Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į svajonę

QUOTE(stopkaime @ 2012 08 01, 16:17)
Gal nuskambes ir grubiai, bet tos jusu "metodikos" visiska nesamone  spam.gif Keliauju tikrai nepalyginamai pigiau, nei 1 lt.=1 km., cia labai individualu, todel taikykit tas "metodikas" sau neklaidindami ir taip bijanciu keliauti  mirksiukas.gif

Pritariu, kad čia labai indivudualu. Artūras parašė, kiek jis maždaug išleido, aš parašiau - kiek išleidžiame mes. Jei neitume į tokius objektus, kaip pramogų parkas Europapark, Heidepark, Vatikano muziejus, nesikeltume iki Monblano "kaimynų" ir pan., išleistume dar mažiau. Manau, kad bet kokia informacija pradedančiam keliauti žmogui, padės įsivaizduoti, už kiek galima pakeliauti, todėl visi pasiginčiimai dėl kainų šiame forume - tikrai naudingi. O gal ir ne tik pradedantiems keliauti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romiukai: 01 rugpjūčio 2012 - 15:50
QUOTE(Romiukai @ 2012 08 01, 15:49)
Manau, kad bet kokia informacija pradedančiam keliauti žmogui, padės įsivaizduoti, už kiek galima pakeliauti, todėl visi pasiginčiimai dėl kainų šiame forume - tikrai naudingi. O gal ir ne tik pradedantiems keliauti smile.gif

be abejo, kad naudingi, pradedantys keliauti gali nors mazdaug orientuotis, kaip organizuotis kelione, norint itilpti i tam tikra suma. Mes pernai kalbejom ir esu sakiusi, kad sutaupyti ko gero galima tik ant nakvyniu ir maisto. Kuras pas visus daugiau ar maziau, bet panasiai, lankytini objektai, tai cia aplamai labai individualu, tarkim mes pernai Ispanijoje ko gero nei cento neisleidome tam, ka norejom pamatyti - tai kas mums idomu, buvo nemokama, bet pasirinkus kitus objektus, jau butume isleide kazkiek pinigeliu. Maistas, tai irgi tas, ant ko galima pataupyti, jei nevaikstai i kavines visa laika, o dazniausiai gamini pats. O ir ziurint ka gaminiesi biggrin.gif
Ir manau, kad nera visai tas pats, ar keliauti su mazyliais, ar su praktiskai suaugusiais vaikais, vistik pastarieji daugiau kainuoja, tai ir keliones islaidos isauga biggrin.gif
Atsakyti
Kuras šiaip jau irgi toks dalykas, kad galima pigiau, galima brangiau .
Pernai važiavom benzinu, buvo vienaip, šįmet dujom, jau kitaip. Mašina mūsų didelė, daug valgo, bet ir žmonių daugiau telpa, reiškia galim dalintis kuro išlaidas. Kažkada keliaudavom su Mazda "efke" , tai ji vos 5 l surydavo - galima buvo ir benzinu keliaut biggrin.gif
Nors vidurkį daugiau, mažiau visada galima išsivesti.
Galima ir mašinoj nakvot arba per klubus nemokamų nakvynių paieškot - nereikia nakvynės išlaidų. Vienu žodžiu reziumuoju biggrin.gif - jeigu nori keliauti , galima pakankamai nebrangiai prasisukti biggrin.gif
Atsakyti
Oho, žiūriu, kokias diskusijas doh.gif iššaukė keli mano skaičiukai apie kelionės išlaidas. Tad noriu šiek tiek pažerti ir savo pamąstymų.

Visų pirma, kaip ten sakė jau pamirštas katinas Leopoldas: „Vaikai, gyvenkime draugiškai“ biggrin.gif .

Visų metodikos yra teisingos. Juk skirtingose įmonėse įgyvendinant tokį pat projektą, biudžetai gaunasi skirtingi, tai priklauso net nuo tokių dalykų, kaip kolektyvo tradicijos ir darbuotojų įpročiai. Panašiai ir čia: stopkaime, kiek atsimenu iš reportažų, vakarais iš savo pikapo pasidarydavo nemokamą viešbutį – pritaikius mano kelionei ir atėmus automobilio nuomos bei nakvynių išlaidas, lieka 5000 Lt – mažiau nei litas/km. Mums toks nakvynių būdas negalimas, nes važiavom praktiškai keturi suaugę („mažasis“ jau praaugo mamą, jei toliau išlaikys tokius tempus, greit ir tėtį praaugs doh.gif – o mano ūgis nemažas). Be to mano amžius jau reikalauja daugiau patogumų ax.gif .

Galiu pritaikyti ir Miramax metodiką: atmeskim nakvynę Vokietijoje, laukiant sankabos disko (100 EUR), atmeskim automobilio nuomą, važiuojant 2-3 keleiviams bei paieškojus pigesnių viešbučių galim sutaupyti apie 30 procentų nakvynėms, tad lieka apie 6800 Lt, t.y. 1 Lt+10%.

Dar būna nuomonė, kad maisto išlaidų nereikia įtraukti į kelionės išlaidas (tai dar labiau sumažins išlaidas vienam km), atsieit ir namie valgytum. Bet aš laikausi kitos nuomonės – viską, ką išleidau kelionėj, yra jos išlaidos, net lauktuvės. Pvz. aš Lietuvoje tikrai būčiau nepirkęs 10 prancūziško vyno butelių, ką sėkmingai padariau Monake.

Tarp kitko, dar lieka kuras. Mes važiavom tik su dyzeliu. Pernykštėj kelionėj mašinos kompas rodė 5.5 Ltr/ 100 km, šiemet suskaičiavau abiejų automobilių vidurkį – kažkur 6.3 km/100 l. Padidėjo gal dėl to, kad buvo daugiau kalnų. Nors važiuojant į kalną kompas rodo 18 litrų, užtat žemyn – 0 litrų. Žinoma, į pakalnę reikia važiuoti su įjungta pavara, o ne nuspaudus stabdį, jį spusteli tik labai retai. To labai greitai išmokau pernai Austrijoje. Pasigirsiu blush2.gif – nei pernykštėj (Didysis Alpių kelias Austrijoje, Dolomitinės Alpės), nei šiemetinėj kelionėj (Šveicarija, Napoleono kelias, Verdono tarpeklis, kelias palei Žydrąją pakrantę) – niekada neužkaito stabdžiai. Labiausiai nervino, kai pasiveji automobilį, kuris pakalnėn važiuoja su nuspaustais stabdžiais schmoll.gif . (Čia gavosi šioks toks nukrypimas). Na, o naudojant dujas galima, ko gero, dar daugiau sutaupyti.

Tad apibendrinant:
1. Kelionės išlaidos yra labai individualios, tad bendros formulės pateikti neįmanoma. Mano manymu, važiuojant šeimai su mažesniais vaikais reiktų planuoti apie 1.0 - 1.2 lito kilometrui (pagal Miramax), važiuojant su didesniais vaikais reikia galvoti apie 1.5 Lt (žinoma, jei nežadate be proto taupyti).
2. Aš savo biudžeto planavimą pradedu nuo lengviausios dalies – nakvynių bei lankytinų objektų kainos, po to plius kuras, maistas, lauktuvės, šiek tiek nenumatytų išlaidų.
3. Iš namų nepajudu, jei neturiu galimybės turėti tiek lėšų: biudžetas + 50% ypatingiems atvejams (šiemet turėjau 12000 Lt). Jei tų procentų neprireiks, liks kitai kelionei, o ką reiktų daryti g.gif , jei šiemetinėje kelionėje nebūčiau turėjęs tų procentų? Žinoma, tai netinka, jei keliaujate su kelionių agentūra, o ne savarankiškai.
4. Ir svarbiausia: atostogos uždirbamos nelengvu darbu, tad manau, kad per jas reikia pinigus leisti lengvai, netaupant – juk gyvename tik vieną kartą. Ir mažiau skaičiuoti, o ieškoti daugiau galimybių keliauti. thumbup.gif

Va taip... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 02 rugpjūčio 2012 - 00:59
QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 02, 01:56)
Žinoma, į pakalnę reikia važiuoti su įjungta pavara, o ne nuspaudus stabdį, jį spusteli tik labai retai. To labai greitai išmokau pernai Austrijoje. Pasigirsiu blush2.gif  – nei pernykštėj (Didysis Alpių kelias Austrijoje, Dolomitinės Alpės), nei šiemetinėj kelionėj (Šveicarija, Napoleono kelias, Verdono tarpeklis, kelias palei Žydrąją pakrantę) – niekada neužkaito stabdžiai. Labiausiai nervino, kai pasiveji automobilį, kuris pakalnėn važiuoja su nuspaustais stabdžiais schmoll.gif . (Čia gavosi šioks toks nukrypimas).
---------------
4. Ir svarbiausia: atostogos uždirbamos nelengvu darbu, tad manau, kad per jas reikia pinigus leisti lengvai, netaupant – juk gyvename tik vieną kartą. Ir mažiau skaičiuoti, o ieškoti daugiau galimybių keliauti.  thumbup.gif 

Nors ir gavosi šioks toks nukrypimas su tom pakalnėm, bet aš už jo užsikabinau smile.gif Kadangi neturiu jokio vyro, kad paaiškintų, tai prašysiu jūsų šiek tiek plačiau blush2.gif Nes aš esu iš tų, kurie VISADA važiuoja ne su įjungta pavara, o su nuspaustu stabdžiu smile.gif
Tai visgi kuris variantas yra ekonomiškesnis, kuris "sveikesnis" mašinai, ir kodėl? 4u.gif
-----------------

auksiniai žodžiai thumbup.gif
Atsakyti
Jei nuo kalnų važiuosi nuspaustu stabdžiu, neužilgo pajusi " malonų" kvapelį - stabdžių kaladėlės pradės svilti. Jeigu mašiniukas su bėgiais , bėdos praktiškai nėra, galima stabdyti varikliu, bet jei automatas ir dar sunkus, tada kiek problematiškiau, bet, kaip ir Artūras sako, nereikia mygti visą laiką stabdžių biggrin.gif Galų gale visada galima įsimesti papildomą komplektą kaladėlių ( ką mes ir darome biggrin.gif ), nes kely, tai paprastai ne vienas važiuoji ir kartais tenka taikytis su prieky važiuojančiais doh.gif

Įdomu ar važiuoji nuspaudus stabdžius laisva pavara ar įjungta. Jeigu laisva, tai šiaip jau nieko netaupai, bet netgi kažkiek rizikuoji, jeigu staigiai reikės jungti pavarą.
Jeigu paprasčiau , tai kada nuimi koją nuo "gazo" pedalo, kuro padavimas nutraukiamas ( bent jau naujesniuose auto) ir tokiu būdu pats variklis stabdo. Jeigu riedi laisva pavara, tada kuras naudojamas tuščios eigos režimu, t.y. kažkiek kuro vis tiek naudojama.

Nežianu ar čia normaliai paaiškinau unsure.gif Pati žinau kaip, kas , o aiškint nemoku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(O cheri cheri @ 2012 08 02, 03:01)
Nors ir gavosi šioks toks nukrypimas su tom pakalnėm, bet aš už jo užsikabinau  smile.gif  Kadangi neturiu jokio vyro, kad paaiškintų, tai prašysiu jūsų šiek tiek plačiau  blush2.gif  Nes aš esu iš tų, kurie VISADA važiuoja ne su įjungta pavara, o su nuspaustu stabdžiu  smile.gif
Tai visgi kuris variantas yra ekonomiškesnis, kuris "sveikesnis" mašinai, ir kodėl?  4u.gif
-----------------

auksiniai žodžiai  thumbup.gif

Ijungta pavara PRIVALOMA !!! Pirmiausia del to, kad tuomet variklis ijungta pavara stabdo, tai gali nesunkiai isbandyt ir Lietuvoje lygiame kelyje. Taigi stabdi kalnuose tenka naudoti gerokai maziau. Antra, masina daug stabilesne. Del to kas sveikiau masinai cia velgi, reikia rasti viduriuka. Jei tu stabdysi vien stabdziais, jie labai greit perkais. Jei vien pavara, to neuzteks statesnese nuokalnese, variklis tiesiog pernelyg bus apkrautas ir ims kaukti. Tai irgi nera gerai. Todel reikia stabdyti pavara, o kai apsukos padideja (variklis ima dirbt per garsiai), naudoji ir stabdi, kol jos nukrinta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 08 02, 08:29)
Jei nuo kalnų važiuosi nuspaustu stabdžiu, neužilgo pajusi " malonų" kvapelį - stabdžių kaladėlės pradės svilti. Jeigu mašiniukas su bėgiais , bėdos praktiškai nėra, galima stabdyti varikliu, bet jei automatas ir dar sunkus, tada kiek problematiškiau, bet, kaip ir Artūras sako, nereikia mygti visą laiką stabdžių  biggrin.gif

Čia iš mūsų operos doh.gif doh.gif
Atsakyti
Artūtai15, labai ačiū 4u.gif už tai, jog taip nuoširdžiai pasidalinot savo nuostabios kelionės įspūdžiais ir mums, kelionių "narkomanams", suteikėt puikių akimirkų skaitant drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif

"keliaujant" kartu susidarė įspūdis, jog Jums pavyko labai gerai suplanuoti maršrutą, kadangi, per sakyčiau salyginai trumpą laiką, nuvažiavot labai daug ir pamatėt dar daugiau wub.gif , tačiau visai nesijautė skubėjimo g.gif , rodės mėgaujatės kiekviena akimirka thumbup.gif ir visur spėjate thumbup.gif

mes visada laikėmės principo, kad nereikia kelionėje per daug užsigriebti, nes nieko iki galo nepamatai ir nespėji pasimėgauti, o ypač pailsėti, jei numatytas tarpelis kur nors prie šiltos jūros blush2.gif , taip bent pasirodydavo iš kitų kelionių aprašymų, kurie l. skuba pamatyti "viską", o galiausiai grįžta l. pavargę ir nepailsėję.... tačiau Jūsų kelionė privetė susimastyti g.gif gal mes per daug brangaus laiko prarandam ieškant nakvynės... ko gero taip ir bus doh.gif

p.s. netikiu, kad tokio pobūdžio kelionių nebeplanuosit.... nes tai, kaip liga...
Atsakyti
QUOTE(vidiga @ 2012 08 02, 09:14)
Artūtai15, labai ačiū  4u.gif  už tai, jog taip nuoširdžiai pasidalinot savo nuostabios kelionės įspūdžiais ir mums, kelionių "narkomanams", suteikėt puikių akimirkų skaitant  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

"keliaujant" kartu susidarė įspūdis, jog Jums pavyko labai gerai suplanuoti maršrutą, kadangi, per sakyčiau salyginai trumpą laiką, nuvažiavot labai daug ir pamatėt dar daugiau  wub.gif , tačiau visai nesijautė skubėjimo  g.gif , rodės mėgaujatės kiekviena akimirka  thumbup.gif ir visur spėjate thumbup.gif

mes visada laikėmės principo, kad nereikia kelionėje per daug užsigriebti, nes nieko iki galo nepamatai ir nespėji pasimėgauti, o ypač pailsėti, jei numatytas tarpelis kur nors prie šiltos jūros  blush2.gif , taip bent pasirodydavo iš kitų kelionių aprašymų, kurie l. skuba pamatyti "viską", o galiausiai grįžta l. pavargę ir nepailsėję.... tačiau Jūsų kelionė privetė susimastyti  g.gif gal mes per daug brangaus laiko prarandam ieškant nakvynės... ko gero taip ir bus  doh.gif

p.s. netikiu, kad tokio pobūdžio kelionių nebeplanuosit.... nes tai, kaip liga...

Nesijaute skubejimo, nes Arturas labai graziai viska aprase, o ir siaip atrodo ramus, "lietuvisko" charakterio zmogus. Mano vyras italas tai greit uzsiplieskia doh.gif doh.gif
As galeciau irgi labiau taupyt kelionese, bet maniskis islepes- jam nakvynes tik viesbuciuose. Sako jeigu keliauju, tai bent patogiai..Aisku, musu ir galimybes kitos palyginus su lietuviskom..As galeciau miegoti bet kur, nesu mandra..Taupom taip, kad kartais vakare valgom viesbutyje ka nors nusipirke prekybos centre, o diena kadangi lakstom valgom kokiam bare.
As pvz 6d. kelionei i Bavarija paskyriau apie 1100€, 5 nakvynes 450€, 300€ dyzelinas, maistas ir apziuros objektai, lauktuves bus apie 350€ min. g.gif g.gif Ziuresiu, ar tilpsiu i biudzeta g.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2012 08 02, 11:35)
Nesijaute skubejimo, nes Arturas labai graziai viska aprase, o ir siaip atrodo ramus, "lietuvisko" charakterio zmogus. Mano vyras italas tai greit uzsiplieskia doh.gif  doh.gif
As galeciau irgi labiau taupyt kelionese, bet maniskis islepes- jam nakvynes tik viesbuciuose. Sako jeigu keliauju, tai bent patogiai..Aisku, musu ir galimybes kitos palyginus su lietuviskom..As galeciau miegoti bet kur, nesu mandra..Taupom taip, kad kartais vakare valgom viesbutyje ka nors nusipirke prekybos centre, o diena kadangi lakstom valgom kokiam bare.
As pvz 6d. kelionei i Bavarija paskyriau apie 1100€, 5 nakvynes 450€, 300€ dyzelinas, maistas ir apziuros objektai, lauktuves bus apie 350€ min. g.gif  g.gif Ziuresiu, ar tilpsiu i biudzeta g.gif

Aš biudžetą visada viršiju, kadangi "garsiai" suplanuoju tokį sakyčiau minimalistinį, kad vyro negąsdinčiau anksčiau laiko ir nesugalvotų nepritarti mano suplanuotai kelionei lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2012 08 02, 10:35)
Nesijaute skubejimo, nes Arturas labai graziai viska aprase, o ir siaip atrodo ramus, "lietuvisko" charakterio zmogus.

biggrin.gif Tai juk ne nuo aprasymo priklauso, ar kelione buvo su "skubejimais", ar ne mirksiukas.gif Man irgi susidare ispudis, kad Arturo kelione buvo gerai suplanuota, todel ir nereikejo per daug skubeti, uzteko laiko pasimegauti.

QUOTE(ZBITKA @ 2012 08 02, 10:35)
As galeciau irgi labiau taupyt kelionese, bet maniskis islepes- jam nakvynes tik viesbuciuose. Sako jeigu keliauju, tai bent patogiai..

Vat vat... pas mus tas pats. Islepe tie vakarieciai cool.gif biggrin.gif
Atsakyti