Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mergaitės, turiu klausimuką.
Kur jūs darotės lipdukus (etiketes) ant savo indelių? AZ yra, bet ten prancūziški užrašai, tai nelabai tinka kokiai mamai dovanoti smile.gif
Mačiau Alioniuko gražios etikėtės blush2.gif iš kur jas gauni? blush2.gif
Atsakyti
[QUOTE]Mergaitės, turiu klausimuką. Kur jūs darotės lipdukus (etiketes) ant savo indelių?

Kanceliariniu prekiu parduotuvese yra pirkti lipniu etikeciu ( A4 formato, ivaidiu ismatavimu) . Jos puikiai tinka klijuoti ant gaminiu, pasizymeti data, sudeti ir t.t.
Jeigu nori graziu etikeciu su pavadinimu, reik pasidaryti maketuke ir atsispauzdinti su spalvotu printeriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 07 10, 21:49)
o koki ester de sucre % naudojote? man atrodo  si emulsikli geriausia derinti su kitais emulsikliais, vaskais arba polimerais,  naudojant mono variante jo reikia labai daug vos ne 20%, kas  nera gerai, nes pirma - jo HLB gana aukstas (berods 12), antra - jo sudetyje yra stearino rugsties, kuri didesniame % gali kimsti poras, sukelti spuogelius. O gal Jums tiesiog netiko sis esteris  rolleyes.gif

tiesa pasakius nemažas % gavosi, tiksliai nepaskaičiavau rolleyes.gif
Vanduo 27 ml.
Tamanų aliejus 10 ml.
Esret de sucre 4,6 g. ( matavau ml. , t.y.7,5 ml. )
Arbatmedžio EA 2 l.
Vit. E 5l.
Cosgard 5l.

taip ir nenaudojau kremuko, nes dariaus kartu kitą...
Atsakyti
Su vasku kojoms ir rankoms darausi. Tai neatsiskiria man, bet irgi labiau sviestas nei kremas gaunasi. Riebus labai. Bet sausoms rankoms man kaip tik thumbup.gif Senai bedariau, skalsiai naudojasi, tai nepamenu kokios proporcijos buvo. Sviestmedzio dedau, tai gal irgi prideda kremui stabilumo.
Zydrem As kai darau daznai patingiu termometra issitraukti blush2.gif sildau vienoj vonelej. Tfu tfu tfu kolkas niekas neatsiskyre rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 07 11, 08:18)
man netgi ne visa laika gaunasi sitas kremas blush2.gif http://naturaltouch....kremas/7-1-0-18 nezinau, bet tikriausiai neatitaikau temperaturu doh.gif neturiu termometro ax.gif

gal visgi ne temperatura, o proporcijos kitokios buvo unsure.gif ? ar naudojai kokoso ir sviestmedzio aliejus kreme? o gal kokius priedus kitokius lasinai? ne viena karta gaminau sita kremuka, ir be termometro, viskas puikiai gaudavosi rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 07 11, 13:02)
Mergaitės, turiu klausimuką.
Kur jūs darotės lipdukus (etiketes) ant savo indelių? AZ yra, bet ten prancūziški užrašai, tai nelabai tinka kokiai mamai dovanoti smile.gif
Mačiau Alioniuko gražios etikėtės  blush2.gif  iš kur jas gauni?  blush2.gif

Rima44 jau atsake 4u.gif , as tiesiog lipnias etiketes naudoju, jei noriu gamini padovanoti, arba tiesiog sau uzrasyti sudeti ir data
Atsakyti
QUOTE(andrearoma @ 2012 07 11, 18:09)
tiesa pasakius nemažas % gavosi, tiksliai nepaskaičiavau  rolleyes.gif
Vanduo              27 ml.
Tamanų aliejus    10 ml.
Esret de sucre      4,6 g. ( matavau ml. , t.y.7,5 ml. )
Arbatmedžio EA    2 l.
Vit. E                  5l.
Cosgard              5l.

taip ir nenaudojau kremuko, nes dariaus  kartu  kitą...

Iseina apie 11% esterio. Pabandykite esteri derinti su kitu tokiu emulsikliu. Pvz., i mazdaug 30g kremo - 0,6g ester de sucre + 0,8-0,9g Nr2 (jei emulsinis vaskas ne zirneliais), arba i 20g kremo - 0,8g ester de sucre + 0,2-0,3g olivem1000
O tamanu gana stiprus aliejus, kartais geriau tik kokius 10-20% i krema naudoti, nors zinoma kaip kam tinka
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 07 11, 23:21)
gal visgi ne temperatura, o proporcijos kitokios buvo  unsure.gif ? ar naudojai kokoso ir sviestmedzio aliejus kreme? o gal kokius priedus kitokius lasinai? ne viena karta gaminau sita kremuka, ir be termometro, viskas puikiai gaudavosi  rolleyes.gif

na kaip ir pagal recepta viskas buvo biggrin.gif karta gavosi kaip ir neblogai ,paskui vel bandziau nesigavo biggrin.gif tai ir nebandau biggrin.gif bet as kaip ir isitikinus kad temperaturu skirtumas buvo blush2.gif su vasku reikia kad butu didesne tem. g.gif
tas ranku kremas saltuoju budu man labai thumbup.gif tai ir apsistojusi ties juo biggrin.gif si karta ir medetku istraukos dejau ir dar kazko biggrin.gif nuostabus jis thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Rima44,2012 07 11, 17:09]
[QUOTE]Mergaitės, turiu klausimuką. Kur jūs darotės lipdukus (etiketes) ant savo indelių?

Kanceliariniu prekiu parduotuvese yra pirkti lipniu etikeciu ( A4 formato, ivaidiu ismatavimu) . Jos puikiai tinka klijuoti ant gaminiu, pasizymeti data, sudeti ir t.t.
Jeigu nori graziu etikeciu su pavadinimu, reik pasidaryti maketuke ir atsispauzdinti su spalvotu printeriu smile.gif
[/quote]

ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaitės, o papainas tik AN yra? Niekaip AZ tokio nerandu g.gif O gal žinot, kokie dar priedai, EA ar aliejai lėtintų plaukelių augimą po depiliacijos? 4u.gif
Atsakyti
Man pasiule sita (is AZ): souchet
Tik dar nieko nedariau su juo ir nebandziau- gal receptu kuri nors galetu pasiulyti efektyviu? 4u.gif

QUOTE(asssandra @ 2012 07 12, 19:58)
Mergaitės, o papainas tik AN yra? Niekaip AZ tokio nerandu g.gif  O gal žinot, kokie dar priedai, EA ar aliejai lėtintų plaukelių augimą po depiliacijos? 4u.gif

Atsakyti
Noriu pasigirti pas jus biskuti blush2.gif jau senokai lankiausi pas jus ir klausiau ka daryti su dermatitu gavau is jusu daug patarimu bet niekas man nepadejo, kol nepradejau gaminti pati sau kieto ir skysto muilo, plauti su juo indus ir skalbti, jau koks menuo rankos visiskai sveikos. Bandziau neseniai nusivalyti dujine su pirktiniu skiestu plovikliu ir vel itruko, tai ta plovikli atidaviau vyrui masinai valyt (labai gerai sake valo), o pati naudoju savo gaminta. Tai vat kartais reik pakeisti priemones is pagrindu, kad issigydyti zaizdeles 4u.gif tokia mano patirtis, o taip vargau su savo rankom net geda buvo i pardutuve eit doh.gif
Atsakyti
Aš ir vėl čia biggrin.gif labai šaunu kad pavyko išsigydyt thumbup.gif Aš turiu kuperozinę nosį...siaubas kažkoks, moterys turėtų suprast kaip visą vaizdą gadina raudona nosis. unsure.gif Gal patartumėt kokių aliejų įmaišyt į kremą? Turiu lazdynų riešutų aliejų, išskaičiau kad jis tinka tokioms problemoms.
Atsakyti