Įkraunama...
Įkraunama...

Slovėnija

QUOTE(DeepsorroW @ 2008 05 30, 01:46)
Sveiki , planuoju vykti i Slovenija liepos pabaigoje . Kadangi teks paciam vairuoti, tai gal galit apsviesti kaip su keliais ten ? Mane kazkaip labiausiai neramina serpantinai, kiek teko vaziuoti Cekijoje tai nieko baisaus, bet pagal slovenijos keliu zemelapi tai ten vos ne serpantinai vieni  biggrin.gif
Dar gal galite pasidalinti ziniomis apie kainas sakykim ten elementariai maistas, gerimai ir t.t. Sakykime kiek  vidutiniskai isleidote per diena
Buciau labai dekingas  blush2.gif

Taip, serpantinai ten rimti - juk Alpės. Mes važiavome autobusu, tai valio, kad vairuotojai pasitakė su patirtim tokiais keliais važiuoti, o šiaip tai būtų buvę riesta biggrin.gif sudėtinga ten sukiotis...
Dėl maisto kainų atsakyti negalėčiau, kadangi mes buvome dar, kai euro nebuvo. O šiaip tuo metu kainos pasirodė vos vos aukštesnės nei mūsų. Tik ką galėčiau pasakyti apie maistą kavinėse - labai riebu doh.gif matyt, kalniečiai jie ten taip įpratę...
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2008 05 30, 20:03)
Taip, serpantinai ten rimti - juk Alpės. Mes važiavome autobusu, tai valio, kad vairuotojai pasitakė su patirtim tokiais keliais važiuoti, o šiaip tai būtų buvę riesta biggrin.gif sudėtinga ten sukiotis...
Dėl maisto kainų atsakyti negalėčiau, kadangi mes buvome dar, kai euro nebuvo. O šiaip tuo metu kainos pasirodė vos vos aukštesnės nei mūsų. Tik ką galėčiau pasakyti apie maistą kavinėse - labai riebu doh.gif matyt, kalniečiai jie ten taip įpratę...

Na del riebumo tai lietuviai vyrai nesiskundzia mirksiukas.gif tinka man. Radau informacijos, kad 0,5l alaus parduotuveje 0,7 euro o vandens buteliukas 1 euras doh.gif tai sukele sypsena reikes vietoj vandens alu pirkt biggrin.gif ir skysta duona tuo paciu drinks_cheers.gif na o su serpantinais tai irgi gal isisuksim kaip
Atsakyti
Mes važiavom sausio mėnesį, atostrada, nuo Mariboro iki Liublijanos netoli 10 eurų už kelius sumokėjom. Kadangi labai skubėjom tai mums viskas tiko.
Atsakyti
QUOTE(DeepsorroW @ 2008 05 30, 00:46)
Sveiki , planuoju vykti i Slovenija liepos pabaigoje . Kadangi teks paciam vairuoti, tai gal galit apsviesti kaip su keliais ten ? Mane kazkaip labiausiai neramina serpantinai, kiek teko vaziuoti Cekijoje tai nieko baisaus, bet pagal slovenijos keliu zemelapi tai ten vos ne serpantinai vieni  biggrin.gif
Dar gal galite pasidalinti ziniomis apie kainas sakykim ten elementariai maistas, gerimai ir t.t. Sakykime kiek  vidutiniskai isleidote per diena
Buciau labai dekingas  blush2.gif

Mes pries pora metu vaziavom i Kroatija per Slovenija smile.gif . Didzioji dalis musu kelio buvo magistralemis - brangoka... Bet jei ne jomis, tai tais raitytais keliukais... Tada greitis ne didesnis kaip 60Km/h unsure.gif Lenkti labai sudetinga, jei ne vietinis esi... O kai kokia sraige - kemperis prieky velkasi... tai tada jau visai blink.gif Siaip tai man Kroatijoj man atrode prasciau - vingis ant vingio - vienoj pusej kalnas, kitoj jura zemai, skardis, o dar daug kur atitvaru ner !
Nieko baisaus, tik neplanuokit dideliu atstumu...

po savaites irgi ten vaziuosim. O kuriuo jus metu?
Atsakyti
QUOTE(DeepsorroW @ 2008 07 16, 00:44)
Aciu uz patarimus isvaziujam si savaitgali  smile.gif

kaip kelione? mes jau gryzom!!! SLOVENIJOJ pasikeite mokestis uz kelius blink.gif Reikia pirkt lipduka - vinete uz 35 eurus!!!!!! jei vaziuoji magistralemis!!! Niekur to internete neradau parasyta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gerai, kad lietuvius kempinge sutikom, kurie uzsimine apie tai... o mes dar bandem sakyt, kad negali but, juk jau ne pirma karta tais keliais vaziuojam...
Atsakyti
bigsmile.gif Visai netyčia atradau info apie labai fainą urvą Križna Jama (netoli Bratislavos). Urvą jungia 20 požeminių ežerų.
Negaliu nepasidalinti info: biggrin.gif
http://www_krizna-jama_si/uvod_ENG.htm (žemėlapis interaktyvus, pasirinkus raudoną taškiuką galima pamatyti urvo panoraminį vaizdą)
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2008 07 24, 21:48)
kaip kelione? mes jau gryzom!!! SLOVENIJOJ pasikeite mokestis uz kelius  blink.gif Reikia pirkt lipduka - vinete uz 35 eurus!!!!!! jei vaziuoji magistralemis!!! Niekur to internete neradau parasyta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gerai, kad lietuvius kempinge sutikom, kurie uzsimine apie tai... o mes dar bandem sakyt, kad negali but, juk jau ne pirma karta tais keliais vaziuojam...

mes parvaziavom pries 5 dienas kelione buvo fantastiska visko uzteko ir kalnu ir juros ir gamtos, o su vinete tai mums pasiseke kadangi autobusiukas buvo nuomotas ir pries mus kazkas jau po slovenija vazinejo tai buvo ispirkta vinete 6 men. tai liko tik uz austrijos ir cekijos kelius susimoket ir viskas. Dar ka pastebejau kad labai apsimoka apsistot kokius 5-10 km. uz didesnio miesto ir is jo vazineti po slovenija nes buvom viena diena apsistoje tokiam hostelije 9 km. uz Bled miestelio tai ten uz 6 eurus padaro naminio maisto vietinio, mes vakariene emem tai galvojau kad sprogsiu sriuba, salotos, karstas ir desertas, kur seip vien uz karsta isleisdavau apie 15 euru. Is kelines dar labai man patiko raftingas (plaukimas kalnu upe) kas dar zada vaziuti patariu isbandyti tikrai labai fainai, nors ispradziu kai aprengia kostiumais,liemenemis ir dar salmus uzdeda darosi gan nejauku biggrin.gif
Atsakyti

kaip kelione? mes jau gryzom!!! SLOVENIJOJ pasikeite mokestis uz kelius blink.gif Reikia pirkt lipduka - vinete uz 35 eurus!!!!!! jei vaziuoji magistralemis!!! Niekur to internete neradau parasyta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kai tik atsirado mokestis, tai iškart internete žinutės pasipylė. O šiaip tai pastebėaju, kad pabuvoje- nori perleisti vinjetes, tad gal verta tokių paieškoti. Va ir čia vienas siūlymas
Atsakyti
Tai truputį nesamonė padaryta, kam man ta vinjetė pusei metų? O nėra savaitei?
Atsakyti
tai va kad trumpiausias laikotarpis vinjetes puse metu.. doh.gif tad butu gerai jei kas pirko jau, pasidalintu, ir tam ir tam gerai butu.. blush2.gif
Atsakyti
Slovenijoje buvau jau du kartus ir tikrai vaziuosiu vel, nuostabi salis. Siek tiek pigesne ir tikrai grazesne nei kaimynes Austrija ir Kroatija, na bent man ax.gif
Suzavejo Bled miestelis (pavadinimas saunus biggrin.gif ) Smaragdinis ezeras, apsuptas kalnu, o viduryje sala ir baznycia, o kad nepasirodytu per mazai, dar ir pilis ant skardzio yra thumbup.gif Berods paskutini liepos savaitgali ten vyksta miesto dienos, kuriu metu galima isigyti vietiniu amatininku dirbiniu, i ezera leidziama simtai zvakiu - pasakiskas vaizdas 4u.gif Dar yra tokia konditerijos parduotuve-kavine su labai gardziais pyragais. Et kaip noreciau dabar... tongue.gif

Buvau ir Liublianoj - labai jaukus miestas. Dar buvau Postojna jama urve - didziausias eksponuojamas urvas Europoje. Mum su draugu labai patiko. Nors vietiniai sake, kad per daug suturistintas, negalima paciam pasivaikscioti, kur nori.. cia jau pagal poreikius turbut g.gif

Po Triglav nacionalini parka pasivazinejom - labai grazus kalnai ir tiesiog pasigrozeti, ir kopti smile.gif Dar galima isbandyti raftinga, skydiving ir t.t.

Trumpai tariant - tikrai verta nuvaziuoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jilly @ 2008 11 02, 21:25)
Slovenijoje buvau jau du kartus ir tikrai vaziuosiu vel, nuostabi salis. Siek tiek pigesne ir  tikrai grazesne nei kaimynes Austrija ir Kroatija, na bent man  ax.gif 
Suzavejo Bled miestelis (pavadinimas saunus  biggrin.gif ) Smaragdinis ezeras, apsuptas kalnu, o viduryje sala ir baznycia, o kad nepasirodytu per mazai, dar ir pilis ant skardzio yra  thumbup.gif  Berods paskutini liepos savaitgali ten vyksta miesto dienos, kuriu metu galima isigyti vietiniu amatininku dirbiniu, i ezera leidziama simtai zvakiu - pasakiskas vaizdas  4u.gif Dar yra tokia konditerijos parduotuve-kavine su labai gardziais pyragais. Et kaip noreciau dabar... tongue.gif 

Buvau ir Liublianoj - labai jaukus miestas. Dar buvau Postojna jama urve - didziausias eksponuojamas urvas Europoje. Mum su draugu labai patiko. Nors vietiniai sake, kad per daug suturistintas, negalima paciam pasivaikscioti, kur nori.. cia jau pagal poreikius turbut  g.gif

Po Triglav nacionalini parka pasivazinejom - labai grazus kalnai ir tiesiog pasigrozeti, ir kopti smile.gif Dar galima isbandyti raftinga, skydiving ir t.t.

Trumpai tariant - tikrai verta nuvaziuoti  drinks_cheers.gif

Sutinku, kad grazi salis, bet Austrijos grozio tikrai nenustelbe... Vien grossglockner ko vertas... Siaip kai pastebejom, tai gana sunkoka Slovenijoje pigesne nakvyne rasti.. Uz nakti uzsiplesia po 45-60 euru. Aisku, pasimalem miesteliuose ir radom zmogui uz 15 euru, nes norejom tik viena nakti pernakvoti pakeliui i Kroatija vaziuojant
Atsakyti