Dar kartą ačiū

visiems už palaikymą. Kadangi tiek daug laukiančių tęsinio, pamėginsiu šiandien, kol miegas dar neįveikė

, nors truputį pasistūmėti į priekį.
Šeštoji diena, birželio 14Šios dienos tikslas - Chamonix ir pasiekti Castellane:

Rytas išaušta kaip toje Keistuolių teatro dainoje apie vienišą jūreivį: Atsibudęs pro viešbučio langą pamatau..., ne , ne savo laivo bures, o tai kas priverčia mane ne, ne įsipilti vyno į taurę (nors tai būtų buvę visai nieko

), o čiupti fotoaparatą, nes tiesiog už viešbučio lango vaizdai, verti milijono

:

Kadangi lova tiesiai prieš langą, su žmona leidžiam sau pagulėti ir pasimėgauti kalnais kažin ar dar kada nors matysime tokius vaizdus

, tiesiog gulint lovoje. Bet laikas keltis. Apsitvarkęs lekiu į lauką. Viešbučio kieme fotoaparatas tarška beveik nesustodamas:

Staiga suvokiu

, kad šis kalnas tai mūsų šios dienos tikslas Aiguille du Midi.

Labai pasistengus, netoli viršūnės galima pamatyti mažytį taškelį: tai keltuvas į viršūnę. Suvokiu, kad mano planas sutaupyti nesikeliant į viršūnę neišdegė

. Grįžtu į kambarį, internete pasitikrinu interneto kamerų vaizdus: matomumas viršuje nuostabus, tik temperatūra minus 8 laipsniai

. Tad susirengiame vos ne visus turimus rūbus. Žmona nustebina, iš krepšio išsitraukdama pirštines ir vilnonę kepurę (ji pas mane šilumos mėgėja visomis prasmėmis

). Tik batai: šilčiausi žmonos batai plonapadžiai kedukai

. Tad stovėjimą ant sniego vasarą teks riboti.
Ilgai nelaukiam pagal visų patarimus, reikia kilti kuo anksčiau, nes vėliau pro turistus gali ir neprasibrauti. Tad lekiam iki Chamonix. Aikštelėje netoli keltuvo parkuojamės. Truputį paėjus, pamatome įėjimą prie keltuvo.

Prie kasos eilutė. Trumpai apie kainas: pasikėlimas iki viršaus ir atgal suaugusiam nuo 16 metų kainuoja 45.60 eurų, vaikui nuo 4 iki 16 metų 38.50 eurų, kaina šeimai du suaugę + du vaikai 136.80 eurų. Noriu šiek tiek sutaupyti

: pabandome pretenduoti į šeimyninį bilietą, bet kasininkė nepatiki, kad dukrai dar nėra šešiolikos. Tad tenka sumokėti 175.30 eurų. Tiesa, prieš mus bilietą pirko alpinistai. Jų bilietas žymiai brangesnis, be to, juos kasininkė nufilmuoja kompiuterine kamera viskas saugumo sumetimais.
Dar žvilgtelim į mūsų jau laukiančią viršūnę ji toli ir aukštai:
Papildyta:Įlipam į jau beveik pilną keltuvo kabiną. Neilgai trukus sustojame 2317 metrų aukštyje.

Čia perlipame į kitą keltuvą ir po kelių minučių išlipame jau 3777 metrų aukštyje. Ten dar yra liftas, kuris pakelia į pačią viršūnę 3840 metrų aukštį. Deja, jis iki birželio galo remontuojamas. Atrodo, kad ten galima patekti ir laiptais, bet dėl šalčio ir batų

nusprendėme ten nelipti. Mums užteko ir to, ką pamatėme.
Visų pirma tuneliu išeiname į lauką:

O ten:

Išeiname į Monblano terasą. Vaizdas nuo jos į aukščiausią Europos kalną (jis tas, virš kurio debesėlis):

Vaikštome po įvairias aikšteles. Vaizdai aplink gniaužia kvapą. Tad dabar tiesiog pasižvalgykime, pasidžiaukime kartu. Komentarų mano manymu čia nereikia:

Papildyta:

Papildyta:

Tenka praeiti ir sniego tuneliu:

Kažko laukianti, o gal pamiršta

kabina:

Apačioje Chamonix, miestelis, iš kurio mes pasikėlėme:

Čia mūsų taip ir nepasiekta viršūnė: