QUOTE(ausriness @ 2012 09 15, 12:41)
Gal kuri jau esate radusi sprendimą.
Manau kad sprendimą šiokį tokį turiu. Vėstant balzamui, įmaišau pantenolio (apie 1 proc). Jis netirpus aliejuose, bet kuo puikiausiai disperguojasi, tuo metu esu dėjus ir skysto šilko dar apie 1 proc., irgi išsimaišė ir balzamas buvo labai fainas. Tai jeigu norisi alavijo, miltelius bandyk iš anksto prasitirpint truputyje pantenolio, nes kai vėsta, reikia greit suktis. Ir medus vėstančiame turėtų įsikomponuoti tokiu pat būdu, kaitint jo nereikia. Į lūpų balzamą nesu medaus dėjus, tik kai kietus kvepalus gaminau, į vėstančius įmaišiau ir buvo gerai. Jei per greit sustingsta - galima dar šiek tiek pašildyt ir pamaišyt, tik nebereikia kelt iki labai aukštos temperatūros, kaip tirpinant pvz. karnaubų vašką, nes net ir su juo jau atskiestu suminkštėja gana greit. Pantenolis labai gerai lūpoms, o alavijo ant mentelės galo, daug nereikia
Diem, jei šildau antrą kartą, konservantų nebereikia papildomai dėti, niekur jie nedingo. EA kažkiek prasigaruoja, skyla, jei kvapo labai mažai ir pradžioj nedaug dėjai - gali kokį lašą, žiūrėk pagal situaciją. Aišku tokio kremo kokybė prastės, bet ne pasaulio pabaiga.
O aš dar kartą pasigirsiu savos gamybos emulsikliu su polisorbatu. Pagaminau kremo vyrui, bet ir ant savo veido išbandžiau. Labai patiko, geriau negu su Montanov68. Dabar esu "pasinešus" konstruotis emulsiklius, ir jei Nikomulsų nėra, tai kodėl nepasigaminus kažko panašaus? Ne nuo nulio, iš sudedamųjų dalių.
Alioniuk, atrodo būsiu supratus apie sauso lecitino HLB. Skystas bus tikrai apie 4, sausas - didesnis, apie 7-8-9. Galima pasirodo apytikriai spėti pagal tirpumą vandenyje, jei netirpus - mažiausias HLB, jei mažai tirpus - didesnis, jei labai gerai tirpsta, skaidrus - tada didžiausias, jau 11-15. Čia radau, nors ir tame lotioncrafter parduotuvės puslapyje panašios info yra, šita kiek platesnė ir daugiau apšnekėta
http://www.firp.ula....ook_HLB_ICI.pdf