Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai

QUOTE(Dzūkas @ 2008 05 21, 15:52)
Manau reikėtų pasižiūrėti nekilnojamo turto agentūrų siūlymus, kur parduodami sklypai yra labai panašioje vietoje, panašaus dydžio ir panašiai visa kita...
Realią kainą gali primesti koks nors turto vertintojas (už pinigus), nes skirtumas gali būti skaičiuojamas kartais.
Na įsivaizduok situaciją, kai viskas sutampa, bet yra mažas skirtumiuks, netoli vieno sklypo yra ežeriuks, o netoli kito – kiaulidės  verysad.gif

dėkui 4u.gif galvosim ką čia daryti g.gif
Atsakyti
Laba diena žinovai, noriu jūsų konsultacijos, pradedu porinti 4u.gif
Yra kaime sodyba kurią paveldėjo mano močiutė, ji dar nebaigia susitvarkyti paveldėjimo dokumentų liko atmatuoti pastatus ir žemę, su pastatais viskas tvarkoje, o su žeme aš nebesuprantu. Kiek žinau anksčiau atvažiuodavo matininkas ir tas žemes atmatuodavo (ji jau yra matuota, bet kaip suprantu tvarkant dokumentu vėl reikia tai daryti g.gif ), pasiskambinus į savivaldybę teta aiškina, kad dabar tik geodeziniai matavimai daromi ir joks matininkas nebematuoja, aš žinot nebesuprantu schmoll.gif
Močiutė tą sodybą perrašys kažkam iš saviškių, tai gal tada vėl prireiks tvarkytis popiergalius, gal tada ir reiks tų geodezinių matavimų ?blush2.gif Ar užtektų mums tiesiog matininko paslaugų?
Atsakyti
QUOTE(mazooji @ 2008 05 22, 16:53)
Laba diena žinovai, noriu jūsų konsultacijos, pradedu porinti 4u.gif
Yra kaime sodyba kurią paveldėjo mano močiutė, ji dar nebaigia susitvarkyti paveldėjimo dokumentų liko atmatuoti pastatus ir žemę, su pastatais viskas tvarkoje, o su žeme aš nebesuprantu. Kiek žinau anksčiau atvažiuodavo matininkas ir tas žemes atmatuodavo (ji jau yra matuota, bet kaip suprantu tvarkant dokumentu vėl reikia tai daryti g.gif ), pasiskambinus į savivaldybę teta aiškina, kad dabar tik geodeziniai matavimai daromi ir joks matininkas nebematuoja, aš  žinot nebesuprantu  schmoll.gif
Močiutė tą sodybą perrašys kažkam iš saviškių, tai gal tada vėl prireiks tvarkytis popiergalius, gal tada ir reiks tų geodezinių matavimų ?blush2.gif Ar užtektų mums tiesiog matininko paslaugų?

"Matininkai atvažiuoja“ tik kai gražinama žemė ir nemokamai atlieka preliminarius matavimus (maždaug kur ir kiek tos žemės yra). Kol nieko nedarai su tai preliminariais gali ir sėdėti, bet nenustebk kad kiti pasidarę geodezinius matavimus "nugnybs šmotelį“ jūsų žemės.
Savivaldybėje teisybę sakė – reikės daryti tuos geodezinius matavimus ir pasiruošk keletą "štukyčių“, nes tas reikaliukas nepigiai kainuoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzūkas @ 2008 05 23, 11:09)
"Matininkai atvažiuoja“ tik kai gražinama žemė ir nemokamai atlieka preliminarius matavimus (maždaug kur ir kiek tos žemės yra). Kol nieko nedarai su tai preliminariais gali ir sėdėti, bet nenustebk kad kiti pasidarę geodezinius matavimus "nugnybs šmotelį“ jūsų žemės.
Savivaldybėje teisybę sakė – reikės daryti tuos geodezinius matavimus ir pasiruošk keletą "štukyčių“, nes tas reikaliukas nepigiai kainuoja  verysad.gif

nu velnias verysad.gif , tai čia tikrai jau nebeapsieisim tik su matininku... gal žinot kur yra surašyti reikalavimai visiems tokiems dalykams, kokiu įstatymu man pasidomėti? g.gif
Atsakyti
Radau ir aš pati, kad perleidžiant nuosavybę dabar privalomi geodeziniai matavimai g.gif
Atsakyti
2Mažoji: a kur čia radote, kad reikia geodezinių ŽŪ paskirties sklypams?
Neblūdikit.

Kas link kainos tai 5000-7000 lt/ha Biržuos eina, priklausomai nuo našumo balo ir paklausos/pasiūlos.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 05 23, 17:16)
2Mažoji: a kur čia radote, kad reikia geodezinių ŽŪ paskirties sklypams?
Neblūdikit.

Kas link kainos tai 5000-7000 lt/ha Biržuos eina, priklausomai nuo našumo balo ir paklausos/pasiūlos.

tai gi va ir radau ir vėl neberadau doh.gif ir pasimečiau blink.gif skaičiau įstatymą ir strigau, nes nesuprantu kai kurių vietų, tuoj įkelsiu įstatymą

15. Žemės sklypų kadastriniai matavimai, nustatant žemės sklypų ribų posūkio taškų ir riboženklių koordinates valstybinėje koordinačių sistemoje ar su šia sistema susietose vietinėse koordinačių sistemose, atliekami:

15.1. įregistruotus Nekilnojamojo turto registre žemės sklypus padalijant, atidalijant, sujungiant ir atliekant jų amalgamaciją, išskyrus atvejus, kai atidalijami žemės ūkio paskirties žemės sklypai ir miškų ūkio paskirties žemės sklypai kaimo gyvenamojoje vietovėje sugrąžinti bendrąja daline nuosavybe natūra po 1997 m. liepos 1 dienos;

15.2. keičiant įregistruotų Nekilnojamojo turto registre žemės sklypų, kurių ribų posūkio taškų ir riboženklių koordinatės nenustatytos valstybinėje geodezinių koordinačių sistemoje ar su šia sistema susietose vietinėse koordinačių sistemose, pagrindinę tikslinę žemės naudojimo paskirtį, būdą ir pobūdį;

15.3. grąžinant, suteikiant ar perduodant nuosavybėn neatlygintinai kitos paskirties valstybinės žemės sklypus, esančius miesto gyvenamosiose vietovėse;

15.4. parduodant, išnuomojant ar suteikiant panaudai kitos paskirties valstybinės žemės sklypus, išskyrus namų valdas kaimo gyvenamosiose vietovėse;

15.5. žemės sklypo savininkui ar naudotojui pageidaujant;

15.6. parduodant ar kitaip perduodant nuosavybėn, išnuomojant ir iš naujo pertvarkant sodininkų bendrijos žemės ar bendrijos teritorijose esančių sodų žemės sklypus, parengtus pagal žemėtvarkos ar detaliuosius planus;

15.7. perleidžiant nuosavybėn privačią žemę (pagal sandorius) miestų gyvenamosiose vietovėse ir po 1995 m. birželio 1 d. miestams priskirtose teritorijose.(tai pagal tai man kaime nereikia geodezinių matavimų?)

Ir tai kas mane klaidina
Nuo 2008 m. sausio 1 d. žemės sklypų kadastriniai matavimai visais atvejais atliekami nustatant žemės sklypų ribų posūkio taškų ir riboženklių koordinates valstybinėje koordinačių sistemoje ar su šia sistema susietose vietinėse koordinačių sistemose.

g.gif
Atsakyti
Taigis tas reikalinga tik miestuose, da priedo soduose prisimyslijo.
O perleidžiant koordinačių nebūtina nustatinėti.
Tiesiog pasikreipkit į žemės reformos projekto autorių dėl sunaikintų riboženklių atstatymo ir preliminaraus plano parengimo (jei tokio neturite).
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 05 25, 13:16)
Taigis tas reikalinga tik miestuose, da priedo soduose prisimyslijo.
O perleidžiant koordinačių nebūtina nustatinėti.
Tiesiog pasikreipkit į žemės reformos projekto autorių dėl sunaikintų riboženklių atstatymo ir preliminaraus plano parengimo (jei tokio neturite).

aš nelabai supratau kur mums kreiptis? 4u.gif Aš galvojau gal į seniūnijos kokį tai matininką mums reiktų kreiptis blush2.gif
Atsakyti
labukas,turiu klausimeli,nes per pastarasias dienas tik galva susisuko beskaitant visokius istatymus.Mes norim pirkti zemes ukio paskirties sklypa ir ten susitvarkius visus reikiamus dokumentus statytis ukininko nameli.Ar mums reikalingi geodeziniai matavimai,nes jie tame sklype nera padaryti,o jei reikalingi,tai kas juos turi sutvarkyti ar dabartinis sklypo savininkas ar jau reiks mums kai nusipirksim?Kiek visa tai uztrunka ir kiek kainuoja?
Atsakyti
2mazoji: į žemėtvarkos skyrių.

2saulyte: nebūtini geodeziniai, pakax Topo nuotraukos. Jei savininkas 1-as.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkas @ 2008 05 21, 15:09)
Jei kas iš pažįstamų jums galėtų paskolinti kad ir labai elementarų GPS imtuvą tai pagal turimas koordinates nesunkiai susirastumėt savo riboženklius ir be geodezininkų. Šiais laikas tokių žaisliukų jau daug kas prilaiko.

Aciu Dzukui smile.gif pasinaudojom situ patarimu ir radom savo sklypuka thumbup.gif Stebetinas tikslumas clap_1.gif ....isbandem ant kitu adresiuku thumbup.gif Buvo kilus mintis del to GPS, bet kazkaip nesitikejau tokio tikslumo..
Atsakyti