O kur dingo pati drugelis ? Gal jau apsisprendė dėl savo ateities ? Labai norisi sužinoti ar padėjo visi šie patarimai priimti sprendimą, ar vis dar blaškosi ?
QUOTE(Ievius @ 2006 06 16, 09:37)
mano nuomone šalia tokių žmonių galima tik egzistuoti, o ne pilnavertiškai gyventi Ką tokie žmonės duoda šeimai? Ogi nieko... pinigų, ir tų neparneša... O "karvelio" Dievas neduoda - retam jis pats į langą pasibeldžia... reikia daug ir sunkiai dirbti, o ne tokiu būdu alkoholikus teisinti.
oi ne jis nera alkoholikas ,jis turi darba dirba seima islaiko tik karts nuo karto gryzta girtas ,ir nera tokia tokia kancia kaip isivaizduoji
QUOTE(grazina37 @ 2006 06 16, 16:54)
oi ne jis nera alkoholikas ,jis turi darba dirba seima islaiko tik karts nuo karto gryzta girtas ,ir nera tokia tokia kancia kaip isivaizduoji
Gal nesupratau tada Kadangi tavo postas buvo trumpas ir neinformatyvus, negaliu spręsti apie padėtį, tačiau replikavau į sekantį postą, kuriame buvo pasakyta, kad tik tokį požiūrį turint galima su alkoholikais, narkomanais ir dar ten kažkuom gyventi
QUOTE(Ievius @ 2006 06 16, 09:37)
mano nuomone šalia tokių žmonių galima tik egzistuoti, o ne pilnavertiškai gyventi Ką tokie žmonės duoda šeimai? Ogi nieko... pinigų, ir tų neparneša... O "karvelio" Dievas neduoda - retam jis pats į langą pasibeldžia... reikia daug ir sunkiai dirbti, o ne tokiu būdu alkoholikus teisinti.
Jokiu budu neteisinu alkoholiku ir visu kitu sios srities ligoniu. BEt kartasi gyvenimas susiklosto taip, kad arba negali, arba neiseina, arba neturi stiprybes toki zmogu palikti ir nuo jo pabegti. Ne taip paprasta, kaip atrodo... Alkoholikui ilgai praeina laikas, kol pasiekia savo dugna, matyt ir jo artimam zmogui reikia kazkiek laiko, kad pasiektu savo dugna, t. y. sugebetu ji palikti.
QUOTE(Smilla @ 2006 06 17, 18:08)
Jokiu budu neteisinu alkoholiku ir visu kitu sios srities ligoniu. BEt kartasi gyvenimas susiklosto taip, kad arba negali, arba neiseina, arba neturi stiprybes toki zmogu palikti ir nuo jo pabegti. Ne taip paprasta, kaip atrodo... Alkoholikui ilgai praeina laikas, kol pasiekia savo dugna, matyt ir jo artimam zmogui reikia kazkiek laiko, kad pasiektu savo dugna, t. y. sugebetu ji palikti.
Suprantu, ką nori pasakyt... tikriausiai ir alkoholikų šeimom reikia laiko kol galų gale pripažįstama, kad gyveni su alkoholiku... Vat ko nesuprantu - tai moterų n metų taip gyvenančių, besiskundžiančių kaip joms sunku ir vis nieko nedarančių... Man laikui bėgant jų net negaila darosi Nu rimtai, kartais norisi pasakyt, kad taip matyt tau ir reikia, turi tai, ko nori, todėl nereikia aimanuot
Na, tikrą teisybę apie alkoholikus čia skaitau. Aš suvokiau, kad taip gyventi negaliu ilgiau tik po 8,5 metų bendro gyvenimo. Visokius būdus išbandžiau gelbėdama vyrelį. O tas nė nenorėjo kažko keisti savo gyvenime. Tapau koalkoholike. Kas lanko AA klubą, būtų įdomu, kad pasidalintų savo patirtimi apie koalkoholizmą. Praradau visą save ir ištirpau savo vyro pragertame gyvenime. Kai jis viską prarado savo gyvenime - dabar nebegeria. Bet dabar mes turime kitas šeimas. Aš džiaugiuosi, kad padariau tokį sprendimą. Gyvenu visai kitokį gyvenimą: pilną spalvų ir džiaugsmo. Ir meilės bei supratimo šeimoje turiu apsčiai. Aš atsitiesiau!
QUOTE(Saltanose @ 2006 06 18, 11:18)
Na, tikrą teisybę apie alkoholikus čia skaitau. Aš suvokiau, kad taip gyventi negaliu ilgiau tik po 8,5 metų bendro gyvenimo. Visokius būdus išbandžiau gelbėdama vyrelį. O tas nė nenorėjo kažko keisti savo gyvenime. Tapau koalkoholike. Kas lanko AA klubą, būtų įdomu, kad pasidalintų savo patirtimi apie koalkoholizmą. Praradau visą save ir ištirpau savo vyro pragertame gyvenime. Kai jis viską prarado savo gyvenime - dabar nebegeria. Bet dabar mes turime kitas šeimas. Aš džiaugiuosi, kad padariau tokį sprendimą. Gyvenu visai kitokį gyvenimą: pilną spalvų ir džiaugsmo. Ir meilės bei supratimo šeimoje turiu apsčiai. Aš atsitiesiau!
Ieviau, manau daznai moterys nesiskiria su alkoholiku ilgai tdel, kad stabdo vaikai. TAs pasiteisinimas "del vaiku"... Mano mama irgi kentejo del musu, nors mes patys, visi trys vaikai praseme skirtis. Dar labai priklauso nuo zmogaus. Kitas ryztingas, kitas neryztingas... geriau kentes ir tyles...kita gal neturi kur iseiti..
Saltanose, paaiskink, ka reiskia koalkoholizmas. Ar tai ne priklausymas nuo alkoholiko? Juk ir sako, kad alkoholikas (narkomanas) priklausomas nuo alkoholio (narkotiku), o jo artimas priklausomas nuo to alkoholiko...
Koalkoholizmas- emocinis ir psichologinis priklausymas nuo asmens, kuris yra priklausomas nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagų. Daugelis žmonų taip ir nepajėgia nutraukti tos priklausomybės, nors situacija būna ir tragiška.
Ne visi alkogolikai vakarais prie alaus kioskų kiurkso ar negerbia ir nemyli savo šeimos. Aš taip pat turiu gyvą pavyzdį savo šeimoj - mano tėvas. Jis geria daug ir dažnai, nėr adienos, kad neišgertų nors 100g degtinės.Mums labai sunku: vieną diena pikta, kad nesistengia, kad nenori nieko pakeist, kitą - liūdna ir graudu, kai matai , kai mylimas žmogus akyse smunka tik žemyn. Bet jis nenori negert.Tačiau dirba ir išlaiko šeimą, niekada neatsako, jei reikia pagalbos. Bet atvirai sakau, kai negeria būna piktas, su niekuo nesišneka, kabinėjasi. Geriantį žmogų labai lengva atpažint iš veido. Aš prisimenu vienu metu, kai visiškai šlyjo santykiai šeimoje , jis susugriebė ir bandė negert, bet viskas tuo ir baigėsi. Koduotis ar vaikščiot į AA nenori, nes turi draugų , kurie taip gydėsi ir "atkrito".Jis vadovaujasi tik šiais pavyzdžiais , kitų nemato, nes nenori.
Sustabdytų turbūt tik liga ar jei nusisuktų šeima. o nusisukt nuo tėvo labai sunku. Bet vėl gi du variantai arba sveiks , arba puls dar žemiau.
Reikia noro, tam, kad galėtų pasveikt.
Sustabdytų turbūt tik liga ar jei nusisuktų šeima. o nusisukt nuo tėvo labai sunku. Bet vėl gi du variantai arba sveiks , arba puls dar žemiau.
Reikia noro, tam, kad galėtų pasveikt.
pritariu dowiliai. mano vyras taip pat beveik priklauso nuo alkoholio.kiekviena vakara turi bent pora buteliu alaus ismaukt.cia gal nieko blogo ir nera bet pvz mane pasiima is darbo antra nakties ir dar butinai turi alaus isgerti gryzes.ar normalus zmones taip daro.as dar kantrybes turiu, taciau greitai baigsis.nes dukryte visdel to auga ir tikrai nenoriu kad turetu alkoholika teva.matytu kaip nyksta seimyninis gyvenimas...pagalvojus kas veliau bus, net siurpas nukrecia.nors jis ir rupinasi mumis bet jau nebe ilgai.kai pagrasinu kad iseisiu, jis man atkerta kad jei iseisiu tai tik viena, o jis atseit augins dukryte...DIEVE KOKS TADA JUOKAS APIMA...ryte bandau sneketis ramiai bet jis ir vel savo daro.
taigi pagalvojus reikia susigriebti ir bandyti kazkiek padeti zmogui kol ateis i prota, o jei ne...tuomet tik lieka viena iseitis...PASAKYTI VISO GERIAUSIO...TIKSLIAUK NE GYVENK O TIK EGZISTUOK, IR TAPK KITU ZMONIU PAJUOKOS OBJEKTU
taigi pagalvojus reikia susigriebti ir bandyti kazkiek padeti zmogui kol ateis i prota, o jei ne...tuomet tik lieka viena iseitis...PASAKYTI VISO GERIAUSIO...TIKSLIAUK NE GYVENK O TIK EGZISTUOK, IR TAPK KITU ZMONIU PAJUOKOS OBJEKTU
Mano vyras irgi yra alkoholikas (ir aisku jis to nepripazista), taciau viskas eina link skyrybu, nes daugiau nebegaliu taip gyvent. Tekedama maciau si ju silnuma ir kaip visos galvojau, su manim jis bus kitoks.... Praejo du su puse metu, asaru, zeminimosi, pilnu namu buteliu, jokios pagalbos, jokios pagarbos.... Todel pritariu visiems pasisakymams, isdestytom temoje, isskyrus viena. Del vaiku. Turiu viena vaika ir labai dziaugiuosiu, kad turiu ir dekoju devui uz tokia dovana. Ir neziurint i visas negandas noriu dar vieno! Ir ne tam kad sulaikyt vyra, ne tikedama, kad kazkas pasikeis, tikrai zinau, kad niekas nepasikeis, tiesiog siaip del pacio vaiko. Nesutinku, kad jeigu vyras geria, tai jau ir nereikia planuoti vaiku, viskas priklauso nuo mamos galimybiu, jeigu manai, kad galesi PATI isaugint vaika, tai ir gimdyk. As manau, kad as PATI galiu isauginti du vaiku, todel tokie ir mano norai. As pasitikiu tik savim ir visada pasiklaiuju tik savo jegom, o vyro, jau per kelis metus isitikinau ir taip neturiu...
Bukit nepriklausomos nuo vyro, dirbkit, pirkit butus iki vebybu ir tada galesit parodyti jam i duris, kada panoresit JUS, tada, kai JUMS bus tai naudinga arba nebus jegu toliau taip gyvent. Nes jeigu jau geria, tai ir gers visa gyvenima... Tikrai nieks nepades
Bukit nepriklausomos nuo vyro, dirbkit, pirkit butus iki vebybu ir tada galesit parodyti jam i duris, kada panoresit JUS, tada, kai JUMS bus tai naudinga arba nebus jegu toliau taip gyvent. Nes jeigu jau geria, tai ir gers visa gyvenima... Tikrai nieks nepades