Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Man lyg kuperozės dėmelė yra ant vieno skruosto ir šiek tiek nosies galiukas. Į visus veido kremus dažniausiai dedu italinių šlamučių kelis lašus, dar man tam tikslui tinka ir veikia rožės, jos veikia sinergiškai su šlamučiais, kraujagysles sutraukiančiu poveikiu pasižymi cistų(gauruotojo švytrūno) eterinis aliejus, keramidai, kolagenas, šilkas, pantenolis, skvalanas, ryžių proteinai, augalinis silikonas, fitokeratinai. Naudok ką turi kreme pakaitom, ieškok sau priimtiniausio varianto, bet vien aliejum problemos neišpręsi. Yra kaip yra, tik lazeris išnaikint gali, bet vistiek atsinaujina. Reikia ramint uždegimą ir kapiliarus stiprinti bei sutraukti, mažiau žymu tada. 4u.gif Tinka daugelis aliejų, naudok kas tinka tavo odai, negaminsi gi kremo atskirai nosiai... Kraujagyslėms gerai ir nuostabiai gydantis tamanų aliejus, veidui aš mėgstu erškėtrožių aliejų ir CO2, tokioms problemos galima bandyt spanguolių aliejų (ir arbatą gerti uogyčių kraujotakai labai į naudą), medetkų, ramunėlių, kivių, granatų sėklų CO2... Yra priemonių, tik atsirink kas tinka ir patinka 4u.gif biggrin.gif

Kristinkag - smagu girdėt geras naujienas thumbup.gif Aš Amway indų ploviklio likutį nebežinau kur dėti, padovanoti kam nors teks... Anksčiau buvo lyg ir gerai, bet po naminio skysto muilo juo plaut nebesinori drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 14, 22:03)
Kristinkag - smagu girdėt geras naujienas thumbup.gif Aš  Amway indų ploviklio likutį nebežinau kur dėti, padovanoti kam nors teks... Anksčiau buvo lyg ir gerai, bet po naminio skysto muilo juo plaut nebesinori drinks_cheers.gif
Ir man smagu kad jau nebeskauda drinks_cheers.gif ir nakciai pleistru nereik klijuoti nes sunta su jais rankos ypac diena kai palikdavau, nes skaudedavo istisai, vieni itrukimai uzgydavo tai kiti atsirasdavo, kur dar serpetojimai kartais tai kaip tarka rankos budavo. Labai dziaugiuosi kad atradau muilu tema
Man irgi tas pats su tuo pirktiniu o pirkau brangu uz 20lt ir nebaigus atidaviau vyrui masinai valyt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 14 liepos 2012 - 23:19
QUOTE(Ramiele @ 2012 07 14, 16:59)
Aš ir vėl čia biggrin.gif  labai šaunu kad pavyko išsigydyt thumbup.gif Aš turiu kuperozinę nosį...siaubas kažkoks, moterys turėtų suprast kaip visą vaizdą gadina raudona nosis. unsure.gif  Gal patartumėt kokių aliejų įmaišyt į kremą? Turiu lazdynų riešutų aliejų, išskaičiau kad jis tinka tokioms problemoms.

kad bent kiek sumazinti kuperoze, reiktu ne tik tam tikrus misinius tepti ant odos, bet subalansuoti visa veido odos prieziura - svelnius prausiklius imti, jokiu sveitikliu, naudoti apsauginius kremus nuo saules, praustis neutraliu (pagal temperatura) vandeniu ir t.t. (apie maista- kita tema)
Is alieju tamanu-karalius, dar kanapes, lazdynu riesutu kazkiek, ersketuogiu, juodieji serbentai, medetku CO2 , mirros EA, slamuciai aisku, ramuneles, morku EA kaip ir pigmentinem demem sviesinti.
Dar gerai lecitina gerti, kai kuperoze veida kankina rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 14, 22:03)
Anksčiau buvo lyg ir gerai, bet po naminio skysto muilo juo plaut nebesinori

Ar galetumete pasidalinti skysto muilo receptuku? ax.gif Aciu 4u.gif

QUOTE(alioniukas @ 2012 07 15, 00:40)
Is alieju tamanu-karalius

O visa tai tikriausiai tiktu ir ant koju atsiradusiam kraujagysliu tinkleliui? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(gtn @ 2012 07 15, 10:23)
Ar galetumete pasidalinti skysto muilo receptuku? ax.gif Aciu  4u.gif

Nors ne man skirtas klausimas bet gal nesupyksit jei atsakysiu, skysta muila gaminasi su kalio sarmu (ir mane ismokino) reikia daug skaityti ir rinkti informacija norint pradeti daryti (as domejausi, skaiciau ir uzsirasinejau apie metus laiko), nes sarmas pavojingas, o tie skysti muilai daryti is kieto muilo tai man labai nepatinka tokia zele gaunasi . Neradau kur uzsirasius is kieti muilo, kiek pamenu tai 1 dalis muilo tarkuoto ir apie 10 daliu vandens gal ir 12d ir kaitint kol istirps 4u.gif
Atsakyti
mm, kaip negerai, nosis pagr vieta kur tikrai reik šveitiklio biggrin.gif ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Del kristinkag isvardintu priezasciu grynai natur skysta muila bijau darytis namuose, todel pasirinkau kita buda- nusiperku svaresni kieta muila, sutarkuoju ir paverdu su vandeniu kol istirpsta drozles blush2.gif Kiek pamenu kiekis- 30g kieto muila 1L h2o smile.gif
4u.gif

Atsakyti

Kaip jau atsakė Kristinkag, tikras naminis muilas - gana sudėtingas ir ne toks nepavojingas procesas kaip kremo virimas. Ilgai reiktų aiškint, ne ta tema, ilgas receptas, viriau beveik tris dienas (birželio pirmom dienom)... Viską muilų temoj aprašiau, kai gaminau, pati su kitom merginom ištisai konsultavausi, kaip ką geriau daryti. Ne iš bazių muilas, iš aliejų ir kalio šarmo, priedų. Skalbiu juo rankomis, skalbimo mašina, indus plaunu, bet indams dar kada gaminsiu kitą. 4u.gif

Visi patarimai kur kuperozei veidui, ir mano, ir Alioniuko, žinoma kojoms nepakenks, tamanai puikiai tiks. Bet kaip labai teisingai Alioniukas pastebėjo, kraujagysles reikia "remontuoti" ir iš vidaus, ypač vasarą, šiltuoju metų laiku, pagert papildų. Pas ką venos plečiasi (pati irgi turiu šitą bėdą), vien išorinės priemonės neišgelbės. Na, negaliu paguost ir pasiūlyt pasitept kažkuom stebuklingu, po ko viskas praeis, nėra taip, nebūna, deja, nei su celiulitu, nei su kraujagyslėm, nei su daugeliu kitų problemų... Tai, kas yra konkretaus žmogaus kažkokia kūno ypatybė, ji būna daugiau ar mažiau susijusi ir su gyvenimo būdu, todėl įmanoma šiek tiek paveikti, pakoreguoti tik žiūrint kompleksiškai, nes viskas svarbu - ir mityba, ir higienos geri-blogi įpročiai, fizinis krūvis ir žalingi įpročiai, aukštakulniai ar aptempti džinsai... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Basttet @ 2012 07 15, 13:56)
Del kristinkag isvardintu priezasciu grynai natur skysta muila bijau darytis namuose, todel pasirinkau kita buda- nusiperku svaresni kieta muila, sutarkuoju ir paverdu su vandeniu  kol istirpsta drozles blush2.gif Kiek pamenu kiekis- 30g kieto muila 1L h2o smile.gif
4u.gif

Aš taip pat buvau sumaniusi "pažaisti" su muilo virimu iš vaikiško muilo drožlių. Tik radau parašyta, kad 500 gr. muilo reikia 0,3 l vandens + aliejaus/-ų. g.gif

----------------------------------------------------------
Žadu gamintis anticeliulitinį kremuką, nes paskutinis, kurį gaminau nesigavo. verysad.gif Nesutirštėjo, praskydo. Gaminau su cukraus esteriu ir AN emulsiniu vašku (Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol). Tikriausiai per mažai emulsinio vaško dėjau. Sudėtingas reikalas su tuo esteriu, bet kadangi neturiu daug emulsinio vaško, tai tenka įterpti cukraus esterį. Įdedu receptuką, pagal kurį gaminau, gal čia kas kitas kaltas?
2 g abrikosų kauliukų al.
9,5 g migdolų al.
3 g mango sv.
3 g sviestmedžio sv.
30 ml erškėtrožių hidrolato
1,7 g ester de sucre
0,5 g kviečių glikozidų vaško (Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol)
0,5 g kofeino
0,5 g žaliosios arbatos ekstrakto (tirpaus vandenyje)
5 l. vit E
EA:
2 l. Niaoulių
6 l. rozmarinų verben.
8 l. kedrų atlasinių
8 l. greipfrutų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 15 liepos 2012 - 16:13
Iškilo toks klausimas - nuo kokio laiko galima kūdikiui naudoti sviestmedį? Kurį geriau - nilinis ar paprastas? Man labiau nilinis patinka, nes jis gi kaip aliejus. Tiesiog noriu pasitikslinti, nes kiek skaičiau sviestmedis tinka kūdikiams (tik nežinau nuo kiek mėn.) paraudusiai odelei, išsausėjusiai ar iššutimams gydyti. Gal kas turite patirties, kaip ir kam jūs naudojote sviestemdį ir gal dar kažką papildomai. Būčiau labai dėkinga už atsakymą aciuks.gif
Mano sesuo pagimdė vakar, tai labai aktualu, nes ligoninėje niekuo netepa bent kol kas. O kūdikio užpakaliuką plovė muilu iš bendros muilinės (na tos, kur kabo prie kriauklės) blink.gif Mano akimis kūdikio odelė paraudusi, bet sako normalu, dar pabals, nes gimė 2 sav. anksčiau. Uch kiek naujų smagių galvosūkių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 15 liepos 2012 - 20:54
Sveikinimai sesytei, tegul auga sveiki 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bet aš patylėsiu, kai dukrytė kada nors(tikiuos) vaikelį turės, tada išbandysiu viską, o kol kas, kai tik teoriškai pasiskaitau, negaliu patarinėti. Na, niekas taip kaip mes čia ligoninėj nesicackina... Daugelis šitos temos skaitytojų vaikučius augina, jos gal ir pasakys kas geriausiai tinka biggrin.gif
Atsakyti
taip savo zuikiams tik su taukmedziu isutimus isgydziau biggrin.gif
taukmedis,kokosos,migdolu,medetku fitolis savos gamybos ,cinko oksidas,pantenolis nuo tokios sudeties pradejau
dabar dar ir po lasiuka arbatmedzio,levandos ar ramuneliu ilasinu
nors mes jau senokai ne pampersiniai bet po duso visa kuneli tokiu tepalu istepu ax.gif

as perku taukmedi- isuktas su aliejeis jis ir patampa minkstas biggrin.gif

sveikinimai mamai ir leliukui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 15 liepos 2012 - 22:12