Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Kopka @ 2012 09 21, 09:32)
Mergaitės, patarkit.. pirmą kartą gyvenime man pasireiškė alergija, išbėrė dešinę ranką, įtariu, kad tai nuo Dr. Beckmann valomojo akmens, vienintelį jį naują iš chemijos turiu. Gydytojas rekomendavo Elocon tepalą, bet aš nenoriu.. Vienintelis kas mane erzina tai niežėjimas, o tos pūslytės, tikiu, kad po truputį susitrauks. Iuo galėčiau pasitepti?  ax.gif

Jodu?
Atsakyti
Kai mane dabar neseniai nuo nektarinų buvo išbėrę, ant veido dėjau balto molio kaukę su trupučiu argano atrodo aliejaus (kad nesausintų), levandų hidrolatu, varpinių levandų ir kažkurių ramunėlių EA (atrodo keptauninių). Tam kartui paraudimas sumažėjo, tinimą atleido, niežulys sušvelnėjo, bet paskui vėl iškilo, nes iš vidaus organizmas pyko tai išorinės priemonės tik trumpam gelbėjo. Bet iškart nusiprausus matėsi kad daug geriau. Dar tepdavau drėgną veidą ant delno užsilašinus po lašą ramunėlių ir levandų, mišinuku, kai nusiprausdavau.
Ramunės tiktų tos kur azuleno daug, mėlynos-žalios spalvos, kai rankai. Veidui rinkausi skaidrius EA, kad žalia nevaikščiočiau. Tas jų žalumas džiovina, ramina ir sutraukia, kaip "zelionka" senovinė, tokios būtų vokietijos ramunėlės (Chamomile recutita), marokinės ramunėlės arba vienmetės bitkrėslės (Tanacetum annum).
Dėl Elocon - jei nesilauki/nemaitini, gali nepergyvent dėl tų hormonų kiek gausi kelias dienas pasitepus, tai smulkmena. Jei matysi kad negerėja, nusipirk. Plotas nedidelis, ilgai nenaudosi. Turėtų greit nurimti, tik dabar nebenaudok dirgiklio ir su bet kokia buitine chemija jei ką dirbsi, pirštines būtiniausiai maukis, gali dirgint ir anksčiau problemų nekėlę dalykai, bet kokie net ekologiški surfaktantai. 4u.gif
Daug gerk, kad valytųsi ir iš vidaus greičiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 21 rugsėjo 2012 - 09:06
Turiu keletą išvardintų dalykų, šiandien sėdžiu namuose, pabandysiu, žiūrėsiu kaip reaguoja. Jei ne, keliausiu į vaistinę. Dėkui labai 4u.gif
Atsakyti
Seniai seniai buvo kalba, kad parašysiu jei ką rasiu knygynuose apie kosmetologiją. Radau, ir ne vien apie ją, rimtas knygynas (vis ruošiaus užeit į Vilniaus Universiteto, bet kad ne pakeliui man būna), pora knygų užsisakiau. Nepirkau dar šitos ir antros dalies, nežinau ar man reikės. Gal kas turit atsiliepimų, gal kas vartėt? Pagaliau atrodo įlindau į Margolinos knygas (vakar pasisekė atsidaryti. Bandžiau šimtą kartų, prisisiunčiau programų, o vakar kitoj vietoj radau ir leido pagaliau. Šiandien norėjau spausdintis - ir vėl nebeatidarė, bet tikiuos kaip nors įkalbėsiu biggrin.gif ).
http://www.knygynas....p;product_id=64
Atsakyti
doh.gif mus kazkokie persalimai puola- dabar jau sloga pasigavome doh.gif
Radau KN informacija, kad Gasulo molis naudojamas slogai gydyti, taciau pacio recepto-kaip-neradau. Gal kuri naudojote sia priemone?
Taip pat pabandziau sviestmedziu nosies landas patepti- superinis dalykelis, nes nezinojau, kad toki stebukla saldytuve turiu thumbup.gif Zinoma, mazajai idelaiai to atlikti nepavyko-sniokscia bsk- bet jau bet prakvepuoja, ko nesigavo padaryti visa diena rolleyes.gif

Del kokoso aliejaus naudojimo veidui- ohoho, informacija. o as kad ji pamegus i savo veido kremus deti, ir kad dziaugiuosi rezultatu lotuliukas.gif Db sekanti krema darysiu is lengvesniu ingredientu- kaip rekomendavot- paziuresiu kokie odos pojuciai bus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diem: 21 rugsėjo 2012 - 20:59
BlueFire, neužmačiau apie kvepalus. Taip, frangipani - labai koncentruota gėlė. Kol neatskiestas, tai tas absoliutas atrodo net nekvepia... 4u.gif
Dėl vandens... Hidrolate vanduo - irgi ta pati formulė su labai mažai ištirpusių priedų, bet jis kitoks nei mineralinis, ir pirmi du skiriasi nuo vandens iš krano nors aišku visi H2O. Timolio nepeikiu, manau jis kito gamintojo daiktas, gal grynumas cheminis šiek tiek skiriasi. Va tik papasakok, kaip matuoji užterštumą? Tais vienkartiniais testeriukais? Aš vis galvoju ar juos pirkt, tik kad mažai, brangu. Niekaip nenutariu reikia man jų ar ne, o patikrint, ypač pamažinus dozę ar visai neįdėjus konservanto - dar ir kaip norisi. Radau laboratorinį prietaisą, bet žiauriai kainuoja. doh.gif

Dėl kokosų aliejaus. Nėra geležinių taisyklių. Jei tinka ir patinka, nedraudžiama veidui tepti. Bet jis gali kimšti poras, ir pasausinti odą gali. Manau, veidui yra vertingesnių...

Krepsyte, nemoku prancūziškai bet su vertėju paskaičiau. IFRA surašiusi alergenus, yra apribojimai kiek ko maksimaliai gali būti gaminyje. Taip, tos medžiagos būna augaluose. Ir EA gali alergizuoti. Bet sintetinis linalolis ir linalolis iš levandos - ne tas pats. Sintetinis gana stiprus alergenas, o levandoje jis alergijas ramina, ir mokslas net nemoka paaiškinti kodėl, ten jis ne vienas ir šiek tiek kitoks ( aš ne chemikė tai nemoku gerai paaiškinti, kuo kitoks, bet KN paskaitose L.Kiškūnė apie tai kalbėjo, kad net formulė šiek tiek kita, tokio kaip gamtoje randamas neįmanoma pagaminti. Kaip neįmanoma pagaminti dirbtinio jazmino kvapo. O ji chemikė ir farmacininkė, neturiu pagrindo nepasitikėti). Tas pats ir su kitais. Aš gana jautri ir alergiška, bet visus eterinius ant savęs tepiaus, neatskiestus, nei vienas nesudirgino, nealėrgizavo, nusiploviau tik čili pipirus nes gryni graužė. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 21 rugsėjo 2012 - 22:31
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 21, 16:00)
Seniai seniai buvo kalba, kad parašysiu jei ką rasiu knygynuose apie kosmetologiją. Radau, ir ne vien apie ją, rimtas knygynas (vis ruošiaus užeit į Vilniaus Universiteto, bet kad ne pakeliui man būna), pora knygų užsisakiau. Nepirkau dar šitos ir antros dalies, nežinau ar man reikės. Gal kas turit atsiliepimų, gal kas vartėt? Pagaliau atrodo įlindau į Margolinos knygas (vakar pasisekė atsidaryti. Bandžiau šimtą kartų, prisisiunčiau programų, o vakar kitoj vietoj radau ir leido pagaliau. Šiandien norėjau spausdintis - ir vėl nebeatidarė, bet tikiuos kaip nors įkalbėsiu biggrin.gif ).
http://www.knygynas....p;product_id=64

Aš turiu šias abi knygas, tik kosmetologijos užrašai pas mane 2009 tad gal kuom papildyti. Paprastai, trumpai aiškiai, ir sakyčiau vietom stipriai paviršutininškai aprašyta odos sandara, vykstantys procesai, priežiūra, priemonės. Mažai ką naujo sužinojau, vietom norisi paklausti AR TIKRAI?.. Žodžiu visko po truputį. Tikėjausi daugiau iš jų, bet jei nesiruošiam būt gydytojom dermatologėm bendram supratimui tinkama. Tuo labiau už pakankamai mažą kainą galimą viską vienoj vietoj turėti. Jei būčiau turėjus progą prieš perkant pavartyti "klinikinės kosmetologijos" tikrai būčiau nepirkus.
Atsakyti
Dėkui, Taškuotas Vabale. Aš žinok taip ir pamaniau apie lietuviškas knygeles, kad mažai ką naujo ten rasiu. Gal naudinga toms kurios rusiškai nemoka, o angliškai skaityt laiko neturi. Pažiūrėjau, kad pirmoji 112 psl. ir pagalvojau, o ką gi ten iš išvardintų daugybės temų galima spėt normaliai išnagrinėti... Bendro supratimo turiu, noriu giliau kapstytis tai pirkau žmogaus fiziologijos ir anatomijos knygas. Dabar kremtu Margoliną, antrą leidimą (nežinau, gal jau ir trečias yra, dar kartą atnaujintas? Mokslas ir medicina su kosmetologija kartu labai greit bėga į priekį) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 21, 21:24)
BlueFire, neužmačiau apie kvepalus. Taip, frangipani - labai koncentruota gėlė. Kol neatskiestas, tai tas absoliutas atrodo net nekvepia... 4u.gif
Dėl vandens... Hidrolate vanduo - irgi ta pati formulė su labai mažai ištirpusių priedų, bet jis kitoks nei mineralinis, ir pirmi du skiriasi nuo vandens iš krano nors aišku visi H2O. Timolio nepeikiu, manau jis kito gamintojo daiktas, gal grynumas cheminis šiek tiek skiriasi. Va tik papasakok, kaip matuoji užterštumą? Tais vienkartiniais testeriukais? Aš vis galvoju ar juos pirkt, tik kad mažai, brangu. Niekaip nenutariu reikia man jų ar ne, o patikrint, ypač pamažinus dozę ar visai neįdėjus konservanto - dar ir kaip norisi. Radau laboratorinį prietaisą, bet žiauriai kainuoja. doh.gif

Man irgi rupi pasitikrint uzterstuma, sitie mikrokount pasirode pigiausias budas nors patikimumas tai neaisku koks. ten ant ploksteles pavirsiu tepasi gaminys, ir po tam tikro laiko priklausomai nuo temperaturos lyginant su etaloniniu paveiksliuku skaiciuojasi mieles, bakterijos ir grybeliai, t.y. kiek ant tos ploksteles priaugo palygini su paveiksliuku ir matai daug ar mazai. man tik itarimas, kad pas mane priaugo itartinai minimaliai, reiks timolio mazinti per puse ir vel matuot
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2012 09 22, 12:21)
Man irgi rupi pasitikrint uzterstuma, sitie mikrokount pasirode pigiausias budas nors patikimumas tai neaisku koks. ten ant ploksteles pavirsiu tepasi gaminys, ir po tam tikro laiko priklausomai nuo temperaturos lyginant su etaloniniu paveiksliuku skaiciuojasi mieles, bakterijos ir grybeliai, t.y. kiek ant tos ploksteles priaugo palygini su paveiksliuku ir matai daug ar mazai. man tik itarimas, kad pas mane priaugo itartinai minimaliai, reiks timolio mazinti per puse ir vel matuot

O aš kitą savaitę bandysiu savo gaminius testuoti, bus du mėnesius atstovėję, o vieną turiu ir pusantrų metų šaldytuve gyvenantį, tas įdomiausias biggrin.gif Savikontrolei galvoju, kad patikimumo pakanka g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 22 rugsėjo 2012 - 11:51
Radau praetoje temoje http://www.aroma-zon...Vcalophylle.asp tai nesuprantu kur čia tų tamanų kaina? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiele @ 2012 09 23, 16:49)
Radau praetoje temoje http://www.aroma-zon...Vcalophylle.asp tai nesuprantu kur čia tų tamanų kaina? doh.gif

Čia : http://www.aroma-zon....asp#calophylle 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 23 rugsėjo 2012 - 16:37