Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras geria

Viskas mergaitės nebegaliu..Vakar išleidau vyrą į jo paties gimtadienį išpuošta ir viso ko priruošuos, o jis.. "užsikabino". Taip stengiausi puošiau, gaminau. Tarėmes kartu grišt namo jo jubiliejų pažymėt. O jis nekelė ragelio baliavojo kol norėjo. Nesvarbu, kad aš iš proto kraustaus. Svarbiausia buvom prieš 3 dienas viską apkalbėję, atseit jis jaučia ribą. Atseit jo klaidos GYVENIME nepasikartos. Nežinau ką toliau daryti. Nieko nenoriu, o užsakytas satiukas kavinej ir vėl jo jubiliejui. Niekur nenoriu eit. Juo labiau, kad nežinau kaip išvis toliau gyvent, ar išvis noriu su juo gyvent, o mes tik 7 men vedę. Kaip gyvent kai nėra pasitikėjimo. O iš jo pusės pagarbos man. Kaip planuot gyvenima toliau? Ateities nesimato. Ta pati baimė ir stresas - kas bus kai kitą kart užgers.. Aš jau pati daraus ligonis. Žinojau jo problemą, rizikavau tekėdama. Matyt "susmoviau".
Atsakyti
Žinai, aš tave labai puikiai suprantu. Irgi dabar mastau apie išsiskyrimą ar kažką panašaus, nes mano draugas, su kuriuo jau 2 metus gyvenam per dažnai pradėjo išgerinėt. žinoma, visada yra kažkokia proga, o dar ir verslo partneriai dažniausiai iš Rusijos atvažiuoja. Myliu jį, bet galvoju, kad ilgainiui tai man išvis neduos ramybės... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos.Esu gyvenime susidurusi su alkogoli megstanciais zmonemis.Mano tevai yra megejai ir drauga turejau su juo mes draugavom 6metus.Jis visa laika sake kad mane bagalo milys.Bet jis buvo labai pavidus.Ir del baimes prarasti mane jis buvo megejas isgerdineti.Nors as jo prasydavau kad taip nedarytu.Deja.Jis net tapdavo agresivus.As su juo bandziau tartis graziuoju ir bloguoju.Ilgai kentejau jo toki elgesi ir galiausiai as ji palikau.
Kai zmogus isitraukia i tai - tai tik stebuklu te gali isbristi is sito liuno.As taip nekenciu ta zmogu,kuris sukure sita bjaurasti. verysad.gif .Sitiek zmoniu nugalabija.Man labai gaila kad yra tokiu vyru kurie negerbia savo antros puses.Kad ismaino i arielka.Galima dar pabandyti su gyditoju pagalba.Bet tai tik suveiks jei pats zmogus panores.O tai buna gan retas atvejis kai zmogus pats supranta kad jam reikia pagalbos.
Drugeli manau kad reikia isbandyti visus metodus.Bet jai nepades tada jau geriau issiskirti.Nei po to visa gyvenima su tokiu gyventi.Sazine uzgrauztu.Vienas vargas su tokiais.
Sekmes tau spresti savo beda.Jai ka gali visada issipasakoti.Cia tikrai tave paguos ir patars. friends.gif
Atsakyti
Jo tikra tisa, kad jeigu zmogus pats nenori mest gerti, tai juokie budai jam nepades. Mano tevas alkoholikas, geria kadien, negeria, tik tuomet, kai visai pinigu neturi. As juo nekenciu. o visa gyvenima jisai sake, kad geria tiktai tuomet kai pats nori, o nori jisai visada. Patikekit, geriau nebus, su amzium jis pradejo gert baisiai, anksciau budavo kad savaite negerdavo. Plius jisai dar tapo agresivus, nuolat grasina motinai ir t.t.
Sita problema galima issprest jeigu zmogus pats ja supranta ir nori kazkaip susitvarkit gyvenima.
Manau reikia isbandyti visus metodus, ir jei niekas nepadeda skirtis nieko nelaukiant! Patikek vaikams nelabai reikia tokio tevo. As buciau labai laiminga jeigu jo visai nebutu mano gyvenime, nes gero nieko nuo juo nemaciau, tik tai nuolat buvo geda uz toki teva, plius dar nuolatiniai skandalai namie.
Visa beda tame, kad ir vyrelis nepries isgert. Galetu kasdien su draugeliais aluti traukt. Nors dabar jau du vaikucius turim, niekas nepasikeite, nekiek nesurimtejo, ir nenori nieko atsisakyt. Tiesa sakant antra vaika nenorejau gimdyt, bet vyras zadejo, kad pades man, negers bus rimtas ir t.t. Bet realiai tai niekas. Bandysiu su juo kovot, prasysiu, kad uzsikodotu, bet jeigu niekas nepades, tai paaugus vaikams, jei pati galesiu islaikyti vaikus tikrai ji mesiu, nes mano vaikams tevas alkoholikas tikrai nereikalingas, kaip jis buvo nereikalingas ir man.
Atsakyti
na taip, išeit yra paprastas variantas, bet ištikrųjų tai tu labai pakeiti savo gyvenimą išeidamas, palikdamas antrą pusę. reik gerai apgalvot. Mano vyras nesigydo, žinoma, jis tikrai nėra alkoholikas, bet netruks juo tapti, jei neturės valios. aš jam bandau paaiškint, kad nevisada, jei linksmintis, tai tik geriant. O jis sako, kad jie taip pripratę, skanu, smagu.. g.gif Išgėręs nebūna agresyvus, o kaip tik labai švelnus, lyg katinas, tai bent jau viena paguoda...Ir nežinau, nei kaip apsielgt. Išėjimu šitos problemos turbūt vistiek neišspręsiu, reik kažkokio labiau sukrečiančio įvykio, nors labai pasimetė, kai pasakiau, kad išeisiu, jei toks gyvenimas tęsis...
žodžiu, merginos, kad jie suprastų, kaip mums dėl to skaudų, tai būtų viskas kitaip. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip as jus visas suprantu mergaites ir uzjauciu 4u.gif .Mano visos seimos gyvenimas suluosintas alkoholio.Mano seimoj gere tevas, su siaubu prisimenu savo vaikyste, kai viduri nakties begdavom is namu, miegodavom ant sieno. To pasekme- mums visiems 3 vaikams blogai su nervais, mamai dabar pastoviai depresija ir visos ligos nerviniu pagrindu. Prasau mamos, kad skirtusi, bet jai gaila viska jam palikti, nes daugiau kaip 15 metu jis niekur nedirba ir viskas kas uzgyventa yra jos isvargta.As palikciau viska ir miegociau palapineje tik, kad butu ramu!As dabar esu laimingai istekejusi 8 metai, mano vyras nei ruko nei geria, ziaugiuosi pabegusi is to pragaro, bet sirdele labai skauda, del mamos.
Todel merginos, jei turite vaiku, as vietoj jusu skirciausi vien del ju, kad jie nematytu girto tevo, nes toks seimos modelis linkes kartotis.Mano brolis po eilinio tevo pabludimo verke ir sake: mama, jei as kada busiu toks kaip tevas, tu mane geriau uzmusk. O dabar jam nera trisdesimties ir jis visiskai nusigeres. Gerai pagalvokit visus uz ir pries. Mano nuomone siuo klausimu kategoriska.
Atsakyti
QUOTE(drugellis @ 2006 04 27, 12:24)
Ir aš pačioj pradžioj buvau stipri. Tikėjau, kad kartu galim nugalėt tą ligą, bet dabar pavargau. Ir bijau. Nežinau.., aš vakar jo mamai sakiau, kad juo nebetikiu, bet kitą savaitę dar nueisiu su juo pas gydytoją. Jau virš metų kaip pas ja lankosi. Dažniausiai po to kai paslysta. Žiūrėsiu ką sakys ji ir kokį sprendimą priims mano vyras. Dabar žudantis laukimas, kuris neaišku kada pasibaigs. Visada galvojau kad išeit paprasčiausias problemos sprendimos būdas. Nenoriu jo pasirinkt.

Jei tekėjai už alkoholiko žinodama, kad jis alkoholikas, tai galima sakyti, kad pati savanoriškai susimovei sau gyvenimą. Nes alkoholikas jau yra alkoholikas. Visam gyvenimui. Prieš keldama sau tokius tikslus, kaip "maniau, jog kartu tą bėdą nugalėsime", galėjai iš pradžių pasidomėti, kas per velnias yra tas alkoholizmas.

O jis ne tik liga, bet ir bėda. Na ir kas, kad vyras gal užsikoduos, gal pasigydys pagal Minesotos programą. Bet jis visada bus rizikos grupėje, nes retas alkoholikas ištveria visą gyvenimą daugiau niekada ir jokiomis progomis nepakėlęs stiklelio. O aplinkui tieeeek progų ir pagundų, kad oi oi oi.

Jei nori mano patarimo (aš alkoholikų apsupty gyvenu visą gyvenimą), tai siūlau bendro gyvenimo per daug į priekį neprojektuoti. Gink dieve, neskubėk dar su vaikais, palauk, pažiūrėk, kokio lygio valią tavo vyras gali išsiugdyti.
Beje, kartais alkoholikai, kuriems pavyksta išsilaikyti keletą metų negėrus, kaip tik palūžta tada, kai gimsta vaikas. naujos gyvenimo aplinkybės, sumažėjęs dėmesys jam kaip vyrui... Pogimdymine depresija serga ne tik moterys biggrin.gif

Šiaip aš esu pesimistė šiuo klausimu ir manau, kad su alkoholiku laiminga nebūsi. Gali neskubėti skirtis, bet tik tam, kad pamatytum, kokia auka tapai.

O bendras gyvenimas kuo toliau, tuo labiau eis ne geryns, o blogyn. Tuoj pasibaigs tas aitringasisi "klynadegio" procesas, prasidės rutina.... Oi, nepavydžiu aš tau, oi, kaip nepavydžiu
Atsakyti
Merginos!

Galvojau, kad niekada į mano asmeninį gyvenimą alkoholis kojos neįkels. Deja... Patyriau visko. Moralizuoti post factum - tuščias darbas. Jei kam įdomu, galėčiau pasakyti, kur tikrai efektyviai gydo nuo alkoholizmo. Vienintelė sąlyga - alkoholikas turi suprasti, kad jam reikalinga pagalba ir norėti gydytis. Prievarta negydo. O kad jis suprastų tai, turi pasiekti visišką dugną. Ir tai ne visi supranta... Čia ne mano išvedžiojimai, o žmogaus, kuris gėrė 21 metus ir man tai papasakojo. Jis sugebėjo išsikapanoti.
Atsakyti
Sveikos.Skaitau ir mano syrdi atgimsta blogy vaikystes prisiminimai.Ir dabar mano tevai visa menesi kaip geria.Labai pergivenu kad net skrandi nuo nervu pradejo skaudeti. verysad.gif .Deja as nieko negaliu padaryti.O taip norisi nuvaziuoti ir juos gerai padauzyti.Uz man suteiktus nervus.Man tesiog baisu darosi.Kaip jie ten.Mano brolis salia gyvena ir jam dzin.Jis net nenueina ju paziureti.O man tik kaimynai skambina ir sako kad jie visai baisiai atrodo.Kad gal as galeciau atvaziuoti ir ka nors padaryti.Bet ka as galiu padaryti jei jie poatis nepripazysta kad yra ligoniai. verysad.gif .Dieve kaip man visa tai atsibodo.Man jau neuztenka nervu.Ir asaru.
Tokie jau tie alkoholikai. verysad.gif
Atsakyti
teisingai pastebeta.jokie gydymai nepades,jei pats zmogus nenores suimt save rankosna.bekit nuo tokiu kuo toliau.kitos sako,ai,tevas vaikams,gaila.as toki teva turejau.tai geriau jokio neturet.
Atsakyti
Sveikutės,

Aš manau, kad sunkiausia yra pripažinti, kad alkoholizmas yra liga. O taip yra. Taigi, jei teki už mėgėjo padauginti, reiškiasi, esi pasiruošusi turėti ligonį. Suprantu, kad meilė akla, ir nieko čia nepakeisi. O kas bus jei meilė praeis? Gal tiesiog nereikia skubėti, reikia palaukti ir įsitikinti, ar įmanoma kartu gyventi ir kovoti su šia problema. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saltanose @ 2006 04 29, 12:55)
Jei kam įdomu, galėčiau pasakyti, kur tikrai efektyviai gydo nuo alkoholizmo.

Niekur efektyviai negydo.

Jei jau žmogus apsisprendžia parišti su alkoholiu, jį bet kuris narkologinis dispanseris priims, detoksikuos, psichoterapinį kursą paskirs. Bet neišgydys. TODĖL, KAD ALKOHOLIZMAS YRA NEPAGYDOMA LIGA.
Atsakyti