Vaikas vaikui nelygus. Sūnus beveik iki 3 metų prašydavo "pamaitink mane". O dukra jau nuo 1 metų nori pati ir tik pati. Ir supyksta, jei gauna ne tą lėkštę, ne tą šaukštą, kurio nori. O pradžioj abu valgė pirštais. Sūnui mažiau leidau, o dukrai leidau ir laistyti, ir tepliotis, ir sauja po sriubą pamaišyti. MAn pačiai nebe taip baisu buvo
GAl dėl to anksčiau ir išmoko viską pati.

Maniškė irgi dar nenori pati valgyti, o ir iš puoduko geria labai retai ir mažai. Tik vat be buteliuko tai gyventi negali, ir vakare užmiega su arbatėle iš buteliuko gerdama. Pati valgo tik rankytėm, sausainukus, obuolį ir t.t.
QUOTE(free @ 2005 01 03, 09:29)
mano berniukui 1,5 m., bet noro pačiam valgyt nėra, kaip ir apskritai VALGYTI. Todėl aš manau kad patys valgo tik vaikučiai su "apetitu", o gal aš klystu??? 

Mano Mažylę auklė vis giria kad pirmas vaikus su kuriuo neturi problemų dėl valgymo, bet pati šaukšto nesigriebia, tiesa per mamyčių dieną leidau pačiai valgyti grietinėlę tai nuo šaukšto nekrenta, tai biškį išėjo į burnytę įmesti, o taip tai jai šaukšas iki burnytės kol daeina, tai aukštyn kojom būna.

Man ir gi buvo toks klausimas iskiles, nuo kad pradeti...bet nusprendziau palaukti, kol pats to nores..Gerti geria is paprasto puodelio, bet kai as laikau, nes kitaip tai gerimas, dazniausiai jogurtas buna visur
o siaip tai dar nepripazysta buteliuko su snapeliu, jam tai kazkoks zaidimas...Gal del to kad "soskes" nenaudoja nuo 4 men.

Manoji nuo metuku pradejo pati reikalauti,kad duociau sauksteli,nes kitaip nevalgydavo.Tad aplink ja budavo visur pritaskyta ir taip toliau.Bet uztat dabar pati laisvai valgo
tereikia duoti sakute,pasodinti prie jos staliuko,pasmulkinti maista ir pati kuo graziausiai pavalgo.Ir geria ji jau is paprasto stiklines,nes jos manymu ji jau per didele vaikiskiems puodukams

Vat musu Viltutei suejo metukai penktadieni, tai praktiskai ant tu dienu nebeimanoma jos pamaitint. Turi pati, nors tu ka! Kokie pykciai buna, jei neduodi. Aisku, dziaugiames su vyru, kad nori pati mokytis sio proceso, bet jau aplink kas darosi
Sakute kai paduodi, tai dar nieko, maistas pabestas laikosi, kol nukeliauja iki burnytes, o va su sriuba tai buna vaizdeliu
Nieko, mamyte atsiraitoja rankoves ir valom valom po valgio...

Sakute kai paduodi, tai dar nieko, maistas pabestas laikosi, kol nukeliauja iki burnytes, o va su sriuba tai buna vaizdeliu

QUOTE(Fanta @ 2005 05 23, 12:45)
Vat musu Viltutei suejo metukai penktadieni, tai praktiskai ant tu dienu nebeimanoma jos pamaitint. Turi pati, nors tu ka! Kokie pykciai buna, jei neduodi. Aisku, dziaugiames su vyru, kad nori pati mokytis sio proceso, bet jau aplink kas darosi

ot saunuole,pamatysit kaip greit ismoks valgyti pati.sekmes
As irgi siaip neverciau ji paciam valgyti, laukiau kol pats prades
, ir kazkur 12.5 menesiu jis paeme sakute ir pats pradejo valgyti, o dabar ne duok dieve as ji maitinsiu, nevalgys tada
, tik paciam reikia.Tik sriubyte pati duodu, su saukstu dar nelabai.

Maniškis iniciatyvą savarankiškai valgyti parodė kažkur 14 mė. Su šakute kapojo, net miela buvo žiūrėti. Su šaukštu irgi valgo, bet dar trūksta įgūdžių.
Stengiuosi neslopinti noro viską daryti pačiam, nors kartais kantrybės ir pritrūksta, ypač kai valgymas pereina į linksmą žaidimą, stalo terliojimą.

Mano mažajam greit bus 1m ir 3mėn.
Bet pats dar nevalgo
Kartais duodu pažaisti su šaukšteliu, bet neturiu kantrybės
Sunkiai jam dar pačiam sekasi

Kartais duodu pažaisti su šaukšteliu, bet neturiu kantrybės