Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai

QUOTE(mirksiux @ 2008 03 20, 21:14)
Na sveikute,  gal tiesiogiai ir neatsakysiu į tavo klausimą, nes mes gyvename rajone..... galiu pasakyt, kaip yra pas mus. Aš turiu 2 ha, bet jie yra 11-oje ha, t.y. aš su teta esam bendracsavininkės... Šian padavėme prašymą atidalinimui, ir reikia visų 11 ha geodezinių. Jie nėra brangūs.... 1 ha apytiksliai 200lt. Čia priklauso ,kokia yra žemė, ar kalvota, ar yra griovių, miškelių ir t.t tada automatiškai kaina kyla. Mes manom už 11 į 2700 įtilpt...dar tikslios kainos nžn, nes su geodez susitiksim po švenčių. Brangios yra topo nuotraukos.... pas mus 1 ha ~800 lt. Mums liepė pasidaryt 0.5 ha toponuotrauką ten ,kur stovės namelis ( nes nuo kovo 1 d. čia tas įstatymas)  Tai tiek mirksiukas.gif

blink.gif blink.gif blink.gif jus man pasakykit kur radot tokiu geodezininku kurie uz 200lt/ha geodezinius padaro doh.gif
blink.gif ir kas jums liepe topomuotrauka daryti, koks dar istatymas naujas toponuotraukoms doh.gif Jai zadate statytis namuka, tai toponuotraukos visada reikedavo ir reikia ir reikes doh.gif ir ne prie ko cia tas isatymas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tikurila: 21 kovo 2008 - 10:01
a ko ten už 200 lt/ha nepadaryti jei plecius ŽŪ paskities keturkampis , be jokių vykruntasų? Juk 2200lt ant žemės nesmėto.
Dėl Topo- rengiant Supaprastintą projektą Topo neprivaloma. Jei kam reikia AM išaiškinimo šiuo klausimu, rašykit į AŽ, prisiūsiu.
Atsakyti
QUOTE(mirksiux @ 2008 03 20, 20:14)
Na sveikute,  gal tiesiogiai ir neatsakysiu į tavo klausimą, nes mes gyvename rajone..... galiu pasakyt, kaip yra pas mus. Aš turiu 2 ha, bet jie yra 11-oje ha, t.y. aš su teta esam bendracsavininkės... Šian padavėme prašymą atidalinimui, ir reikia visų 11 ha geodezinių. Jie nėra brangūs.... 1 ha apytiksliai 200lt. Čia priklauso ,kokia yra žemė, ar kalvota, ar yra griovių, miškelių ir t.t tada automatiškai kaina kyla. Mes manom už 11 į 2700 įtilpt...dar tikslios kainos nžn, nes su geodez susitiksim po švenčių. Brangios yra topo nuotraukos.... pas mus 1 ha ~800 lt. Mums liepė pasidaryt 0.5 ha toponuotrauką ten ,kur stovės namelis ( nes nuo kovo 1 d. čia tas įstatymas)  Tai tiek mirksiukas.gif

o tai gal galetum pasakyti kokioje firmoje uzsaket? Nes man uz 7 sklypukus 7 tykst uzprase blink.gif Ir nera ten nei kalnu nei misko g.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 03 26, 18:06)
a ko ten už 200 lt/ha nepadaryti jei plecius ŽŪ paskities keturkampis , be jokių vykruntasų? Juk 2200lt ant žemės nesmėto.

blink.gif blink.gif blink.gif nu atleiskit, bet mano galva cia yra visisska nesamone 200lt/ha. Juk ten popierizmo kiek tvarkyti reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mirksiux @ 2008 03 20, 21:14)

kiek man yra žinoma 1ha už 200 nei vienas geodezininkas nedarys.Bet kiek esu girdėjusi yra taip , kad iki 1 ha ima apie 1500( gali būt ir mažiau),o toliau jei yra daugiau negu 1ha, papildomai už 1ha ima iki 400lt.Taip kad tai būtų realiausias paaškinimas, bet tikrai nieks nedarys 1ha už 200lt.
Atsakyti
QUOTE(katiniuks @ 2008 03 27, 18:20)
kiek man yra žinoma 1ha už 200 nei vienas geodezininkas nedarys.Bet kiek esu girdėjusi yra taip , kad iki 1 ha ima apie 1500( gali būt ir mažiau),o toliau jei yra daugiau negu 1ha, papildomai už 1ha ima iki 400lt.Taip kad tai būtų realiausias paaškinimas, bet tikrai nieks nedarys 1ha už 200lt.

na tarkim mes imam kad ir 7 aru sklypas imam 1200 lt, tiek pat imam ir uz 1 ha, bet uz kokius 10 ha imtume 4 tuks tik, popierizmas ar 1 ha ar 100 tas pars tik matavimas sunkesnis. bet vidutiniskai tai 1 ha nuo 500 lt eina. o deretis visada galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2008 03 27, 22:13)
na tarkim mes imam  kad ir 7 aru sklypas imam 1200 lt, tiek pat imam ir uz 1 ha, bet uz kokius 10 ha imtume 4 tuks tik, popierizmas ar 1 ha ar 100 tas pars tik matavimas sunkesnis. bet vidutiniskai tai 1 ha  nuo 500 lt eina. o deretis visada galima  biggrin.gif

o kodėl matavimas sunkesnis?Juk 10 ar 100ha žemės paskirtis ir jei sklypai yra kvadrato formos taigi ir tas ir tas turi 4 kampus tad matavimas tikrai tas pats.Tik tiek kad plotas didesnis ir prasieiti reiktų daugiau.Tad tikrai nemanau , kad dabar lengvai rastum kas tau 1ha pamatuotų už 500lt.
Atsakyti
QUOTE(katiniuks @ 2008 03 31, 14:33)
o kodėl matavimas sunkesnis?Juk 10 ar 100ha žemės paskirtis ir jei sklypai yra kvadrato formos taigi ir tas ir tas turi 4 kampus tad matavimas tikrai tas pats.Tik tiek kad plotas didesnis ir prasieiti reiktų daugiau.Tad tikrai nemanau , kad dabar lengvai rastum kas tau 1ha pamatuotų už 500lt.

Nesupikyt, bet ar jus bandete dirbti sita darba, kad galite teigti, kad nesunkus matavimas doh.gif Zinokyt labai skirisasi pamatuoti 10 ir 100ha doh.gif oi, patikekyt kaip skiriasi... Ir jaigu nezinote tiesos tai neberasykyt nesamoniu, neklaidinkyte zmoniu. Pati dirbu sita darba ir niekad neapsiimciau dirbti sito darbo uz tokias kapeikas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2008 03 31, 14:58)
Nesupikyt, bet ar jus bandete dirbti sita darba, kad galite teigti, kad nesunkus matavimas  doh.gif  Zinokyt labai skirisasi pamatuoti 10 ir 100ha  doh.gif  oi, patikekyt kaip skiriasi... Ir jaigu nezinote tiesos tai neberasykyt nesamoniu, neklaidinkyte zmoniu. Pati dirbu sita darba ir niekad neapsiimciau dirbti sito darbo uz tokias kapeikas  schmoll.gif

tai tada jei taip sunku paaiškink kur matai sunkumus matavimuose:jei imsim taip sakant žemės ūkio paskirties žemę (kuri dažniausiai yra atviri laukai)10ha ir 100ha(imam pavyzdį keturkampis)?Bent jau aš čia neįžvelgiu sunkumų.Sunku būtų pamatuot, kur sklypai miškuose , ar gyvenvietėse.Taip pat padalinimai.
o dėl to kaip tu sakai kapeikos, aš gi ir realiai sakiu , kad rask tu tokį durną geodezininką kuris darytų geodezinius matavimus už 500 ar 200lt.
Atsakyti
QUOTE(katiniuks @ 2008 03 31, 17:40)
tai tada jei taip sunku paaiškink kur matai sunkumus matavimuose:jei imsim taip sakant žemės ūkio paskirties žemę (kuri dažniausiai yra atviri laukai)10ha ir 100ha(imam pavyzdį keturkampis)?Bent jau aš čia neįžvelgiu sunkumų.Sunku būtų pamatuot, kur sklypai miškuose , ar gyvenvietėse.Taip pat padalinimai.
o dėl to kaip tu sakai kapeikos, aš gi ir realiai sakiu , kad rask tu tokį durną geodezininką kuris darytų geodezinius matavimus už 500 ar 200lt.

Na visu pirma cia tema ne apie tai, kaip vykdomi matavimai. Nesiruosiu as cia destyti nei darbo eigos, nei technologiju nei popierizmo schmoll.gif O siaip man neteko dar matyti 100ha sklypo su keturiais kampais g.gif paprastai ju buna daug daugiau tokiam plotui mirksiukas.gif
Daugiau nesiplesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tikurila: 31 kovo 2008 - 17:42
QUOTE(tikurila @ 2008 03 31, 19:39)
Na visu pirma cia tema ne apie tai, kaip vykdomi matavimai. Nesiruosiu as cia destyti nei darbo eigos, nei technologiju nei popierizmo  schmoll.gif  O siaip man neteko dar matyti 100ha sklypo su keturiais kampais  g.gif  paprastai ju buna daug daugiau tokiam plotui  mirksiukas.gif
Daugiau nesiplesiu.

na matai tu dirbi sita darba, deja dirbu ir as ir mano ymonej dirbantys zmones tad gincytis galiu iki pamelynavimo smile.gif o siaip sutinku tik kad keeturkampis dar nereiskia kad tik tiek, o vidui, grioviai, kokie miskeliai, krumeliai gi viskas turi but apibrezta. Bet kas liecia kainas tai kiekvieno reikalas, zinau tokiu "darytoju" kurie daro uz 500 lt bet nekvalifikuoti pakankamai, tik imasi pigiai daryt kad darbo turetu, bet jei reikia kokybes ir garantiju (taip pat neieskot matininko paskui puse metu nes tas nekelia ragelio ir pan) tai ir moki normaliai tongue.gif
Papildyta:
atsiprasau TIKURILA ne tau skirta buvo, nesupratau kas kaip cia raso. 4u.gif atsiprasau ne ta pacitavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2008 04 01, 18:28)
na matai tu dirbi sita darba, deja dirbu ir as ir mano ymonej dirbantys zmones tad gincytis galiu iki pamelynavimo smile.gif o siaip sutinku tik kad keeturkampis dar nereiskia kad tik tiek, o vidui, grioviai, kokie miskeliai, krumeliai gi viskas turi but apibrezta. Bet kas liecia kainas tai kiekvieno reikalas, zinau tokiu "darytoju" kurie daro uz 500 lt bet nekvalifikuoti pakankamai, tik imasi pigiai daryt kad darbo turetu, bet jei reikia kokybes ir garantiju (taip pat neieskot matininko paskui puse metu nes tas nekelia ragelio ir pan) tai ir moki normaliai  tongue.gif

Visiskai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti