parašyti. Jūsų teismui vienas iš mano (ir šeimynos) mėgstamiausių receptų: rytietiški vištienos vėrinėliai.
3 žmonėms:
2 Vištienos krūtinėlės (arba viena "dvipusė")
Maltų prieskonių: imbiero, citrinžolės, kalendros
Sojos padažo
Rudojo cukraus
Ryžių garnyrui (+ kurkumos geltonai spalvai suteikti)
Vištienos krūtinėles supjaustyti kubeliais (maždaug 2x2cm) ir sudėti į dubenėlį. Užpilti porą valgomų šaukštų sojos padažo ir užbarstyti prieskoniais - imbieru, citrinžole, kalendra - nepagailėti! Kam patinka, galima pabarstyti sezamo sėklomis. Dar įkrauti gerą šaukštą rudojo cukraus ir viską išmaišyti. Leisti pastovėti kelias minutes, o po to verti ant medinių pagaliukų ir kepti keptuvėje su sviestu ant vidutinės ugnies (kad cukrus nesudegtų, o gražiai karamelizuotųsi).
Skanu su šviežių agurkų salotomis ir virtais ryžiais (į juos visada dedu kurkumos miltelių, kad skaniau atrodytų). :ax
3 žmonėms:
2 Vištienos krūtinėlės (arba viena "dvipusė")
Maltų prieskonių: imbiero, citrinžolės, kalendros
Sojos padažo
Rudojo cukraus
Ryžių garnyrui (+ kurkumos geltonai spalvai suteikti)
Vištienos krūtinėles supjaustyti kubeliais (maždaug 2x2cm) ir sudėti į dubenėlį. Užpilti porą valgomų šaukštų sojos padažo ir užbarstyti prieskoniais - imbieru, citrinžole, kalendra - nepagailėti! Kam patinka, galima pabarstyti sezamo sėklomis. Dar įkrauti gerą šaukštą rudojo cukraus ir viską išmaišyti. Leisti pastovėti kelias minutes, o po to verti ant medinių pagaliukų ir kepti keptuvėje su sviestu ant vidutinės ugnies (kad cukrus nesudegtų, o gražiai karamelizuotųsi).
Skanu su šviežių agurkų salotomis ir virtais ryžiais (į juos visada dedu kurkumos miltelių, kad skaniau atrodytų). :ax
QUOTE(Gisana @ 2012 09 05, 11:42)
Naminiai kebabai su vištiena
Reikia:
1 lavašo;
Sakykit, o galima vietoj lavaso imt tortiliju blynus
As kazkaip nelabai patyrus tortiliju ir lavasu lakstuose Gal lavaso blynas traskesnis buna kaip pakepa
Aciu