Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras geria

QUOTE(lai_mute @ 2008 08 19, 21:37)
Mielos mergaitės, esu ištekėjusi už alkoholiko jau 22 metai. Kai tekėjau, taip pat, kaip ir jūs, tikėjausi, kad mylės, manęs klausys ir negers. Iš karčios patirties galiu pasakyti, kad tai buvo utopija. Vienas po kito gimė trys vaikai. O jis vis gėrė. Buvo ir įžeidinėjimų, ir nepagarbos, ir atsiprašymų po to. Ir daug daug mano ašarų. Gąsdinau, kad skirsiuos. Bet vis nesiryždavau. O metai bėgo... Čia skaičiau, kad kažkuri rašėt, jog kai prasidės vyrui ligos - nebegers. Netiesa. Potraukis alkoholiui yra stipresnis už baimę mirti. Mano vyrui prasidėjo ligos - nuo gėrimo pradėjo streikuoti kasa. Po pirmo priepuolio gydytojai
gelbėjo nuo mirties, buvo prasidėjusi kasos nekrozė (audinių apmirimas). Šiaip ne taip "atpumpavo". Dvi savaites negalėjo valgyti pro burną, maitinamas buvo per zondą, pravestą per nosį. Tada vyras prisikentėjo ir dievagojosi, kad daugiau nebegers. Taip, negėrė 2 mėn. Kai pagerėjo, vėl pradėjo gerti. Ir taip ligoninėje jis su tokiais priepuoliais gulėjo dar 2 kartus. Gydytojai įspėjo, kad jei gers - negyvens.Tris kartus gydėsi priklausomybės centre nuo alkoholizmo. Ir kas iš to. Vis tiek geria. Nebijo net mirties. Anksčiau gerdavo per savaitę 4-5 dienas. Dabar po paskutinio gulėjimo ligoninėje praėjo tik 2 savaitės ir jis vėl pradėjo gerti. Dabar be perstojo geria jau antra savaitė. Tai, va. Džiaugiuosi tik, kad turiu tris puikius vaikus. Tačiau bijau, kad priklausomybė alkoholiui gali būti paveldima. Mėgsta išgerti ir vienas mano sūnų. Dabar tik gailiuosi, kad neišsiskyriau, kai dar buvau jauna ir kai dar galėjau sukurti kitą šeimą. Dabar bijau, kad per vėlu. Nekentėkit, mergaitės. Nedarykit mano klaidų. Esat jaunos ir tikrai dar sukursit naujas šeimas. Ir būsit tikrai laimingos. O dėl vaikų nesiaukokit. Vaikai tokioj šeimos tikrai nelaimingi.

Na o jei as manau, kad jis nera toks beviltiskas unsure.gif Kai susipazinom jis daug daugiau gerdavo. Dabar jau pasiekem, kad tik savaitgaliais. Aisku vaikiuku dar neturim, bet jis taip ju nori, kad jau antras menesis kaip mete rukyt. Ir siaip jis labai geras. Na tik kai pradeda gerti tai nemoka sustot. Na tai trunka, neskaitant savaitgaliniu iskylu gamtoj, viena diena(vakara). Yra kelis kartus buve, kad girtas mane iskaudina, bet siaip tai jis buna perdetai meilus ir ikyrus .
Nejaugi dabar taip imti ir skirtis???
Aisku baimiu del ateities tai man yra, bet galvoju, kad reik kabintis ir nenoret, kad viskas kaip ant padeklo butu.
Zinoma buna daug blogesniu situaciju doh.gif kai jau tikrai kentet negalima, bet mano situaciaja gal nera tokia beviltiska blush2.gif t k i u o s i 4u.gif
Atsakyti
sveikutes , ir as nutariau prasyti jusu patarimu, nes daugiau neturiu i ka kreiptis ir nenoriu , kad veliau jau butu per velu.. tai va , mes kartu jau 2 metus, bet dar nesusituoke, auginame maza 4men. kudikeli. is pradziu tai viskas buvo grazu, draugavom, nesipykdavom niekada, vakarais isgerdavom kokio sidriuko, alaus, lankemes visur pas draugus ir t.t. zodziu gyvenom linksmai ir as dziaugiausi kaip mes gerai sutariam ir kad pagaliau suradau savo laime ir meile!! visada galvojau ,kad jis butu labai geras tevas vaikams ir man geras vyras.demesiu as nesiskundziu, jis iki siol kasdien sako kad myli mane ir as tuo kartais patikiu.. beda tame kad viskas pasikeite, kai as pastojau ir nebegalejau palaikyti jam kompanijos prie alucio..mane si zinia pakeite is pagrindu(nors anksciau gyvenau tik del saves)jau daugiau kaip metai gyvenu sveikai, nekyla minciu nei parukyti nei isgerti..kaip tik stengiuos kuo sveikiau gyventi, sportuoti, nes noriu matyt kaip auga mano vaikas ir sulaukt gilios senatves ir anuku:) tuo as gyvenu.. to tikejausi ir is saviskio, kad ir jam tai uzaugins sparnus, ines prasme i gyvenima , ikveps naujiems darbams... taciau nieko panasaus..siaip jis is labai inteligentiskos seimos, dirba vadovaujanti darba, nieko man negaili, aprupina viskuo , pinigais , sako kad kasdien manes pasiilgsta, myli, kasdien po darbo skuba namo ... bet as jau pradedu abejot viskuo.. vien del to kad jis su kiekviena diena isgerineja vis daugiau ir vienas, niekur neiseidamas is namu, kasdien alus, o savaitgali stipriau, laukiu gal jis susipraskad jau perdaug ir kaltinu save, kad taip yra..kodel verysad.gif
Atsakyti
O ka daryti tokiu atveju, jei vyras kai tik prisigeria (na gimtadienis ar pan.) ir jam kyla agresija unsure.gif Buvo daug atsiprasinejimu, gailejimosi, bet niekas nesikeicia. Ir blogiausia tai, kad jam atrodo jog pas ji nera jokios agresijos, nes jis paprasciausiai puses neatsimena. Nors jam ir draugai sako, kad jo agresija kaip visada buvo nukreipta pries mane, jis vistiek to nepripazysta. Mes vede 4 metus. Turim 3.5 metu dukra. Ar verta toliau buti kartu ir bijoti kiekvienos sventes kur jis isgers g.gif Daug kartu sau si klausima uzdavinejau ir manau, kad priemiau sprendima skirtis. Bet vat kyla kitas klausimas: ar taip bus geriau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vilte66 @ 2008 08 17, 19:24)
sveikos paneles, smagu cia lankytis, nes visos labai draugiskos, visada pades, patars, bedoje nepaliks...
kas geriau supras jei ne moteris-moteri  smile.gif
taigi... esu jauna mamyte, tiesiog pasimeciau ir nebezinau ka daryti, bijau ka ir imtis, kad paskui netektu graustis naguciu. bet zinau tik viena kad kuo daraisi vyresnis, tuo protingesnis ir labiau apmastai savo veiksmus, maziau darai klaidu. viliuosi gal atsiras kas gales patarti, bent atvesti ant to tiesaus kelio ir mane  blush2.gif
esu du metus istekejusi, bet jau po pirmu metu santuokos pamaciau, kad vyrui darausi nuobodi, o jam vaikas nuo pat pirmu dienu nei rupejo nei padejo man juo rupintis... taip atvargau metus, prasidejo pykciai, barniai, vyro neistikimybes, lakstymai, gerimai, nenorejau visko taip imti ir mesti, nes jauciausi ir pati siek tiek kalta, kad visa saVE ATIDAVIAU VAIKUI... maziau demesio gal skyriau vyrui, neisiskyriau . po viso sio apmastymo meginau pasikeisti pati... kas gavosi/? laukiuos antrojo leliuko, po tos zinios vyras liepe darytis aborta, delsiau mastydama gal apsigalvos...atejo penktas menuo, o jis duoda man pinigus darytis isvalymui... siaubas galvoju... geriau issiskirsiu, bet mazo zmogucio tikrai nezudysiu, kuo jis kalras, juo labiau jau jis didelis kudikelis  blink.gif
tada prasidejo pykcviai, barniai, manes uzgauliojimaI... KENTEJAU vel masciau apie skirybas, nes pagalvojau jei jis nepasikeite, tai ir nebepasikeis, o kam save  kankinti juolab dukryte matydavo visus musu barniu...
viskas taip ir tesias... aprimsta... vel pradeda lakstyti, gerti, buti neistikimas, viska slepia nuo manes, bet kantrybe pas mane nzn gelezine, paverkiu ir vel pirmyn. buna dienu kai jis na LEDAS koks geras, mielas bet dauguma dienu buna net nekalba izeidineja... bijau jau 1.5 metu kai bijau daruyti kazkokias isvadas, todel ir  laukiu vis kazkokio prasviesejimo... vyrui su mumis eiti kazkur nesinori pats sako man neidomu, as jam db stora, negrazi... tai ir eina visada vienas, sau leidzia labai daug, dar skaudu ir del izeidinejimu ju k regis nieko nesakius nepadarius gauti replika valkata, t.t. skaudu  nestuke.gif nebezinau nei ka daryti ar jam parodyti, kad esu moterias ir galiu isiversti be jo ir iseiti... ar... >?bet jis tada liks laisvas paukstis o man du vaikai cia ne juokas

Na mažute, vienintelis mano patarimas - nekentėk taip. Aš įsivaizduoju kaip tau sunku, dar tuoj gims antras vaikutis, bus dar sunkiau, bet su tokiu vyru tau gyvenimas dar baisesnis. Kiek tu vargšiukė gali kentėti, gims antras vaikutis darysis dar baisiau, vyras gali netekt kantrybės, gali sumušt vaikutį vyresnį. Neduok Dieve tokių dalykų, bet kiek dabar matome per televiziją ir girdime iš žiniasklaidos tokių dalykų. Tavo vietoje išeičiau iš tokio baisaus žmogaus namų. Bandyk gal kreiptis į savivaldybę, gal paskirs kokį būstą, gal turi kokią giminaitę, ar gal rastum žmonių kurie priglaustų gyvent. Alimentus manau prisiteisi, po biškutį kaip nors pragyvensi su vaikučiai, bet nors būsi laimingesnė ir netoririzuojama. Kuo daugiau augs vaikai, tuo tau bus lengviau. Laikykis, mažute, labai sunku tau, bet geriau būk viena ir laimingesnė, nei su tokių diedu ir terorizuojama. Galbūt gyvenimas pasisuks taip kad rasi savęs vertą vyrą, kuris tikrai mylės tave ir rūpinsis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(daivoska @ 2008 08 31, 20:16)
O ka daryti tokiu atveju, jei vyras kai tik prisigeria (na gimtadienis ar pan.) ir jam kyla agresija unsure.gif Buvo daug atsiprasinejimu, gailejimosi, bet niekas nesikeicia. Ir blogiausia tai, kad jam atrodo jog pas ji nera jokios agresijos, nes jis paprasciausiai puses neatsimena. Nors jam ir draugai sako, kad jo agresija kaip visada buvo nukreipta pries mane, jis vistiek to nepripazysta. Mes vede 4 metus. Turim 3.5 metu dukra. Ar verta toliau buti kartu ir bijoti kiekvienos sventes kur jis isgers g.gif Daug kartu sau si klausima uzdavinejau ir manau, kad priemiau sprendima skirtis. Bet vat kyla kitas klausimas: ar taip bus geriau? unsure.gif

Tu pati sau atsakyk į klausimą, ar tau malonu būti agresijos objektu. Jei malonu, tada gyvenk.
Atsakyti
blink.gif na jau smurto tai as netoleruoju visiskai blink.gif labai baisu blink.gif teko vienakart gyvenime stebeti tokia situacija tai neduok DIEVE. Ten i nosi gavo girta moteris 40metu nuo savo ikalusio brolio blink.gif bet kas baisiausia pirmokas jos sunus ir kiti vaikuciai viska mate doh.gif
jei ne del saves tai del vaikucio pagalvot doh.gif kaip jam tokius vaizdus matyt doh.gif mane net dabar nupurto kai prisimenu doh.gif vaiksto visa uztinus, kraujas visur is nosies is burnos, melynes o to kumsciai kruvini... visi rekia isterikuoja.... aplinkui tikras chaosas....
kaip tada man baisu buvo. Neduok Dieve tai dar karta pamatyti, jau nekalbu, kad patirti. Po to karto as saviskiuj pasakiau, kad jei kada pakeltu pries mane ranka tai su ta akimirka daugiau niekad menes nematytu ir nesvarbu kiek vaiku turetume. Taip ir pasielgciau.
As tai sakau jei jau taip noris pasimust tai gali kokiam kulturistui i galva pasiulyt g.gif , o pries silpnesni ranka kelt tai jau yra kazkas baisaus...
Atsakyti
Tai ka Jus paraset, kas liecia mano situacija, turbut to ir uzteko isgirst, kad nedvejociau. Ir tikrai esu isitikinus, kad taip bus geriau ne tik man bet ir dukrai smile.gif
Atsakyti
Tiesa maniskis kazkada kai draugavom yra viena kart ant manes garsiai uzrikes doh.gif Na dar tada manes nepazinojo ir nezinojo kaip tokioj situacijoj elgtis, tai pasirinko visai netinkama buda. As buvau del visai kitu dalyku labai susinervinus. O kai man taip buna as negaliu pratart nei zodzio. Atrodo, kad kas ciela obuoli butu sukises i burna. Tai va o jis neturejo kantrybes palaukt kol as apsiraminsiu doh.gif ir kad uzriko blink.gif kad baigciau tylet ir viska greit jam papasakociau.
Nu tada tai jam buvo geras sokas blush2.gif nes per 4 metus tai daugiau niekad tai nepasikartojo.
nu as elergiska lotuliukas.gif rekimui doh.gif sakyciau vaikystes trauma, kai tevai viens ant kito rekdavo.
Tai ta kart maniskis mane gaudyt turejo doh.gif as taip suregavau ..... nezinau kiek dar laiko tylejau gal kokia para ir jei nebutu beges is paskos ir atsiprasinejas as buciau negryzus.
Dar man nuo itampos tikai prasideda (cia irgi is vaikystes) visa isbalu kaip popierius akys issproksta lotuliukas.gif
Tai matyt jam vieno to karto uzteko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2008 09 01, 11:35)
Tiesa maniskis kazkada kai draugavom yra viena kart ant manes garsiai uzrikes  doh.gif Na dar tada manes nepazinojo ir nezinojo kaip tokioj situacijoj elgtis, tai pasirinko visai netinkama buda. As buvau del visai kitu dalyku labai susinervinus. O kai man taip buna as negaliu pratart nei zodzio. Atrodo, kad kas ciela obuoli butu sukises i burna. Tai va o jis neturejo kantrybes palaukt kol as apsiraminsiu  doh.gif  ir kad uzriko  blink.gif  kad baigciau tylet ir viska greit jam papasakociau.
Nu tada tai jam buvo geras sokas  blush2.gif  nes per 4 metus tai daugiau niekad tai nepasikartojo.
nu as elergiska  lotuliukas.gif  rekimui  doh.gif  sakyciau vaikystes trauma, kai tevai viens ant kito rekdavo.
Tai ta kart maniskis mane gaudyt turejo  doh.gif  as taip suregavau ..... nezinau kiek dar laiko tylejau gal kokia para ir jei nebutu beges is paskos ir atsiprasinejas as buciau negryzus.
Dar man nuo itampos tikai prasideda (cia irgi is vaikystes) visa isbalu kaip popierius akys issproksta  lotuliukas.gif 
Tai matyt jam vieno to karto uzteko  lotuliukas.gif

Tai vat gerai, kad taviskis suvoke ka padare ir gerai, kad tai nepasikartojo. mirksiukas.gif
Va dabar, sedi vyras pachmielnas ir masto is kur gaut alkoholio, nes kaip zinia, sian rugsejo pirmoji ir niekur sito sudo (atsiprasau) neparduoda. *****, sakau vyrui vaziuok i kaima pas drauga (ten samanes fabrikelis) ir gerk, tik palik mus ramybej unsure.gif Is proto varo tas jo klausimas: "Kur gaut pachmielo", vienu zodziu reziume tokia: seima iskeite i alkoholi. Zinau, kad jis zlugs, nes nebus kas daugiau ar maziau kkontroliuoja jo priklausomybe. Bet as jau pavargau, noriu ramybes ir nieko daugiau verysad.gif
Atsakyti
4u.gif stiprybes tau ax.gif ir tai tu dar labai kantri g.gif as tai biski kas ir iskart pradedu parintis blush2.gif ir tragedijas daryt biggrin.gif labai bijau kad maniskis nenusivaziuotu doh.gif nes polinki tai turi (ta moteriske apie kuria pasakojau tai jo mama)
smile.gif nors kolkas dar atrodo susitariam doh.gif aisku tai man tiek pastangu kainuoja doh.gif kartais atrodo, kad reik spjaut viska kol dar vaikiuku ner blush2.gif bet zinote ta meile smile.gif ir siaip jis labai geras zmogus doh.gif tik kad man kantrybes ir isminties uztektu tai manau viskas bus gerai
o vaiku kaip nori lotuliukas.gif tai as net neisivaizdavau kad vyras gali taip noret doh.gif bet as vis dar stabdis...

Stiprybes tau brangioji console.gif laikykis del savo mergaites. Kartais reik gyvenime drastiskai pasielgt,kad paskui rames dienas turetum. O kartais toki sprendimai gali ir taviski paveikt teigiamai doh.gif gal supras ka prarado del bonkeles, ko dar visai smegeneliu nepragere smile.gif laikykis, saunuole tu
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2008 09 01, 12:13)
4u.gif  stiprybes tau  ax.gif  ir tai tu dar labai kantri  g.gif as tai biski kas ir iskart pradedu parintis  blush2.gif  ir tragedijas daryt  biggrin.gif  labai bijau kad maniskis nenusivaziuotu  doh.gif  nes polinki tai turi  (ta moteriske apie kuria pasakojau tai jo mama)
smile.gif  nors kolkas dar atrodo susitariam  doh.gif  aisku tai man tiek pastangu kainuoja  doh.gif  kartais atrodo, kad reik spjaut viska kol dar vaikiuku ner  blush2.gif  bet zinote ta meile  smile.gif  ir siaip jis labai geras zmogus  doh.gif  tik kad man kantrybes ir isminties uztektu tai manau viskas bus gerai
o vaiku kaip nori  lotuliukas.gif  tai as net neisivaizdavau kad vyras gali taip noret  doh.gif bet as vis dar stabdis...

Stiprybes tau brangioji  console.gif  laikykis del savo mergaites. Kartais reik gyvenime drastiskai pasielgt,kad paskui rames dienas turetum. O kartais toki sprendimai gali ir taviski paveikt teigiamai  doh.gif  gal supras ka prarado del bonkeles, ko dar visai smegeneliu nepragere  smile.gif  laikykis, saunuole tu

Net jei jis ir supras ka padare, bus velu. Nes as atgal i ta pati s.... ranku nekisu schmoll.gif Patikek manim, ko tik nebuvo is jo puses per tuos 4 metus ir jei jis iki siol nepasikeite, vadinasi nepasikeis niekada schmoll.gif Tegul iesko kitos bokso kriauses irnesakyk.gif
Atsakyti
smile.gif Parasyk kaip sekas savo sprendima igiventint g.gif tikiuosi jis neuzpuls taves kai suzinos ka ketini padaryti unsure.gif buk atsargi
Atsakyti