Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus,

QUOTE(astraemi @ 2012 07 12, 19:07)
persijoju ir net kelis kartus kartu su krakmolu smile.gif
ka tik apziurejau savo mases. tai dengimo mase jau i akmeni sukietejus sad.gif o lipdymo lyg ir minkstute dar
preita karta ir as nedejau rugsteles, si karta dejau. tai tikrai galiu pasakyti, kad kazkiek baltesne si karta gavosi.
beje, o ka suteikia gliukoze? elastinguma?

man rugstele del baltumo ir del skonio, MV visad jos daugiau praso doh.gif gliukoze/medus duoda elastinguma.
cukraus pudra visad perku lenkiska ax.gif bet siaip retai manau kuriai tobula masyte pavyksta is 1 ar is 3 karto-eksperimentai tik taip rasit savo, cia daug jau mineta kad rodos visos darom vienodai, bet gaunasi skirtingai-nenuleiskit ranku 4u.gif
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 07 12, 21:05)
Zelatinos geros reik deti gera sauksta su mazu kaupeliu.

gal g. butu galima suzinoti? ax.gif net idomu pasidare palyginti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 07 12, 19:19)
cukraus pudra visad perku lenkiska ax.gif bet siaip retai manau kuriai tobula masyte pavyksta is 1 ar is 3 karto-eksperimentai tik taip rasit savo, cia daug jau mineta kad rodos visos darom vienodai, bet gaunasi skirtingai-nenuleiskit ranku 4u.gif

Man pirmas kartas pavyko puikiai,antras,ne,buvo kietoka,nes sudejau is karto visa pudra,o toliau visi kartai gerai gaunasi ax.gif ir nusispjaunu 3 kartus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki. Seku Jusu tema, noriu ideti savo pirmaji eksperimenta smile.gif eksperimentavau su masemis, norejau pasiziureti kaip kokia formuojais ir pan. Dazu kol kas neturiu, tai spalvu minimaliai smile.gif Kadangi tai tik eksperimentas, jokios sventes nera, tai ir papuosimai "ne i tema" biggrin.gif nesijuokit labai 4u.gif
[attachmentid=223330]
[attachmentid=223329]

mases:
balta kociojama - receptas is Wilton.com puslapio (su glicerinu) - nzn kaip cia vadinat jus tokias, gal pastilazas, ar MMG g.gif , Meskiukas - marcipanine mase, gelytes - marcipanas ir sokoladine mase.
Sokoladine mase dariau ne is normalaus sokolado, o is Laima (net nzn ar ji sokoladu galima vadinti - kazkokia nelaime), tai ji gavosi labai bloga (trapi), neimanoma nei kocioti nei pirstais formuoti, tik su peiliuku kol kieta kazka bandziau isspausti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melynas dangus: 12 liepos 2012 - 20:34
sveikos,groziu kurejos .visoms po 4u.gif 4u.gif 4u.gif

as i pastilazo norma dedu 2a.s. rusgteles smile.gif
zelatina naudoju Klingai.dedu 14gr.

kas cia dar buvo klausta g.gif nebepamenu biggrin.gif

ai,kuno spalva dar galima isgauti ruda+oranzine(aisku ,spalvu deti po vos vos,minkyti ir ziureti)
Papildyta:
varskinis su persikais 2700gr
user posted image
vysninis karamelinis 2200gr
user posted image
user posted image
Atsakyti
Labas visom smile.gif ,labai sauniai darbuojates ir kuriat nuostabius grozius wub.gif
Atejau ir as su klausimu. Dariau mase gelem pagal aguonos recepta ,tik ne su gum tragakan o su tylose milteliais,bet jie abu tam paciam dalykui skirti,kiek domejausi.
Man ji nesugavo kaip vientisa mase. Cia kelios nuotraukos:
user posted image
user posted image
Man atrodo ,kad tie tylose milteliai neistirpsta iki galo ir jauciasi gumuleliai tokie. Gal kas turi minciu,ka darau ne taip?
Atsakyti
SOS
mergaites, kaip dabar karsta, ar dedat i grietinele standiklio ( milteliu) ??? as jo nekad nenaudoju, bet kai dabar orai tokie, gal reiktu ???
grietinele pas mane 36%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 12 liepos 2012 - 21:30
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 07 12, 22:29)
SOS
mergaites, kaip dabar karsta, ar dedat i grietinele standiklio ( milteliu) ???

nu ne.issiplaka ir taip
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 07 12, 21:29)
nu ne.issiplaka ir taip

kad issiplaka, tai aisku, viskas super, bet ar paskui nuo karscio nevandenija ?

Man paskutiniu metu, pastilazas irgi kaskodel tysta, keistas kaskoks, gal nuo citrinos rugstes? dedu nepilna sauksteli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 12 liepos 2012 - 21:33
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 07 12, 22:31)
kad issiplaka, tai aisku, viskas super, bet ar paskui nuo karscio nevandenija ?

Man paskutiniu metu, pastilazas irgi kaskodel tysta, keistas kaskoks, gal nuo citrinos rugstes? dedu nepilna sauksteli.

nu nezinau.standiklis ,manau,yra tam,kad padetu isplakti .bet jei issiplaka ir be jo,tai ir nededu

pastilazas paskutiniu metu kitoks,nes juk karsta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 07 12, 22:02)
nu nezinau.standiklis ,manau,yra tam,kad padetu isplakti .bet jei issiplaka ir be jo,tai ir nededu

pastilazas paskutiniu metu kitoks,nes juk karsta  smile.gif

ant pakelio raso , kad neleidzia vandenyti
O per karscius , nedariau nei vieno tortuko,
o pastilazas man keistas iseidavo anksciau, galvoju gal alyvuogiu alieju ne toki nusipirkau, nes su senesniu gerai iseidavo, o dabar tiesiog keistas,
Atsakyti
Nededu jokiu standikliu, viskas puikiai issiplaka, nevandenija.
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2012 07 12, 02:28)
Turiu klausyma  ax.gif planuoju puosti torta kremu, o ne dengimo mase, tai dabar iskilo klausymas koks geriau kremas, siaip planavau slapia beze, bet dabar galvoju ar tiks, nes kremas jogurtinis ir ieina zelatina, kiek teko skaityti beze bijo zelatinos pgl sita recepta http://www.supermama...?...&p=31903485, o vat kaip slapia beze http://www.supermama....mp;p=43751136???

Šiandien jau tikrai galiu atsakyti, kad šlapia beze nebijo želatinos. Kepiau jogurtinį tortą su žele gabaliukais pertepime. Torto jokiu sviestiniu neaptepiau. Puošiau šlapia beze. Ant viršaus pastiliažiniai papuošimai. Viskas išsilaikė puikiai.
Atsakyti