Mūsų zuikis jau senokai geria iš puoduko su snapeliu, o nuo metų pradėjo reikalauti ir šaukšto. Pasiėmęs aplaižo, po to kabina įsivaizduojamą maistą nuo stalo ir kiša į burną. Tai valgydindama jam atskirai įkratau, kad galėtų knebinėti ir drabstyti (nes iki burnos nukeliauja geriausiu atveju kruopelytės), o kol kapstosi lėkštėje - aš įvairuoju jam į burnytę pilną šaukštą iš savo lėkštės

Mano mažius, tai dar pats nevalgo
,bet su įrankiais nori pažaisti
Bandžiau duoti šaukštelį, kad pats valgytų, tai pradėjo per trankyti su rankyte
O geria jis iš puodelio su snapeliu.

mano mazoji (1m.1men.)valgydama butinai turi rankoje laikyti sauksta. kartais tik pamakaluoja lekstej su juo, bando ir pati detis i burnyte, kartais pavyksta, tai buna labai savim patenkinta. dar pastebejau, jei jau labai skanu jai kas, tai viena ranka su saukstu kabina, ir dar su kitos pirsciukais padeda
is puoduko nelabai iseina paciai gerti. jei be snapuko, tai laaabai apsilaisto, o su snapuko jei neina tiek uzversti, kad pati atsigertu, idomiau is jo pilti ant zemes
avent megic puodelio jau nebeduodu, pratinames is paprasto gerti

Maniškis (jam dabar 1,4 m.) tai mielai valgo su šakute, labai stengiasi viską pasmeigti, o su šaukštu sekasi prasčiau, bet kadangi jis nesipriešina maitinamas, tai šaukšto dar nelabai ir duodu
O geria jis iš stiklinės, bet per šiaudelį, tai jam kaip žaidimas, todėl mielai tai daro

Mano mergytė iš puodelio su snapeliu niekada negėrė, o iš paprasto pradėjo mokytis gerti maždaug 6 mėn. aišku, buvo visko - apsilaistydavo, į burnytę nepakliūdavo, o valgyti pačiai leidau, kai tik parodė norą (tiksliai neatsimenu, kelių mėn.). Žodžiu, būdama metų pati gėrė ir valgė šaukščiuku. Kad sočiau būtų, truputį padėdavau su kitu
po kiekvieno valgymo tekdavo iš pradžių visus rūbus keisti - ypač patikdavo pačiai jogurtą valgyt - sėdėdavo ant grindų ir valgydavo, tai po to grindis plaudavau, rūbus keisdavau ir pan.
Man atrodo, kai tik vaikas parodo susidomėjimą, norą pats valgyt, gerti iš puodelio, reikia leisti pabandyti, kad tas noras nedingtų

Man atrodo, kai tik vaikas parodo susidomėjimą, norą pats valgyt, gerti iš puodelio, reikia leisti pabandyti, kad tas noras nedingtų

Kai mano dukryte pradejo valgyti normalu maista, as jai leisdavau paciai valgyti, pradzioj kabino su rankom, veliau ir sauksta paimdavo. Ir nesukau sau galvos, kad issiteps ar apsilaistys, kad ilgai uztruks ar negraziai atrodys, norejau, kad pati ismoktu valgyti. Skaiciau, kad vaikai kuriems mamos leisdavo "terliotis" uzauge buna rangesni ir tuo tikiu, nes man mama nedave paciai valgyti, tai dabar as dazniau uz dukra pridrabstau po stalu, apsipilu ar sudauzau

Aš savo dukrai leidau valgyti pačiai kažkur nuo 10 mėn., gerai neprisimenu.Iš pradžių su mano pagalba, bet labai greitai ji tos pagalbos nenorėjo, vis tik šaukdavo:aš pati aš pati.Iš puodėlio su snapeliu beveik negėrė, tik jogurtą.Su šaukštu tai vargelio buvo, vis versdavo jį į kitą pusę.
Niekada nedrausdavau jai apsidrabstyti, leisdavau ir su rankomis kokią košę patraiškyti
Kažkur irgi skaičiau, kad tai vaikams į naudą.Na aišku ne visada.Dažniausiai po kiekvieno valgio reikėdavo ir rūbelius keisti.Labiausiai mums pagelbėjo darželis.Kai mažoji pradėjo jį lankyti,jau po savaitės gerai su šaukštu valgė ir neapsiterliodavo tiek.

Skirma, o tai nuo kada tavo sunytis geria per siaudeli?
As savajam vis duodu pabandyti, bet kad jis ji tik kramto!

O dukrai tai is viso nedavinejau dar taip anksti

Mums jau metukai ir beveik mėnuo. Ir galvojau ar jau ne laikas sūnų mokyti valgyti savarankiškai? Tačiau kaip tai pradėti daryti? Gal jau patyrusios mamos galės man patarti. Žinoma mes jau po truputį bandom, bet rezultate: virtuvėje baisus jovalas, maisto primėtyta ant grindų, o sūnutis taip ir nepavalgęs. Šiaip labai gražu žiūrėti, kaip jis bando šaukštu pakabinti košę, tačiau deja kolkas tai vyksta nesėkmingai. Žinau kad kantrybė čia geriausia pagalbininkė, bet gal mamos turit kokių patarimų šiuo klausimu?Iš anksto dėkoju už atsakymus ir jūsų sugaištą laiką.

Mums jau du metukai ir tik neseniai pradejau leisti valgyti paciai,nes anksciau budavo tas pats visur pritaskyta,murzina ir alkana
Odabar kai paaugo ir protelio daugiau ir rankytes miklesnes puikiai pavalgo pati
As manyciau kad gal dar truputeli ankstoka,nu bet cia ir nuo vaiko priklauso,kaip jam sekasi ir kaip jis stengiasi

QUOTE(babania @ 2006 04 26, 15:21)
Mums jau du metukai ir tik neseniai pradejau leisti valgyti paciai,nes anksciau budavo tas pats visur pritaskyta,murzina ir alkana
Odabar kai paaugo ir protelio daugiau ir rankytes miklesnes puikiai pavalgo pati
As manyciau kad gal dar truputeli ankstoka,nu bet cia ir nuo vaiko priklauso,kaip jam sekasi ir kaip jis stengiasi

Mano sūnutis tai laaabai nori pats valgyti, net ne visada su juo susitarti galima, kad šaukšto negriebtų iš rankų kai jį maitinu. Va tada jis labai supyksta