Įkraunama...
Įkraunama...

Mormonai

Vilniuje jie irgi bažnyčią turi. Tarp Baltupių ir Fabijoniškių. Tokia raudona. Iš tolo matyti.
Paskaičiau, kad anglų k mokymą jie vadina labdara.
Atsakyti
Esu buvus mormonų "bažnyčioj" (nežinau, kaip ta įstaiga mormoniškai skamba mastau.gif ) Ėjom pasižiūrėt su vyru. Šiaip, dėl įdomumo. Na ką, susirenka, kalbasi meldžiasi paprastoj salėj, ant kėdžių susėdę. Po to dalija kiekvienam vandens (a la vaistų menzūrikėj) ir po batono mažytį gabalėlį. Kaip suprantu - šventas maistas - Dievo duona ir gėrimas rolleyes.gif Niekas neklausė nei kas mes, nei iš kur... Taigi ir švento maisto gavom mirksiukas.gif
Dar - renka jie kas mėnesį "dešimtinę" (1/10 asmens uždirbamų pajamų). Iš to padeda tiems savo tikėjimo nariams, kam tuo metu labiausiai reikia. Turbūt iš tų pačių ir keliones organizuoja.
Tai va. O dar mano viena moksladraugė jų tikėjimą priėmus. Seniai jau.
Normali moteriškė, tik sakyčiau naivi kiek, ne prie visų pritampanti. Turbūt rado mielą širdžiai draugiją - ten visi šypsosi, mielai bendrauja, padeda, organizuoja "šeimos" renginius, išvykas...
Ką aš žinau. Ji, kaip žmogus, po tos "mormonystės" nepasikeitė, nėra užhipnotizuota ar dar kokia. Tik ar taip yra su visais, nedrįsčiau teigti - nežinau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 29, 10:52)
Vilniuje jie irgi bažnyčią turi. Tarp Baltupių ir Fabijoniškių. Tokia raudona. Iš tolo matyti.
Paskaičiau, kad anglų k mokymą jie vadina labdara.

Ale gerai "užsikala" gerbiami mormonai, bažnyčia šen, bažnyčia ten... geras turbūt biznis doh.gif

dėl nemokamų pamokų - akivaizdžiai nėra verbuojama, nes niekas neitų. bet tai, jog sukuriamas vaizdas, kokie jie ,,geri", ,,jauni", ,,gražūs" ir panašiai - jau verbavimas, tiksliau - viešieji ryšiai, kurių pagalba kuriamas geras jų įvaizdis, lengvinantis verbavimą... tokios organizacijos veiksmai orientuoti tik į išlikimą ir
plėtrą, o sektos yra tikrai geras verslas tiems, kas moka jį daryti.

Jokiomis sektomis nepasitikiu, kita vertus, žiniasklaida išplauna smegenis ne prasčiau, bet žmogus bent jau nuomonių įvairovę gali girdėti. o štai sektose būna viena teisinga nuomonė. tas ir blogiausia.

čia ne į temą, bet mano viena pagyvenusi kaimybė buvo tapusi jehoviste. tiksliai nežinau, bet jie ten labai nepasitiki gydytojais, na, nesikreipia į medikus, ar kažkas tokio. žodžiu, ji nesikreipė. kol mirė nuo kažkokios ligos, pagydomos, beje. čia, aišku, ne apie mormonus .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bride: 30 balandžio 2006 - 20:04
QUOTE(bride @ 2006 04 30, 20:59)
Ale gerai "užsikala" gerbiami mormonai, bažnyčia šen, bažnyčia ten... geras turbūt biznis  doh.gif 

O... Tada gal reikia eit? Tik kaip patapt iš karto gerbiamu mormonu, tuo, kuris užsikala, nes mokėt dešimtinės tai aš nenoriu, noriu tik gaut? bigsmile.gif

Netoli manęs atidarė kažkokią... Naujųjų apaštalų bažnyčią ar kaip tai. Sakiau diedui, kad reik nueit, mol, sveiki, gal jums naujų apaštalų reikia, tai štai čia mes? biggrin.gif
Papildyta:
O jeigu pasiskelbt kokia jehovos inkarnacija? Štai aš jehova, duokit man babkes - atleisiu nuodėmes? g.gif
Atsakyti
Prieš 15 metų, kai užvažiavo pirmieji mormonai, prisižiūrėjau baisių vaizdų - jaunimėlis buvo užhipnotizuotas kaip nuo jahovistų. Skandalas buvo kilęs per visą Kauną...
Gal dabar jie jau subtilesni...
Atsakyti
QUOTE(Mome @ 2006 05 06, 15:10)
Prieš 15 metų, kai užvažiavo pirmieji mormonai, prisižiūrėjau baisių vaizdų - jaunimėlis buvo užhipnotizuotas kaip nuo jahovistų. Skandalas buvo kilęs per visą Kauną...

O štai tokiais žodžiais drįsčiau ir suabejoti. Jaunimėlį "užhipnotizuoti" neretai pakanka ir muzikos "dievuko" koncerto, tik štai jei kažką panašaus surengia koks religinis judėjimas - tai jau siaubinga. Gal galėtum plačiau papasakoti, kokie buvo tie baisūs vaizdai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mome @ 2006 05 06, 15:10)

Nelabai supratau ir kiek juos pazystu,tai nezinau koks skandalas galejo kilti g.gif
Atsakyti
Gal kam idomu kas domisi sia baznycia:
Murmonu lyderis - ieskomas FBI
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 05 07, 13:07)
O štai tokiais žodžiais drįsčiau ir suabejoti. Jaunimėlį "užhipnotizuoti" neretai pakanka ir muzikos "dievuko" koncerto, tik štai jei kažką panašaus surengia koks religinis judėjimas - tai jau siaubinga. Gal galėtum plačiau papasakoti, kokie buvo tie baisūs vaizdai? g.gif

buvo cia ju nusedes visas desantas, su labai aukstais hierarchais priesaky - pazinojau beveik visus, ir susidraugave buvom. nesakau, kad jie kokie nesveiki zmones - atvirksciai, visi labai kulturingi, issilavine, malonus.
bet perlenke lazda, pamindami etikos ir profesionalumo principus - labai jau intensyviai verbavo narius baznyciai. vyresnius - pinigais, jaunus - idejomis, bendra mase - vakareliais ir dainomis.

tie lietuvaiciai, kurie proto jau turejo, pasinaudojo situacija kaip jiems buvo naudinga ir dingo is horizonto, o jauni - ilgai srebe kose. klaiku buvo matyti tas 'stiklines' akis ir 'plaukiojancius' protelius - ne pora kartu, bet kokius metus laiko, kol atsakingi asmenys susigaude, kas cia vyksta...
Atsakyti
QUOTE(mercedes @ 2006 05 07, 16:28)
Nelabai supratau ir kiek juos pazystu,tai nezinau koks skandalas galejo kilti  g.gif

reikejo 'lietryti' paskaitinet pries 12 metu tongue.gif

nebuciau asmeniskai susidurusi, nerasyciau...
Atsakyti
QUOTE(Mome @ 2006 05 09, 23:09)
reikejo 'lietryti' paskaitinet pries 12 metu  tongue.gif

nebuciau asmeniskai susidurusi, nerasyciau...

lotuliukas.gif Nagi nagi,jeigu tai vyko pries 12 metu,vadinasi bent is matymo as tave pazystu
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2006 05 05, 23:27)
O... Tada gal reikia eit? Tik kaip patapt iš karto gerbiamu mormonu, tuo, kuris užsikala, nes mokėt dešimtinės tai aš nenoriu, noriu tik gaut? bigsmile.gif

Netoli manęs atidarė kažkokią... Naujųjų apaštalų bažnyčią ar kaip tai. Sakiau diedui, kad reik nueit, mol, sveiki, gal jums naujų apaštalų reikia, tai štai čia mes? biggrin.gif
Papildyta:
O jeigu pasiskelbt kokia jehovos inkarnacija? Štai aš jehova, duokit man babkes - atleisiu nuodėmes? g.gif

pabandyk. susiorganizuok reportažą ,,srovėse", po to vieną ,,nuo... iki", dar būtų gerai patekti į žurnalą ,,žmonės" , dar geriau ant viršelio. svarbiausia - geri klientai. užtektų vieno, bet garsaus. iš pradėtų plaukti nabagai iš visų LT užkampių. tik būtinai ką nors gydyk -sielą ar kūną, nesvarbu. dievas ne dievas, ale reik apčiuopiamų rezultatų mirksiukas.gif
Atsakyti