maniskiui metai ir beveik trys menesiai, tai jau labai nori pats valgyti, bet kai duodu, tai jau toks "svarus" pats lieka dar ir viskas aplinkui

Maniskis pats valgyti pradejo beveik nuo metuku. Pradzioj su rankytem, po to su saukstuku ir sakute. Del to, galiu sakyt, problemu niekada neturejom
Tik su seneliais kartais buna problemu, visada stengiasi pamaitint vaika
O ne per seniausiai uosvis pamates, kad vaikas su sakute valgo, greit pribego, ateme ja, tipo : kaip cia dabar vaikas su sakute valgo pats? Taigi susizeis
O jis pas mus jau pries 1.5 metu sakute ismoko naudotis

Mano uosviai panashiai - to dar tegul nedaro, to nemoka
O kad viska moka ir gali tai dzin
Valgi savarankishkai nuo tada, kai dar nei metuku neturejo
Viska mazais gabaliukais ir pasiimdavo pati, iki mazdaug pusantru metu ishmoko shaukshtu ir shakute valgyti viska, sriuba gal arciau dvieju metu ishmoko
Dabar intensyviai broli maitina ir neleidzia jam savarankishkai to daryti

Valgi savarankishkai nuo tada, kai dar nei metuku neturejo

Dabar intensyviai broli maitina ir neleidzia jam savarankishkai to daryti

Pas mus tas periodas atejo staiga, net nepamenu kiek jai buvo.Gal 1.8 men.Tiesiog ji pasake "pati" ir viskas.As dar pradzioje tingejau su ja terliotis, bet paskui leidau.Tai mergaite tikrai greitai ismoko pati valgyti, o ir darzeli aukletojos sako, kad valgo ilgai atsala viskas, bet jau maitinama tai nesileidzia.Na savarankiska tokia
, o va broli tai maitinau iki kokiu 4-riu metu.Tinginiukas buvo, ramiakas toks, dideliu pretenziju neturejo
, bet va uz tai dabar su kaupu.
O kas del mociuciu, tai pas mus irgi problema.Maza to kad gasdina dukryte, kad ves i darzeli, jei neklausys, tai dar neleidzia su kaire ranka valgyti ir paisyti.As jai aiskiai pasakiau, kad as leidziu, bet kai manes nebuna supratau kad "paaukleja" anyta dukrele.

O kas del mociuciu, tai pas mus irgi problema.Maza to kad gasdina dukryte, kad ves i darzeli, jei neklausys, tai dar neleidzia su kaire ranka valgyti ir paisyti.As jai aiskiai pasakiau, kad as leidziu, bet kai manes nebuna supratau kad "paaukleja" anyta dukrele.
Mano dukrytei 10,5 mėn ir ji labai nori savarankiškai valgyti. Aš jai pasemiu į šaukštą ir padedu priešais ant stalelio, ji pati įsideda į burnytę. Bet taip mudviem išeina tik tada, kai košė būna kibi ( prikibus prie šaukšto ir greit nenuslysta). Jei košė skystesnė, tada būna triukšmo, ji kelia šaukštą, o turinys iškrenta, kartais ji leidžias pamaitinama, o kartais iš to pasiutimo ir nevalgo. Anksčiau dėdavau kotuku į dešinę ranką, valgydavo tik su dešine. Dabar dedu pakaitom, kad abi rankos dirbtų. Pridrabstyta visur būna po valgio, bet tai maža bėda. Su pirštais nevalgo, paknaisioja košę ir išraiška tokia būna, lyg bjaurėtųsi. O duoną puikiai moka laikydama rankoj graužti.
nu va is irgi daug suzinojau, mano mazulei metai, tas klausymas irgi rupejo.
aciu

[COLOR=blue]
Mano didysis mazdaug nuo metu pareiske nora valgyti pats, nesileidzia pamaitinamas ne is tolo. taciau jam ne kaip sekas darbuotis su saukstu, kol iki burnos prinesa, tai dalis maisto islekia ant grindu, stalo ir pan. po jo pietavimo maisto buna pilnas kambarys. mane tokia betvarke labai erzina. be to, sunus labai aktyvus vaikas ir ilgai nenusedi vienoj vietoj, tai vos pakandes kelis kasnelius, tuoj jau ropscias is kedes ir lekia. nezinau, ka su jo tokiu valgymu daryt.
Mano didysis mazdaug nuo metu pareiske nora valgyti pats, nesileidzia pamaitinamas ne is tolo. taciau jam ne kaip sekas darbuotis su saukstu, kol iki burnos prinesa, tai dalis maisto islekia ant grindu, stalo ir pan. po jo pietavimo maisto buna pilnas kambarys. mane tokia betvarke labai erzina. be to, sunus labai aktyvus vaikas ir ilgai nenusedi vienoj vietoj, tai vos pakandes kelis kasnelius, tuoj jau ropscias is kedes ir lekia. nezinau, ka su jo tokiu valgymu daryt.
maniskis parode'as noriu valgyti pats'budamas 1.2,neleido kad as maitinciau.tik paimdavau sauksteli ir riksmas
dabar justukui 1.6ir keturis menesius valgo savarankiskai ir saukstuku ir sakute.uzsimerkiu tik pries 'svarias'grindis ir kedute po kiekvieno valgymo.tad visom mamytem istvermes leidziancioms savo pypliams daryti su maistu ka nori.juk ne kiekvienas kasnelis patenka i burnyte

o musiske kazkur nuo metu valgo ir pati, ir kartais pamaitinti reikia. kai labai nori, ar kazkais labai skanaus, tao be problemu , kuo graziausiai, svariausiai valgo, o kartais buna tik zaidimas
Del gerimo is puoduko - problemu nera, ji labai anksti pradejo gerti is jo. ir kartais atrodo, kad patogiau butu paduoti is buteliuko, bet ji protestuoja, nori puoduko
o kaip zinia, kartais ir leles reikia pavaisinti, tai tik nesuziurek ir jau balos ant zemes...

Del gerimo is puoduko - problemu nera, ji labai anksti pradejo gerti is jo. ir kartais atrodo, kad patogiau butu paduoti is buteliuko, bet ji protestuoja, nori puoduko

maniskis kai pradejo i lopseli vaiksciot, pradejo pats daziau valgyti..namie tai patinginiauja, paduoda man sauksta ir praso kad pamaitinciau.. nedaznai taip buna tai pamaitinu... tik is puodelio kai geria visas plaukia..
todel daznai naudojames "snapeliu"

na,o manoji visai nesipriešina būti maitinama
Aišku man būtų smagu,kad mokytusi valgyti pati :
Kartais duodu kokius makaronus padrabstyt,bet košę duot valgyt pačiai,nedrįstu