Labukas
Pasirodau su savo torciukais. Ne visai tai gavosi kaip norejau, bet kaip isejo, taip
Vysninis-karamelinis
Varskinis su persikais
QUOTE(DykumosSniegas @ 2012 07 12, 14:14)
Natūralu ir dailu, bet tokiems padaryti reikia turėti specialias formeles su išstūmėjais, nes išpjauti- neįmanoma misija. Ir tokie pyragėliai tikrai nepritaikyti ilgesniam laikui puošti bet kokį šventinį stalą, ypatingai per karščius.
Sitas palankynoms skirtas,menesio laiko leliukui .Medutis.1.5kg
QUOTE(likta @ 2012 07 12, 13:35)
QUOTE(DykumosSniegas @ 2012 07 12, 14:14)
Natūralu ir dailu, bet tokiems padaryti reikia turėti specialias formeles su išstūmėjais, nes išpjauti- neįmanoma misija. Ir tokie pyragėliai tikrai nepritaikyti ilgesniam laikui puošti bet kokį šventinį stalą, ypatingai per karščius.
sutinku
as ne kazin kokia tortu zinove, bet pasitelkus fantazija ir minimalistiniu stiliumi manau galima kad ir ta pacia mase papuosti torciukus, per daug nevargstant
aisku, jei tai vaiku svente, tai gal ir butu pageidavimai kokiu baiboku pritupdyti
bet kitos ir keksiukus puosdamos ideda ne ka maziau darbo, tik kad jie nepertepti cia kas liecia papuosima...
o gamyba, zinoma, darbo yra daug...bet turint priemones ir ivaldzius technologija, viskas butu lengviau ir greiciau
Papildyta:
beje, kaip padaryti is keksiuko tortuka:
keksiukai-mini tortukai
laba diena,jei nesunku atsakykit prasau i kl. mano uosviui bus 65, darysiu dviauksti torta, beda tokia, kad mano vyro gimine labai megsta saldziai, valgo torta, dar i arbara keli saukstai cukraus deda:D jau yra ragave, snikeri, rafaelo, ferero rocher ( man asmeniskai ci aprie saldesniu)ir kaip suprantau gali but saldziau tai nori viena saldu auksta , o kita jogurtini "normaliem zmonem padaryt. taigi kl. o koks tas saldus tortas????parasykite pavadinima prasau.vat tik sveicariskas pyragas net mano vyrui buvo "per saldu"
ir jogurtini turbut antru aukstu det? nes jis lengvesnis bus
?
ir jogurtini turbut antru aukstu det? nes jis lengvesnis bus
?
dar klausymas, kaip apdengt torta su vyriška atributika nesiseks manau iš vienos vientisos masės viskas, jaučiu truks ant atributikos ir susiraukšlės reik dalym dengt ?
Sveikutes, kepejeles
prisiziurejau nerealiu tortuku. o man pradinukei visai nesiseka dirbti su pastilazu
noriu po menesio mamos 50-io proga padaryti torta, tad dabar praktikuojuosi. siandien antra karta dariau pastilaza tiek dengimui tiek lipdymui ir vel nesigavo. trupa mase, nors viska dejau tiksliai pagal cipciuko receptus. ka darau ne taip? apdengimui issikociojau per kokias 5 min, bet dedant vistiek pradejo trupeti, tapo visai nelanksti
va kelios nuotraukeles:
gal per ilgai dirbu su ja? speja sauset/trupet? o gal ilgiau palaikyti ja "pailseti" sandariai uzdarius maiselyje?
su lipdymui irig tas pats. tenka storai kociot, kad mase nesutrupetu, nors issispaust ir surinkt gelytes trukau vos kelias minutes
kelios broku foto:
masiu dar neismeciau. gal galima kazkaip dar istaisyti padeti? gaila idetu pinigeliu ir laiko
prisiziurejau nerealiu tortuku. o man pradinukei visai nesiseka dirbti su pastilazu
noriu po menesio mamos 50-io proga padaryti torta, tad dabar praktikuojuosi. siandien antra karta dariau pastilaza tiek dengimui tiek lipdymui ir vel nesigavo. trupa mase, nors viska dejau tiksliai pagal cipciuko receptus. ka darau ne taip? apdengimui issikociojau per kokias 5 min, bet dedant vistiek pradejo trupeti, tapo visai nelanksti
va kelios nuotraukeles:
gal per ilgai dirbu su ja? speja sauset/trupet? o gal ilgiau palaikyti ja "pailseti" sandariai uzdarius maiselyje?
su lipdymui irig tas pats. tenka storai kociot, kad mase nesutrupetu, nors issispaust ir surinkt gelytes trukau vos kelias minutes
kelios broku foto:
masiu dar neismeciau. gal galima kazkaip dar istaisyti padeti? gaila idetu pinigeliu ir laiko
astraemi,ryskiai per daug pudros nedekit viso puskilio pudros,o vis dadekit minkant.vandens visada pilu 60ml,kaip ir rezepte.Medus skystas pas mane,nezinau koks jusu
lipdymui ir dejau tik 250 gr. jei neklystu, net truputi maziau (kazkur ~170 gr). bet vistiek trupa
dejau dirbtini medu, kaip pamineta recepte. tai jau nelabai isgelbesiu mases? gal dar truputi dadeti vanduo+zelatinas+medus?
beje, ka pastebejau. kol minkausi, atrodo tokia nebloga, bet pradedant kocioti - siaubingai limpa. barstau tik krakmolu, bet kuo labiau kocioju ir barstau krakmolo (nes priesingu atveju labai limpa), tuo darosi kietesne, maziau elastinga.. tai gal cia krakmolo perdaug isikocioja?
dejau dirbtini medu, kaip pamineta recepte. tai jau nelabai isgelbesiu mases? gal dar truputi dadeti vanduo+zelatinas+medus?
beje, ka pastebejau. kol minkausi, atrodo tokia nebloga, bet pradedant kocioti - siaubingai limpa. barstau tik krakmolu, bet kuo labiau kocioju ir barstau krakmolo (nes priesingu atveju labai limpa), tuo darosi kietesne, maziau elastinga.. tai gal cia krakmolo perdaug isikocioja?
QUOTE(astraemi @ 2012 07 12, 14:48)
o buvo brandintas pastilažas, ar tik užsiminkiusi bandai kažką libdyti/ dengti ? Apie dvylika valandų pabrandinus (sandariai susukus į maistinę plėvelę palaikyti kambario temperatūroje) pastilažą jis standesnis pasidaro ir mažiau reikia krakmolo barstyti jį kočiojant ( apie dengimui šneku).
neturi sukieteti per 10 min mase kad sitaip trupetu. Kokia zelatina naudojat?
pirma karta brandinau per nakti ivyniojus i maistine plevele ir papildomai idejus i maiseli. bet pirma karta po brandinimo ji man buvo sukietejusi i raga kol iskociojau isminkiau - mazolius isitaisiau
siandien bandant daryti antra karta - jau nebrandinau - dariau is karto. bijojau, kad vel nesukietetu i raga. bet kadangi vel nieko nesigavo - tai guli dabar ivyniotios i maiselius. ryt meginsiu vel ziureti, kas ten "subrendo", bet ka daryti, jei vel bus galima "galva praskelt" su meses gniuzulu? kaip ja vel suminkstint?
beje, zelatina nepamenu kokia, bet is tu geresniu.
siandien bandant daryti antra karta - jau nebrandinau - dariau is karto. bijojau, kad vel nesukietetu i raga. bet kadangi vel nieko nesigavo - tai guli dabar ivyniotios i maiselius. ryt meginsiu vel ziureti, kas ten "subrendo", bet ka daryti, jei vel bus galima "galva praskelt" su meses gniuzulu? kaip ja vel suminkstint?
beje, zelatina nepamenu kokia, bet is tu geresniu.