Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus,

kiek skaičiuojat torto vienam žmogui? kai diskutavot buvo neaktuolu ir neužfiksavau blush2.gif
Atsakyti
Gal galit patarti, kaip apskaičiuot (kiek sumažinti) Rafaelo svajonės proporcijas 18cm skersmens tortukui? Čia būtų antras torto aukštas, pirmas - snickers.

Taip pat dėl kremų aptepimui: su kokiu kremu paprasčiausia, lengviausia tepti?

Snickesr galvoju tepti sviestas + Rududu (dažniausiai pasilieku dalį torto kremo neįmaišydama riešutų ir aptepu), o Rafaelo? Ar verta virtis Šarlot kremą (nesu virus), ar sviestą su paprastu kondensuotu? Dėkoju kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivin @ 2012 07 20, 12:03)
tai vat noriu dengti pastilazu
receptukas cia:
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
ka po ko ir kaip deti doh.gif
na kiek suprantu tai zelatina reikia isbrinkyti nurodytam kieki vandens, o tada sudeti visus kitus ingridiantus ir minkyti, taip? kitas klausimas o naminis medus netinkamas?na jei skystas jis? ar reikia mase pabrandinti?
tikiuosi kad kurti nepatingesite ir atsakysite, labai dekoju smile.gif


Želatiną išbrinkinat, sudedat medų, gerai išmaišot (dar galima įdėti citrunos rūgšties dėl skonio ir baltumo). Nusijojat cukraus pudrą ir krakmolą, dalį šio mišinio atidedat į likusį pilat šiltą (ne karštą) želatinos medaus mišinį, minkot, jei reikia pridedat cukraus pudros ir krakmolo, turi gautis kažkas minkomo, lipdomo. Baigiant minkyti pilat aliejų ir baigiat minkyti. Rekomenduojama masei duoti pabręsti, bet yra dengiančių iš karto. Medų esu dėjusi naminį, viskas su juo gerai, nebent, jei tamsus medus pastilažas gaunasi ne toks baltas.
Papildyta:
QUOTE(Cosette @ 2012 07 20, 15:36)
Taip pat dėl kremų aptepimui: su kokiu kremu paprasčiausia, lengviausia tepti?

Snickesr galvoju tepti sviestas + Rududu (dažniausiai pasilieku dalį torto kremo neįmaišydama riešutų ir aptepu), o Rafaelo? Ar verta virtis Šarlot kremą (nesu virus), ar sviestą su paprastu kondensuotu? Dėkoju kas atsakys  4u.gif


Dėl rafaelo (mano subjektyvia nuomone) labai tinka sviestas su kondensuotu, juk kondensuotas ir į pertepimą dedamas būtų vientisesnis torto skonis.
Atsakyti
QUOTE(aura. @ 2012 07 20, 12:30)
kiek skaičiuojat torto vienam žmogui? kai diskutavot buvo neaktuolu ir neužfiksavau blush2.gif

200gr.bandziau karta sverti ir ziureti kaip tai atrodytu lekstutej,tai as tikrai is karto tiek nesuvalgyciau smile.gif bet jei prisest ir kartot,tada gal
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2012 07 20, 14:05)
Želatiną išbrinkinat, sudedat medų, gerai išmaišot (dar galima įdėti citrunos rūgšties dėl skonio ir baltumo). Nusijojat cukraus pudrą ir krakmolą, dalį šio mišinio atidedat į likusį pilat šiltą (ne karštą) želatinos medaus mišinį, minkot, jei reikia pridedat cukraus pudros ir krakmolo, turi gautis kažkas minkomo, lipdomo. Baigiant minkyti pilat aliejų ir baigiat minkyti. Rekomenduojama masei duoti pabręsti, bet yra dengiančių iš karto. Medų esu dėjusi naminį, viskas su juo gerai, nebent, jei tamsus medus pastilažas gaunasi ne toks baltas.
Papildyta:
Dėl rafaelo (mano subjektyvia nuomone) labai tinka sviestas su kondensuotu, juk kondensuotas ir į pertepimą dedamas būtų vientisesnis torto skonis.

oj labai aciu jums uz atsakyma 4u.gif
nes nebeturedama kaip nueiti i parduotuve, griebiausi pati gamintis ta dirbtini medu, ir gavos didziausas s..., nes karamele pavirto, matyt perviriau doh.gif
zodziu einu bandyti su naminiu medum, o dar klausimas kaip supratau sumaisius isbrinkinta zelatina ir medu, pakaitinti viska, taip? ar pries maisnt jau turi buti zelatina istirpinta? unsure.gif atleiskit uz tokius kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 07 20, 15:08)
200gr.bandziau karta sverti ir ziureti kaip tai atrodytu lekstutej,tai as tikrai is karto tiek nesuvalgyciau smile.gif bet jei prisest ir kartot,tada gal

tai skaičiuot po 100 gr. ir dažniausiai nevisi valgo
na aš suvalgyčiau 200 lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivin @ 2012 07 20, 16:10)
o dar klausimas kaip supratau sumaisius isbrinkinta zelatina ir medu, pakaitinti viska, taip? ar pries maisnt jau turi buti zelatina istirpinta?


Nežinau kaip reikia iš tikrųjų, bet rezultatas manau būtų vienodas. Aš pradėjau šildyti želatiną tada sudėjau medų ir viskas kartu ištirpo.
Atsakyti
QUOTE(sweetsosweet @ 2012 07 20, 11:27)
aha ir klijuoti kad ir paprasciausiu vandeniu,bet tik vos vos padrekinus

4u.gif aciu, ir dar klausimelis, pries lipinant jas isdziovinti, ar galima iskart klijuoti?
Atsakyti
QUOTE(aura. @ 2012 07 20, 13:14)
tai skaičiuot po 100 gr. ir dažniausiai nevisi valgo
na aš suvalgyčiau 200  lotuliukas.gif

Uztat taip ir skaiciuoja,o jau kas lieka,tai kita diena prie kavutes likucius pabaigiam biggrin.gif
Atsakyti
Noriu pasakyti, kad visi tortukai labai grazus.
Ir noriu padekoti uz tortu idejas. Labai pagelbejo kepant ir puosiant torta. Pirma karta kepiau torta ir ji puosiau. Aciu mergytes uz idejas.

user posted image
Atsakyti
Sveikutes

Migles kokie groziai wub.gif

Pasirodau ir as su tavo torciukais

Krikstynu tortas, snikersas (buvo prasymas rudas meskis ir viskas daugiau balta. Sugriesyjau, idejau gelsvu drugeliu ax.gif )
user posted image

Mergytei gimtadienio tortas. Buvo prasymas kuo daugiau spalvu prideti, nesvarbu, kad ir nesiderins smile.gif Na, tikiuosi derinasi ax.gif
Medutis
user posted image
Atsakyti
na vat ir "pagaminau" as pastiliaza, nezinau ar visoms taip pirma karta ar tik as su abiem kairem rankom, zodziu viskas man limpa, iskocioti neina ir nebezianu ka su tuo gabalu veikti verysad.gif
echh pasiguodziau...
bet dabar klausimas su kuo torta papuost? gietineles begti?
Atsakyti