Dėl pirkimo iš rytų galiu paaiškint. Pabandysiu neužilgo toj kitoj temoj, jei ją dar rasiu, ir galėsiu čia nuorodą įdėt. Arba plepam apie viską čia, kol velnių negavom (mums moderatorė kiek pastebėjau labai atlaidi )
Dar prie pokalbio apie polisorbatą: sutinku kad aliejų HLB ir emulsiklių (tai iš esmės gana skirtingos medžiagos) ne vienas ir tas pats. Bet kartais taisyklės galioja plačiau (pvz kai kas kas galioja muilams tinka ir kosmetikai) arba turi išimčių. Ricinos aliejus su savo HLB irgi naudojamas kaip prasiskverbimo gerintojas,kartu jis okliuzyvas (tada mažiau nusigaruoja EA ar išdžiūna aktyvai), tai aromaterapeutai mišiniuose beveik visada siūlo naudoti iki 5 proc. ricinos aliejaus, ir jis išimtis iš kito dėsningumo, kad kuo klampesnis tuo blogiau skverbiasi.... Dar prasiskverbimas priklauso nuo nesočiųjų rūgščių kiekio, kuo didesnis, tuo paprastai giliau, geriau skverbiasi;kuo didesnis aliejaus IOD, tuo geriau skverbiasi; kuo mažesnė saponifikacijos reikšmė tuo geriau; kuo trumpesnė anglies atomų grandinė tuo geriau; kuo mažiau lecitino aliejuje tuo geriau; jojobos aliejus su tiesia atomų grandine ir esteriai skverbiasi geriau negu trigliceridai; kartais kelių aliejų mišinys pagerina prasikverbimą ( apytikris vertimas iš Len Price "Carrier oils for aromatherapy and massage". Yra išimčių.. Stiprina prasikverbimą jojobos aliejus, nors jo grandinė ilga, gal stipriausiai iš visų aliejų. Anksčiau buvau skaičiusi kad europoje ketinta uždrausti naudoti alyvuogių aliejų priemonėse vaikams iki tam tikro amžiaus, atrodo iki 6 metų, nes stiprina tą prasiskverbimą. Tik aš tai nesakau kad negalima daryti su juo masažo, pati labai mėgstu alyvuogių aliejų.
Tai dabar galvoju kad pramoninėje kosmetikoje tam ir naudojamas dažniausiai migdolų, abrikosų aliejus, ne vien iš skūpumo, bet kad nesigertų kas nereikia, jis pats nelabai gerai skverbiasi (gal čia nebeaiškiai išsireiškiu, labiau kalbu apie patekimą į gilesnius sluoksnius, medžiagų pernešimą).
Saule/Guoda, polysorbatas 80 ne vaistas žvynelinei, tik pagalbininkas vaistams pernešti, ir dar pramonei aktualus kad pigus. Aš žinoma neturiu ir net jei turėčiau kartu su juo nenorėčiau naudoti hormonų, o va vitamino D3 dėjau. Dar vaistai paprastai tepami ant nedidelio ploto, tai ten didesnis polysorbato kiekis būna santykinai mažas, palyginus su tuo kiek ant kūno patenka ištepus visą kūną kūno kremu, taigi vien su polysorbatu kremų daryti neketinu taip pat. Jau anksčiau ant savo eksperimentinio triušio išbandžiau geriamą D ir įsitikinau kad lengvina būklę. Dabar bus metus laiko atliekamas tyrimas su savanoriais kuriems kartą per mėn. suleis 100 000 TV vit. D.Naujojoje Zelandijoje
Alioniuk, kelis kartus skaičiau tavo straipsnelį apie emulsavimą, didelis dėkui dar kartą. Bet gal tu dar turi informacijos kurie emulsikliai su kuriais nedera? Ne pavadinimais, bet kurios grupės su kuo. Aš tik radau kad katijoniniai nesuderinami su organiniais anijoniniais. Gal dar yra ko negalima dėt į krūvą? Ar gal kurios turit tokių žinių?
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 12, 11:02)
Dėl pirkimo iš rytų galiu paaiškint. Pabandysiu neužilgo toj kitoj temoj, jei ją dar rasiu, ir galėsiu čia nuorodą įdėt. Arba plepam apie viską čia, kol velnių negavom (mums moderatorė kiek pastebėjau labai atlaidi )
Saule/Guoda, polysorbatas 80 ne vaistas žvynelinei, tik pagalbininkas vaistams pernešti, ir dar pramonei aktualus kad pigus.
Saule/Guoda, polysorbatas 80 ne vaistas žvynelinei, tik pagalbininkas vaistams pernešti, ir dar pramonei aktualus kad pigus.
Ačiū, lauksiu informacijos apie pirkimus, aišku čia nedega
Dėl polysorbato ir žvynelinės - supratau, kad ne vaistas, bet žinau, kad ne visus emulsiklius galima naudoti, tai nustebau, kad polysorbatai tinka
QUOTE(alioniukas @ 2012 09 11, 10:54)
O jusu klausimas apie aliejines kaukes, grynu EA tepimas, ar tiesiog plauku galiukus? Siaip kaip jums labiau patinka . Bet reikia prisiminti, kad slapi plaukai labiau tamposi ir yra pazeidziami. Todel kai naudojamos aliejines kaukes per visa plauka, geriau ant sausu plauku, kad juos tepant netampyti be reikalo. Jei jusu plaukai sausi, pasisiause ir norite juos sudrekinti, tada darykite aliejines kaukes su vandenine dalimi + arba emulsiklis arba trinys, zelatina ant sausu plauku. Jei norite tik slakeliu aliejaus perbraukti plaukus, galima ir slapius. Grynus EA tai naudoji skirtingai, kartais dregnus plaukus perbraukiu svelniai, o kartais ant suku uzlasinu pora lasu kokio ylango ir gerai issukuoju, tada jau ant sausu.
Aciu, kaip issamiai
Plaukai sausoki, ilgi, tamsiai dazyti. Noriu tiesiog aliejines kaukes visiems plaukams Noriu ne kaip man labiau patinka, o kaip sveikiau, taisyklingiau, geriau paciam plaukui
Jau papliurpiau apie pirkimus. O temą pasirodo lengva rasti, ne prie tų didžiųjų prikimų kur veiksmas intensyviausias...
http://www.supermama...;#entry57860689
http://www.supermama...;#entry57860689
Gal teko kuriai susidurti su tokiu augaliniu tirštikliu - INCI: Glyceryl monostearate, Cetyl Alcohol ?
Gal Aloniukas pakomentuos dėl jo tinkamumo odai. Įdomu su kuo dar jis dera. Nes rekomenduoja dėti net 7 proc. bendro kiekio.
Dar man įdomu, ar bandėte ir ar verta gamintis hidrolatą iš erškėtrožių vaisių arba šaltalankio uogų?
Gal Aloniukas pakomentuos dėl jo tinkamumo odai. Įdomu su kuo dar jis dera. Nes rekomenduoja dėti net 7 proc. bendro kiekio.
Dar man įdomu, ar bandėte ir ar verta gamintis hidrolatą iš erškėtrožių vaisių arba šaltalankio uogų?
Aciu uz nuoroda, paskaiciau Agnes/Ramutes straipsniuka del pardavimo, tikrai daug paaiskina
Ta tema kur keiciames natur.kosmetikos priemonem visados seku, bet retokai ten kazko paciu gaminto pasitaiko, o kai viena parase, tai gavo velniu pamenu uz tai kad siulo
Aisku, suprantu kad paciai sau pasidaryti yra geriausia, nes nieks nezino saves geriau uz pacia...bet siuo metu tokio kiekio informacijos nesugebesiu apdorot, matyt reiks pasilikt sita reikala geresniem laikam..kremuka tai galiu sau ir KN susimakaluot nesudetinga, ten man labai patinka, ir ingridientu paciai nereik pirktis, bet va toks dalykas kaip shampunas, kuris mane siuo metu labai domina, jau ten nepasidarys... Gasulo molis man nebetinka, po puses metu labai ishsausejo plaukai... Aisku ir del veido prieziuros reikia labai labai daug informacijos, kad sau kazka tai pasidaryt tinkamo, suprantu kad tai bandymu bandymai... Juk spuogai ant veido atsiranda ne tik del odos problemu o ir del kazkokiu vidiniu negalavimu ar nervines itampos.. Nera paprasta atrasti sau tinkamus sprendimus, ypac jei neiseina paskirti tam reikalui daug laiko. Na belieka tiketis kad kazkada pribresiu rimciau savimi uzsiimt, o kolkas matomai teks tenkintis daugumoj pirktine eko kosmetika jei jau taip
Ta tema kur keiciames natur.kosmetikos priemonem visados seku, bet retokai ten kazko paciu gaminto pasitaiko, o kai viena parase, tai gavo velniu pamenu uz tai kad siulo
Aisku, suprantu kad paciai sau pasidaryti yra geriausia, nes nieks nezino saves geriau uz pacia...bet siuo metu tokio kiekio informacijos nesugebesiu apdorot, matyt reiks pasilikt sita reikala geresniem laikam..kremuka tai galiu sau ir KN susimakaluot nesudetinga, ten man labai patinka, ir ingridientu paciai nereik pirktis, bet va toks dalykas kaip shampunas, kuris mane siuo metu labai domina, jau ten nepasidarys... Gasulo molis man nebetinka, po puses metu labai ishsausejo plaukai... Aisku ir del veido prieziuros reikia labai labai daug informacijos, kad sau kazka tai pasidaryt tinkamo, suprantu kad tai bandymu bandymai... Juk spuogai ant veido atsiranda ne tik del odos problemu o ir del kazkokiu vidiniu negalavimu ar nervines itampos.. Nera paprasta atrasti sau tinkamus sprendimus, ypac jei neiseina paskirti tam reikalui daug laiko. Na belieka tiketis kad kazkada pribresiu rimciau savimi uzsiimt, o kolkas matomai teks tenkintis daugumoj pirktine eko kosmetika jei jau taip
Va šampūno gero nelabai ir buvau pasigaminus. Kieti buvo neblogai, o skysti nesigavo ko noriu. Nebesikankinu, plaunu muilu plaukus, bet irgi savu... Net gaila būna merginų, kai pamatau kad kur nors klausia ar tiks plaukams juodasis afrikos muilas, alepo, kastilijos ir t.t. Gali tikt, bet dažniausiai tai ne... Ir visoms nepaaiškinsi, kad muilas muilui nelygu ir kad plaukams reikia kiek kitaip formuluoti.
O šampūnas, Kerėtoja, ir namie gamintas vis tiek būna iš surfaktantų, jei tinka ekologiški, tai namie nebent priedus kitaip susidėtum.
O šampūnas, Kerėtoja, ir namie gamintas vis tiek būna iš surfaktantų, jei tinka ekologiški, tai namie nebent priedus kitaip susidėtum.
As masciau galu gale gal kokia baze ekologiska shampunui nusipirkt, ir pridet kokiu ea, karotino, nezinau kokiu ten dar geru elementu, bet turbut kvailas mano toks mastymas, ne taip paprasta matyt su tais sampunais yra
QUOTE(Keretoja @ 2012 09 12, 19:03)
As masciau galu gale gal kokia baze ekologiska shampunui nusipirkt, ir pridet kokiu ea, karotino, nezinau kokiu ten dar geru elementu, bet turbut kvailas mano toks mastymas, ne taip paprasta matyt su tais sampunais yra
Aš kartais darausi iš AZ šampūno bazės šampūnus..prikrovus priedų, eterinių ir tt. gaunasi superinis šampūnas. Bet kažkada paskaičiavau kainą, tai ir kaina superinė gaunasi:) Bet pasigaminti tikrai tinkantį visiškai įmanoma:)
Man netgi kietas šampūnas po ilgų bandymų ir ieškojimų - tinka:)
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 09 12, 19:25)
Aš kartais darausi iš AZ šampūno bazės šampūnus..prikrovus priedų, eterinių ir tt. gaunasi superinis šampūnas. Bet kažkada paskaičiavau kainą, tai ir kaina superinė gaunasi:) Bet pasigaminti tikrai tinkantį visiškai įmanoma:)
O gal recepta turi? Nes as su tom bazem gartraukius valau super ima,arba dar langu plovimo skystis neblogas iseina, bet plaukams neatradau tinkamo varianto.. Dar truputis like, gal ka sumeistravociau, bet ekspermentuot cia neturiu noro..irgi paziurejau kad gaila ingridientus svaistyt, kaina tikrai grazesne nei kremo gaunasi..
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2012 09 12, 19:34)
O gal recepta turi? Nes as su tom bazem gartraukius valau super ima,arba dar langu plovimo skystis neblogas iseina, bet plaukams neatradau tinkamo varianto.. Dar truputis like, gal ka sumeistravociau, bet ekspermentuot cia neturiu noro..irgi paziurejau kad gaila ingridientus svaistyt, kaina tikrai grazesne nei kremo gaunasi..
Kažkada jau rašiau, čia iš rusiškų forumų "atidirbtos" sudėtys šampūnų iš bazių:
1.
Consistance 25 %
babasu 6%
Koko 3%
Kond - emuls. 4%
Pieno rūgštis 2%
Viso: 40 %
Toliau priklauso nuo fantazijos, poreikių ir galimybių
Dar pora svarbių momentų: vandenį, kond-emul. ir pieno rūgštį šildyti kartu; bazes taip pat pašildyti, tada šampūnas būna skaidrus.
Matuoti PH - turi būti 5-6; 2%pieno rūgšties su 4% condEm duoda tokį PH, nuo to priklauso tirštumas šampūno.
Likusi sudėtis: 60%
vandeninė dalis 46
pantenolis 5
proteinai, šilko milteliai, EA, CO2 (sudėtis pagal norą)- 8,5
konservantas 0,5
2. Be kondicionierių - tik bazės. galima dėti norimų aliejų - 3-6%, proteinų, šilko, inulino, EA ir t.t. ( kokius 5-6 %), likęs - vanduo
Base moussante Douceur-20
Base moussante Consistance-10
Douceur de Coco 3
Mousse de Sucre 3
Mousse de Babassu 6
Mes naudojam 1-ąjį variantą, nes 2-asis nelabai patiko
Aciu, jei buvot rasiusios tada ryskiai "praziurejau" buciau uzfiksavus