Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS


Įdarytos vištienos kulšelės su grybais ir mėlynuoju sūriu

user posted image

Reikia:
6 vištienos kulšelių;
50g mėlynojo sūrio;
3 pievagrybių;
1 v.š. austrių padažo;
1 v.š. medaus;
2 morkų;
5 neluptų česnako skiltelių;
Druskos;
10 bulvių;
Šviežių čiobrelių;
Smulkintų raudonėlių;
Smulkinto rozmarino;
5 nelupto česnako skiltelės;
Alyvuogių aliejaus.

Padažui:
Gabalėlio sviesto;
4 pievagrybių;
3 v.š. grietinės;
3 v.š. lydyto sūrelio;
0,5 v.š. miltų;
Šviežių petražolių;
Druskos.

Eiga:
Iš vištienos kulšelių išimti kaulą, su muštuvu išmušti "blyną", apibarstyti druska. Mėlynąjį pelėsinį sūrį ir nuluptųs pievagrybius supjaustyti plonomis riekėlėmis, sudėti ant išmuštos vištienos. Susukti suktinukus ir sutvirtinti smeigtukais.

Bulves nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, morkas nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Viską sudėti į kepimo skardą, "paplėšyti" čiobrelius, sudėti juos ant bulvių ir morkų. Taip pat sudėti raudonėlius, rozmarinus bei nelupto česnako skilteles. Viską gausiai apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir rankomis viską pamaišyti, kad ir prieskoninės žolelės būtų įtrintos aliejumi (ne taip apkeps).

Susuktas vištienos kulšeles sudėti ant bulvių ir morkų, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje valandą laiko.
Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos, vištienos kulšeles aptepti austrių padažo ir medaus mišiniu.

Padažas:
Gabalėlį sviesto ištirpinti keptuvėje, sudėti luptus pjaustytus pievagrybius, pakepinti kelias minutes. Į juos sudėti grietinę bei lydytą sūrelį, įpilti šiek tiek vandens, viską užvirinti. Tada įdėti pusę šaukšto miltų ir dar pavirinti minutę kitą. Galiausiai sudėti kapotas petražoles, viską išmaišyti ir išjungti. Skanaus Smile
P.S. Nors nuotraukose ir nematyti mėlynojo sūrio pėdsakų vištienoje (ištirpo), tačiau skonis tikrai jaučiasi ir labai puikiai tinka!
Daugiau foto
Papildyta:
Kiaulienos troškinys su obuolių sultimis

user posted image

Reikia:

400g kiaulienos;
300-400ml obuolių sulčių;
1-2 svogūnai;
2 šaukštai miltų;
Aliejaus;
Druskos ir pipirų;
Čiobrelio;
1 šaukštas grūdėtų garstyčių;
100ml riebios grietinės;
Petražolių.

Eiga:
Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir pabarstyti miltais, gerai miltuose vienodai išvolioti visus kiaulienos gabaliukus, ir per keletą kartų apskrudinti keptuvėje arba puode.
Kai mėsa jau apkepus ją laikyti kitoje lėkštėje, prie keptuvės dugno turbūt bus prikepę mėsos ir miltų gabaliukų, jų neišmesti. Į tą pačią keptuvę dėti svogūnus ir toliau kepinti ant nedidelės ugnies, iš svogūnų išsiskirsianti drėgmė padės atlipti gabaliukams, jei atrodo, kad keptuvė ar puodas labai sausi, įpilti dar aliejaus. Kai svogūnai truputėli suminkštės, sudėti atgal mėsą ir užpilti obuolių sultimis, įdėti čiobrelio šakelę ir leisti viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa jau bus minkšta ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėti šaukštą garstyčių, pamaišyti, leisti dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėti porą šaukštų grietinės, arba grietinėlės. Pabaigoje pabarstyti visą susmulkintom petražolėm.
Prie troškinio labai tinka bulvių košė. Skanaus.
Receptas iš: http://www.beatosvirtuve.lt
Daugiau foto
Papildyta:
Kepti traškūs sumuštiniai

user posted image

Reikia:

Forminės duonos;
Saliami dešros;
Majonezo;
Sviesto;
Pomidorų padažo (ne kečupo);
Svogūno;
Pievagrybių;
Fermentinio sūrio;
Pomidorų;
Bazilikų prieskonių.

Eiga:
Receptas labai paprastas. Duonos riekeles sutepti sviestu, užtepti labai plonu sluoksniu majonezo. Sudėti saliami riekeles, pievagrybius, pomidorus, plonai pjaustytus svogūnus ir pomidorų padažą, užtarkuoti ant viršaus fermentinio sūrio, užberti baziliko prieskonių. Kepti 180 laispnių orkaitėje, kol nesudegs biggrin.gif kažkur apie 10 min, reikia žiūrėti. Skanaus!
Daugiau foto
Papildyta:
Naminiai kebabai su vištiena

user posted image
Reikia:

1 lavašo;
2 pomidorų;
1/3 pekino salotos;
400g vištienos file;
Prieskonių;
Druskos;
Pipirų.

Padažui:
200 g natūralaus jogurto;
3 šaukštų majonezo;
2 skiltelių česnako;
Kapotų petražolių ir krapų;
Druskos.

Eiga:
Recepto idėją pasivogiau iš čia: http://stalkeravocad...ne-kebabai.html
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti, kol visiškai iškeps, apskrus. Žinoma, nepamiršti įdėti druskos, pipirų, prieskonių smile.gif
Kol mėsa kepa, galima supjaustyti nedideliais gabalėliais salotas ir pomidorus, sudėti viską į vieną indą ir išmaišyti.
Padažui sumaišyti visus ingredientus. Pasiruošti lavašą. Galima dalinti į 2 arba 4 dalis. Aš padalinau į keturias dalis - 4 kebabams.
Tuomet lavašo viename krašte sudėti salotas, ant viršaus apskrudusios vištienos gabaliukus ir galiausiai viską užpilti padažu. Lavašo apačią užlenkti, kad neišbėgtų ir neišbyrėtų viskas bevalgant. Užlenkus apačią, suvynioti lavašą.
Visus suktinius sudėti į skardą ir pakepti 10 minučių orkaitėje apie 150 laipsnių karštyje. Skanaus smile.gif
Daugiau foto

Papildyta:
Įdaryti kiaulienos kotletai su voveraitėmis ir fermentiniu sūriu

user posted image

Reikia:

500g kiaulienos faršo;
150g maltų džiuvėsėlių;
1 kiaušinio;
Pusės nedidelio svogūno;
100g voveraičių;
Nedidelės saujos smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
Sviesto;
150g natūralaus jogurto;
2 šaukštų majonezo;
Krapų;
Petražolių;
Druskos;
Pipirų;
Citrinpipirių.

Eiga:
Recepto idėja kilo tik tada, kai atsirado rankose voveraitės. Taigi, recepto eiga tokia...
Pirmiausiai tinkamai apdoroti miško gražuoles - apvalyti, virti apie valandą laiko, kad dingtų kartumas. Kol verda, galima nuskusti bulves ir pasiruošti faršą - įmušti į jį kiaušinį, sudėti džiuvėsėlius (šiek tiek pasiliekant kotletų apvoliojimui), druską, pipirus, citrinpipirius ir viską išmaišyti. Suformuoti vienodus rutuliukus. Aš suformavau 10 rutuliukų.
Kai išverda voveraitės, reikia jas dar šiek tiek pakepinti. Pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną kol gražiai pagels ir sudėti voveraites. Pakepinti apie 5-8 minutes. Tuomet iš faršo blynelių padaryti blynelius (tiesiog juos suploti), kuo plonesnius, kad galima būtų daug įdaro įdėti, bet ir ne per plonus, kad neplyštų mėsa formuojant kotletus. Taigi imti vieną blynelį, dėti keptas voveraites, ant viršaus tarkuotą sūrį, sulenkti blyną ir suformuoti pailgą kotletuką. Reikia gerai suspausti tarpelius, kad neišbėgtų sūris. Apvolioti džiuvėseliuose ir dėti į skardą. Taip paruošti visus 10 (ar kiek jums gausis) rutuliukų-blynelių-kotletų smile.gif Įdėti skardą į 150 laipsnių karštumo orkaitę ir kepti 45 minutes. Užkaisti virti bulves. Prieš viskam iškepant ir išverdant, pasiruošti padažą. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti smulkintas petražoles, krapus, pakepinti, sudėti natūralų jogurtą, majonezą ir pakaitinti viską dar kelias minutes. Patiekti viską lėktštėje kaip tik fantazija neša smile.gif Skanaus!
Daugiau foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gisana: 05 rugsėjo 2012 - 10:43
QUOTE(Gisana @ 2012 09 05, 11:42)
Kepti traškūs sumuštiniai
Reikia:

.............

Jei dedat sviesta,majoneza ir dar pomidoru padaza ar nebuna sumustiniai permirke? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 05 rugsėjo 2012 - 13:18
QUOTE(due drops @ 2012 09 05, 12:19)
Jei dedat sviesta,majoneza ir dar pomidoru padaza ar nebuna sumustiniai permirke? g.gif

Tikrai ne smile.gif traškūs sumuštiniai gaunasi.
Atsakyti
Įdarytos vištų odelės

user posted image

Receptą radau čia:
http://maistomagija....os-odelese.html
Perdariau savaip ir kartais pasimėgauju šiuo skanėstu.

Vištų odelės (didelės) 13 vnt.
Bulvės 1,2 kg
Pievagrybiai (dideli) 6 - 7 vnt
Sojų padažas
Jūros druska, juodieji pipirai

Vištų odeles atšildykite (aš randu tik šaldytų) ir pamarinuokite su sojų padažu bent valandą.
Kol odelės marinuojasi, nusiskuskite ir, pasūdytame vandenyje, išsivirkite bulves. Bulvėms išvirus - jas sutrinkite grūstuve.
Pievagrybius susmulkinkite nedideliais gabaliukais, pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir supilkite ant karštos bulvių masės. Kai tik bulvės atvės tiek, kad būtų galima liesti rankomis - paminkykite visą masę, kad pievagrybiai tolygiai pasiskirstytų.
Skardą užtieskite kepimo popieriumi ir dėliokite vištų odeles (odele į apačią). Ant kiekvienos odelės dėkite šiek tiek bulvių - pievagrybių masės, užlankstykite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
Paruoštas odeles sudėkite susegimo vieta į apačią ir kiškite į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių, kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 min.
http://tingiojikiaul...stu-odeles.html
Atsakyti
BULVINIAI BLYNAI SU MESA.
Paprastas receptelis. Bulviu tarkavimo masinos neturiu, tad susitarkavau bulves su tokia tarka - sonine puse. (Ne ta pacia smulkiausia!)
user posted image

Pasidarome iprastine bulviu tesla - bulves, svogunas, kiausinis, siek tiek miltu, druska. Paruosiame farsa - dedame kiausini, nemaza svoguna, pipiru, druskos. Kad lengvai "klotusi" galima ji siek tiek praskiesti vandeniu.
user posted image

I ikaitintus riebalus plonai sluoksniuojame tesla, iskart farsa ir vel bulves ant virsaus.
1.
user posted image
2.
user posted image
3.
user posted image

Kepame ant silpnos ugnies, apskrudus vienam sonui - verciam ant kito. Daugiau nevartom.
Skanaus!
user posted image
Atsakyti
Ugnikalnis

Jums reiks:

bulvių
sviesto,pieno
virtų grybų
virtos arba keptos vištienos
svogūno
druskos,pipirų
sūrio
pomidorų padažo

Bulvės išverdame pasūdytame vandenyje.
Grybus permalame su mėsmale, pridedame smulkinto svogūno,paskaniname druska,pipirais ir apkepiname lengvai.
Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais,paskaninam druska,pipirais,pridedame apkepinto svogūno.Viską sumaišome.

Išvirusias bulves nukošiame ir sutriname (padarome bulvių košę) dedame sviesto, įpilame pieno ir išmaišome kad būtų vientisa masė.

Dabar formuosime mūsų ugnikalnį.
Imame kepimo skardą, išklojame su folija.Foliją sutepame aliejumi.
Per vidurį skardos dedame tokį kaip kalniuką iš vištienos, kūgio formos.Gerai paspaudžiame.Vištieną apklojame su grybais aplink.O ant grybų dedame bulvių košę.Turi gautis toks kalnas...viršūnėje padarome duobutę su šaukštu.

Statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę ir kepame maždaug 20 min.
Ištraukiame, apibarstome su tarkuotų sūriu.Iš pomidorų padažo padarome "lavą" ir vėl statome į orkaitę
Dar kepame apie 10 minučių.
Pateikdami ant stalo į ugnikalnio viršūnę įstatome uždegta mažą žvakę.
Gražu pateikti vakare, užgesinti šviesą ir padaryti staigmena svečiams biggrin.gif

Proporcijų nerašiau, jos priklauso nuo patiekalo dydžio.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image






Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 06, 16:19)
Ugnikalnis




10 balų thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 09 06, 15:13)
BULVINIAI BLYNAI SU MESA.



mėsa nevirta? iškept spėja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindaiva: 06 rugsėjo 2012 - 15:28
QUOTE(mindaiva @ 2012 09 06, 03:31)

mėsa nevirta? iškept spėja?


Taip, mesa zalia, iskepa puikiai. Tik akcentuoju - kepti ant letos ugnies, nevartant. Ir tepti plonai.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 06, 16:19)
[color=darkviolet]Ugnikalnis

thumbup.gif Butinai darysiu.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 06, 16:19)
[color=darkviolet]Ugnikalnis


Fantastiskai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės 4u.gif Draugė parodė..bet jos kitoks buvo...faršas ir bulvių košė...bulvių košė viduje...aš sugalvojau kitaip...tai kad galima improvizuoti..tik būtinai pasidalinti po to improvizaciją savo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 06, 16:55)
Ačiū mergaitės  4u.gif Draugė  parodė..bet jos kitoks buvo...faršas ir bulvių košė...bulvių košė viduje...aš sugalvojau kitaip...tai kad galima improvizuoti..tik būtinai pasidalinti po to improvizaciją savo  4u.gif


Elena 4u.gif - esate neissenkanciu ideju saltinelis 4u.gif
Atsakyti