Įkraunama...
Įkraunama...

Valgo pats

Tai ir manoji pyko kad maitinu bet daviau ir jai sauksteli,tai pamakaluodavo kol maitindavau,tai ja tenkino toks zaidimas
Atsakyti
Mums jau 1.9 m., tai su sakute pats gerai valgo, kada ir rankomis paima. Su sauksteliu dar gerai neiseina, buna, kad nesileidzia maitinamas,nori pats - tai paskuj jau pirstai ziuri kokiame jogurte, ant plauku to jogurto tik ne i pilva, jam smagu lotuliukas.gif . Galvuoju eis i darzeli ten ir pasimokys, as pati dar prisimenu kaip mus darzelyje moke teisingai sauksta laikyti. Kolektyve gi smagiau mokytis, o kolkas as ji maitinu, taip greiciau ir vaikas nealkanas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
nors mano sūneliui 2,7m, bet kartais tenka pačiai pamaitinti, nes tingi pats su šaukštu ar šakute dirbti. Mano kinderiui buvo keli etapai: tai jis nori pats valgyti, tai vėl nori kad maitintų, nesuprasi doh.gif
Manau jaigu mažylis nori pats valgyt tai ir leiskit mėginti pačiam, o paskui damaitinkit, kad alkanas neliktų biggrin.gif Virtuvę susitvarkysit, o kaip kitaip jam išmokti. Jau geriau valgymas tegu būna pramoga, negu kažkoks siaubas. Mano vaikas kartais ir pirštais valgo... leidžiu, bele tik valgo. Vanduo dar neišdžiuvo ir rankomis skalbti nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš pradėjau leisti valgyti pačiai gal nuo kokių 9 mėn. Ant staliuko paberdavau tos tirpios arbatos vaikiškos (mažas, hipp), tokios granulytės kaip būna. Tai ji rinkdavo ir valgydavo, taip lavėjo pirščiukai. Po to leisdavau kokius ryžius, ar mėsytės gabaliukus, ar pan rankioti.
Gal nuo kokių metų daviau šaukštelį, kuriuo ji, aišku, nesinaudodavo, bet kartais vis pamakaluodavo. Tiesa, duodavau jai kitą lėkštutę su nedaug maisto, kurį leisdavau valgyti kaip nori.
Maždaug 1 metų 2 mėn jau sugebėdavo pati pavalgyti, ir šaukštu, ir rankom. Atrodydavo baisiai, ir maisto primėtydavo (ir anyta pamačius pakraupo kokias čia nesąmones darau, kaip taip leidžiu). Bet kuo toliau, tuo švariau valgėsi, ir vis dažniau šaukšuką naudodavo. Dažniausiai valgydavo pirma šaukštuku, kai pavargsta - rankom. Tada jau aš įsikišu ir padedu, nors jos lėkštelės neatimdavau.
Tiksliai neatsimenu, bet gal nuo kokių 1 m 4 mėn aš nebesikišu į mažės valgymą. Žinoma, svečiuose ar bare kokiam tai dar pamaitindavau pati, bet namie tai neee.

Tai ką galiu patarti - nebijoti vaikui duoti "žaisti su maistu", nes per dieną turbūt nieks neišmokstama, ir nepergyventi dėl netvarkos.

Dabar maniškei 2 metai, ir ji valgo su šakute arba šaukštu, tvarkingai, visur biggrin.gif

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marile: 04 gegužės 2006 - 20:03
Visiškai pritariu Marilei. Mūsų istorija su valgymais panaši. Mane laaaaabai vargino vaiko maitinimas, todel be galo nudžiugau, kai pradejo rodyti norą valgyti pats. Kad negriebtų šaukštelio man iš rankų, duodavau jam kitą. Aišku, maisto būdavo pilnos grindys (gerai tik tai, kad jis toks iš prigimties švaruolis, tai niekada tyčia nesitepliodavo maistu veido ar plaukų - mano draugės dukrytė taip elgdavosi). Taip pamažu, pamažu pradėjo daugiau maisto pakliūti į burną. Tiksliai atsimenu, kad, kai jam buvo metai ir 7 mėn., tuo pačiu metu valgydvome jau kiekvienas iš savo lėkštės. Dar reikėdavo pagelbėti (pamačius, kad iš per daug pakreipto šaukštelio viskas byra/liejasi, pataisydavau, padėdavaau iki burnos nunešti), bet iki antrojo gimtadienio tai tikrai puikiai išmoko valgyti savarankiškai.

Sėkmės ir jums.
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2006 05 04, 17:23)
Manau jaigu mažylis nori pats valgyt tai ir leiskit mėginti pačiam, o paskui damaitinkit, kad alkanas neliktų biggrin.gif  Virtuvę susitvarkysit, o kaip kitaip jam išmokti. Jau geriau valgymas tegu būna pramoga, negu kažkoks siaubas. Mano vaikas kartais ir pirštais valgo... leidžiu, bele tik valgo. Vanduo dar neišdžiuvo ir rankomis skalbti nereikia  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif iš principo sutinku, bet saviškiui, nors jam jau beveik 1.5 m, dar nerizikuoju leist pačiam valgyt, palūkėsiu, kol protelio priaugs daugiau - šiaip tai su antru šaukštu diriguoja kuo puikiausiai, tik jam kažkodėl atrodo, kad turint šaukštą rankoj visą lėkštės turinį reikia iškabliuot ant stalo, jokiu būdu ne į burną bigsmile.gif o nuo stalo viską reikia nuvalyti rankom, ir, pageidautina, kuo greičiau, kad mama nesuspėtų pirma lotuliukas.gif
Atsakyti
nu mes irgi jau pradedam reikst norus valyt savarankiskai, bet po kolkas pasitenkinam tuscia lekste ir gal 10 sauksciuku, nes vis jie krenta ant zemes. doh.gif
Atsakyti
as pradejau leisti savo mazei savarankiskai valgyti kokiu 1,2 m. is pradziu buvo jovalas visur, ir ne kasnelio i burna. doh.gif bet kuo toliau tuo geriau jai sekesi, ir dabar jau tirsta maista valgo puikiai, tik siek tiek apsidrabsto. thumbup.gif tik reikia labai stebeti, kada ji pasisotina jau, nespo to praideda zaidimai su maistu blink.gif (pav: viena karta uzsidejo bliuduka su kose ant galvos) lotuliukas.gif
Atsakyti
Kažkuriam forume skaičiau, kaip viena mama labai norėjo, kad jos 10mėn. vaikiukas jau valgytų pats, nes kažkur matė, kaip tokio amžiaus mažius jau kabindavo šaukštu... blink.gif Sunerimau ir aš g.gif Galvoju, gal ir man pradėt mokinti, bet, kad mūsiškis net šaukšto dar neima. Meta ant žemės ir žiojasi, kad pamaitinčiau biggrin.gif bet dabar kai paskaičiau jūsų komentarus, visai sutinku. Reik palaukti, kol mažius pats pradės reikalauti šaukšto, o po to šiek tiek pasiterliavus ir išmoks. mirksiukas.gif

Sekmes ir skanaus tongue.gif
Atsakyti
Mano mažiui jau pusantrų, bet pats dar nerodo noro valgyt ax.gif , jam šaukštas reikalingas tam, kad man košės į burną įdėtų arba pliušinius žaislus, kurie ant lovos susodinti ''pamaitintų'' biggrin.gif
Atsakyti
Manau, kiekvienam vaikučiui ateina savas metas, kada norisi bandyt valgyti savarankiškai - pastebėjau, jog dukrytė susidomėjo šaukštu ir jo paskirtimi maždaug apie 9 mėn. Tuo metu vaikai pradeda lyg beždžioniukai viską kopijuoti - tėvelių mimikas, gestus, tarti garsus. Taigi, kuo dažniau vaikas mato, kam skirtas vienas ar kits daiktas, kuo dažniau jam leidžiama "praktikuotis", tuo greičiau ir įgis vienus ar kitus įgūdžius.
Maniškė metukų jau pusę košės suvalgo pati su šaukšteliu, kai pavargsta ir ima kabinti su rankytėm, maitinu toliau pati. Taip ir tobulėjame... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nihile: 16 birželio 2006 - 21:39
QUOTE(Ingulė @ 2004 06 18, 12:22)
Lendu pas vyresniokus patarimo biggrin.gif
Noriu paklausti nuo kada pratinote savo kleckus savarankiskai valgyti  t.y. sauksteliu is lekstutes - pats. Maniske valgo pati tik tai ,ka gali paimti ranka, o apie jokius valgymus is lekstutes net kalbos nera. Be to ir is puodelio pati gert nenori, jei laikau puodeli as, tada gali gerti ir net neapsilaisto, o pati neima g.gif

Tai kaip jus daret?
Ar cia as dar per anksti susirupinau?

na musu pats puodelio i rankas irgi neima ax.gif o valgyt paciam noras uzejo pries 4 menesius,vis taikosi su sakute pasmeigti ka nors is lekstutes,ar su saukstu is puodo ir kisa i burnyte biggrin.gif tik savaime suprantam sugnaibyti reikia ir pasmeigti,nes paciam nevisda iseina tai padaryti blush2.gif taciau ateis laikas ir valgys pats,reikia islaukti ir stebeti vaika,kada jam atsiranda noras tapti savarankiskesniu biggrin.gif
Atsakyti