QUOTE(akvilevile @ 2012 08 09, 12:06)
pas mus irgi dvyniai, pirmą kartą skridom atostogauti vos metukai sukako.
Visi aplink šnibždėjosi: kokie drąsūs tėvai
O man tai kažkaip visai nebuvo žymiai sunkiau nei namie - namie juk viena su vaikais, o kelionėj - dar ir su tėčiu!!!! Taip kad galiu visas ir visus tik padrąsinti
Mes (tiksliau aš) su vaikais nesisyriau kol jiems sukako maždaug 2 metai, nes ligi to amžiaus maitinau savo pienu ir seneliai nenorėjo pasilikti tokių mažų (o ir man pačiai gaila tokius kleckiukus palikti). Yra buvę kad didesniuosius paliekam seneliams, o su mažuliuku trise skrendam kur nors. Išties tokiems mažiems viskas nemokamai (sąlyginai nemokamai, nes pvz oro uosto mokesčius reikia mokėti, o tai yra keliasdešimt litų). O paskui kaip jau sakiau per metus dvi kelionės: viena su vaikais, kita tik dviese
Yra juk kelionių, kur nepasiimsi mažesnių vaikų, pvz., po kalnus penkiametis sunkesnėmis trasomis nepavaikščios, panešti jau per sunkus, bažnyčios ir menas vaikams greitai nubosta. Nežinau, gal jūsų vaikai kitokie, bet pvz. mano dvylikametė po kokios penktos bažnyčios Romoje pareiškė boikotą, kad viskas, mama, man jau šito gana, o man dar norisi pavaikščioti. Kitose egzotiškesnėse šalyse vaikams ir nelabai saugu, ir vargas, ir nelabai dar viskas įdomu...
Bet Kroatija labai tinkama poilsiui su vaikais, ten nėra turbūt pajūry miesto, kuriame būtų daugiau nei 5 žiūrėtinos bažnyčios (Dubrovinike gal jų ir daugiau, bet ne visos man įdomios
), Plitvica laisvai įveikiama penkiamečio kojytėmis ir pan.