Įkraunama...
Įkraunama...

Valgo pats

QUOTE(daivajazz @ 2006 08 18, 13:01)
Man nekilo klausimas nuo kada mokyti. Ji pati nusprendė kada jai valgyti pačiai. 5 mėn nusprendė kad reikia gerti tik iš puodelio, taip ir darė, kiekvieną kartą tekdavo perrengti ir plauti su visokiais dėmių išėmėjais, nes gėrė tik sultis. dabar valgo pati, kai buvom lopšį, ėjom savaitę birželio mėn., sakė kol nesuvalgo visos sriubos tol auklytė negali paimti lėkštės  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano mazyliui buvo 6men.kai isigijo savo maitinimo stala,lekstute ir sauksteli,nuo tada ir pradejo knebineti maista su didziausiu susidomejimu pats,zinoma visko budavo... lotuliukas.gif doh.gif O,dabar 2m.ir 3men.laisvai valgo ir geria pats,bet jau ir valgo prie bendro stalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzde: 19 rugpjūčio 2006 - 14:22
musiskis jau tikrai senokai vis megsta paknibineti maista tai su sakute,tai su rankytem (ypac spagecius),jogurta dazniausiai valgo pats.zinoma,buna,kad ir ant pilvuko ir ant stalo jogurto pilna,bet jei neduosiu jam paciam bandyt valgyt,tai niekada ir neismoks.manau,kafd kiekvienam vaikui ateina savas metas,kada jis jau uzsinori valgyti pats. vat mes,pvz,pagaliau pradejom gerti savarankiskai is puodeliu ir stikliniu,anksciau nedriso pasiimti i rankytes,o viena diena pasieme,atsigere,ir nuo tada geria pats thumbup.gif (turbut labai patinka buti giriamam lotuliukas.gif )
Atsakyti
sveikutes mamytes, musu sunelis pats pradejo valgyti budamas kazkur 7 men., dabar jam 2.6metu, tai jau seniai pats valgo pats prie musu bendro stalo. As manau, kad kiekvienas vaikas skirtingai pradeda mokytis valgymo igudziu, pvz. drauges vaikas valgyt pats pradejo jau nuo keturiu men. , taip, kad kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
mano mažyliui kaip užeina, stengiuosi, kad pats valgytų, šaukštą labai įdomiai laiko, bet kaip pats valgo, uždedu ne medžiagin, o iš klijonkės tokį seilių, ant žemės aplink apdedu ir klijonke, tai mažai kada liekam nešvarūs ax.gif bet žiūriu, kad nelabai nori išsėdėt vienoj vietoj, judrus labai yra, tai jei mėsytę valgo, tai čiumpa į ranką ir bėga 4u.gif eis į lopšelį, tai norės lygiuotis į kitus vaikus, gal pagerės viskas smile.gif
Atsakyti
Mano mažyliui greit bus 1m.4 mėn., bet jau su šakute darbuojasi labai seniai. Su šaukštu sekasi kiek sunkiau, bet visa bėda ta, kad jis labai nori būti savarankiškas ir praktiškai nesiduoda maitinamas. Nori viską daryti pats. Gerti mes ilgą laiką gėrėm irgi iš buteliuko, bet kai tik gavo paragauti keletą gurkšnių iš puodelio, tai dabar pats reikalauja puodelio, ima jį į rankas ir be jokių kompromisų geria pats. Taigi, nuo rugsėjo mes jau iškeliaujam į daržą, tai tikiuosi, kad tie savarankiško valgymo įgudžiai dar sustiprės ir visai neužilgo labai normaliai valgysim savarankiškai be niekieno pagalbos blush2.gif
Atsakyti
labukas mamytės. Jeigu planuojat leisti i lopšeli savo mažiukus, tai kuo anksčiau išmoks savarankiškai valgyti tuo bus geriau, tiksliai žinosit kad jūsų vaikutis tikrai pavalges. Kiek atsimenu mano mažoji nuo 4mėn pradėjo buteliuka savo laikytis, o kai buvom 1 metuku tai valgėm jau su šaukštu ir šakute. Dabar jai yra 2m ir 9 mėn. tai dabar valgom labai gerai, netgi kartais pasijuokiam kad netgi geriau su įrankiais darbuojasi už 8m. brolį. Jeigu jūsų vaikutis nori pats valgyti tai puiku, duokit jam pačiam, tai palengvinimas jums pačioms.. thumbup.gif
Atsakyti
g.gif verysad.gif tai ka mums tada kalbeti,mano 2 metuku dar visai nemoka net sauksto laikyti blush2.gif ,bet dabar pradejom lankyti darzeli,tai nors tiek ramiau,kad ten daug tokiu ir aukletojos juos pamaitina kol kas,bet tikiuosi ,kad darzelyje matydamas kaip valgo kiti ir mano zuikis greiciau ismoks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inguska26 @ 2006 09 17, 13:34)
g.gif  verysad.gif tai ka mums tada kalbeti,mano 2 metuku dar visai nemoka net sauksto laikyti  blush2.gif ,bet dabar pradejom lankyti darzeli,tai nors tiek ramiau,kad ten daug tokiu ir aukletojos juos pamaitina kol kas,bet tikiuosi ,kad darzelyje matydamas kaip valgo kiti ir mano zuikis greiciau ismoks  4u.gif

kiekvienas vaikas - atskiras pasaulis...
nepergyvenk, ateis laikas, jis nuspręs, kad reikia jam šaukšto, tada ir valgys. mano pirmagimis valgydavo tik rankyte ir jokių šaukštų nepripažino, reikdavo pačiai valgydinti, o sesers sūnus neleido niekam jo valgydinti - nuo 8 mėn. pats ranka dėdavosi į burnytę, o kai pagavo šaukštą, tai sėkmingai pats ir valgydavo, ir nebandyk visai prie jo lysti su šaukštu, šakute ir pan.
Atsakyti
Nieko baisaus taip jau yra,kad vaikučiai patys atsirenka kada ir ką jiems daryti :mirksiukas:Kai turit laisvo laiko pasodinkit kur virtuvėj(kad kilimų neišteptų) ir duokit ką nors bandyti valgyti,kuo daugiau treniruočių tuo geriau įvaldys "šaukšto techniką" biggrin.gif Mano vaikui 2 ir 4 mėn. dabar valgo pats, bet tik iš trečio karto gavosi, nes metukų jau valgė,poto atsisakė vagyt pats, o dabar vėl valgo. Man tik kyla abejonių ar darželyje juos maitina, nes po vakarienes parsivedu ir iškart prie stalo vaikas net ryja nekramtęs g.gif
P.S. ir dabar kai valgo tai taip išsitepa, o anksčiau tai tvarkingai valgė
Atsakyti
QUOTE(emsi @ 2006 09 17, 17:07)
Nieko baisaus taip jau yra,kad vaikučiai patys atsirenka kada ir ką jiems daryti :mirksiukas:Kai turit laisvo laiko pasodinkit kur virtuvėj(kad kilimų neišteptų) ir duokit ką nors bandyti valgyti,kuo daugiau treniruočių tuo geriau įvaldys "šaukšto techniką" biggrin.gif Mano vaikui 2 ir 4 mėn. dabar valgo pats, bet tik iš trečio karto gavosi, nes metukų jau valgė,poto atsisakė vagyt pats, o dabar vėl valgo. Man tik kyla abejonių ar darželyje juos maitina, nes po vakarienes parsivedu ir iškart prie stalo vaikas net ryja nekramtęs g.gif
P.S. ir dabar kai valgo tai taip išsitepa, o anksčiau tai tvarkingai valgė

Labai daug kas galvoja kad darželije vakarienė yra soti, bet deja.... bet ji yra kaip pavakariai, tikraja vakariene vaikas turi valgyti vėliau. Pas mus darželio grupėje yra pakabinta informacinė lenta, ir ten surašyta vaiko dienotvarkė ir maitinimas. Atkreipkit dėmesi gal ir pas jūs taip pat yra ši informacija.... smile.gif
Atsakyti
Mūsų pupai pusantrų metukų, ir tik dabar jau po truputį valgo pati. Valgymo "techniką" labiau įvaldė po to, kai pradėjo lankyti lopšelį nuo rugsėjo 1 d. biggrin.gif Tiesa, šiek tiek sunkiau sekasi su sriuba, nes pusė patenka ant pilvo, o kita pusė - į burnytę biggrin.gif Bet svarbiausia pastangos. Ir visai vieno blogo nematau, jei 2 m. vaikiukas dar pats nevalgo. Manau, taip yra ne todėl, kad nemoka, o todėl, kad vadovaujasi taisykle - kam pačiam vargintis, jei yra mama ar tėtis lotuliukas.gif .
Atsakyti