QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 18, 23:43)
Tikrai nustatė aliejaus naudą dantenoms ir dantims - radau kad aliejaus čiulpimas, kaip tradiciškai įprasta Indijoje, veiksmingas. Apie dantų pastas neradau. Gal kas rasit ir tokios info, o juk merginos jau seniai pasakojo kad su aliejum ir EA valo
Kad kokosų čiulpia irgi bloge radau, sakė irgi gerai.
http://www.ncbi.nlm....pubmed/21911944
Daug natūralių dantų pastų receptų su soda. Stomatologai sodos daug naudot nepataria, jei gerai pamenu
Bent jau aš taip įsivaizduoju, kad kaip šveitikliu pašveist, apnašus nuvalyt nieko tokio, bet kasdien kelis kartus naudojant gali jautrinti ir emalį išplonint. Na gal kuri daugiau žinosit
Dantų aliejų ir aš makaluoju, kažkur senesnėse temose diskutavom buvo ir įvairios sudėtys, bet ten skystas aliejukas - bazė, ir gana daug eterinių (pipirmėčių, arbatmedžio, niaolio, gvazdikėlių, laurų, citrinų, čiobrelių, rozmarinų ir kt.), kurie tinkami dantims, o pagrinde - dantenoms, bet tai daugiau dezinfekuojanti - gaivinanti priemonė, ne abrazyvinė; apnašas vis tiek reikia valyti mechaniškai
Dabar jau kelis kartus girdėjau iš stomatologų, kad pastos reikia minimaliai, o esmė - valymo laikas ir teisingi judesiai šepetuku
Apie aliejaus čiulpimą - jau kitą "melodija" - turiu draugę, kuri plačiai šią temą išnagrinėjusi, tai ji aiškina, kad taip išsivalo organizmas; čiulpia tą aliejų ilgai, o kai gaunasi kaip ir emulsija - išspjauna
(tik man atrodo, kad sezamų).
O juk ir skaudamos gerklės purškimas aliejumi su medetkom ar bičiu pikiu - iš tos pačios operos