Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ausriness @ 2012 09 15, 12:41)
Gal kuri jau esate radusi sprendimą.

Manau kad sprendimą šiokį tokį turiu. Vėstant balzamui, įmaišau pantenolio (apie 1 proc). Jis netirpus aliejuose, bet kuo puikiausiai disperguojasi, tuo metu esu dėjus ir skysto šilko dar apie 1 proc., irgi išsimaišė ir balzamas buvo labai fainas. Tai jeigu norisi alavijo, miltelius bandyk iš anksto prasitirpint truputyje pantenolio, nes kai vėsta, reikia greit suktis. Ir medus vėstančiame turėtų įsikomponuoti tokiu pat būdu, kaitint jo nereikia. Į lūpų balzamą nesu medaus dėjus, tik kai kietus kvepalus gaminau, į vėstančius įmaišiau ir buvo gerai. Jei per greit sustingsta - galima dar šiek tiek pašildyt ir pamaišyt, tik nebereikia kelt iki labai aukštos temperatūros, kaip tirpinant pvz. karnaubų vašką, nes net ir su juo jau atskiestu suminkštėja gana greit. Pantenolis labai gerai lūpoms, o alavijo ant mentelės galo, daug nereikia 4u.gif

Diem, jei šildau antrą kartą, konservantų nebereikia papildomai dėti, niekur jie nedingo. EA kažkiek prasigaruoja, skyla, jei kvapo labai mažai ir pradžioj nedaug dėjai - gali kokį lašą, žiūrėk pagal situaciją. Aišku tokio kremo kokybė prastės, bet ne pasaulio pabaiga. 4u.gif

O aš dar kartą pasigirsiu savos gamybos emulsikliu su polisorbatu. Pagaminau kremo vyrui, bet ir ant savo veido išbandžiau. Labai patiko, geriau negu su Montanov68. Dabar esu "pasinešus" konstruotis emulsiklius, ir jei Nikomulsų nėra, tai kodėl nepasigaminus kažko panašaus? Ne nuo nulio, iš sudedamųjų dalių.
Alioniuk, atrodo būsiu supratus apie sauso lecitino HLB. Skystas bus tikrai apie 4, sausas - didesnis, apie 7-8-9. Galima pasirodo apytikriai spėti pagal tirpumą vandenyje, jei netirpus - mažiausias HLB, jei mažai tirpus - didesnis, jei labai gerai tirpsta, skaidrus - tada didžiausias, jau 11-15. Čia radau, nors ir tame lotioncrafter parduotuvės puslapyje panašios info yra, šita kiek platesnė ir daugiau apšnekėta 4u.gif
http://www.firp.ula....ook_HLB_ICI.pdf
Atsakyti
Suprantu, kad ten ne "gelytes" liko, bet negi ismesi blush2.gif Gal man kokia menulio faze netiko, kad atbulos rankos buvo lotuliukas.gif Is visu darytu kremu tik kuno kremas su biciu vasku (kuri neseniai minejote) isejo rolleyes.gif
Prausiau savo mazaja vonioje ir pagalvojau- ar kas daretes vonios burbulus-putas? Kazkaip noretusi, kad ji tuo dziaugsmu pasimegautu su mazesniu chemiju kiekiu blush2.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 15, 16:14)
Diem, jei šildau antrą kartą, konservantų nebereikia papildomai dėti, niekur jie nedingo. EA kažkiek prasigaruoja, skyla, jei kvapo labai mažai ir pradžioj nedaug dėjai - gali kokį lašą, žiūrėk pagal situaciją. Aišku tokio kremo kokybė prastės, bet ne pasaulio pabaiga. 4u.gif

Atsakyti
Putom nieko nedariau, tiesiog sliukstelejau po tekanciu vandeniu kazkiek putojancios bazes is az cool.gif
Atsakyti
O kokia cia baze- galima pavadinima? 4u.gif
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2012 09 16, 11:11)
Putom nieko nedariau, tiesiog sliukstelejau po tekanciu vandeniu kazkiek putojancios bazes is az  cool.gif

Atsakyti
Base moussante Douceur arba Mousse de Sucre 4u.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2012 09 16, 11:31)
Base moussante Douceur arba Mousse de Sucre  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 15, 13:14)
O aš dar kartą pasigirsiu savos gamybos emulsikliu su polisorbatu. Pagaminau kremo vyrui, bet ir ant savo veido išbandžiau. Labai patiko, geriau negu su Montanov68. Dabar esu "pasinešus" konstruotis emulsiklius, ir jei Nikomulsų nėra, tai kodėl nepasigaminus kažko panašaus? Ne nuo nulio, iš sudedamųjų dalių.
Alioniuk, atrodo būsiu supratus apie sauso lecitino HLB. Skystas bus tikrai apie 4, sausas - didesnis, apie 7-8-9.  Galima pasirodo apytikriai spėti pagal tirpumą vandenyje, jei netirpus - mažiausias HLB, jei mažai tirpus - didesnis, jei labai gerai tirpsta, skaidrus - tada didžiausias, jau 11-15. Čia radau, nors ir tame lotioncrafter parduotuvės puslapyje panašios info yra, šita kiek platesnė ir daugiau apšnekėta 4u.gif
http://www.firp.ula....ook_HLB_ICI.pdf

Kas liecia emulsiklius, manau netgi ir Nikomulsas neziurint i viska gali kazkam kazkuo nepatikti, kaip ir Montanovai. Todel kartais geriau ne tik kitu emulsikliu eiskoti, o bandyti su jau turimais kazkokias kombinacijas kurti. Man asmeniskai mano geriausi kremai yra tie, kuriuose ne vienas emulsiklis, o derinukai. Todel visiskai su Jumis sutinku thumbup.gif
Beje del Montanovu, pastebejau kad butent 68-as duoda toki papildoma blizgesi, ypac jei naudojamas mono. MontanovasL zymiai lengvesnis. Nors 68 man patiko derinyje su ester de sucre, arba su L, arba kartu su polymerais. Bet ne vienas.
Ir dar pamaciau Jusu blog'e, kad bandete griztamaja emulsija pagaminti. Net nusisypsojau bigsmile.gif , nes pati kaip tik pastaraja savaite su griztamosiomis zaidziu thumbup.gif . Isigijau nauja emulsikli su HLB 4,7 sorbitan monostearate, jis skyriasi nuo sorbitan olivate, nes su juo galima ir tiesiogines gaminti, tai ir kombinuoju si bei ta, juk greitai ziema. Praeitais metais su vienu sorbitan olivate gaminau. Siais metais norisi ko nors kitko smile.gif . Skaiciau blog'e, kad iki galo neissiaiskinote kokio tipo emulsija gavote? Jei visgi kremas kiek istirpo vandenyje, bet pagal kitus pozymius griztamoji, reiskia greiciausiai griztamoji, bet tiesiog nestabili (nesvarbu kad nei vanduo nei aliejus indelyje neatsiskyria). Labai padeda vos nedidukas druskos kiekis vandenyneje fazeje, kad griztamoji butu stabilesne, na ir svarbiausia taisykle, po truputi pilti butent vandeni i alieju, ir po laseli, tai zinoma uztrunka, bet verta.
Del sauso lecitino HLB, tikrai, labai logiska, dekui 4u.gif
Atsakyti
Aš su sorbitan monostearate ir dariau, taip pat HLB 4,7, bet lecitiną ėmiau skystą, kad būtų žemesnis HLB. Sorbitan olivate nesu turėjus, ar tai būtų Olivem900? Norėsiu kelių daiktų iš lotioncrafter, reikės pasiimt ir jo. Ten yra ekologiškas 3,6 HBL (INCI Glyceryl Stearate), jų vadinamas Lotioncrafter GMS - ECOCERT.
O apie druską pamiršau, nors buvo tikrai rašyta... Kitą kart žinosiu, ačiū. Ir supyliau per greitai. doh.gif Ant drėgnos odos gerai geriasi, ir veidui neriebu. Ko gero visai tiks, bus "Rudeninis". 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 09 14, 14:04)
arba ka reiketu tureti nuo infekciju /persalimu

apie virusus ir persalimus biggrin.gif bet turit naudotis fb ax.gif
dauk kas gal jau zinote ,bet gal kam bus naudinga 4u.gif
https://www.facebook...69361776470712/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 17 rugsėjo 2012 - 12:31
QUOTE(rytorasa @ 2012 09 14, 11:27)
o per kiek laiko jums skausmas praeina? Man atrodo, kad skalavimas vien druskos tirpalu nėra labai veiksminga...  ax.gif

Labai pavėluotai, bet atrašysiu..
Man, teisybę pasakius, baseinas yra geriausias vaistas nuo slogų, gerklių ir temperatūrų..tikrai nežinau kodėl, gal šaltas vanduo ir krūvis, tikrai nežinau, bet man labiausiai padeda.
Bet kai negaliu nueit pasiplaukiot, tai visada visus galus gydau su druska - slogą, gerklę, kosulį..Skalauju kelis kartus per dieną, ir per dieną kitą dažniausiai praeina 4u.gif
Atsakyti
Kaip Jus gydot akies miezi? Mano mazajai lyg si negerove lenda, bet idomu apskritai suzinoti, kokias natur budais gydomas 4u.gif
Atsakyti
Liaudiskas budas - slapimas, ta prasme vaiko slapime suvilgyt vatos tamponeli ir uzdet, bet cia suaugusiems taip, o del vaiko nezinau
Atsakyti