QUOTE((:Buziukas:) @ 2012 07 26, 09:19)
i rtuo paciu norejau paklausti, sestadieniui darysiu torta ir vesiu 100km, zada karstus orus, tai dabar mastau kas geriau atlaikytu karsti, pastilazas ar slapia beze?
Karstus orus sunkiai atlaiko visi, net ir zmones

, bet pagalvok apie transportavimo patoguma - jei dezes dugnas, i kuria desi torta bus lygus padekliuko dydziui - viskas gerai, bet jei nors siek tiek platesne, tai atsiranda torto slidinejimo dezeje gresme. Tokiu atveju pastilazas ar kitos dengimo mases patikimesnes, nes kremas gali prisiliesti prie ssieneliu, paciuozti ir t.t. Jei man reiktu vezti torta ilgesni atstuma, puosciau masemis, o ne kremais. Nors siaip kremus megstu labiau. As palikau slapia beza per nakti ant stalo, o ne saldytuve, tai jis truputi pavandeniavo, cukrus kristalizavosi, bet cia isbuvo visa nakti, o jus vaziuosit tik 100km., tai netikiu, kad kremui kas nutiktu. Va tik ta gresme prisiliesti prie dezes. Jei vistik puosi beze, siulyciau aisingo patepti po tortu ant padekliuko, kad butu stabilesnis sukibimas ir padekliuka daryti siek tiek platesniais krastai nei pats tortas, kad kuo maziau susilietimo su deze galimybiu butu.