Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai

Patarkit prašau blush2.gif : namų valdos sklypo savininko pavardės keitimas sklypo ribų plane - kas tai per procedūra ir kas ją turi atlikti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(neringata @ 2009 05 04, 12:31)
Patarkit prašau blush2.gif : namų valdos sklypo savininko pavardės keitimas sklypo ribų plane - kas tai per procedūra ir kas ją turi atlikti?  g.gif

Klausimas kam ja keisti? g.gif

Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 05 04, 13:44)
Klausimas kam ja keisti?  g.gif

perkant sklypą notaras minėjo, kad be savininko pavardės pakeitimo sklypo ribų plane nebus galima statybos leidimo gauti g.gif Gal ir kvailas klausimas, bet dar "žalia" esu popieriuose šituose... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringata: 04 gegužės 2009 - 13:19
QUOTE(neringata @ 2009 05 04, 14:17)
perkant sklypą notaras minėjo, kad be savininko pavardės pakeitimo sklypo ribų plane nebus galima statybos leidimo gauti g.gif Gal ir kvailas klausimas, bet dar "žalia" esu popieriuose šituose... doh.gif

blink.gif blink.gif blink.gif gal kazka ne taip supratot g.gif Paklauskit dar kokio kito notaro, nes arba jisai gryba supjove, arba ryskiai ne taip supratote schmoll.gif

Juk statybu leidimui gauti dar ir nuosavybes pazymejimas prisegamas i projekto byla ir visi kiti dokumentai is kuriu galima spresti kam kas priklauso!

papasakokit placiau situacija, kad susidarytu aiskesnis vaizdas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 05 04, 16:09)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  gal kazka ne taip supratot  g.gif  Paklauskit dar kokio kito notaro, nes arba jisai gryba supjove, arba ryskiai ne taip supratote  schmoll.gif

Juk statybu leidimui gauti dar ir nuosavybes pazymejimas prisegamas i projekto byla ir visi kiti dokumentai is kuriu galima spresti kam kas priklauso!

papasakokit placiau situacija, kad susidarytu aiskesnis vaizdas  mirksiukas.gif

visų pirma dėkui už dėmesį 4u.gif Nu aš irgi nelabai suprantu, nes maniau, kad nusiperku sklypą namų valdos, su detaliuoju planu, kadastriniais matavimais, bylute, žodžiu, viskuo. Tada užsiregistruoju RC, pasidarau topo nuotrauką, o tada jau galiu keliaut sąlygų sąvado į savivaldybę. O čia blyn kažkur pakeist pavardę reikia doh.gif Suglumau, galvoju, gal čia geodezinius matavimus turėjo galvoj? Bet jei jau yra jie daryti prieš tai buvusio savininko, tai kam man juos kartoti? Ir dar: pasakė, kad pavardę turi pakeisti žemėtvarkoj, o tie sakosi to nedarantys. Kas užsiima geomatavimais klausiau, tai sako, čia reikia perbraižyti sklypo planą ir užrašyti naują pavardę, daug nekainuos.. Bet gal man išviso to nereikia? kažkokia nesamonė... blink.gif Gal kas gali tiksliai paaiškint kas čia per procedūra? Ar stumia man kažką čia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringata: 04 gegužės 2009 - 15:29
QUOTE(neringata @ 2009 05 04, 16:27)
visų pirma dėkui už dėmesį 4u.gif Nu aš irgi nelabai suprantu, nes maniau, kad nusiperku sklypą namų valdos, su detaliuoju planu, kadastriniais matavimais, bylute, žodžiu, viskuo. Tada užsiregistruoju RC, pasidarau topo nuotrauką, o tada jau galiu keliaut sąlygų sąvado į savivaldybę. O čia blyn kažkur pakeist pavardę reikia doh.gif Suglumau, galvoju, gal čia geodezinius matavimus turėjo galvoj? Bet jei jau yra jie daryti prieš tai buvusio savininko, tai kam man juos kartoti? Ir dar: pasakė, kad pavardę turi pakeisti žemėtvarkoj, o tie sakosi to nedarantys. Kas užsiima geomatavimais klausiau, tai sako, čia reikia perbraižyti sklypo planą ir užrašyti naują pavardę, daug nekainuos.. Bet gal man išviso to nereikia? kažkokia nesamonė...  blink.gif Gal kas gali tiksliai paaiškint kas čia per procedūra? Ar stumia man kažką čia?

Ner uz ka, man nesudetinga blush2.gif

1.Na zemetvarkos skyriuje to tikrai niekas jums nepadaris schmoll.gif
2.Ner tikslo schmoll.gif
3. Jai turite nuosavybes pazymejima, tai ir taip aisku, kas sio sklypo savininkas. Bandykit kreiptis del savado. Jai jems kazkas netiks, tada suksit gava, o siaip neturetu... Sakyciau drasiai keliaukit savado prasyti mirksiukas.gif Kai kuriose sav. net toponuotraukos nereikalauja, kadangi jos apmtys gali keistis, priklausomai kokias salygas pasijungimo jums duos. O tai papildomas darbas geodezininkams, papildomas vaziavimas i objekta ir papildomi pinigai. Geriau topo uzsakineti gavus salygas, tada tiksliai zinosit kiek topo reikes 4u.gif Nes pvz. vandenieki lieps jungtis kur nors uz 50m, o standartine topo apima sklypa ir 15m uz ribos. Tada reikes dar karta keliauti pas geodezininkus ir prasyti papildyti nuotrauka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 05 04, 16:41)
Ner uz ka, man nesudetinga  blush2.gif

1.Na zemetvarkos skyriuje to tikrai niekas jums nepadaris  schmoll.gif
2.Ner tikslo  schmoll.gif
3. Jai turite nuosavybes pazymejima, tai ir taip aisku, kas sio sklypo savininkas. Bandykit kreiptis del savado. Jai jems kazkas netiks, tada suksit gava, o siaip neturetu... Sakyciau drasiai keliaukit savado prasyti  mirksiukas.gif Kai kuriose sav. net toponuotraukos nereikalauja, kadangi jos apmtys gali keistis, priklausomai kokias salygas pasijungimo jums duos. O tai papildomas darbas geodezininkams, papildomas vaziavimas i objekta ir papildomi pinigai. Geriau topo uzsakineti gavus salygas, tada tiksliai zinosit kiek topo reikes  4u.gif  Nes pvz. vandenieki lieps jungtis kur nors uz 50m, o standartine topo apima sklypa ir 15m uz ribos. Tada reikes dar karta keliauti pas geodezininkus ir prasyti papildyti nuotrauka  doh.gif

Na, ačiū, paguodėt. Topo sąvadui visgi reikia - Kauno raj. sav. Bandysim eit į valdiškus namus mirksiukas.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neringata @ 2009 05 04, 16:50)
Na, ačiū, paguodėt. Topo sąvadui visgi reikia - Kauno raj. sav. Bandysim eit į valdiškus namus mirksiukas.gif
4u.gif

Tikrai eikit 4u.gif Jai reikalauja topo, tai uzsisakykit standartiskai, kad nebutu kur per daug, jai bus mazai, tai veliau uzsakysit papildyma smile.gif
Nesiparinkit anksciau laiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 05 03, 09:33)
2marinka- tokiu atveju su pirkėju galima sudaryti Avansinę sutartį.

O kas cia per avansine sutratis, ar su tokia sutartim bankas pirkejui duotu pinigu? g.gif
Dar klausimas del geodeziniu, ar kam nors pavyko juos patvirtinti greitai? Kalbejau su keleta zmoniu (geodezininku ir notare) sake, kad spaudziant kai kurie sugebedavo padaryti gan greitai. Jei tokiu yra, gal pasidalinkit patirtim, kaip tai padaryti 4u.gif
Atsakyti
2marinka: niu jai pirkėjas net ant avanso nesukrapšto be banko , tai apie ką čia kalba?
2neringa,marinka,tiku:
vat tai Lt notarai- ilgaliežiuviai jau apie geodezinius ėmė žmonėms smegenis pūdrinti.
Topo pagal galiojančius teisės aktus prieš Sąvada Neprivalomas- vat nekurių savivaldybių gūdročiai prisimyslija- tai negi dabar vajavositės su glūšeliais?

Atsakyti
Laba diena.
Labai seniai rasiau, kad mums uztrigo geodeziniai matavimai, del sodo namuko 10kv.m. Bet veliau numetem mes ta reikala ir netvarkem iki siolei. Dabar nusprendziau pratesti ta juoda darba smile.gif.
Turiu klausimeli, kaip turi but pazimetas nesudetingas statinys biloje?
Nes jei pazimetas "N", t.y. namas, tai jau nebus nesudetingas statinys? Nes galvoju, ar eit i zemetvarka ir ten rekti, kad mano statinys nesudetingas, ar i bendrove kuri dare matavimus ir tegul pataiso popierius. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2009 05 08, 11:49)

Turiu klausimeli, kaip turi but pazimetas nesudetingas statinys biloje?
Nes jei pazimetas "N", t.y. namas, tai jau nebus nesudetingas statinys? Nes galvoju, ar eit i zemetvarka ir ten rekti, kad mano statinys nesudetingas, ar i bendrove kuri dare matavimus ir tegul pataiso popierius.  g.gif

"N" reiskia, kad pastatas negyvenamasis, nemurinis ir vieno auksto. Jai tai yra laikinas statinukas be pamatu, tai galit paprasyti matininku, kad istrintu ji tiesiog.
Jai jisai turi pamatus, tada tiesiog irasyti byloje, kad tas statinukas priklauso jums ir viso. Nemanau, kad del jo gali kilti problemu.
Atsakyti