Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 09 18, 23:36)
Galima sužinoti,  iš kur receptas? blink.gif

is akomos puslapio 4u.gif
pati nebandziau g.gif kas del dantu pastu net neisivaizduoju kurioj cia temoj ju ieskoti ,nes pora metu atgal tikrai nekalbeta apie jas placiau verysad.gif

labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 19 rugsėjo 2012 - 07:01
Mane jogos mokykloj pamokino, kad galima dantis su aliejum ir ea valytis. Atrodė, pabandysiu vieną kartą ir viskas, nes kas čia per nesąmonė su aliejum valytis biggrin.gif Bet patikėkit, kai pabandžiau, tai daugiau su dantų pastom valytis nebenoriu. Na, bent jau man, natūralistei, šitas būdas iškart patiko. Juo labiau, etrinius eliejus seniai esu prisijukinusi, tai ir skonis jų neišgąsdino. Man apnašas nuo dantų puikiai nušveičia ir tikrai nebereikia antrą kartą valytis su dantų pasta. Kai labai ilgą laiką valiausi dantis tik taip ir po to pabandziau su dantų pasta, supratau, kad labai nemalonus ir stiprus jos skonis. Sakoma, kad dantų pastose yra madziaga, kurią naudoja žiurkių nuoduose. Bent jau tose tradicinėse, maksiminėse. Pirkti dantų pastą kuri kainuoja nuo keliasdesimt litu ir daugiau manau, daug kam per brangu. Esu bandziusi valytis su paprasčiausiu geliu is guaro ar ksantano, taip pat labai patiko. Receptas:

20 g vandens;
5 g saulėgrąžų aliejaus;
0,6 g guaro ar ksantano;
8 l. ea;
4 l. ekokonservanto.
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 09 19, 08:00)
is akomos puslapio 4u.gif
pati nebandziau g.gif kas del dantu pastu net neisivaizduoju kurioj cia temoj ju ieskoti ,nes pora metu atgal tikrai nekalbeta apie jas placiau verysad.gif
labas rytas 4u.gif

Taip, kalbėjom tik apie aliejų dantų valymui, o apie pastas - gerokai anksčiau biggrin.gif
Šiap tai pastų receptų yra AZ. Pagrindas - Ca CO3 ir baltas molis, bet gana stiprus abrazyvas išeina; dabar mažinu šitų komponentų, daugiau dedu gelinių medžiagų ar augalinių gumų, glicerino ir t.t. smile.gif Dar yra receptų Neringos, Brylos bloguose 4u.gif
O aliejų aš maišau tokį ( dažnai su variacijom, priklauso nuo turimų EA ir nuo poreikio):
Sojos al. 20ml
Migdolų al. 10 ml

Tada EA:
Šalavijas (vaistinis, kai reikia - muskatinis) 10lašų,
Rozmarinas 10 l.
Čiobrelis 10 l.
Gvazdikėliai 4 l.
Pipirmėtės 10l.
Mira 5 l.
Lauramedis 5 l.
Citrina 10l. ( ne visiems tinka, didina jautrumą)
Arbatmedis 4 l.

Galima pridėti ir kitų eterinių pagal savo skonį ir poreikius 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dar darau skystį burnos skalavimui: 200 ml naminių hirdrolatų (šalavijų, čiobrelių, raudonėlių, mėtų), 10 ml glicerino; 10 ml spiritinio bičių pikio, jame ištirpinu eterinius; po 20 lašų arbatmedžio, muskat, šalavijo, manukos, mėtos, miros, gvazdikėlių, dar dedu 10 ml spiritinio alavijo užpilo.
Čia toks atominis skystis išeina bigsmile.gif , skalavimui - į indelį kokį 20 lašų jo, skiesti vandeniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 19 rugsėjo 2012 - 08:30
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 09 19, 09:23)

thumbup.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
oho, nuo tokio nekalto klausimo tokia diskusija ivairialype issivyste- aciu 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diem: 19 rugsėjo 2012 - 21:33
Sveikos smile.gif
Skaitinėju jūsų pašnekėsius, užsirašau kai ką. Na, man iki jūsų toli smile.gif
Senokai bemaišiau kremuką ir štai prisiskaičiusi nutariau prisiminti, paeksperimentuoti ir draugėms dar pareklamuoti natūralius kremukus, jų gaminimą.
Primaišėm tokį kremuką:
aliejai - migdolų, jojoba, kokosų, kakavos;
emulsinis vaškas;
hidrolatas - levandų;
ea - super lavandinų, romaniškų ramūnėlių, truputis arbatmedžių;
vitaminas e, gse.

Labai patiko draugėms gaminimo procesas smile.gif kiekviena po mėginuką išsinešė.

Aišku, kad kremas negali tikti kiekvienai, svarbu buvo procesas.
Bet dabar aš norėčiau pasigaminti tokį, kuris tikrai kuo labiau tiktų mano odai. Užtepus šio kremuko, kai jis įsigeria odą lyg ir traukia, taip lengvai, o po kelių valandų (5-6) ant viso nutepto ploto jaučiasi odos suriebėjimas.
PATARKITE.
1. Ką keisti?
2. Gal visai reikia kitų aliejų? (manau kakavos daugiau nebedėčiau)
Mano oda mišri, šiuo metu nestuke.gif tai turiu problemų su spuogais (nusėta apatinė žandikaulio dalis, dalis kaklo)

Labai įdomi jūsų nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Sveika, kokosų veidui nedėk, kakavos irgi (vadinami "sviestai" retai kada tinka, nebent po nedaug, ir gal sviestmedis tada geriau), jojobos - nedaug. Jie visi trys labai riebūs. Toks derinys būtų man žiemai rankoms. Veidui lengvus aliejus maišyk, ir neparašei koks procentas aliejų kremuke. Nežinau nuo ko traukia - neturėtų to jaustis kremu patepus. Gal emulsinis vaškas netinka? Irgi neparaei koks. Kiekvienas iš daugybės jaučiasi, tepasi kitaip. 4u.gif
O šiaip šaunu kad kremviriauji thumbup.gif Susirasi savo derinius. Ramunėlės sausina odą, nu bet gi ne taip kad patepus trauktų g.gif Būtų gerai ką nors iš pagerinimų drėkinimui dar įdėti - hialurono, ar alijošiaus miltelių, pantenolio ir t.t. 4u.gif
Aš vis kartoju - jei nėra prabangių aliejų, bandykit ekologiškus saulėgrąžų, alyvuogių, kukurūzų. Jie puikiai drėkina ir kondicionuoja, ir treniruotėms negaila. Netiks veidui - sueis salotoms 4u.gif
Dar iš muilavirystės patirties galvoju - gal kokosai sausina? Riebalas lieka, o drėgmės odai nėra. Saule/Guoda, matau esi, ką manai? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 20 rugsėjo 2012 - 17:34
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 20, 18:29)
Sveika, kokosų veidui nedėk, kakavos irgi (vadinami "sviestai" retai kada tinka, nebent po nedaug, ir gal sviestmedis tada geriau), jojobos - nedaug. Jie visi trys labai riebūs. Toks derinys būtų man žiemai rankoms. Veidui lengvus aliejus maišyk, ir neparašei koks procentas aliejų kremuke. Nežinau nuo ko traukia - neturėtų to jaustis kremu patepus. Gal emulsinis vaškas netinka? Irgi neparaei koks. Kiekvienas iš daugybės jaučiasi, tepasi kitaip. 4u.gif
O šiaip šaunu kad kremviriauji thumbup.gif  Susirasi savo derinius. Ramunėlės sausina odą, nu bet gi ne taip kad patepus trauktų g.gif  Būtų gerai ką nors iš pagerinimų drėkinimui dar įdėti - hialurono, ar alijošiaus miltelių, pantenolio ir t.t. 4u.gif
Aš vis kartoju - jei nėra prabangių aliejų, bandykit ekologiškus saulėgrąžų, alyvuogių, kukurūzų. Jie puikiai drėkina ir kondicionuoja, ir treniruotėms negaila. Netiks veidui - sueis salotoms 4u.gif
Dar iš muilavirystės patirties galvoju - gal kokosai sausina? Riebalas lieka, o drėgmės odai nėra. Saule/Guoda, matau esi, ką manai? 4u.gif

Nedrįsau rašyti, nesu tokia gera žinovė, bet pritariu tavo nuomonei 4u.gif
Niekad veidui kokoso nesu bandžiusi, o ir kakavos al. man atrodo gerokai riebus, naudoju jį tik rankoms ir į muilus, bet yra Alionuko bloge paakių kremas su kakavos al., tai gal ir tinka (jei nedidelis procentėlis biggrin.gif )...
Savo kremo gamybos pradžioj maišiau visai be emulsiklių, tik su sviestmedžiu, ir dėdavau kokių aliejų lengvesnių - lazdyno riešutų, vynuogių kauliukų, tai visai nieko būdavo biggrin.gif , aišku, nepalyginsi su dabartiniais gaminukais smile.gif

Iš nurodyto recepto - migdolai - gana lengvas aliejus, bet kad nėra proporcijų, neaišku, koks emulsiklis, sunku ką daugiau pasakyti.
O sausinti (iš nurodytos sudėties) kokosas daugiausia gali ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 20 rugsėjo 2012 - 17:50
ateinu pasigirt pagaliau pavykusiu kvepaliniu eksperimentu - man dabar pats paciausias tai frangipani absoliutas, na tiesiog svaigstu nuo jo. 4 lasiukus ilasinau i savo 'zieminius' kvepalus, buvo puse likusi ispahan - na koks liuksusinis pasidare thumbup.gif tas frangipani nueme ar permuse vanilini kvepalu salduma, dabar kvepia taip - gerom gelem, subrendusia moterim...

pribrendo ir mano bakteriniai eksperimentai - is aromantic turejau mikrocount, ir keletui gaminiu vis patikrindavau savo namini konservanta (10% timolio tirpalo spirite, kremui 6 lasai nuplaunamom priemonem 10 lasu 100 g gaminio) - ir bakteriju, ir mieliu, ir grybeliu minimaliai, bandysiu dabar siek tiek mazinti. timoli naudoju, nes po daug skaitymo nusprendziau kad timolio formule tokia pat kaip biosol, taip kad kreme bus panasus skirtumas kaip naudojant mineralini vandeni ar vandeni is krano, irgi ta pati formule.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 20, 17:29)

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 09 20, 17:48)

Aliejai sudarė 40% (32g)- visi lygiom dalim, hidrolatas 60%, emulsinis vaškas (~5g) - Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol. Lavandinų ea buvo pagrindinis (neprisimenu kiek lašų)
Na taip, suprantu, kad riebokas kremukas mano odai gavosi biggrin.gif o mama tepasi ir sako kaip gerai jai smile.gif pas ja sausesnė oda, žymiai.
O traukimas odos toks lengvas, tik paskui pariebėja nemaloniai
Aš galvoju drėkinamųjų priemonių įdėti aliejošiaus ir hialurono. Noriu drėkinimo smile.gif Gal vieną kokį dėti, ne abu iš kart?
Dar labai norėtusi, kad raukšleles kremukas "naikintų" ax.gif Tai čia užtektų aliejaus ar hidrolato, kurie anti-senėjimo savybę turi, ar kokį papildoma komponentą bandyti dėti? o hialurono r. kaip tik ir drėkina ir su raukšlelėmis kovoja?
Apie kokosą. Aš jau senokai jį naudoju ir tiesa sakant gryna plonu sluoksniu ant drėgno veido mėgstu patepti. Blogai darau? unsure.gif veido netraukia, neriebalina

Dėkoju jums 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, ne visai į temą, bet noriu pasidalinti nuoroda apie eterinius aliejus ir alergijas čia. Gal ir negalima priimti 100 proc. už gryną pinigą, bet atkreipti dėmesį ir pamąstyti ta linkme galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaitės, patarkit.. pirmą kartą gyvenime man pasireiškė alergija, išbėrė dešinę ranką, įtariu, kad tai nuo Dr. Beckmann valomojo akmens, vienintelį jį naują iš chemijos turiu. Gydytojas rekomendavo Elocon tepalą, bet aš nenoriu.. Vienintelis kas mane erzina tai niežėjimas, o tos pūslytės, tikiu, kad po truputį susitrauks. Iuo galėčiau pasitepti? ax.gif
Atsakyti