Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į svajonę

Vėl išsukam į Napoleono kelią. Netrukus pasiekiam Kanus, į kuriuos atveda dukros svajonė nusifotografuoti ant įžymiojo raudonojo kilimo ax.gif . Vėl požeminė stovėjimo aikštelė. Bandysim ieškoti kilimo:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pasiekiam uostą, kuris pilnas milijonierių žaisliukų – prabangių jachtų:

user posted image

user posted image

user posted image

Prieiname aktorių šlovės alėją: jie čia palikę savo delnų antspaudus:

user posted image

Papildyta:
Na, ir pagaliau raudonasis kilimas, tiesa, turistų pakankamai aptrintas rolleyes.gif :

user posted image

Dukra įgyvendina savo svajonę biggrin.gif :

user posted image

O aš Kanus pasveikinu va taip lotuliukas.gif :

user posted image

Dar pora Kanų vaizdų:

user posted image

user posted image

Bet laikas visai vakarop, o šiandien dar reikia pasiekti Monaką. Išlekiam į autostradą, žinoma, mokamą. Netrukus GPS įspėja, kad jau kertam Prancūzijos – Monako sieną. Daugiau jokių sienos požymių nėra. Parkuojamės šalia dukterėčios namų esančioje požeminėje (tiksliau sakant, kalno vidaus) aikštelėje su 14 aukštų, kurie tęsiasi žemyn iki Monako geležinkelio stoties. Pirmasis Monako vaizdas, išėjus iš požeminio parkingo:

user posted image

O čia keli vaizdai iš dukterėčios buto terasos wub.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

Laikas miegoti. Rytoj mūsų laukia išsamesnė pažintis su Žydruoju Krantu.
Atsakyti
Arturas super mirksiukas.gif Labai patriotiski Jusu marskineliai. 4u.gif Dukra tai grazuole doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2012 07 14, 12:41)
Arturas super mirksiukas.gif  Labai patriotiski Jusu marskineliai.  4u.gif Dukra tai grazuole doh.gif

O kodėl doh.gif ? biggrin.gif

Man Arturo jumoro jausmas begalo patinka. Labai pagyvina reportažą. Ir baltas pavydas, kad Monake pabuvojote kaip vietiniai, turėjote asmeninius gidus ir nakvynę wub.gif
Labai laukiu tęsinio, nes Monakas man nr 1 Europoje. Jau metai laiko po apsilankymo jame, sapnuoju bent kartą į savaitę, kad vis dar vaikštau jo gatvėmis blush2.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Patiko man apie kvepalus smile.gif kaip būnant Grase jų nenusipirkti, neįsivaizduoju biggrin.gif Ar gerai išsirinkot, ar prilipo kvapas? (aš savųjų grįžus namo nenaudoju, ten matyt man kitaip kvepėjo)
Atsakyti
Jei apie kvepalus prakalbome, tai manau tikrai nuodėmė jų nenusipirkti biggrin.gif ...tik mes vos neapsigavome, buvome tame pačiame ko gero muziejuje, kai praėjome visas sales, pabaigoje suvenyrai, kvepalai, tačiau kainos aukštokos pasirodė, jau galvojau ate kvepalams pasakyti, ax.gif tačiau tik išėjus mus kitoje gatvės pusėje pasitiko specializuota Fragonard parduotuvė, na o jau čia kainos tai tikrai juokingos lyginant su Lietuva, tik aišku nei Sarmos, nei Kristi Anos kvapų Jūs čia nerasit, tačiau buvo labai malonu uosti vis naujus nepažintus aromatus wub.gif Finalas toks, kad nusipirkau kvepalus, jie man labai tiko ir patiko ir...labai gailėjausi daugiau nenusipirkus, todėl po metų važiuodami draugai man visą rinkinuką paėmė, dvejus jau thumbup.gif atsirinkus

Atsiprašau, išsiplėčiau... blush2.gif na moteris , gal atleisite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2012 07 15, 10:09)
Patiko man apie kvepalus smile.gif kaip būnant Grase jų nenusipirkti, neįsivaizduoju  biggrin.gif  Ar gerai išsirinkot, ar prilipo kvapas? (aš savųjų grįžus namo nenaudoju, ten matyt man kitaip kvepėjo)

Kvepalų kvapas prilipo - juk apie valandą doh.gif rinkomės. Tik įspūdis, kad kvapas nesilaiko taip ilgai , kaip Sarminių kvepalų.

QUOTE(ZBITKA @ 2012 07 14, 12:41)
Arturas super mirksiukas.gif  Labai patriotiski Jusu marskineliai.  4u.gif Dukra tai grazuole doh.gif

Visų pirma dukros vardu dėkoju už gražius žodžius aciuks.gif
O apie patriotizmą: buvau, esu ir liksiu Lietuvos patriotu - ir čia rimtai, be maivymosi.
Dėl tos nuotraukos - tai turbūt visi supratote mano jumorą. mirksiukas.gif
QUOTE(oddity @ 2012 07 14, 12:46)

Man Arturo jumoro jausmas begalo patinka. Labai pagyvina reportažą. Ir baltas pavydas, kad Monake pabuvojote kaip vietiniai, turėjote asmeninius gidus ir nakvynę wub.gif
Labai laukiu tęsinio, nes Monakas man nr 1 Europoje. Jau metai laiko po apsilankymo jame, sapnuoju bent kartą į savaitę, kad vis dar vaikštau jo gatvėmis blush2.gif doh.gif biggrin.gif

Dėl tikrai objektyvių priežasčių dukterėčia su vyru negalėjo mums skirti daug laiko, tad negalėjo leisti sau būti mūsų gidais. Bet iš jų gavome labai daug informacijos. GPS jie sudėliojo visus lankytinus taškus. Pasikartosiu - lieku jiems dėkingas už suteiktą galimybę susipažinti su Žydruoju Krantu aciuks.gif .

Astra777 - atleidžiu mirksiukas.gif . Juk temos tam irkuriamos, kad joje galėtume pareikšti savo nuomonę, pasidalinti savo įspūdžiais.

Atsakyti
Pasigedau lavandu lauku nuotrauku. Gal jos dar nezydejo tuo metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(NY @ 2012 07 15, 21:37)
Pasigedau lavandu lauku nuotrauku. Gal jos dar nezydejo tuo metu  g.gif

Deja, mūsų viena svajonė liko neįgyvendinta - žydinčių levandų laukų nematėme verysad.gif , jų žydėjimo laikas dar nebuvo atėjęs...

Bet keliaukime toliau:

Aštuntoji diena, birželio 16

Šią dieną mes nuvykome iki Nicos, pakeliavom Žydruoju Krantu ir pagaliau pailsėjome thumbup.gif pliaže:

user posted image

Rytas išaušta nuostabus, saulėtas, tuo patvirtindamas, kad čia 300 dienų per metus šviečia saulė thumbup.gif . Atvažiavome ne miegoti, todėl ilgai nelaukdami lipame į automobilį ir pirmyn. Pirmasis mūsų sustojimas suplanuotas vietovėje La Tete de Chien, kas išvertus iš prancūzų reiškia „Šuns galva“. Ji prie pat Monako. Laaabai vingiuotu keliu (jis matosi vienoje nuotraukoje) pakylam ant kalvos. O ten pirmiausia pamatome štai ką:

user posted image

Čia, kaip supratome, pati Šuns galva:

user posted image

user posted image

Einant link jos, tenka pražygiuoti ir tokiu tuneliu:

user posted image

Ir štai pagaliau Žydrasis Krantas po mūsų kojomis:

user posted image

user posted image

Tuo keliu neseniai važiavome:

user posted image

Argi nenuostabus wub.gif tas iš tikro žydras Žydrasis Krantas:

user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

O aplink tokios uolos:

user posted image

Bet ir tarp šitų uolų irgi žydi gėlės:

user posted image

O čia Monakas – visas kaip ant delno:

user posted image

Prisifotografuojam, prisidžiaugiam vaizdais. Bet laikas keliauti toliau. Kitas mūsų sustojimas – kaimas Eze, kuris mus sužavėjo wub.gif iki begalybės, todėl nuotraukų iš jo bus nemažai. Tai ant aukštos uolos virš Viduržiemio jūros kaimas:

user posted image

user posted image

Į jo centrą patenkama pro XIV a. vartus. Praeiname pro juos ir kylame aukštyn. Žvilgsnis į Viduržiemio jūrą:

user posted image

Pažvelgę žemyn, pamatome išpuoselėtą sodą:

user posted image

Artėjame link kaimelio bažnyčios:

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

Užeiname į vidų:

user posted image

Kaip ir daugumoje lankytų bažnyčių, uždegame žvakutę:

user posted image

Lipant aukštyn, aplink tokie vaizdai:

user posted image

user posted image

O dabar tiesiog pasivaikščiokime po siauras Eze gatveles, tokias mielai prancūziškas ax.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Tos Žydrojo kranto nuotraukos, tai kaip rusai sako- umeret i ne vstat.
Kuo toliau, tuo gražiau. Patys sau dabar pavydit, tiesa? lotuliukas.gif
Dukriukas šaunuolė, būti Kanuose ir neužlipti ant raudono kilimo, nuodėmė.
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

O argi ne mieli šie paršiukai lotuliukas.gif prie vienos parduotuvėlės:

user posted image

Leidžiamės žemyn, čia aikštelėje prekiaujama įvairiausiais prieskoniais:

user posted image

user posted image

Kaip minėjau, žydinčių levandų laukų nematėme, bet kaip kompensaciją apačioje prie TIC pamatome klombas su levandom ax.gif , o bitės jau dirba savo darbą:

user posted image

Na kaip, ar nesusižavėjote šiuo kaimeliu mirksiukas.gif ? Bet mes dar norime aplankyti Nicą. Išlekiam į autostradą, ir neužilgo, išėję iš požeminės aikštelės, pamatome Nacionalinį teatrą:

user posted image

O čia tiesiog keletas Nicos vaizdų:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Nors jau esu rašiusi, bet vis viena pasikartosiu blush2.gif ...na negaliu aš atsispirti tokiems viduramžių miesteliams wub.gif , nors iki šiol neteko praleisti visų atostogų tokiose vietose, bet vis viena atrodo, kad ten galėčiau vaikščioti amžinai... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 15 liepos 2012 - 22:06