maniskis sauksta rankytej laiko,bet pakabinti lekstutes turinio dar nepavyksta,tik pabado,ir patasko.Tai bent smagumelis.Girdyt is puodelio taip pat tenka dar paciai.
Manoji maze irgi dar pati nelabai moka valgyt pati. Ypac su saukstu. Ji tik tekslena po lekste ir tiek. Taciau buvau nustebinta, kai neseniai pasiciupo mano sakute ir labai kantriai su ja zvejojo paskutine bulvyte mano leksteje. Jai pasiseke dar ir i burnyte ideti.
Vis delto, nuo kada reiktu pradet vaika mokint valgyt? O gal nereikia, gal jie savaime ismoksta, kai proto igauna?
Vis delto, nuo kada reiktu pradet vaika mokint valgyt? O gal nereikia, gal jie savaime ismoksta, kai proto igauna?
QUOTE(Ingrė @ 2006 08 02, 11:12)
Draugė sakė, jei nemoka vaikiukas pats valgyti sriubos, tai auklėtojos pamaitina. O antrą patiekalą valgo patys.
maniskis jei jau sriubos pavalgys, antro patiekalo ko gero nebenores

dar pas mus tokia problemele, kad vaikas kiekviena nepatikusi kasni, per dideli, per kieta, per skysta ar dar koki netikusi jo manymu, spjauna ir praso kito:oh
Mes 1,2m. Jau pora mėn leidžiu pačiam bandyti valgyti. Kuo toliau, tuo gražiau valgo su šaukštu tirštą maistą. Šakutę truputį bijau duoti, kad nesusižeistų, bet reikės pradėti. Gerti įpilu į puoduką po labai mažai, po gurkšnelį ir geria net neapsilaisto.

Maniske pradejo eiti i lopseli, nuo tos dienos ji tik pati valgo(maisto buna visur
), aisku buna kad susinervuoja ir su pirstais valgo

manau kiekvienas vaikas pats nusprendzia kada jam sauksta i rankas imt...
maniskis su sakute moka valgit pats, bet sauksto neima, sedi isiziojes, t.y. paserk mane...

maniskis su sakute moka valgit pats, bet sauksto neima, sedi isiziojes, t.y. paserk mane...

maniškiui dabar 1,4m, tai vis dažniau pradeda iš manęs griebti šakutę ir valgyti pats, o su pirščiukais tai nuo metų jau imdavo kasnelius ir dėdavo į burną.
Na o mes 2,4 m. viska mokam valgyt patys, ir sriuba, ir kose, ir blynus pats susignaibo sakute..tik beda, kad valgo tik tada kai pats uzsinori tai daryti, o kai norisi mamos demesio, arba siaip tingisi, arba reikia skubiai pazaisti, tai tenka maitinti nuo pradzios iki galo...
Idomu kaip sekesi ismokti valgyti vaikuciams, pradejus eiti i lopseli? sako ismoksta patys, megdziodami vienas kita..ar maitina aukletojos?
Idomu kaip sekesi ismokti valgyti vaikuciams, pradejus eiti i lopseli? sako ismoksta patys, megdziodami vienas kita..ar maitina aukletojos?
maniskiui jau 1.5 metu, bet dar valgyti normaliai savarankiskai pats nemoka...siandien nupirkau jam sakute vaikiska, tai pietus pats pavalge...
o su saukstu, tai labai apsikrecia, bet nori pats valgyti
tai kai duodu, tai reikia visada perrengti

tai kai duodu, tai reikia visada perrengti

Manau duokit kuo anksciau,jei pats nori
Nors murzius
,bet savarankiskas

Pritariu kad reik kuo anksciau duot. tiesiog kai nulaiko jau sauksta ar sakute tai ir brukit lekste
bei didziausia seilinuka
geriausia toki per visa pilva ir su kisenele kaip lopselyje deda vaikam
tokiu tik vaistinese maciau seilinuku...

Man nekilo klausimas nuo kada mokyti. Ji pati nusprendė kada jai valgyti pačiai. 5 mėn nusprendė kad reikia gerti tik iš puodelio, taip ir darė, kiekvieną kartą tekdavo perrengti ir plauti su visokiais dėmių išėmėjais, nes gėrė tik sultis. dabar valgo pati, kai buvom lopšį, ėjom savaitę birželio mėn., sakė kol nesuvalgo visos sriubos tol auklytė negali paimti lėkštės