Maniskei pusantru, jau nebelabai nroi but maitinama, leidziu valgyt svarankiskai, sekasi gan neblogai, as aisku pasedziu salia ir pagelbeju dar.

mano bernužėliui 1,6m.tai po truputį mokinamės valgyti patys,ne kaip kol kas sekasi,puse maisto ant žemės keliauja o ne į burną
bet geriausiai sekasi valgyti rankomis,taip jam lengviau ir greičiau
bet šiaip tai valgom abu jis vieną šaukštą turi aš kitą,taip ir valgom

Mano mergina kuo puikiausiai jau valge sakute, sauksto nesiryzau duoti
, bet dabar, kokios dvi savaites, ziuriu, kad tingeti pradejo
Stovi salia lekstes ir laukia kol pamaitinsiu
. Na gal vel pasikeis greitai - pati prades valgyti

Maniskiui greit treji... ir tai visko buna
sauna galvon, ir isspjaudo maista po stalu arba padaro lekstej kose makliose...
aisku, jei bunu salia. stengias valgyt graziai ...

As saviskiui leidau pradeti paciam valgyti nuo 12men, aisku virtuve kaip po karo atrodydavo
dabar jam virs 2metuku jis sauniai valgo pats valgo, tiesa visko pasitaiko, kad ir sakutes nevisada prireikia, nes su rankytem galima paiimti

QUOTE(WEITA @ 2008 04 18, 20:31)
mano mergytei tuoj bus metai ir penki men ...duodu lekste su maistu o ji tik miksa ten daro meto viska ...nzn kaip daryt ,gal dar palaukti pora menesiuku ...?
manoji tokia pati. Poreikio šaukštą imti nebuvo visai. Dabar kelios dienos pradėjo imti šaukštą ir malti po lėkštę. Jei kažkas skanaus ten įdėta, tai dar pakabina link burnos neša. Vakar apkepą varškės valgė beveik pati. Visai nepanikuoju, nėra ji valgūnė, maistas jai ne pirmo būtinumo reikalas, tai ir valgymo pačiai poreikis minimalus. Aš tik bandau daug girti, kai deda burnon kąsnius ir stengiuosi maistą prikabinti prie šakutės, šaukšto, kad kuo mažiau nesėkmės patirtų. Na gal dviejų metukų jau valgysim

Dukrytei 1.7 m ir valgo dazniausiai pati, tik jau kai atsibosta tada tenka man maitinti. Mokintis pradejo jau gal pries koki gera menesi,nes anksciau nelabai suprato,o rankytem kai ka irgi suvalgo (kai pritingi su saukstu).
Valgo pats nuo 1,5 metų
ne su rankomis, o su šaukštu arba šakute, priklauso nuo patiekalo, maitinamas nuo tada ir nebesileidžia

Mano kleckas nuo vienuolikto mėnesio "valgo" pats, ty, knaibo po lėkštę. Dabar jau visai neblogai išeina, tiek su šaukštuku, tiek su šakute (turim tokią mažiukę). Tik su sriuba dar sukiai sekasi, pusė porcijos po stalu atsiduria