Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 07 15, 17:12)
Aš taip pat buvau sumaniusi "pažaisti" su muilo virimu iš vaikiško muilo drožlių. Tik radau parašyta, kad 500 gr. muilo reikia 0,3 l vandens + aliejaus/-ų.  g.gif

O kokia konsinstencija su tokiu procentu gavosi? Ne per "kieta"? Nes su mano parasytom proporcijom pats tas skystam muilui blush2.gif tik, prisiminiau, kad ir prie mano + aliejai doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Basttet @ 2012 07 16, 07:56)
O kokia konsinstencija su tokiu procentu gavosi? Ne per "kieta"? Nes su mano parasytom proporcijom pats tas skystam muilui  blush2.gif tik, prisiminiau, kad ir prie mano + aliejai  doh.gif  4u.gif

Dar nebandžiau pati tokiu santykiu gaminti, dar vis užstrigusi pasiruošimo stadijoje smile.gif Matyt kažką ne taip nuskaičiau, mano skaitytas receptas skirtas kietma muilui smile.gif Jeigu jūsų skirtas skystam tada viskas tvarkoje thumbup.gif

-----------------------------------------------
Dėkui visoms už sveikinimus ir linkėjimus 4u.gif Perduosiu sesutei mirksiukas.gif
zydrem, o nuo kiek mėnesių naudojote taukmedį?
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 07 16, 10:48)

zydrem, o nuo kiek mėnesių naudojote taukmedį?

na as tik supermamas atradau kaip dvyniams buvo apie 4men doh.gif biggrin.gif
pradejus bendrauti su mamoms ir atradau ta taukmedi paskui ir sita tama:super tai kazkus nuo puses metu ir pradejau naudoti
jei buciau apie ju zinojusi buciau nuo gimimo naudojusi 4u.gif
taukmedi su kokoso ir migdolu ar medetku aliejumi isukite ir bandykit tiktai nemanau kad bus blogiau uz tuos pirktinius tepaliukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 07 16, 12:28)
na as tik supermamas atradau kaip dvyniams buvo apie 4men doh.gif  biggrin.gif
pradejus bendrauti su mamoms ir atradau ta taukmedi  paskui ir sita tama:super tai kazkus nuo puses metu ir pradejau naudoti
jei buciau apie ju zinojusi buciau nuo gimimo naudojusi 4u.gif
taukmedi su kokoso ir migdolu ar medetku aliejumi isukite ir bandykit tiktai nemanau kad bus blogiau uz tuos pirktinius tepaliukus 4u.gif

Dėkui labai 4u.gif Turiu migdolų ir medetkų fitolio bei sviestmedžio. Kokosas pas mane jau beveik pasibaigęs, bet manau ir be jo turi gautis geras tepaliukas wink.gif Dar radau, kad šaltalankio aliejus kai kuriems labai tinka. Bet pas mane jis grynas, tai gal į mažesnę dalį (atskyrus bendros masės) galima pabandyti įlašinti kokius kelis lašelius, ir pabandyti ant mažo plotelio. Man mažai tai tik šaltalankio aliejumi išgydė odą (1 mėnesio buvau). Bet skaičiau, kad ne visiems jis tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 16 liepos 2012 - 13:01
ai as dar pamirsau parasyti kad mes jokiu alergiju neturejom/neturim pfiu pfiu pfiu biggrin.gif

jei jau kokios alergijos ar kas tai reiketu ziureti aliejus kad nedirgintu odeles g.gif

taip bandykit po nedideli kieki ir matysit 4u.gif tokiam zuikiu nedeciau jokiu eteriniu bet pakol kas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 16 liepos 2012 - 13:04
QUOTE(zydrem @ 2012 07 16, 13:02)
tokiam zuikiu nedeciau jokiu eteriniu bet pakol kas

Oj jokiu būdu, EA dar tikrai nelaikas. Tuo labiau pati sesuo man neleistų. Apskritai manau, kad su EA ji neprasidės schmoll.gif Ji nelabai domisi natūraliomis priemonėmis, tai čia aš ją vis apšviečiu, prikalbu, kad tas ir tas gerai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 07 15, 11:09)
Nors ne man skirtas klausimas bet gal nesupyksit jei atsakysiu, skysta muila gaminasi su kalio sarmu

Tikrai nesupyksiu biggrin.gif Aciu, kad atsakete. 4u.gif Su sarmu zinau, kad sudetingas procesas. Net kieto muilo nepradedu daryt ax.gif Dziaugiuosi, kad randu laiko gamintis kremukus, sampunus (is AZ baziu) ir kt.
Pamaniau, kad gal muila darotes is kokio molio, ar kitu priemoniu. Reikes pasidometi gamyba is muilo drozliu. 4u.gif

QUOTE(Basttet @ 2012 07 15, 14:56)
nusiperku svaresni kieta muila, sutarkuoju ir paverdu su vandeniu  kol istirpsta drozles blush2.gif Kiek pamenu kiekis- 30g kieto muila 1L h2o smile.gif
4u.gif

Aciu 4u.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 15, 16:18)
Visi patarimai kur kuperozei veidui, ir mano, ir Alioniuko, žinoma kojoms nepakenks, tamanai puikiai tiks.
įmanoma šiek tiek paveikti, pakoreguoti tik žiūrint kompleksiškai, nes viskas svarbu - ir mityba, ir higienos geri-blogi įpročiai, fizinis krūvis ir žalingi įpročiai, aukštakulniai ar aptempti džinsai... doh.gif

Aciu 4u.gif

QUOTE(zuvyte26 @ 2012 07 15, 21:53)
Iškilo toks klausimas - nuo kokio laiko galima kūdikiui naudoti sviestmedį? Kurį geriau - nilinis ar paprastas?

Sveikinimai 4u.gif
Gimus antram vaikui dar nezinojau apie naturalios kosmetikos gamyba, sviestmedi... Tik pries metus pradejau naudoti namuose gamintus kremus, naudoti aliejus, sviestus, hidrolatus. Gaila, kad anksciau nebuvau atradus sviestmedzio. Gal tik kai sukako antram vaikui 5-6 men. pradejau ji naudoti. Esu dariusi kremuka su cinko oksidu, medetku fitoli ir gryna tepiau, puikiai gyde. Drauge kudikiui naudojo/naudoja nilini sviestmedi, patenkinta yra. Manau, kad puikiai jis tiks ir jusu sesers vaikuciui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 07 15, 21:53)
O kūdikio užpakaliuką plovė muilu iš bendros muilinės (na tos, kur kabo prie kriauklės) 

Geriau is vis muilo nenaudoti. Gal sudirgino g.gif As prausdavau tik su vandenuku ax.gif
Atsakyti
gal galesit kuri pakomentuot, dariau kremuka su 3 hidrolatais (levandu, nerolio, yalang) eterinis buvo aplesinu, ar gali nesiderinti levandos su EA? g.gif
Atsakyti
Noreciau suzinoti, ar gaminant kondicionieriu plaukams butina matuoti jo ph? Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 07 16, 17:38)
dariau kremuka su 3 hidrolatais (levandu, nerolio, yalang) eterinis buvo aplesinu, ar gali nesiderinti levandos su EA?  g.gif

Kuria prasme nesiderina - kvapas nepatinka (subjektyvus reikalas) ar sureagavo kažkas, sutraukė, atsiskyrė?

QUOTE(fuksė @ 2012 07 16, 18:48)
Noreciau suzinoti, ar gaminant kondicionieriu plaukams butina matuoti jo ph? Aciu.  4u.gif

Nėra būtina, bet gaminio pH svarbus, juk plaukai mėgsta rūgščius gaminius, emulsikliai, priedai daugelis šarminiai, vandens ph 7, o plaukams reiktų apie 4-5,5; perdaug rūgštus gali odą dirginti, graužti... Nors lyžtelkit lengvai, jei rūgštumas vos jaučiasi - plaukams geriau negu šarminis ar neutralus, o burną išsiskalausit... Liežuvis visai geras nemokamas indikatorius biggrin.gif

Įdomus darbelis (trumputis, žvilgtelkit)
http://www.goethe.de...Povilaityte.pdf
ir dar panašiai
http://www.plaukai.l....php/pageid/517
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 07 15, 18:53)
Iškilo toks klausimas - nuo kokio laiko galima kūdikiui naudoti sviestmedį? Kurį geriau - nilinis ar paprastas? Man labiau nilinis patinka, nes jis gi kaip aliejus. Tiesiog noriu pasitikslinti, nes kiek skaičiau sviestmedis tinka kūdikiams (tik nežinau nuo kiek mėn.) paraudusiai odelei, išsausėjusiai ar iššutimams gydyti. Gal kas turite patirties, kaip ir kam jūs naudojote sviestemdį ir gal dar kažką papildomai. Būčiau labai dėkinga už atsakymą aciuks.gif
Mano sesuo pagimdė vakar, tai labai aktualu, nes ligoninėje niekuo netepa bent kol kas. O kūdikio užpakaliuką plovė muilu iš bendros muilinės (na tos, kur kabo prie kriauklės)  blink.gif Mano akimis kūdikio odelė paraudusi, bet sako normalu, dar pabals, nes gimė 2 sav. anksčiau. Uch kiek naujų smagių galvosūkių  smile.gif

sveikinimai jaunajai mamytei wub.gif
sviestmedi galima jau ir dabar naudoti, gal geriau mono variante kol kas, kad matytumete kaip veikia, o paskui po viena alieju pildyti, jei reikes. Bet siaip sviestmedis pats geriausias variantas siuo atveju, ne tik suminkstis ir veiks priesuzdegimiskai, bet ir apsaugos odele nuo muilo ir aplamai plovimu neigiamo poveikio. Aliejus turi 7-17% nesumuilinamųjų medžiagų, tai yra labai daug. Beto sios medziagos regeneruoja oda. Taciau kiekviena diena nereiktu tepti, kai raudonumas praeis, darykite pertrauka, kad mazylio odele pati regeneruotusi, netingetu rolleyes.gif
O nilinis nuo paprasto sviestmedzio skyriasi stearino ir oleino rugsties kiekiu. Naudokite koki turite smile.gif
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2012 07 16, 19:49]
Kuria prasme nesiderina - kvapas nepatinka (subjektyvus reikalas) ar sureagavo kažkas, sutraukė, atsiskyrė?
cia viena mane sukritikavo neva lebandos oda ramina o apelsinas duoda "adrenalino" priesas vienas kitam, negerai odai ir t.t.... tai db ir mastau ar tikrai taip? g.gif apie apelsina pirma kart toki dalyka girdziu... unsure.gif
Atsakyti