QUOTE(lai_mute @ 2008 08 19, 21:37)
Mielos mergaitės, esu ištekėjusi už alkoholiko jau 22 metai. Kai tekėjau, taip pat, kaip ir jūs, tikėjausi, kad mylės, manęs klausys ir negers. Iš karčios patirties galiu pasakyti, kad tai buvo utopija. Vienas po kito gimė trys vaikai. O jis vis gėrė. Buvo ir įžeidinėjimų, ir nepagarbos, ir atsiprašymų po to. Ir daug daug mano ašarų. Gąsdinau, kad skirsiuos. Bet vis nesiryždavau. O metai bėgo... Čia skaičiau, kad kažkuri rašėt, jog kai prasidės vyrui ligos - nebegers. Netiesa. Potraukis alkoholiui yra stipresnis už baimę mirti. Mano vyrui prasidėjo ligos - nuo gėrimo pradėjo streikuoti kasa. Po pirmo priepuolio gydytojai
gelbėjo nuo mirties, buvo prasidėjusi kasos nekrozė (audinių apmirimas). Šiaip ne taip "atpumpavo". Dvi savaites negalėjo valgyti pro burną, maitinamas buvo per zondą, pravestą per nosį. Tada vyras prisikentėjo ir dievagojosi, kad daugiau nebegers. Taip, negėrė 2 mėn. Kai pagerėjo, vėl pradėjo gerti. Ir taip ligoninėje jis su tokiais priepuoliais gulėjo dar 2 kartus. Gydytojai įspėjo, kad jei gers - negyvens.Tris kartus gydėsi priklausomybės centre nuo alkoholizmo. Ir kas iš to. Vis tiek geria. Nebijo net mirties. Anksčiau gerdavo per savaitę 4-5 dienas. Dabar po paskutinio gulėjimo ligoninėje praėjo tik 2 savaitės ir jis vėl pradėjo gerti. Dabar be perstojo geria jau antra savaitė. Tai, va. Džiaugiuosi tik, kad turiu tris puikius vaikus. Tačiau bijau, kad priklausomybė alkoholiui gali būti paveldima. Mėgsta išgerti ir vienas mano sūnų. Dabar tik gailiuosi, kad neišsiskyriau, kai dar buvau jauna ir kai dar galėjau sukurti kitą šeimą. Dabar bijau, kad per vėlu. Nekentėkit, mergaitės. Nedarykit mano klaidų. Esat jaunos ir tikrai dar sukursit naujas šeimas. Ir būsit tikrai laimingos. O dėl vaikų nesiaukokit. Vaikai tokioj šeimos tikrai nelaimingi.
gelbėjo nuo mirties, buvo prasidėjusi kasos nekrozė (audinių apmirimas). Šiaip ne taip "atpumpavo". Dvi savaites negalėjo valgyti pro burną, maitinamas buvo per zondą, pravestą per nosį. Tada vyras prisikentėjo ir dievagojosi, kad daugiau nebegers. Taip, negėrė 2 mėn. Kai pagerėjo, vėl pradėjo gerti. Ir taip ligoninėje jis su tokiais priepuoliais gulėjo dar 2 kartus. Gydytojai įspėjo, kad jei gers - negyvens.Tris kartus gydėsi priklausomybės centre nuo alkoholizmo. Ir kas iš to. Vis tiek geria. Nebijo net mirties. Anksčiau gerdavo per savaitę 4-5 dienas. Dabar po paskutinio gulėjimo ligoninėje praėjo tik 2 savaitės ir jis vėl pradėjo gerti. Dabar be perstojo geria jau antra savaitė. Tai, va. Džiaugiuosi tik, kad turiu tris puikius vaikus. Tačiau bijau, kad priklausomybė alkoholiui gali būti paveldima. Mėgsta išgerti ir vienas mano sūnų. Dabar tik gailiuosi, kad neišsiskyriau, kai dar buvau jauna ir kai dar galėjau sukurti kitą šeimą. Dabar bijau, kad per vėlu. Nekentėkit, mergaitės. Nedarykit mano klaidų. Esat jaunos ir tikrai dar sukursit naujas šeimas. Ir būsit tikrai laimingos. O dėl vaikų nesiaukokit. Vaikai tokioj šeimos tikrai nelaimingi.
Na o jei as manau, kad jis nera toks beviltiskas Kai susipazinom jis daug daugiau gerdavo. Dabar jau pasiekem, kad tik savaitgaliais. Aisku vaikiuku dar neturim, bet jis taip ju nori, kad jau antras menesis kaip mete rukyt. Ir siaip jis labai geras. Na tik kai pradeda gerti tai nemoka sustot. Na tai trunka, neskaitant savaitgaliniu iskylu gamtoj, viena diena(vakara). Yra kelis kartus buve, kad girtas mane iskaudina, bet siaip tai jis buna perdetai meilus ir ikyrus .
Nejaugi dabar taip imti ir skirtis???
Aisku baimiu del ateities tai man yra, bet galvoju, kad reik kabintis ir nenoret, kad viskas kaip ant padeklo butu.
Zinoma buna daug blogesniu situaciju kai jau tikrai kentet negalima, bet mano situaciaja gal nera tokia beviltiska t k i u o s i