Dėl paakių kremo - mergaitės, niekas čia neatsakys tiksliai ir teisingai. Pagal norą ir reikalą, kada pradedam naudot veidui kremus, tada ir paakiams, tik jaunesnėms - švelnesnės, ne tokios intensyvios priemonės. Be didelių išvedžiojimų vadovaujuos tokia logika... Raukšlėms, kaip ir ligoms, geriau užbėgt už akių, prisižiūrėt ir drėkint odą, netampyt, nekankint, kad raukšlių neatsirastų kiek įmanoma ilgiau, nes išnaikint jas sunku... Mane irgi dažnai mergaite pavadina, malonu
Seserim, kai su dukra vaikštau, o vieną jaunesnę draugę užsienyje palaikė mano vyresniąja teta, su kuria atostogauju, taip kad nesiskundžiu dar raukšlėmis... Ir viskuo domiuos, bet kartu ir tingiu - nebegaminu atskiro kremo paakiams, gal reiktų, bet mano veido gaminiai man puikiausiai tinka. Apie daug ką pagalvoju - kiek daug yra nebūtinų priemonių, kurias tepam, kuriam, perkam, naudojam, nes visi taip daro, o ar visada tikrai reikia, net nebekyla mintis savęs paklausti... Kol naudodavau pirktinę kosmetiką, tepiaus ir atskiru serumu paakiams, kremu vienu dienai, kitu akims nakčiai, bet dabar oda geriau atrodo, nors metais pasenau. Nuo paprasto (ne visai paprasto, su daug priedų po lašelį, tai ir akių nedirgina) veido kremo. Kai baigiu ar pamirštu pasiimt, pasitepu kremu kūnui - ir nieko, visi mano kremai lengvi, odos neapsunkina...
Sunku įtikt kitam, Žydrem, bet bandyk, ir jei kas gero gausis - papasakok, bus įdomu ir labai naudinga.
Jei dar paveldimumas, gal pamokyk draugę masažą darytis, ypatingai švelniai apie akis, bet judesiukų kiekį reiktų padidinti. Aš tokiom priemonėm labiau pasitikiu negu vien tepama kosmetika. Kaip nuo celiulito, ištinusių kojų, taip ir šitoj vietoj limfa užsistovi, limfodrenažinių judesiukų reikia išmokt. (japonų Tanaka masažas, rasit jei neišsisaugojot filmukų yutube).
Alioniuk, radau aromarti forume, ir dar kitur rusiškame internete apie tą nesuderinamumą, inhibiciją, sinergijas, bet aromarti forume merginos pačios nepamena iš kur ta info, pačios ja abejoja. Yra ten lentelė derinimo - ir joje daug klaidų ir didesnių ar mažesnių nesąmonių. Na, kaip čia aiškiau paaiškint, ką noriu pasakyti... Pvz, kažkada apkalbėti beržų ir bruknuolių EA - sudėtis pagrindinė labai panaši, kvapas skiriasi, poveikis panašus ir skirtingas, nors ir viename ir kitame beveik 100proc. salicilo rūgštys, ir - jie gali būt kartu naudojami bei vienas kitą papildyti, sustiprinti poveikį, nes tas mažas skirtumo procentėlis labai daug reiškia. Priešingo poveikio EA irgi gali būti ne vien blogai, jie gali duot balansuojantį poveikį, sudaryt pusiausvyrą. Domiuos kiek sugebu ir spėju kinų medicina, in-jang. Nesudarinėju dar pagal tuos principus receptūrų, tiek daug dar neišmanau, bet man patinka, priimtinas, toks požiūris į žmogų ir jo problemą, pati taip į pasaulį žiūriu. Jų tradicinėje medicinoje vienam žmogui nuo tos pačios ligos bus sudarytas vienoks žolelių mišinys, kitam - kitoks. Vienam skrandžio opa nuo streso, kitam nuo apsirijimo, negalima jų gydyt vienodai, nors pas abu opa... Tas pat ir su oda, ir su eteriniais. Vienam derinys netiks, kitam - bus pats geriausias. Sudėtinga viskas... Ir neįmanoma tiksliai apskaičiuoti, kaip ea suveiks tarpusavyje, kiekviename yra nuo keliasdešimt iki tūkstančio ir daugiau skirtingų medžiagų, ne visos dar nustatytos, identifikuotos, įvardintos. Kiekvienas EA yra "sinerginis mišinys", kaip sako S. Price. O apie nesuderinamumą ko kas nei vienoj knygoj neaptinku info. Jei užmatysiu, būtinai papasakosiu.
Shirlei Price, Len Price "Aromatrerapy for health professionals" - plati, išsami, labai informatyvi knyga. Patiks mėgstančioms gerai susistemintą informaciją. Daug ea sudėta į lenteles (pzv priešgrybeliniai, antiinfekciniai, ir t.t.; baziniai aliejai pagal poveikį ir t.t., dešimtys lentelių). EA genezė, cheminė sudėtis, kokybė ir saugumas, galia ir pavojai, tradicinis panaudojimas ir mokslinis kontekstas, kaip patenka į kūną, aromamasažas ir jo pagrindiniai principai, aromatinė medicina, nėštumas ir gimdymas, vyresnių žmonių slaugai ir t.t. Kiekvieno skyriaus pabaigoje - panaudotos literatūros, mokslinių studijų sąrašas.
Panaši (panašiai sudaryta) yra Salvatore Battaglijos "The complete guide to aromatherapy", tik dar dvigubai platesnė. Nu va, dviem knygom pasigyriau
Šitos abi man tokios labai parankinės, patogu info susirast pagal reikiamą temą.
O kai pradėjau domėtis namuos gaminama kosmetika, visų pirma nusipirkau knygų apie vaistažoles. EA ne visai tas pats, bet visgi supratimas kas kam tinka, kada kas negalima - visoms į sveikatą, tada ir augalus rinkti, pasiruošti aiškiau tampa.