BlueFire, neužmačiau apie kvepalus. Taip, frangipani - labai koncentruota gėlė. Kol neatskiestas, tai tas absoliutas atrodo net nekvepia...
Dėl vandens... Hidrolate vanduo - irgi ta pati formulė su labai mažai ištirpusių priedų, bet jis kitoks nei mineralinis, ir pirmi du skiriasi nuo vandens iš krano nors aišku visi H2O. Timolio nepeikiu, manau jis kito gamintojo daiktas, gal grynumas cheminis šiek tiek skiriasi. Va tik papasakok, kaip matuoji užterštumą? Tais vienkartiniais testeriukais? Aš vis galvoju ar juos pirkt, tik kad mažai, brangu. Niekaip nenutariu reikia man jų ar ne, o patikrint, ypač pamažinus dozę ar visai neįdėjus konservanto - dar ir kaip norisi. Radau laboratorinį prietaisą, bet žiauriai kainuoja.
Dėl kokosų aliejaus. Nėra geležinių taisyklių. Jei tinka ir patinka, nedraudžiama veidui tepti. Bet jis gali kimšti poras, ir pasausinti odą gali. Manau, veidui yra vertingesnių...
Krepsyte, nemoku prancūziškai bet su vertėju paskaičiau. IFRA surašiusi alergenus, yra apribojimai kiek ko maksimaliai gali būti gaminyje. Taip, tos medžiagos būna augaluose. Ir EA gali alergizuoti. Bet sintetinis linalolis ir linalolis iš levandos - ne tas pats. Sintetinis gana stiprus alergenas, o levandoje jis alergijas ramina, ir mokslas net nemoka paaiškinti kodėl, ten jis ne vienas ir šiek tiek kitoks ( aš ne chemikė tai nemoku gerai paaiškinti, kuo kitoks, bet KN paskaitose L.Kiškūnė apie tai kalbėjo, kad net formulė šiek tiek kita, tokio kaip gamtoje randamas neįmanoma pagaminti. Kaip neįmanoma pagaminti dirbtinio jazmino kvapo. O ji chemikė ir farmacininkė, neturiu pagrindo nepasitikėti). Tas pats ir su kitais. Aš gana jautri ir alergiška, bet visus eterinius ant savęs tepiaus, neatskiestus, nei vienas nesudirgino, nealėrgizavo, nusiploviau tik čili pipirus nes gryni graužė.