Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija 2012

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 08 09, 10:32)
Mes nuo 3,2 metų, pas mus dvyniai, visada patys, be jokios pagalbos  ax.gif Pirmus kartus skraidėm lėktuvais, po to jau automobiliu arba į trumpalaikes lėktuvais.

pas mus irgi dvyniai, pirmą kartą skridom atostogauti vos metukai sukako.
Visi aplink šnibždėjosi: kokie drąsūs tėvai smile.gif O man tai kažkaip visai nebuvo žymiai sunkiau nei namie - namie juk viena su vaikais, o kelionėj - dar ir su tėčiu!!!! Taip kad galiu visas ir visus tik padrąsinti
Atsakyti
sveiki 4u.gif
kelione jau nebe už kalnu (pajudam 11 d) ogi prisiminiau, kad nežinau nei vieno žodžio kroatiškai doh.gif megstu iš pagarbos tam kraštui kur važiuoju, beeeent keleta žodžiu žinoti ax.gif
gal kas netyčia turit koki žodineli minimum atsispaude, ir gal galit pasidalint blush2.gif ax.gif bučiau laaaaaaabai dekinga blush2.gif mirksiukas.gif
manau ir kitiems praverstų 4u.gif
Atsakyti
gal kas grizes neseniai iš Kroatijos, įdomu koks oras dabar, kiek laipsnių ir kaip su kamščiais keliuose pačioj kroatijoj, nes sako visa italija rugpjūtį pajuda į kroatija.
Atsakyti
QUOTE(akvilevile @ 2012 08 09, 12:06)
pas mus irgi dvyniai, pirmą kartą skridom atostogauti vos metukai sukako.
Visi aplink šnibždėjosi: kokie drąsūs tėvai smile.gif O man tai kažkaip visai nebuvo žymiai sunkiau nei namie - namie juk viena su vaikais, o kelionėj - dar ir su tėčiu!!!! Taip kad galiu visas ir visus tik padrąsinti

Mes (tiksliau aš) su vaikais nesisyriau kol jiems sukako maždaug 2 metai, nes ligi to amžiaus maitinau savo pienu ir seneliai nenorėjo pasilikti tokių mažų (o ir man pačiai gaila tokius kleckiukus palikti). Yra buvę kad didesniuosius paliekam seneliams, o su mažuliuku trise skrendam kur nors. Išties tokiems mažiems viskas nemokamai (sąlyginai nemokamai, nes pvz oro uosto mokesčius reikia mokėti, o tai yra keliasdešimt litų). O paskui kaip jau sakiau per metus dvi kelionės: viena su vaikais, kita tik dviese wub.gif Yra juk kelionių, kur nepasiimsi mažesnių vaikų, pvz., po kalnus penkiametis sunkesnėmis trasomis nepavaikščios, panešti jau per sunkus, bažnyčios ir menas vaikams greitai nubosta. Nežinau, gal jūsų vaikai kitokie, bet pvz. mano dvylikametė po kokios penktos bažnyčios Romoje pareiškė boikotą, kad viskas, mama, man jau šito gana, o man dar norisi pavaikščioti. Kitose egzotiškesnėse šalyse vaikams ir nelabai saugu, ir vargas, ir nelabai dar viskas įdomu...

Bet Kroatija labai tinkama poilsiui su vaikais, ten nėra turbūt pajūry miesto, kuriame būtų daugiau nei 5 žiūrėtinos bažnyčios (Dubrovinike gal jų ir daugiau, bet ne visos man įdomios blush2.gif ), Plitvica laisvai įveikiama penkiamečio kojytėmis ir pan. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kon-Tikis @ 2012 08 09, 15:15)
gal kas grizes neseniai iš Kroatijos, įdomu koks oras dabar, kiek laipsnių ir kaip su kamščiais keliuose pačioj kroatijoj, nes sako visa italija rugpjūtį pajuda į kroatija.

Tikrai taip, nes Italijoje prasidėjus ferragostai atostogauja visa Italija drinks_cheers.gif

Dabar karšta, namie su kondic. labai miela, nes dabar kai rašau, pamiršau terasoje termometrą uždengti, jis įkaito ant saulės iki +50 biggrin.gif O šiaip nėra lietaus, sausra, karšta. Naktys dabar kiek gaivesnės nei buvo liepos mėnesį.
Atsakyti
Kreipiuosi į visus, keliom dienom atostogaujat ir kiek maždaug kelionei iš viso išleidžiat pinigų?? smile.gif daug kas sako ir kiek skaičiau, jog kainos ne mažos pačioje Kroatijoje, ypač maisto, tad pasidarė įdomu, laukiu atsakymu rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GudPerson: 09 rugpjūčio 2012 - 18:50
QUOTE(M.Rasele @ 2012 08 09, 10:33)
Zinoma, kad nesusalsite smile.gif, LT bus gerokai salciau tokiu metu.

Jeigu  atostogausite trumpai, manau neverta vaziuoti iki Zagrebo, yra labai daug graziu lankytinu vietu  salia Pulos.

mes ne iš lt skrendam mirksiukas.gif aš ne lt gyvenu...

Niu žiūrėsim kaip mums išeis susiplanuot laiką, būsim savaitę tai nėra daug iš ties, nepavyks nepavyks, kitukartu nuvažiuosim..

QUOTE(vidal @ 2012 08 09, 11:12)
sveiki 4u.gif
kelione jau nebe už kalnu (pajudam 11 d) ogi prisiminiau, kad nežinau nei vieno žodžio kroatiškai doh.gif  megstu iš pagarbos tam kraštui kur važiuoju, beeeent  keleta žodžiu žinoti ax.gif
gal kas netyčia turit koki žodineli minimum atsispaude, ir gal galit pasidalint blush2.gif  ax.gif  bučiau laaaaaaabai dekinga blush2.gif  mirksiukas.gif
manau ir kitiems praverstų 4u.gif

http://www.omniglot....es/croatian.php

http://www.linguata....an_phrases.html

http://wikitravel.or...tian_phrasebook
ir t.t. mirksiukas.gif

google> phrases in croatian
Atsakyti
QUOTE(GudPerson @ 2012 08 09, 19:50)
Kreipiuosi į visus, keliom dienom atostogaujat ir kiek maždaug kelionei iš viso išleidžiat pinigų?? smile.gif daug kas sako ir kiek skaičiau, jog kainos ne mažos pačioje Kroatijoje, ypač maisto, tad pasidarė įdomu, laukiu atsakymu rolleyes.gif  rolleyes.gif

2011 m. Kelione dviese, 10 nakvyniu apie 4500 Lt. Gyvenome apartamentuose.
Atsakyti
QUOTE(GudPerson @ 2012 08 09, 19:50)
Kreipiuosi į visus, keliom dienom atostogaujat ir kiek maždaug kelionei iš viso išleidžiat pinigų?? smile.gif daug kas sako ir kiek skaičiau, jog kainos ne mažos pačioje Kroatijoje, ypač maisto, tad pasidarė įdomu, laukiu atsakymu rolleyes.gif  rolleyes.gif

4 asmenys, 8 nakvynes, 4500 lt, is ju 775 kuras+ 260 keliu mokestis, pravaziuota 4220 km. gyventa 4 naktys kempinge, 4 privaciai, bet be kondiskes. aplankyta venecija pusdienis, kitas pusdienis skocjanske jame urvai, trecias pusdienis zadaras. visa kita pasyvus poilsis. maitinimas: vaisiai, kas atsivezta is namu, 3 vakarienes kavinese. keliauta i ten ir atgal miegant po 3-4 val masinoje, tad per 25-26 val nukeliaujama...
Atsakyti
2 suauge, 2 vaikai -12 ir 15 metu, 20 dienu, pirmyn vaziuojant nakvyne Lenkijoje, griztant Austrijoje. Kroatijoje tik apartamentuose - pas 5 seimininkus, aplankem urvus, ezerus. Valgyti gaminomes patys, kavinese tik 2 vakarienes. Veziausi 3000 euru, parsiveziau 750. Lenkijoje pyliaus kura 2 kartus su savo VISA po 300 Lt. Isvaziaves saves ir seimos nevarzau, uzteko viskam... nuvaziavom 4320 km.
Papildyta:
Keliavom 2012 liepos 01-21
Atsakyti
isvaziuojam i 10d. kelione 08.18 visa seima, nieko nerezervave, mazajai 2m. kitiems vaikams 13m. ir 18m. tikiuosi viskas bus ok.
Atsakyti
2010m kelione i kroatija. 16 dienu, ir ju 13d dienu kroatijoje. Aplankytas alpiu kelias bei plitvica, Manau rekordinis biudzetis biggrin.gif 1600Lt su viskuo smile.gif (labai rupejo bet kokiomis priemonemis ar veiksmais pasiekti kroatija).
2011m, 16dienu is ju 13naktu kroatijos kempinge. Aplankytas pulos amfitetras. Ten apie 3000lt, plius pasiruosimas lietuvoje apie 500Lt.
2012m nuo rytojaus nakties. 16dienu is ju taip pat 13 naktu kroatijoje, biudzetas 2800lt su viskuo, pasiruosimas lietuvoje apie 1500lt. (tame paciame kempinge bus).

Visada keliauja du studentai. Jokiu vaiku, jokiu draugu - niekas "nepasiraso" kartu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locato: 11 rugpjūčio 2012 - 06:57