Įdarytos vištienos kulšelės su grybais ir mėlynuoju sūriu
Reikia:
6 vištienos kulšelių;
50g mėlynojo sūrio;
3 pievagrybių;
1 v.š. austrių padažo;
1 v.š. medaus;
2 morkų;
5 neluptų česnako skiltelių;
Druskos;
10 bulvių;
Šviežių čiobrelių;
Smulkintų raudonėlių;
Smulkinto rozmarino;
5 nelupto česnako skiltelės;
Alyvuogių aliejaus.
Padažui:
Gabalėlio sviesto;
4 pievagrybių;
3 v.š. grietinės;
3 v.š. lydyto sūrelio;
0,5 v.š. miltų;
Šviežių petražolių;
Druskos.
Eiga:
Iš vištienos kulšelių išimti kaulą, su muštuvu išmušti "blyną", apibarstyti druska. Mėlynąjį pelėsinį sūrį ir nuluptųs pievagrybius supjaustyti plonomis riekėlėmis, sudėti ant išmuštos vištienos. Susukti suktinukus ir sutvirtinti smeigtukais.
Bulves nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, morkas nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Viską sudėti į kepimo skardą, "paplėšyti" čiobrelius, sudėti juos ant bulvių ir morkų. Taip pat sudėti raudonėlius, rozmarinus bei nelupto česnako skilteles. Viską gausiai apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir rankomis viską pamaišyti, kad ir prieskoninės žolelės būtų įtrintos aliejumi (ne taip apkeps).
Susuktas vištienos kulšeles sudėti ant bulvių ir morkų, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje valandą laiko.
Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos, vištienos kulšeles aptepti austrių padažo ir medaus mišiniu.
Padažas:
Gabalėlį sviesto ištirpinti keptuvėje, sudėti luptus pjaustytus pievagrybius, pakepinti kelias minutes. Į juos sudėti grietinę bei lydytą sūrelį, įpilti šiek tiek vandens, viską užvirinti. Tada įdėti pusę šaukšto miltų ir dar pavirinti minutę kitą. Galiausiai sudėti kapotas petražoles, viską išmaišyti ir išjungti. Skanaus Smile
P.S. Nors nuotraukose ir nematyti mėlynojo sūrio pėdsakų vištienoje (ištirpo), tačiau skonis tikrai jaučiasi ir labai puikiai tinka!
Daugiau foto
Papildyta:
Kiaulienos troškinys su obuolių sultimis
Reikia:
400g kiaulienos;
300-400ml obuolių sulčių;
1-2 svogūnai;
2 šaukštai miltų;
Aliejaus;
Druskos ir pipirų;
Čiobrelio;
1 šaukštas grūdėtų garstyčių;
100ml riebios grietinės;
Petražolių.
Eiga:
Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir pabarstyti miltais, gerai miltuose vienodai išvolioti visus kiaulienos gabaliukus, ir per keletą kartų apskrudinti keptuvėje arba puode.
Kai mėsa jau apkepus ją laikyti kitoje lėkštėje, prie keptuvės dugno turbūt bus prikepę mėsos ir miltų gabaliukų, jų neišmesti. Į tą pačią keptuvę dėti svogūnus ir toliau kepinti ant nedidelės ugnies, iš svogūnų išsiskirsianti drėgmė padės atlipti gabaliukams, jei atrodo, kad keptuvė ar puodas labai sausi, įpilti dar aliejaus. Kai svogūnai truputėli suminkštės, sudėti atgal mėsą ir užpilti obuolių sultimis, įdėti čiobrelio šakelę ir leisti viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa jau bus minkšta ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėti šaukštą garstyčių, pamaišyti, leisti dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėti porą šaukštų grietinės, arba grietinėlės. Pabaigoje pabarstyti visą susmulkintom petražolėm.
Prie troškinio labai tinka bulvių košė. Skanaus.
Receptas iš: http://www.beatosvirtuve.lt
Daugiau foto
Papildyta:
Kepti traškūs sumuštiniai
Reikia:
Forminės duonos;
Saliami dešros;
Majonezo;
Sviesto;
Pomidorų padažo (ne kečupo);
Svogūno;
Pievagrybių;
Fermentinio sūrio;
Pomidorų;
Bazilikų prieskonių.
Eiga:
Receptas labai paprastas. Duonos riekeles sutepti sviestu, užtepti labai plonu sluoksniu majonezo. Sudėti saliami riekeles, pievagrybius, pomidorus, plonai pjaustytus svogūnus ir pomidorų padažą, užtarkuoti ant viršaus fermentinio sūrio, užberti baziliko prieskonių. Kepti 180 laispnių orkaitėje, kol nesudegs kažkur apie 10 min, reikia žiūrėti. Skanaus!
Daugiau foto
Papildyta:
Naminiai kebabai su vištiena
Reikia:1 lavašo;
2 pomidorų;
1/3 pekino salotos;
400g vištienos file;
Prieskonių;
Druskos;
Pipirų.
Padažui:
200 g natūralaus jogurto;
3 šaukštų majonezo;
2 skiltelių česnako;
Kapotų petražolių ir krapų;
Druskos.
Eiga:
Recepto idėją pasivogiau iš čia: http://stalkeravocad...ne-kebabai.html
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti, kol visiškai iškeps, apskrus. Žinoma, nepamiršti įdėti druskos, pipirų, prieskonių
Kol mėsa kepa, galima supjaustyti nedideliais gabalėliais salotas ir pomidorus, sudėti viską į vieną indą ir išmaišyti.
Padažui sumaišyti visus ingredientus. Pasiruošti lavašą. Galima dalinti į 2 arba 4 dalis. Aš padalinau į keturias dalis - 4 kebabams.
Tuomet lavašo viename krašte sudėti salotas, ant viršaus apskrudusios vištienos gabaliukus ir galiausiai viską užpilti padažu. Lavašo apačią užlenkti, kad neišbėgtų ir neišbyrėtų viskas bevalgant. Užlenkus apačią, suvynioti lavašą.
Visus suktinius sudėti į skardą ir pakepti 10 minučių orkaitėje apie 150 laipsnių karštyje. Skanaus
Daugiau foto
Papildyta:
Įdaryti kiaulienos kotletai su voveraitėmis ir fermentiniu sūriu
Reikia:
500g kiaulienos faršo;
150g maltų džiuvėsėlių;
1 kiaušinio;
Pusės nedidelio svogūno;
100g voveraičių;
Nedidelės saujos smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
Sviesto;
150g natūralaus jogurto;
2 šaukštų majonezo;
Krapų;
Petražolių;
Druskos;
Pipirų;
Citrinpipirių.
Eiga:
Recepto idėja kilo tik tada, kai atsirado rankose voveraitės. Taigi, recepto eiga tokia...
Pirmiausiai tinkamai apdoroti miško gražuoles - apvalyti, virti apie valandą laiko, kad dingtų kartumas. Kol verda, galima nuskusti bulves ir pasiruošti faršą - įmušti į jį kiaušinį, sudėti džiuvėsėlius (šiek tiek pasiliekant kotletų apvoliojimui), druską, pipirus, citrinpipirius ir viską išmaišyti. Suformuoti vienodus rutuliukus. Aš suformavau 10 rutuliukų.
Kai išverda voveraitės, reikia jas dar šiek tiek pakepinti. Pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną kol gražiai pagels ir sudėti voveraites. Pakepinti apie 5-8 minutes. Tuomet iš faršo blynelių padaryti blynelius (tiesiog juos suploti), kuo plonesnius, kad galima būtų daug įdaro įdėti, bet ir ne per plonus, kad neplyštų mėsa formuojant kotletus. Taigi imti vieną blynelį, dėti keptas voveraites, ant viršaus tarkuotą sūrį, sulenkti blyną ir suformuoti pailgą kotletuką. Reikia gerai suspausti tarpelius, kad neišbėgtų sūris. Apvolioti džiuvėseliuose ir dėti į skardą. Taip paruošti visus 10 (ar kiek jums gausis) rutuliukų-blynelių-kotletų Įdėti skardą į 150 laipsnių karštumo orkaitę ir kepti 45 minutes. Užkaisti virti bulves. Prieš viskam iškepant ir išverdant, pasiruošti padažą. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti smulkintas petražoles, krapus, pakepinti, sudėti natūralų jogurtą, majonezą ir pakaitinti viską dar kelias minutes. Patiekti viską lėktštėje kaip tik fantazija neša Skanaus!
Daugiau foto