Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į svajonę

O jau grožis grožis wub.gif Prieš savaitę bendradarbė, grįžusi iš kelionės po Šveicariją, rodė nuotraukas smile.gif Dabar Artūras palepino smile.gif Noriu ten smile.gif
Atsakyti
Super pasakojimas ir nuotraukos thumbup.gif

laukiu nesulaukiu kas bus toliau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Fantastiskas reportazas (beje, kaip ir ankstesni reportazai) thumbup.gif Idomus pasakojimas, grazios nuotraukos. Man, kaip kalnu myletojai, laaaabai patiko smile.gif
Aciu, kad dalinates smile.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif , mieli skaitytojai, už gerus žodžius. Jie tikrai morališkai padeda daug laiko reikalaujančiame kūrėjo ax.gif darbe. Atsiprašau, kad dėl to paties laiko stokos nepadėkoju kiekvienam atsiliepusiam asmeniškai.

Na, o dėl neaplankyto Aarės upės tarpeklio galiu pasakyti tik tiek, kad kelionės formatas "Opa opa per Europą" neleidžia visko pakeliui nuodugniai apžiūrėti. Tenka aukoti objektus, kurie kažkiek panašūs į jau lankytus (suprantu, kad jie vis tiek unikalūs ir nepakartojami, bet...)

Parašiau šiuos žodžius, ir jau matau šypseną biggrin.gif Cobre veide, kai ji skaitys (tikiuosi bigsmile.gif ) šią žinutę. Taip, Cobre, tu kažkiek teisi, bet vis tiek reikia persirgti šia Opa opa liga... Po šios kelionės požiūris į keliavimo būdą pasikeitė, ir tam mažiausiai įtakos turėjo automobilio gedimas, o visai kitos priežastys.

Bet apie tai parašysiu baigiant reportažą, kuris dar tik įpusėjo. Tikiuosi, skaitytojams užteks kantrybės jį perskaityti iki galo mirksiukas.gif , svarbiausia, kad man užtektų laiko ir kantrybės jį pabaigti parašyti biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 09 liepos 2012 - 01:11
Oi ne, as nesisypsojau mirksiukas.gif Kaip tik nustebino jusu noras pakeisti kelioniu stiliu g.gif Kadangi vis sau uzduodavau klausima kodel zmones nori nulekti daug, praleisdami pakeliui mase graziu vietu ir praleisdami daug laiko automobilyje, tai jau buvau apsisprendusi, kad gal tai tiesiog toks zmogaus budas. As tokia krapstuke, tai ir kazkur nuvykus man norisi blusineti, o zmogui, kuris viens du viska daro, tai jam ir "opa" yra tinkamiausias keliavimas. O tu va imi ir mano teorija griauni blink.gif Dabar turesiu is naujo mastyti, kaip cia viskas yra doh.gif biggrin.gif

Su masinom siaubas kazkoks blink.gif Ir kitose temose, ne tik automobilineje, mergaites raso apie masinu gedimus. Viena iki Krymo nenuvaziavo, grizo del gedimo Lenkijoje. Mistika...unsure.gif
Atsakyti
Vau kiek buvau praleidus bigsmile.gif fantastika! thumbup.gif Ir jūs debesyse pabuvojote,mes šiemet taipogi pirmą kartą tai pamatėme Rumunijos kanuose, ir pikta kad nieko nesimato,bet kartu ir faina,nes ne visiems tenka pavaikščioti debesimis... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 07 09, 01:37)
Bet apie tai parašysiu baigiant reportažą, kuris dar tik įpusėjo. Tikiuosi, skaitytojams užteks kantrybės jį perskaityti iki galo mirksiukas.gif , svarbiausia, kad man užtektų laiko ir kantrybės jį pabaigti parašyti biggrin.gif .

Tikrai užteks kantrybės viską perskaityti iki galo 4u.gif . Labai laukiu tęsinio smile.gif
Atsakyti
Labai smagiai skaitosi thumbup.gif 4u.gif Ispudinga kelione wub.gif Tikiuosi ir as panasiais keliais pakeliauti ateity mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 07 06, 22:57)
O dabar pasimėgaukim vaizdais nuo tilto ir nuo uolų už jo wub.gif :

Beskaitydama ir besigeredama vaizdais, norejau pacituoti viena vieta, ir pasakyti VAU, bet kuo toliau skaitau ir ziuriu, tuo daugiau tu VAU, vieni vaizdai perspjauna kitus drinks_cheers.gif

Laaabai grazu wub.gif Nuostabi kelione ir itraukiantis paskojimas wub.gif
Laukiam tesiniooooo drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dziaugsmas akims bigsmile.gif
Smagu, kad taip laukta kelione ivyko 4u.gif
Laukiu nesulaukiu dalies apie Prancuzija.

Atsakyti
Dar kartą ačiū 4u.gif visiems už palaikymą. Kadangi tiek daug laukiančių tęsinio, pamėginsiu šiandien, kol miegas dar neįveikė biggrin.gif , nors truputį pasistūmėti į priekį.

Šeštoji diena, birželio 14

Šios dienos tikslas - Chamonix ir pasiekti Castellane:

user posted image

Rytas išaušta kaip toje Keistuolių teatro dainoje apie vienišą jūreivį: „Atsibudęs pro viešbučio langą pamatau...“, ne , ne savo laivo bures, o tai kas priverčia mane ne, ne įsipilti vyno į taurę (nors tai būtų buvę visai nieko ax.gif ), o čiupti fotoaparatą, nes tiesiog už viešbučio lango vaizdai, verti milijono wub.gif :

user posted image

user posted image

Kadangi lova tiesiai prieš langą, su žmona leidžiam sau pagulėti ir pasimėgauti kalnais – kažin ar dar kada nors matysime tokius vaizdus thumbup.gif , tiesiog gulint lovoje. Bet laikas keltis. Apsitvarkęs lekiu į lauką. Viešbučio kieme fotoaparatas tarška beveik nesustodamas:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Staiga suvokiu doh.gif , kad šis kalnas – tai mūsų šios dienos tikslas Aiguille du Midi.

user posted image

Labai pasistengus, netoli viršūnės galima pamatyti mažytį taškelį: tai keltuvas į viršūnę. Suvokiu, kad mano planas sutaupyti nesikeliant į viršūnę neišdegė mirksiukas.gif . Grįžtu į kambarį, internete pasitikrinu interneto kamerų vaizdus: matomumas viršuje nuostabus, tik temperatūra minus 8 laipsniai g.gif . Tad susirengiame vos ne visus turimus rūbus. Žmona nustebina, iš krepšio išsitraukdama pirštines ir vilnonę kepurę (ji pas mane šilumos mėgėja visomis prasmėmis ax.gif ). Tik batai: šilčiausi žmonos batai – plonapadžiai kedukai doh.gif . Tad stovėjimą ant sniego vasarą teks riboti.

Ilgai nelaukiam – pagal visų patarimus, reikia kilti kuo anksčiau, nes vėliau pro turistus gali ir neprasibrauti. Tad lekiam iki Chamonix. Aikštelėje netoli keltuvo parkuojamės. Truputį paėjus, pamatome įėjimą prie keltuvo.

user posted image

Prie kasos eilutė. Trumpai apie kainas: pasikėlimas iki viršaus ir atgal suaugusiam nuo 16 metų kainuoja 45.60 eurų, vaikui nuo 4 iki 16 metų – 38.50 eurų, kaina šeimai – du suaugę + du vaikai – 136.80 eurų. Noriu šiek tiek sutaupyti blush2.gif : pabandome pretenduoti į šeimyninį bilietą, bet kasininkė nepatiki, kad dukrai dar nėra šešiolikos. Tad tenka sumokėti 175.30 eurų. Tiesa, prieš mus bilietą pirko alpinistai. Jų bilietas žymiai brangesnis, be to, juos kasininkė nufilmuoja kompiuterine kamera – viskas saugumo sumetimais.

Dar žvilgtelim į mūsų jau laukiančią viršūnę – ji toli ir aukštai:

user posted image

Papildyta:
Įlipam į jau beveik pilną keltuvo kabiną. Neilgai trukus sustojame 2317 metrų aukštyje.

user posted image

Čia perlipame į kitą keltuvą ir po kelių minučių išlipame jau 3777 metrų aukštyje. Ten dar yra liftas, kuris pakelia į pačią viršūnę – 3840 metrų aukštį. Deja, jis iki birželio galo remontuojamas. Atrodo, kad ten galima patekti ir laiptais, bet dėl šalčio ir batų doh.gif nusprendėme ten nelipti. Mums užteko ir to, ką pamatėme.

Visų pirma tuneliu išeiname į lauką:

user posted image

O ten:

user posted image

user posted image

Išeiname į Monblano terasą. Vaizdas nuo jos į aukščiausią Europos kalną (jis tas, virš kurio debesėlis):

user posted image

Vaikštome po įvairias aikšteles. Vaizdai aplink gniaužia kvapą. Tad dabar tiesiog pasižvalgykime, pasidžiaukime kartu. Komentarų mano manymu čia nereikia:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

Tenka praeiti ir sniego tuneliu:

user posted image

Kažko laukianti, o gal pamiršta g.gif kabina:

user posted image

Apačioje – Chamonix, miestelis, iš kurio mes pasikėlėme:

user posted image

user posted image

Čia – mūsų taip ir nepasiekta viršūnė:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Tie maži taškeliai biggrin.gif apačioje – alpinistai, o linijos – jų nueitas kelias:

user posted image

O čia alpinistas, įveikęs savo viršūnę thumbup.gif :

user posted image

Už mano dešiniojo peties – Monblanas, o dangus virš manęs taip arti... :

user posted image

Bet mums, o ypač žmonai jau šalta, todėl leidžiamės žemyn. Paskutiniai žvilgsniai pro kabinos langus į aukščiausias viršukalnes:

user posted image

user posted image

user posted image

Na, argi nenuostabu: slėnis, spalvotas parasparnis wub.gif :

user posted image

Nusileidžiam į taip vadinamą PLAN DE L‘AIGUILLE. Čia jau šilčiau, po kojomis nebėra sniego. Tad užtrunkame ilgiau.

Iš ten ką tik nusileidome:

user posted image

Žmona prisėda pailsėti nuostabių kalnų fone:

user posted image

Aš įkvepiu gaivaus kalnų oro, užsižiūriu į mėlyną mėlyną dangų, įrėmintą kalnų viršūnėmis. Ir suprantu: savo pirmąją svajonių paukštę šioje kelionėje mes jau pagavome thumbup.gif :

user posted image

Papildyta:
Laikas nepastebimai bėga. Metas leistis žemyn. Dar keletas nuotraukų pro kabinos langus:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O čia jau nusileidus:

user posted image

user posted image

Šitokiu keltuvu mes kėlėmės ir leidomės:

user posted image

O dabar mūsų laukia Provansas.
Atsakyti