QUOTE(Libra @ 2006 04 27, 14:12)
Jeigu neklystu mormonu pradzia eina nuo tamplieriu ordino.
na čia jau labai abejotina, kadangi tamplieriai nuo kažkur 1120 metų, o murmonizmas - apie 1820
jo - turi mormonai savo Mokinio knygą (čia tie ponai anglų kalbos mokytojai pasakojo), kuri išversta į labai daug kalbų.
iš tikrųjų nežinau kaip ten bus toliau per tas pamokas (va šiandien nueisiu ), bet bent jau dabar tai man patinka. man patinka, kad jie nebruka to savo tikėjimo. na čia gi jau kiekvieno asmens teisė į tikėjimą ir manyčiau jie tai supranta (kas visiškai nesuvokiama jehovistams) man patiko tas jų nuoširdus apsakojimas apie pasaulines organizacijas (labiausiai akcentavo Raudoną kryžių).
iš visos jų kalbos susidariau įspūdį, kad tie vaikinukai (o vis tik jiems po 20 metų ) yra labai eruditiškos asmenybės, užsiimančios grynai tik švietėjiška veikla. ale gal klystu
Papildyta:
QUOTE(Shiduh @ 2006 04 27, 14:27)
nebesiginčykim, kas buvo, tas buvo. žinau kas esi ir tiek. nieko blogo tau nejaučiu.
ne žinok, tu man jau tokių briedų nešnekėk. vat kas buvo tarp tavęs ir jolės polės, tai čia jau jūsų reikalas, bet jei tu esi esi įsitikinusi savo neteisingu teisumu ir šmeiži bei kaltini mane, visiškai su tuo asmeniu neturinčia nieko bendra, tai jau apsiprašau, man gana pikta. be abejo man turėtų būti nusispjaut ką tu apie mane galvoji ir pan, deja, kai matau, kad esi visiškai susipainiojusi kažkaip jaučiu pareigą pasakyt, kad klysti. čia žinai analogiška situaciją būtų, jei aš tau aiškinčiau, kad tavo vardas Stefutė ir nors tu ką, nors tavo vardas visą gyvenimą buvo Petrutė.
QUOTE(Lemone @ 2006 04 27, 15:39)
čia žinai analogiška situaciją būtų, jei aš tau aiškinčiau, kad tavo vardas Stefutė ir nors tu ką, nors tavo vardas visą gyvenimą buvo Petrutė.
jos vardas buvo ne petrutė bet hobo
o į mormonų paskaitas ir mano vyras buvo susigundęs eit. Nuėjo keletą kartų. Per pamoką jie nieko apie religiją nekalba, o po jos pasiūlo pasilikti tiems kas nori išgirsti kąnors apie tikėjimą O dėl pačių pamokų tai sako kad skystokos tokios, bet kai nemokamai, tai liux. Gyvenčiau arčiau - ir aš eičiau pasitobulinti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 26, 20:57)
Vilniaus centre mormonai pastoviai renka aukas savo bažnyčiai. Sugalvoję tobulą melą: prašo aukoti paskaitoms už tyrą meilę...Man jie primena užhipnitizuotus robotus.
bet kad jie tas paskaitas ir veda. teko pabuvot karteli
o gal ir as tom anglu paskaitelem susidomeciau.. grynai del anglu
Lemone, gali tikrai nepergyventi dėl mormonų, kad jie ten pradės verbuoti ar panašiai. Šiaip mormonų organizacija JAV yra finansiškai turtinga ir klestinti. Jie siunčia jaunuolius į svetimą šalį, kad jie užsigrūdintų, jiems tai tarsi išbandymas - išbūti metus svetimoje kultūroje, jie ten turi visokių draudimų - negali vartoti alkoholio, kavos ir pan. Tie jaunuoliai tikrai išauklėti, mandagūs, malonūs, laikosi taisyklių. Grįžta jie atgal į JAV tikrai sustiprėję, įgyję patirties. O tarpusavy jie palaiko glaudžius ryšius, vienas kitam padeda, kadangi tai turtinga organizacija, jie klesti.
QUOTE(Dalilė @ 2006 04 27, 20:30)
Lemone, gali tikrai nepergyventi dėl mormonų, kad jie ten pradės verbuoti ar panašiai. Šiaip mormonų organizacija JAV yra finansiškai turtinga ir klestinti. Jie siunčia jaunuolius į svetimą šalį, kad jie užsigrūdintų, jiems tai tarsi išbandymas - išbūti metus svetimoje kultūroje, jie ten turi visokių draudimų - negali vartoti alkoholio, kavos ir pan. Tie jaunuoliai tikrai išauklėti, mandagūs, malonūs, laikosi taisyklių. Grįžta jie atgal į JAV tikrai sustiprėję, įgyję patirties. O tarpusavy jie palaiko glaudžius ryšius, vienas kitam padeda, kadangi tai turtinga organizacija, jie klesti.
Jie kavos, arbatos ir dar kazko panasiai negeria, kad neterstu savo organizmu. O siaip nera tie visi jaunuoliai tokios sventos karves (jauciai). Jie kai atvaziuoja cia, grizus i JAV jiems pigesni ar tai visai nemokami mokslai buna, o mokslai, kaip zinia, Amerikoje, zveriskai brangus.
Shdgh... ar kaip ten - siūlau mikliai Lemones atsiprašyti. Painioji ją su Lemon. Kai tai išsiaiškinsi, bus labai tau gėda. Ji niekad nebuvo JolePole, garantuoju kuom nori, prisiekiu bile kuom
QUOTE(Lemone @ 2006 04 27, 14:39)
jo - turi mormonai savo Mokinio knygą (čia tie ponai anglų kalbos mokytojai pasakojo), kuri išversta į labai daug kalbų.
Dėl religinio verbavimo irgi gali nebijoti.Kalbėjausi kažkada su jais, išbuvo pusę dienos, bet pripažino, kad mūsų tikėjimas yra labai tvirtas ir vertas išsaugojimo. Taigi, gali papasakoti apie tarybinius laikus ir apsiramins. O kalbos įgūdžių tikrai gali gauti, jie stengiasi labai nuoširdžiai. Jų tikslas, kaip jau kažkas minėjo, yra įgyti bendravimo su kitataučiais įgūdžių, o ne mus perdirbti.
nus va - buvau dar vienoj pamokoj šiandien smagu ten: ir žaidimukų visokių jie prigalvoja, ir šiaip kalbina visus iš eilės, kad nei vienas netylėtų. bet žinokit esu pasibjaurėjus nekatraisiais "mokinukais". prisižiūrėję filmų, tai kas antras žodis ****, jei ko nors paklausia, dažniausias atsakymas what a ****, whats the fucking mean šiaip ar taip, pamokos tai bažnyčioj vyksta. o tie mokytojai, kaip baisiai kultūringi, tyli
QUOTE(Shiduh @ 2006 04 27, 14:47)
nieko nemaišau, anksčiau buvai jole-pole.
Shiduh, tikrai ne ta boba čia, garbės žodis, šitą aš pažįstu, ji ne Jolė Polė ir niekada tokia nebuvo... Gali moderatorių paklaust Ten buvo Lemon, o šita - Lemone...
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2006 04 27, 21:05)
Jų tikslas, kaip jau kažkas minėjo, yra įgyti bendravimo su kitataučiais įgūdžių, o ne mus perdirbti.
O velniam tada jiems tie įgūdžiai, jei jie tų kitataučių neverbuoja?