Čia Sena tema
Temos taisyklės:
* čia keliami tik antrųjų patiekų receptai ir TIK su nuotraukomis.
* patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo.
* nuotraukos necituojamos.
* receptų paieškai/užklausai yra atskirta tam skirta tema:
Receptų paieška
*tolerancija visada džiugina
Daržovių kūgelis
Produktai:
3 kiaušiniai
2 didelės bulvės
2 morkos
2 mažos cukinijos
1 svogūno galv.
4 skilt.česnako
3 valg.šaukštai maltų džiūvėsių
4 valg.šaukštai aliejaus
petražolės,
sviesto gabaliukas
druska,pipirai pagal skonį
Morkas,cukinijas ir bulvės nuvalome ir sutarkuojame su burokinė tarka.Svogūną, česnakus, petražolės susmulkiname.
Viską dedame į gilų indą, įmušame kiaušinius,dedame džiūvėsius, paskaniname druska,pipirais ir gerai viską išmaišome.
Imame kepimo indą, sutepame su aliejumi, sudedame daržovės.
Ant viršaus dedame sviesto gabaliukus.
Pateikiame su grietinė
Produktai:
3 kiaušiniai
2 didelės bulvės
2 morkos
2 mažos cukinijos
1 svogūno galv.
4 skilt.česnako
3 valg.šaukštai maltų džiūvėsių
4 valg.šaukštai aliejaus
petražolės,
sviesto gabaliukas
druska,pipirai pagal skonį
Morkas,cukinijas ir bulvės nuvalome ir sutarkuojame su burokinė tarka.Svogūną, česnakus, petražolės susmulkiname.
Viską dedame į gilų indą, įmušame kiaušinius,dedame džiūvėsius, paskaniname druska,pipirais ir gerai viską išmaišome.
Imame kepimo indą, sutepame su aliejumi, sudedame daržovės.
Ant viršaus dedame sviesto gabaliukus.
Pateikiame su grietinė
Kiaulienos troškinys su traškiomis šparaginėmis pupelėmis
2 žmonėms:
Kiauliena 300 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Pomidorai (dideli) 4 vnt.
Sultinys (iš kubelių) 2 puodeliai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti (bent valandai). Kol kiauliena marinuojasi, apdorokite šparagines pupeles. Nuplautoms pupelėms nukirpkite galus, pačias ankštis kirpkite per pusę, o didesnes karpykite ir į kelias dalis (karpymui aš naudoju kanceliarines žirkles).
Kai kiauliena pasimarinuoja - gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, mėsos gabaliukus apvoliokite krakmole. Apvoliotus meskite į keptuvę ir kepkite, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Kiaulienai apskrudus, į keptuvę supilkite sultinį (aš naudojau iš kubelių) ir sudėkite šparagines pupeles. Kai tik sultinys užvirs - viską gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį iki minimalios (dangčio uždengti nereikia) ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiog virš keptuvės, stambiais gabalais supjaustykite pomidorus. Berkite juodųjų pipirų, pilkite baltojo vyno actą ir viską išmaišykite. Toliau troškinkite dar 20 min.
Nepamirškite dažnokai pamaišyti, nes nuo krakmolo troškinys tirštėja. Kai nuo troškinimo pradžios bus praėjęs pusvalandis, išjunkite ir dėkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...traskiomis.html
2 žmonėms:
Kiauliena 300 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Pomidorai (dideli) 4 vnt.
Sultinys (iš kubelių) 2 puodeliai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti (bent valandai). Kol kiauliena marinuojasi, apdorokite šparagines pupeles. Nuplautoms pupelėms nukirpkite galus, pačias ankštis kirpkite per pusę, o didesnes karpykite ir į kelias dalis (karpymui aš naudoju kanceliarines žirkles).
Kai kiauliena pasimarinuoja - gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, mėsos gabaliukus apvoliokite krakmole. Apvoliotus meskite į keptuvę ir kepkite, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Kiaulienai apskrudus, į keptuvę supilkite sultinį (aš naudojau iš kubelių) ir sudėkite šparagines pupeles. Kai tik sultinys užvirs - viską gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį iki minimalios (dangčio uždengti nereikia) ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiog virš keptuvės, stambiais gabalais supjaustykite pomidorus. Berkite juodųjų pipirų, pilkite baltojo vyno actą ir viską išmaišykite. Toliau troškinkite dar 20 min.
Nepamirškite dažnokai pamaišyti, nes nuo krakmolo troškinys tirštėja. Kai nuo troškinimo pradžios bus praėjęs pusvalandis, išjunkite ir dėkitės į lėkštes.
http://tingiojikiaul...traskiomis.html
QUOTE(Elena @ 2012 07 11, 10:41)
Daržovių kūgelis
Neparašiau kiek kepame...orkaitę įkaitiname iki 200 C temp. kepame maždaug 50 min
QUOTE(Elena @ 2012 07 11, 10:41)
o kiek kiaušinių dėjot?
QUOTE(Floora @ 2012 07 11, 14:45)
o kiek kiaušinių dėjot?
Ir kiaušinius pamiršau Kaip anekdote
3 kiaušiniai
sparaginiu pupeliu troskinys puikus
Vištienos karbonadas su sūrio padažu
Tai patiekalas dirbantiems, nuolat skubantiems ir prie puodų suktis ne itin mėgstantiems valgytojams
Reikės
Vištienos krūtinėlių ( turėjau dvi, padalinau per pusę, gavosi keturi karbonadai)
kiaušinio
džiūvesėlių
druskos, pipirų
Sūrio padažui
1 v.š. sviesto
0.5 v.š aliejaus
250 gr sūrio ( labai tinka pelėsiniai arba lydyti sūriai, bet ne fermentiniai)
200 gr grietinės
saujos kapotų petražolių
Karbonadus gaminti kaip įprasta. Išmušti krūtinėles, apvolioti kiaušinyje ir džiuvesėliuose. Apkepti.
Sūrio padažas. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pilti aliejaus, išmaišyti. Dėti gabaliukais supjaustytą sūrį, pamaišyti ir sudėti grietinę. Viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberti kapotas petražoles. Palaukti, kol užvirs, nuolat maišant. Viskas. Dėti į lėkštes ir mėgautis. Skanaus !!!
Tai patiekalas dirbantiems, nuolat skubantiems ir prie puodų suktis ne itin mėgstantiems valgytojams
Reikės
Vištienos krūtinėlių ( turėjau dvi, padalinau per pusę, gavosi keturi karbonadai)
kiaušinio
džiūvesėlių
druskos, pipirų
Sūrio padažui
1 v.š. sviesto
0.5 v.š aliejaus
250 gr sūrio ( labai tinka pelėsiniai arba lydyti sūriai, bet ne fermentiniai)
200 gr grietinės
saujos kapotų petražolių
Karbonadus gaminti kaip įprasta. Išmušti krūtinėles, apvolioti kiaušinyje ir džiuvesėliuose. Apkepti.
Sūrio padažas. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pilti aliejaus, išmaišyti. Dėti gabaliukais supjaustytą sūrį, pamaišyti ir sudėti grietinę. Viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberti kapotas petražoles. Palaukti, kol užvirs, nuolat maišant. Viskas. Dėti į lėkštes ir mėgautis. Skanaus !!!
QUOTE(Ulė @ 2012 07 11, 20:40)
sparaginiu pupeliu troskinys puikus
iš tikrųjų puikus, gaminau
Kiaulienos - kalafiorų troškinys (su bulvėmis ir pomidorais)
2 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Bulvės (vidutinės) 4 - 5 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 4 vnt.
Pomidorų padažas 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti lauro lapai, sultinio kubeliai
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais ir ištrinkite nurodytais prieskoniais. Palikite pasimarinuoti nors valandai. Kol kiauliena marinuojasi, nusiplaukite ir nusiskuskite bulves (šiuo atveju aš neskutau, nes bulvės buvo šviežios). Kalafiorą nusiplaukite ir išskirstykite žiedynais, bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kalafiorą ir bulves virkite puode su sultinio kubeliais 15 min. (nuo užvirimo pradžios).
Kol daržovės verda - keptuvėje įkaitinkite aliejų. Belaukiant kol keptuvė įkais, krakmole apvoliokite kiaulieną. Apvoliotus mėsos gabaliukus meskite į įkaitusį aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus. Kiaulienai apskrudus, į keptuvę, stambiais gabalais, supjaustykite pomidorus. Ant jų užberkite jūros druskos ir juodųjų pipirų, supilkite baltojo vyno actą. Viską išmaišykite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min. (troškinkite uždengę dangčiu). Praėjus dešimčiai minučių, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite 5 min. Tada į keptuvę suberkite nusunktas daržoves iš puodo. Išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite dar dešimčiai minučių "susistovėti".
Visas gaminimo laikas apie 25 - 30 min.
http://tingiojikiaul...oskinys-su.html
2 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Bulvės (vidutinės) 4 - 5 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 4 vnt.
Pomidorų padažas 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti lauro lapai, sultinio kubeliai
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais ir ištrinkite nurodytais prieskoniais. Palikite pasimarinuoti nors valandai. Kol kiauliena marinuojasi, nusiplaukite ir nusiskuskite bulves (šiuo atveju aš neskutau, nes bulvės buvo šviežios). Kalafiorą nusiplaukite ir išskirstykite žiedynais, bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kalafiorą ir bulves virkite puode su sultinio kubeliais 15 min. (nuo užvirimo pradžios).
Kol daržovės verda - keptuvėje įkaitinkite aliejų. Belaukiant kol keptuvė įkais, krakmole apvoliokite kiaulieną. Apvoliotus mėsos gabaliukus meskite į įkaitusį aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus. Kiaulienai apskrudus, į keptuvę, stambiais gabalais, supjaustykite pomidorus. Ant jų užberkite jūros druskos ir juodųjų pipirų, supilkite baltojo vyno actą. Viską išmaišykite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min. (troškinkite uždengę dangčiu). Praėjus dešimčiai minučių, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite 5 min. Tada į keptuvę suberkite nusunktas daržoves iš puodo. Išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite dar dešimčiai minučių "susistovėti".
Visas gaminimo laikas apie 25 - 30 min.
http://tingiojikiaul...oskinys-su.html