Sveikos! Ir aš jau turbūt neilgai trukus taip pat būsiu breketuota, todėl norėčiau prisijungti prie jūsų šaunaus būrio.

mano pasiryžimo breketams istorija tokia, kad pagaliau pasiryžau į vietą įstatyti du viršutinius dantukus (vienoje pusėje trečiukas, kitoje antrukas), kurie išdygę gerokai aukščiau ir dar pasisukę. Kai nuėjau pas ortodontę, paaiškėjo, kad reikia ne tik įstatyti atgal tuos du, bet ir tvarkyti vienos pusės sąkandį, o taip pat ir grąžinti į vietą nuvažiavusį apačios centrą bei keletą krūminių dantų, kurie "žiūri į kosmosą". Taigi - darbelio bus. Ketvirtadienį keliauju pas ortodontę suderinti galutinių detalių dėl breketų (kokius dėsiuos ir t.t.).
Beje, visoms, kurios bijo protinių dantų operacijos - nieko čia tokio siaubingo. Aš net neįtariau turinti protinius. Bet štai panoraminėje nuotraukoje pasimatė keturi retinuoti gražuoliai, nei vienas nei kiek nepradygęs. Vienas horizontalus ir giliai po dantenom ir kaulu, vienas pakrypęs ir taranuojantis krūminį dantį iš apačios, o du tiesūs ir ne per giliausiai. Apatinius operavo su intravenine sedacija, krapštė ~2 valandas. Po operacijos neskaudėjo, tik maudė. Netgi negėriau nuskausminamųjų

vieninteliai nelabai geri dalykai - ištino veidas (laikėsi ~4 dienas, po to liko tik mėlynės) ir negalėjau prasižioti (~3 dienas), taip pat nekramčiau nieko ~7 dienas. Bet skausmo, kurio taip bijojau, nepajutau, tik tas diskomfortas dėl išsižiojimo. Bet ko norėt, horizontalaus apatinio protinio danties pjūvis tęsėsi net po šeštu dantuku, sunkus atvejis pasitaikė. Na va, o viršutinius rovė po poros savaičių jau tik su nuskausminimu - pjūvis, trekšt, siuva, pjūvis, trekšt, siuva. ~7 minutės ir dantukų nėra. Skausmo nei lašelio nei iškart po operacijos, nei vėliau. Išsižiot galėjau jau sekančią dieną, patinimo beveik nebuvo, o valgiau viską iš eilės jau antrą dieną po traukimo

Taip kad, drąsiau, merginos! Kiekvienas atvejis unikalus, bet bijoti nėra ko