Karbonadas garstyčiose
3 žmonėm:
Kiauliena 300gr.
Garstyčios
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui:
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiūvėsėliai
Kiaulienos gabaliukus išmuškite, mėsos plaktuku, iš abiejų pusių. Ištrinkite garstyčiomis (aš naudoju "rusiškas") ir palikite parai šaldytuve. Daugiau jokių prieskonių mėsai nereikia.
Kai mėsa pasimarinuos - išsiplakite kiaušinius ir mirkykite karbonadus į plakinį. Tada voliokite džiūvėsėliuose ir vėl pamerkite į kiaušinio plakinį. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, abi puses, ant mažiausios ugnies.
http://tingiojikiaul...arstyciose.html
[quote=Elena,2012 08 29, 14:12]
[color=darkviolet]Naminiai čeburekai
Elena,nuostabu Kiek mazdaug miltu sunaudojot?Apytiksliai
[color=darkviolet]Naminiai čeburekai
Elena,nuostabu Kiek mazdaug miltu sunaudojot?Apytiksliai
QUOTE(Rutta77 @ 2012 08 30, 09:41)
Elena,nuostabu Kiek mazdaug miltu sunaudojot?Apytiksliai
Maždaug 0,5 kg tikrai
QUOTE(due drops @ 2012 08 18, 18:22)
Žieminis patiekalas, bet šeimyna prašė sotesnio maisto
3 žmonėms :
Mėsa (vištiena/neriebi kiauliena) 200 gr.
Kiaušiniai 4 vnt.
Majonezas 4 valgomieji šaukštai
Krakmolas (bulvių) 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji saldžioji paprika (milteliai), čili milteliai.
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Pomidoras
Agurkas
Majonezas
Juodieji pipirai
http://tingiojikiaul...oviu-idaru.html
Neseniai išbandėm šį patiekalą, labai patiko . Ačiū.
QUOTE(mindaiva @ 2012 08 30, 10:25)
pradedu įsimylėt tavo receptus
Aciu labai
Papildyta:
QUOTE(Beautiful Life @ 2012 08 30, 13:09)
Neseniai išbandėm šį patiekalą, labai patiko . Ačiū.
Dziaugiuosi,kad patiko
QUOTE(Elena @ 2012 08 29, 01:12)
[color=darkviolet]Naminiai čeburekai
1 stiklinė kefyro
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
miltai, kiek paims tešla
aliejus virimui
1 stiklinė kefyro
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
miltai, kiek paims tešla
aliejus virimui
Taip ceburekus kepa mano mama ir as. Garantuoju - skanesniu nebuna!!
Kiauliena Gua Bao
Pačią idėją nusižiūrėjau forume nuo forumietės Evelincik, paskui keičiau pagal savo skonį. Vienas mano mėgiamiausių patiekalų.
3 žmonėms:
Kiauliena (neriebi) 500gr.
Sojų padažas (šviesusis) 2 - 3 valgomieji šaukštai
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui:
Baltymai 2 - iejų kiaušinių
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai
Padažui:
Sojų padažas (šviesusis) 6 valgomieji šaukštai
Medus (natūralus) 2 arbatiniai šaukšteliai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Santa Marija aštrus padažas "Pepper Sauce" 1 arbatinis šaukštelis
Krakmolas (bulvių) 1 valgomasis šaukštas
Maltas imbieras
Garnyrui
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Tryniai 2 - iejų kiaušinių
Sultinio kubeliai
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite nedideliais, plonais gabaliukais ir apipylę sojų padažu palikite marinuotis. Kol kiauliena marinuojasi - pasiruoškite mėsos apvoliojimui skirtą masę. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių (trynius atsidėkite garnyrui, apkepsite su ryžiais) ir išplakite šluotele. Plakant baltymus - suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
Į nedidelį virimo puodą supilkite visus padažui skirtus produktus. Malto džiovinto imbiero aš beriu "ant šaukštuko galo". Padažą gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir pasistatykite puodą patogioje vietoje (netoli keptuvės, kurioje kepsite kiaulieną).
Garnyrui skirtus ryžius užsikaiskite virti su sultinio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus, kiaulienos gabaliukus mirkykite į baltymų - krakmolo masę ir po vieną dėkite į įkaitusį aliejų. Dėdami palikite tarpus, kad gabaliukai nesuliptų (viską iškepsite per kelis kartus) ir kepkite ant mažiausios ugnies (dangčio uždėti nereikia). Kai viena partija iškeps, išgriebkite gabaliukus kiaurašaukščiu ir sudėkite į puodą su padažu. Sudėkite kitą kiaulienos porciją į keptuvę, o puode esančius iškeptus gabaliukus pamaišykite šaukštu, kad visi pasidengtų padažu.
Kai visa kiauliena atsidurs puode su padažu, į keptuve supilkite išplaktus trynius ir suberkite virtus ryžius. Maišydami, ryžius kepkite kokias 3 - 4 minutes. Tada įjunkite puodą su kiaulieną ir pakaitinkite, ant mažiausios ugnies, 1 - 2 minutes.
Dėkite į lėkštes apkeptus ryžius, per vidurį padarykite duobutę ir į ją sudėkite kiaulieną su padažu.
Šitaip paruošta kiauliena nebus traški. Jei nori traškios - iškeptus kiaulienos gabaliukus pasidėkite į šoną. Sumaišykite su pakaitintu padažu tik prieš pat paduodant į stalą.
http://tingiojikiaul...na-gua-bao.html
Pačią idėją nusižiūrėjau forume nuo forumietės Evelincik, paskui keičiau pagal savo skonį. Vienas mano mėgiamiausių patiekalų.
3 žmonėms:
Kiauliena (neriebi) 500gr.
Sojų padažas (šviesusis) 2 - 3 valgomieji šaukštai
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui:
Baltymai 2 - iejų kiaušinių
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai
Padažui:
Sojų padažas (šviesusis) 6 valgomieji šaukštai
Medus (natūralus) 2 arbatiniai šaukšteliai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Santa Marija aštrus padažas "Pepper Sauce" 1 arbatinis šaukštelis
Krakmolas (bulvių) 1 valgomasis šaukštas
Maltas imbieras
Garnyrui
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Tryniai 2 - iejų kiaušinių
Sultinio kubeliai
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite nedideliais, plonais gabaliukais ir apipylę sojų padažu palikite marinuotis. Kol kiauliena marinuojasi - pasiruoškite mėsos apvoliojimui skirtą masę. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių (trynius atsidėkite garnyrui, apkepsite su ryžiais) ir išplakite šluotele. Plakant baltymus - suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
Į nedidelį virimo puodą supilkite visus padažui skirtus produktus. Malto džiovinto imbiero aš beriu "ant šaukštuko galo". Padažą gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir pasistatykite puodą patogioje vietoje (netoli keptuvės, kurioje kepsite kiaulieną).
Garnyrui skirtus ryžius užsikaiskite virti su sultinio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus, kiaulienos gabaliukus mirkykite į baltymų - krakmolo masę ir po vieną dėkite į įkaitusį aliejų. Dėdami palikite tarpus, kad gabaliukai nesuliptų (viską iškepsite per kelis kartus) ir kepkite ant mažiausios ugnies (dangčio uždėti nereikia). Kai viena partija iškeps, išgriebkite gabaliukus kiaurašaukščiu ir sudėkite į puodą su padažu. Sudėkite kitą kiaulienos porciją į keptuvę, o puode esančius iškeptus gabaliukus pamaišykite šaukštu, kad visi pasidengtų padažu.
Kai visa kiauliena atsidurs puode su padažu, į keptuve supilkite išplaktus trynius ir suberkite virtus ryžius. Maišydami, ryžius kepkite kokias 3 - 4 minutes. Tada įjunkite puodą su kiaulieną ir pakaitinkite, ant mažiausios ugnies, 1 - 2 minutes.
Dėkite į lėkštes apkeptus ryžius, per vidurį padarykite duobutę ir į ją sudėkite kiaulieną su padažu.
Šitaip paruošta kiauliena nebus traški. Jei nori traškios - iškeptus kiaulienos gabaliukus pasidėkite į šoną. Sumaišykite su pakaitintu padažu tik prieš pat paduodant į stalą.
http://tingiojikiaul...na-gua-bao.html
QUOTE(mindaiva @ 2012 08 30, 10:25)
pradedu įsimylėt tavo receptus
Receptai tikrai šaunūs, paprasti, neabejoju - skanūs, na bet už maisto pateikimą ir nuotraukas dėčiau minusą Atrodo lyg ir gamintum kažką, bet pasižiūri foto ir ji apetito nekelia...
Čia jokiu būdu nepiktas komentaras, čia tiesiog draugiška pastabėlė.
O šiaip sėkmės - lauksim kitų receptų.
QUOTE(ELlJA @ 2012 09 01, 09:36)
Receptai tikrai šaunūs, paprasti, neabejoju - skanūs, na bet už maisto pateikimą ir nuotraukas dėčiau minusą Atrodo lyg ir gamintum kažką, bet pasižiūri foto ir ji apetito nekelia...
Čia jokiu būdu nepiktas komentaras, čia tiesiog draugiška pastabėlė.
O šiaip sėkmės - lauksim kitų receptų.
Čia jokiu būdu nepiktas komentaras, čia tiesiog draugiška pastabėlė.
O šiaip sėkmės - lauksim kitų receptų.
Jusu nuomonei as pritariu.
QUOTE(ELlJA @ 2012 09 01, 09:36)
Receptai tikrai šaunūs, paprasti, neabejoju - skanūs, na bet už maisto pateikimą ir nuotraukas dėčiau minusą Atrodo lyg ir gamintum kažką, bet pasižiūri foto ir ji apetito nekelia...
Čia jokiu būdu nepiktas komentaras, čia tiesiog draugiška pastabėlė.
O šiaip sėkmės - lauksim kitų receptų.
Čia jokiu būdu nepiktas komentaras, čia tiesiog draugiška pastabėlė.
O šiaip sėkmės - lauksim kitų receptų.
kad aš nesu įdėjus receptų
o šiaip ne visos fotografuoja kaip profai, kur fantazija pačių? man paskaičius skanu būna
QUOTE(ELlJA @ 2012 09 01, 09:36)
Receptai tikrai šaunūs, paprasti, neabejoju - skanūs, na bet už maisto pateikimą ir nuotraukas dėčiau minusą Atrodo lyg ir gamintum kažką, bet pasižiūri foto ir ji apetito nekelia...
Čia jokiu būdu nepiktas komentaras, čia tiesiog draugiška pastabėlė.
O šiaip sėkmės - lauksim kitų receptų.
Čia jokiu būdu nepiktas komentaras, čia tiesiog draugiška pastabėlė.
O šiaip sėkmės - lauksim kitų receptų.
Nesu ir nebusiu profesionali fotografe .Bet lauksiu jusu nuotrauku,gal ko ismoksiu