Įkraunama...
Įkraunama...

Valgo pats

Lendu pas vyresniokus patarimo biggrin.gif
Noriu paklausti nuo kada pratinote savo kleckus savarankiskai valgyti t.y. sauksteliu is lekstutes - pats. Maniske valgo pati tik tai ,ka gali paimti ranka, o apie jokius valgymus is lekstutes net kalbos nera. Be to ir is puodelio pati gert nenori, jei laikau puodeli as, tada gali gerti ir net neapsilaisto, o pati neima g.gif

Tai kaip jus daret?
Ar cia as dar per anksti susirupinau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingule: 18 birželio 2004 - 11:23
Ryskiai per anksti ingule, maniski tik prie koki menesiuka pradejo sriuba saukstu valgyt ir i burna pataikyt, sakute truputi anksciau, o jam jau 1.8 m. Taigi dar viskas priesaky. Nera kur skubeti, patys tie vaikiukai imasi iniciatyvos, pamatysi vien diena kad nesileidzia maitinama, o nori viska pati daryti, va ir bus laikas pratinti ir mokyti.
Atsakyti
Maniskis metu ir 2 men jau mokejo sakute naudotis. Ypac patiko smeigti ir gaudyti jam desreles thumbup.gif laugh.gif O saukstu irgi greit ismoko, kai tik pradejo lankyti darzeli - per 2 sav. Jam tada buvo 1 m ir 4 men biggrin.gif
Atsakyti
ingule, naturaliai ateis laikas, nesirupink taip anksti wink.gif Maniske su mano pagalba vis pabandydavo pati koki sauksteli koses i burna isikist mazdaug nuo kokiu 9 men., o pati pradejo uoliai valgyt tik 1, 7 m. Tegu sau valgo pati mazyle, ka i rankute paimt gali, i vsio smile.gif pati pareiks, kai nores savarankiskai maitintis.
Atsakyti
ash benui duodavau shaukshta i ranka nuo 6 men, o ir ish puodelio girdyt pradejau anksti (tik pati prilaikydavau). jis gal nuo metu su trupuchiu mokejo naudotis shaukshtu ir shakute... bet, aishku, specialiai nemokiau - jam pachiam patiko "zhvejot" po lekshte. tiesiog, mano zhmogeliukas didelis shvaruolis ir labai nemego susipurvinti rankychiu, todel rankom valgymo etapo beveik ir nebuvo.

mano mazhasis dabar viska dzhiugiai chiumpa rankomis ir shaukshtu visishkai nesidomi.
Atsakyti
Na dekui nuraminot, o as ja maniau, kad nemoka mamka mokyti laugh.gif
Atsakyti
Maniskis su sakute jau moka pasmeigt ir isidet i burna.Saukstas tai jam kazkokia gyvenimo klaida,pamirko ir nulaizo,o pakabina - nuli.Gert is puoduko su prilaikymu seniai moka,bando ir pats.Kartais iseina,o kartais kaip uzsivercia tai viskas ant veido ir ant zemes issipila.As irgi buvau susirupinus,kad jau bernas beveik du metai ir taip silpnokai etiketa stalo moka,bet kai uzrasiau i darzeli ir paklausiau,ar vaikas turi moket jau su saukstu valgyt,vedeja nusijuoke ir pasake,kad tikrai neprivalo.Tai nusiraminau.Sekmes ir kantrybes prie stalo biggrin.gif
Atsakyti
Nuo tada kada pats vaikas prades to noret,anksti nekada neismokynsi vaika pati valgit,nes jei jis nesistenge to daryt,tai ir nesupras kad ji mokyna.
Mano mergaite jau pardeda po biski valgit pati,su sakute pasmeigia dar,o su saukstu jai duodu is tuscios lekstes pakabint ,nes ispiltu ir tiek,svarbu kad ismoktu kaip ta daroma,o rezultatas bus kai supras kas tai yra valgimas savarankiskai.
Atsakyti
Musiske nuo 1m. ir 2 men noriai valgo su sakute pati. Dabar jai 1m ir 8men. Su saukstu pati valgo tik tai, kas jai labai patinka- jogurta, megstama kose,bet niekada pati nevalgo sriubos dry.gif g.gif Nelabai turbut jas megsta ir nemato reikalo vargintis. laugh.gif laugh.gif O gal del to kad jas sunkiau iki burnytes nunesti. Ji irgi tokia svaruole- neduok dieve apsiliejo seilinuka- viskas meta ji nuo saves ir valgymas baigtas. Tad skysta maista as jai maitinu.
Is stiklines taipogi nesivargina pati gerti- rekia geeet, o pati neima. Ismoks- ne pasaulio pabaiga, juk ziuriu visi uzauge zmones patys pavalgo- ismoks ir musiskiai wink.gif wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kai tik parodys norą, tai galima ir duoti. Aišku, nereikia nuo sriubų pradėti biggrin.gif
Kokias dšreles ar bulvytes tai puikiausiai gali gaudyti smile.gif
Atsakyti
Mes pradėjome nuo 11 mėn. Vieną dieną panelė užsinorėjo valgyti pati ir atemė iš manęs šaukštą. Žinoma reikėjo kantrybės, nes po valgymo reikėjo keisti visus rūbus - vien seilinukas nepadėdvo.

Dabar mums jau 1 ir 7 men. Mažylė valgo pati ir net jei bandau pamaitinti aš (jei skubam kur), kelia didelį skandalą. Dabar užtenka tik seilinuko, ir tai jis dažniausiai lieka švarus. Žinoma priklauso nuo maisto konsistencijos. Jei skystą košę ar sriubą valgo, tai dar krenta nuo šaukšto, nes labai daug prikrauna, o visas šaukštas į burną netelpa. smile.gif

Aš labai džiaugiuosi, kad pradėjome dar kai metukų nebuvo. Nes vyro sesuo laiku nedavė šaukšto savo vaikui į rankas ir galbūt dėl to 4 metų vaiką mama dar maitina iš šaukšto g.gif
Atsakyti
Mano merginai tuoj bus metai, ji net nesuprastu ka su tuo shaukshtu daryti... T.Y. i burna isikishtu, nes viska kisha i burna, bet kad dar su juo ka pasemti, ar shakute pasmeigti...per zioplike dar ji. Bet ash neskubinu, manau, kiekvienam ateina savas metas.
Atsakyti