Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras geria

doh.gif kai kalba eina apie alkoholį ir jo keliamas problemas..uf

bet visad svarbu prisiminti, kad ir kaip būtų sunku nustoti vertinti moraliniu požiūriu - alkoholizmas yra liga, labai sunki, visam gyvenimui, mirtina. Liga, kuri pažeidžia ne tik patį geriantį žmogų, bet ir jam artimus: sutuoktinius, vaikus, bendradarbius. Ne vienodu mąstu, bet veikia. Išsigydyti nuo jos negalima, bet apvaldyti taip.

Nuoširdžiai manau, kad norintis savo ligą apvaldyti alkoholikas tiesiog privalo kabintis į AA teikiamą pagalbą. Ir tada ieškoti visų papildomų resursų, jei dar reikės. Nes niekas geriau už kitą kenčiantį alkoholiką neišsklaidys manipuliacijų rūko, kurį aplink save surezga šios ligos paveiktas žmogus.

Kitas dalykas yra šeima, dažniausiai moterys. Vienareikšmiškai siūlyčiau eiti į Al-Anon. Kad gytų jų pačių siela...

blaivių artėjančių naujųjų 4u.gif
Atsakyti
Labas vakariukas,tiesa pasakius uzklydau pas jus:)as vat snd.nebesusivaldziau uztvojau savajam.Gyvename tik gerus metus laiko santuokoje,o taip 2 metus bendrai paemus.Laukiuosi leliuko dienu begyje turi gimti,aisku,kaip ir kiekviena is musu laukiu:)) ta pati problema isgerinejimas.Men.laiko negere,dziaugiausi ir jam ta pati sakiau,atrode viskas krypsta gera vaga,o vakar,snd,namie kosmaras.Mane nerviskai veikia,susitvardau ir nesivaldau,kai jis eina keliais atsiprasinedamas ir sako:atleisk,tai paskutinis kartas.Sako,kai maziukas gims pagelbesiu,busiu geras tevas,bet ar verta tuo tiketi.
Atsakyti
Neverta, tol kol jis supras,kad gali jus valdyti valdys. Gers, velniai žino ką išdarinės, o paskui keliais šliaužios ir atsiprašinės. Ar jums to reikia??? Bėkit nuo tokio kuo skubiau, jei tikrai pasikeis, grįš į jūsų gyvenime pasikeitęs, o jei ne... reiškia tiek jo pažadai ir tebuvo verti... Šiuo atveju kentėjimas ir tikėjimas, rodo jūsų silpnumą, jei tik vyras tai pajus valdys jus kaip nori.

QUOTE(neringa67 @ 2011 02 05, 21:51)
Labas vakariukas,tiesa pasakius uzklydau pas jus:)as vat snd.nebesusivaldziau uztvojau savajam.Gyvename tik gerus metus laiko santuokoje,o taip 2 metus bendrai paemus.Laukiuosi leliuko dienu begyje turi gimti,aisku,kaip ir kiekviena is musu laukiu:)) ta pati problema isgerinejimas.Men.laiko negere,dziaugiausi ir jam ta pati sakiau,atrode viskas krypsta gera vaga,o vakar,snd,namie kosmaras.Mane nerviskai veikia,susitvardau ir nesivaldau,kai jis eina keliais atsiprasinedamas ir sako:atleisk,tai paskutinis kartas.Sako,kai maziukas gims pagelbesiu,busiu geras tevas,bet ar verta tuo tiketi.

Atsakyti
Problema yra ta,kad neturime kur iseiti bent dabar.
Atsakyti
prieš priimant drastiškus sprendimus, ypač tokioje situacijoje, verta paieškoti pagalbos ne tik vyrui, bet ir sau. be to, nepamirškim, kad vaiko gimimas - vienas stresiškiausių įvykių vyro gyvenime....
Atsakyti
Sveikos, supermamos! Neturiu vyro alkoholiko...nes alkoholiku buvo mano tėvas. Kiek prisimenu: gėrė, gėrė, ...ir mano akyse jis bus visiškas nevykėlis, despotas, tironas, ir kas svarbiausia SAVANAUDIS.Kai pagalvoju, kad jis niekada nemylėjo nei mūsų vaikų, nei mamos..Bet ir dabar dar mama su juo..gyvena nuo jo gėrimo...iki sekančio gėrimo. Kai prageria savo invalidumo pensiją-tada susitaiko su mama, nes turi kažkas maisto produktus pirkt, cigaretes pirkt..O mama jau priklausoma nuo jo-vis sakydavo: "tai meilė..", o aš manau kažkoks "aukos sindromas". Ir man skaudu, kad kiti turėjo normalius tėvus, kurie galėdavo pagelbėti, užstoti. Tik dėka mamos aš ir mano sesrys turim aukštus išsilavinimus, tai ji visą gyvenimą "tempė" ant savęs. Mielos moterys: BĖKIT NUO ALKOHOLIKŲ KUO TOLIAU. Kol gyvensit su alkoholikais, jausitės pastoviai žeminama, pastovią baimę(o gal negrįš, o gal prisigers..)o jie alkoholikai dar taip moka naudotis artimaisiais-gąsdinti:"pasikarsiu" ir.t.t."...Siūlyčiau pastatyt ultimatumą: Ar "šeima" ar "degtinė"...Kuo ilgiau tempsit laiką tuo sunkiau bus išsiskirt, nes kuo ilgiau gyveni tuo daugiau bendrų dalykų atsiranda..Kol nesibaigs "senas " gyvenimas, nepradėsi naujo gyvenimo. Aš alkoholikams sakau :"NE!" gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicia @ 2011 02 07, 15:35)
Sveikos, supermamos! Neturiu vyro alkoholiko...nes alkoholiku buvo mano tėvas. Kiek prisimenu: gėrė, gėrė, ...ir mano akyse jis bus visiškas nevykėlis, despotas, tironas, ir kas svarbiausia SAVANAUDIS.Kai pagalvoju, kad jis niekada nemylėjo nei mūsų vaikų, nei mamos..Bet ir dabar dar mama su juo..gyvena nuo jo gėrimo...iki sekančio gėrimo. Kai prageria savo invalidumo pensiją-tada susitaiko su mama, nes turi kažkas maisto produktus pirkt, cigaretes pirkt..O mama jau priklausoma nuo jo-vis sakydavo: "tai meilė..", o aš manau kažkoks "aukos sindromas". Ir man skaudu, kad kiti turėjo normalius tėvus, kurie galėdavo pagelbėti, užstoti. Tik dėka mamos aš ir mano sesrys turim aukštus išsilavinimus, tai ji visą gyvenimą "tempė" ant savęs. Mielos moterys: BĖKIT NUO ALKOHOLIKŲ KUO TOLIAU. Kol gyvensit su alkoholikais, jausitės pastoviai žeminama, pastovią baimę(o gal negrįš, o gal prisigers..)o jie alkoholikai dar taip moka naudotis artimaisiais-gąsdinti:"pasikarsiu" ir.t.t."...Siūlyčiau pastatyt ultimatumą: Ar "šeima" ar "degtinė"...Kuo ilgiau tempsit laiką tuo sunkiau bus išsiskirt, nes kuo ilgiau gyveni tuo daugiau bendrų dalykų atsiranda..Kol nesibaigs "senas " gyvenimas, nepradėsi naujo gyvenimo. Aš alkoholikams sakau :"NE!" gun_bandana.gif

Tikrai taip, nes kankinsit ne tik save, bet ir vaikučius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo __snowflake: 08 vasario 2011 - 17:18
QUOTE(drugellis @ 2006 05 02, 09:59)
Nu ir prigąsdinot. Gal ir yra tiesos jūsų žodžiuose. O kad galėčiau į jį pažvelgt po poros metų. Šiaip jis padaręs didelę pažangą. Prieš metus gerdavo beveik kasdien, dabar tik progom. Bet kai peržengia ribą, galo nesimato. Tas kartojasi kas du mėsesius maždaug. Poto pats gailisi. Ir man jo gaila ir pikta žiauriai. Nežinau.. dedu pliusiukus ir minusus.
Nejau nėra nei vienos geros pabaigos????

Jam reikia psichoterapijos. Terapiautas pades issiaiskinti kodel geriama. Kode pradejo/ Ar bando kazka nemalonaus uzmirsti (kazkas kankina gal is vaikystes). Terapija tesiaisi ilgai, turi nenutrukti net jei klientas ir isgeres atiena. Taip ismokoma pareigos jausmo, ir t.t
Atsakyti
Sveikutes!ir sulaukeme savo stebukliuko!Gime berniukas:) Maniau,kad viskas klostosi jau i gera puse,vyras tvarkosi,bet pasirodo NE:( kad ir uzvakar,vakar,snd.gryzo vos ne kaip tapke.Noriu islaikyti seima,kokiu dar veiksmu man imtis?..nebeisivaizduoju...pokalbiai nieko gero.Kiek kartu jau kalbeta.Pasikalbi,atrodo viskas suprato ap.ka eina kalba..po geros savaites ir vel tas pats.Man su 2iems mazais leliais per sunku dar su juo kariauti.
Atsakyti
QUOTE(neringa67 @ 2011 02 27, 17:40)
Sveikutes!ir sulaukeme savo stebukliuko!Gime berniukas:) Maniau,kad viskas klostosi jau i gera puse,vyras tvarkosi,bet pasirodo NE:( kad ir uzvakar,vakar,snd.gryzo vos ne kaip tapke.Noriu islaikyti seima,kokiu dar veiksmu man imtis?..nebeisivaizduoju...pokalbiai nieko gero.Kiek kartu jau kalbeta.Pasikalbi,atrodo viskas suprato ap.ka eina kalba..po geros savaites ir vel tas pats.Man su 2iems mazais leliais per sunku dar su juo kariauti.

o ko toliau to bus dar sunkiau,galvok kur galetum išeiti koki darba dirbti
Atsakyti
sveikos mergaitės. Turiu ir aš vyra mėgstanti išgerinėti. Ko tik nedariau su juo., ir gazdinau ,kad išeisiu su vaiku ,nepadėjo, buvau išėjus - bet po kurio laiko grįžau. Ėjau pas užkalbėtoja - nepadėjo. Dabar trinu tabletes jam i maista nuo alkoholio, kad organizmas jo netoleruotu ir jaustu bloguma,šleikštuli tam (brūdui), kolkas pokyčių nematau. Toks jausmas,kad joks velnias jo neveikia.... noras gerti stipresnis už viską.... Mano problema ta, kad neturiu kur išeiti, iš savo algos buto nuomotis negaliu. tai taip ir manau daugelis mamyčiu kenčia šalia girtuoklio.

Turiu drauge, kurios vyras taip pat gerdavo, būvo agresivus,muždavo..... Ji kentėjo 4 metus ir niekaip neatrazdavo jėgų jo palikti, išeidavo, tačiau apsisukus gryždavo. kol viena gražia diena jam jau balti arkliai vaidendavosi ir norėjo ja išmesti pro 2 aukšto langa. (už tai kad moteris norėdama prisižiūrėti save pešiojosi antakius, ir nepakluso jo paliepimui ateiti pas jį) po toi karto ji paliko jį., sakė buvo pirma mėnesi sunku be, vyro vis norėjosi pareiti atgal, tačiau kai prisimindavo ką teko patirti su girtuokliu, norai dingdavo. Dabar jie kaip puse metu išsiskyre, mano draugė pražydo antram gyvenimui nors ir likusi su vaiku, gailisi tik to kad tiek metu kentėjo. dabar ji visada sako, kad mano eilė tam žingsniui žengti.
Atsakyti
Rimtai, jau geriau palikti alkoholiką, nei sėsti už žmogaus nunuodijimą, tegul ir iš kilnių paskatų.
Atsakyti