Įkraunama...
Įkraunama...

Valgo pats

QUOTE(aitė @ 2006 05 12, 12:52)
drinks_cheers.gif iš principo sutinku, bet saviškiui, nors jam jau beveik 1.5 m, dar nerizikuoju leist pačiam valgyt, palūkėsiu, kol protelio priaugs daugiau - šiaip tai su antru šaukštu diriguoja kuo puikiausiai, tik jam kažkodėl atrodo, kad turint šaukštą rankoj visą lėkštės turinį reikia iškabliuot ant stalo, jokiu būdu ne į burną  bigsmile.gif o nuo stalo viską reikia nuvalyti rankom, ir, pageidautina, kuo greičiau, kad mama nesuspėtų pirma  lotuliukas.gif

Pas mus tas pats. tongue.gif Tik dazniau su savo saukseliu panele stangiasi pamaitinti mama arba teti, o ne save.
Mus labai gelbsti tas kreivas saukstelis, skirtas tokiems moksliukams, nes is paprastu, kol patenka i burna, viskas nuteka ant stalo.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nihile @ 2006 06 16, 22:38)
Manau, kiekvienam vaikučiui ateina savas metas, kada norisi bandyt valgyti savarankiškai

Sutinku thumbup.gif . Mano vienas sūnus buvo labai valgus, tai jau 1m 2 mėn pats pavalgydavo ir neprisidrabstydavo. O dukra ilgai ,,tingėjo" valgyt pati blush2.gif . Jai buvo patogiau būt maitinamai mirksiukas.gif .
Atsakyti
Maniškė susidomėjima šaukšteliu rodė gal nuo 7mėn,bet jai jis reikalingas vien lėkštute padaužyt ar pamakaluoti koše. rolleyes.gif
Aš irgi manau,kad ateis kaikas ir ji puikiausiai pati valgis.
Atsakyti
mums ka tik suejo metukai. iki siol saukstelis, kaip ir kiti indai, buvo naudojamas kaip muzikos instrumentas arba mamai per galva padauzyt. lotuliukas.gif buvau maloniai nustebinta, kai visai neseniai vaikas ikiso sauksteli i jogurto indeli ir tada i burnyte. nesvarbu, kad beveik viskas isvarvejo ant zemes. svarbiausia, kad jis jau suvokia ka reikia daryti. o visa kita yra tik igudziai.
Atsakyti
QUOTE(zave @ 2006 07 19, 20:56)
mums ka tik suejo metukai. iki siol saukstelis, kaip ir kiti indai, buvo naudojamas kaip muzikos instrumentas arba mamai per galva padauzyt.  lotuliukas.gif buvau maloniai nustebinta, kai visai neseniai vaikas ikiso sauksteli i jogurto indeli ir tada i burnyte. nesvarbu, kad beveik viskas isvarvejo ant zemes. svarbiausia, kad jis jau suvokia ka reikia daryti. o visa kita yra tik igudziai.

Sveikinam! thumbup.gif Svarbu, kad pats vaikas tai daro noriai ir stengiasi. Pastangos su laiku duos rezultata. Pas mus dar iki tikslo ilgas kelias, bet jau irgi stengiames pamaitint visus aplinkui, o kartais ir save lotuliukas.gif
Atsakyti
ciaramashka, faina, kad neprarandi vilties ir nepuoli i panika, ir toliau taip!
Mano didzioji tik apie antra gimtadieni pradejo pati zmoniskai valgyti, nors ir veliau geriau visai nieko i burna neimdavo, kad tik paciai nereiktu, jeigu nepamaitindavau. Ir dabar dar kartais prisimeilina: mamyte, pavargau... tu mane pamaitink...
O sunus, 16 men., tai jau viska pats valgo, jei geros nuotaikos, bet as ir karts nuokarto padedu, is inercijos.... taip sakant.
Atsakyti
manoji pati valgo (mums 1.8 mėn), ji pati pradėjo, žinoma pradžioje -vienas į burną, kiti 5 pro šalį, bet po truputi ir išmoko savarankiškai..... rolleyes.gif
Atsakyti
Maniškei dabar 1,3metukų. Ji jau viską valgyto pati.
Mes jai ir duodam. Viską aptaško, apsiteplioja pati, sriubą išlaisto, bet nori pati ir viskas.
Žinoma su vaikiška šakute reikia pasmeigti kąsnelį, ar stebuklingai padaryti, kad košės šaukštelyje atsirastų (nes liestis prie lekštutės ir šaukštelio tėveliams negalima biggrin.gif ).

Aš manau, kad negalima nuslopinti vaiko noro valgyti pačiam. Nes vėliau vaikas gali nebenorėti pats valgyti ir sunku bus jį išmokinti.
Atsakyti
Nors dauguma musu bendraamziu vaiku jau po truputi valgo patys, bet maniske tai ne. kai duodu sauksteli na tai gal kokius 2-3kartus ivairuoja i burnyte, bet paskaiu pradeda zaisti, karut ant stalo, ikisa i bliudeli rankyte pateliuskuoti, dar dalis maisto skrenda ant saldytuvo. Net ir budama alkana ji nevalgis, bet zais. Uztat dar sumaitinu pati, kad neliktu alkana. Tiesa rankyciu kordinacija gan gera, nes sugeba tyrinet kruopsciausius daigtus, ir netgi saukata kai npori laiko tiesiai. Nes karat macaiu kai stovedama prie kriaukles is pilnos vandens leksteles kabino su saukstu vandeni ir gere taip blink.gif Taigi nusprendziau,kad vaikas kol suvoks kad valgymas tai nezaidimas, tol valgydinsiu pati. Beje jei valgydinant pradeda zaist, tai paiimu lekste ir pasakau, jei jau zaidi, vadinasi pavalgei. taigi eik nuo stalo doh.gif
Atsakyti
Noreciau suzinoti, ar daug vaikuciu 2-2,5 metuku dar mamyciu maitinami? ax.gif
As sunu pamaitinu pati, nes jis siaip nelabai megejas pavalgyti, tai pats valgydamas visai nevalges liktu unsure.gif Surelius, pica, bandele ir pan. pats suvalgo, pats geria is puodelio ar net butelio, bet jau rimtesniu maistu, saukstu ar sakute, tenka mamai maitinti unsure.gif Eis greitai i lopseli, idomu, ar pamaitina ten vaikus, ar tik sauksta iduoda g.gif Taigi idomu, kaip kiti vaikuiciai valgo bigsmile.gif
Atsakyti
Mano vaikui spalį bus 3 metukai.Į darželį mes dar tik ruošiamės eiti. Valgyti ir gerti pats jis jau moka, gal tik su šaukštu blogiau (nors pas močiute normaliai valgė ir su šaukštu) essen.gif . O prie manęs jis pats nevalgo, nors tu ką. Vieną kartą ir gražiuoju bandžiau įkalbėti ir piktuoju. Nevalgo ir viskas. Sako "nekanu" (neskanu). Prie stalo prasėdėjo pusę valandos ir nieko doh.gif .(Abu tėvai užsispyrę, tai ko norėt iš vaiko). Kai man baigėsi kantrybė, atsisėdau šalia ir pavalgydinau. Viską suvalgė nesispyriodamas ir nebuvo jokių "nekanu". Jis net bandelės pats nevalgo, ateina pas mane ir atsikanda. Gerai nors, kad puodelio ar butelio nereikia laikyti. Jam net nepatinka kai laikau.
Na bet kitą savaitę jau eisim į darželį. Manau viskas savaime išsispręs irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingrė: 02 rugpjūčio 2006 - 09:25
QUOTE(SuperDuper @ 2006 08 01, 22:45)
Eis greitai i lopseli, idomu, ar pamaitina ten vaikus, ar tik sauksta iduoda  g.gif Taigi idomu, kaip kiti vaikuiciai valgo bigsmile.gif

Draugė sakė, jei nemoka vaikiukas pats valgyti sriubos, tai auklėtojos pamaitina. O antrą patiekalą valgo patys.
Atsakyti