Nebelabai matuoju temperatūras, bet geriau aukštesnė negu per žema. Nesuyra aliejų gėrybės taip greit, nereikia labai bijoti pašildyt. Gal temperatūros trūko, jei termometras baigia nudusti? Nes pagal pasakojimą panašu kad emulsiklis neištirpo gerai. O 17 lašų EA į 22 ml kremo net man, drąsuolei eterinių mėgėjai, daugoka būtų, tai apie 0,5 -0,6 gramo, arba 0,55-0,65 ml, tokiame mažame kiekyje jau keičia aliejų proporciją, ir sudaro apie 2,5 proc! Juos reiktų priskaičiuoti prie aliejų, paprastai mano praktikoje jei atsiskyrė vanduo - trūksta emulsiklio, jei aliejus - trūksta vandens. Arba nesigauna jei emulsikliai tarpusavyje nesuderinami, tada trūksta proto... Neįsivaizduoju, kas dar be temperatūros ir EA galėjo užkliūti. Perlamutras? Man adatėlių dar nesigavo pasigaminti, bet visokių kitokių nesąmonių per akis Mira nemanau kad kalta gali būti. Na, jau sakiau, kad su emulsikliais dar tik pradedu aiškintis. Gal Alioniukas geriau supras kame reikalas
[quote=zuvyte26,2012 09 10, 19:34]
Nežinau, kas čia nutiko, bet nepavyko jau du gaminti kremai. Kas keisčiausia, kad jie gaminti buvo ne kartą. O šįkart pateikė keistas staigmenas.
Pvz. kremas paakiams. Jį gaminau su emulsikliu Olivem 1000.
19 proc. aliejų (1g mango sv. ir 1 g kviečių gemalų aliejaus), 76 proc. hidrolato, 2,9 proc. emulsiklio. Dar pridėjau 2 l. Q10, 0,1 g kofeino, 4 l. petražolių ištrauka (caprylyje), 1 l. Miros EA ir 2 l. Naticido.
Nepavyko dar vienas intensyvus kremas riebiai-mišriai veido odai. Gaminau sesutei ir nepavyko Atsiskyrė truputis vandens ir kreme randu lyg vėl susikristalizavusio vaško mažutes plokšteles, gumuliukus. Gaminau su ester de sucre ir Olivem 1000.
Kiek teko patirti, būtent Olivem 1000 reikia pašildyti 70 C tikrai ne trumpiau 20min., nes trumpiau pašildžius po kiek laiko tepant kremą pasijusdavo kietesni gabalėliai ( įtariu - nepilnai ištirpęs emulsiklis), o tada ir kreme ne visas jis panaudojamas...
O dėl adatėlių tiksliai nepasakysiu, bet gal tai tas pats?
Dar ankstesnėse žinutėse diskutuota, dėl ko pamėlynuoja kremai su cinko oksidu.
Beveik 100% įsitikinau, kad tai nutinka, kai naudoji cinko oksidą su rozmarinų CO2.
Šią vasarą gaminau kremą pagal seną receptą, pakeičiu tik vieną komponentą - nutariau kaip konservantą panaudoti rozmarinų CO2, ir ką gi - po dienos pradėjo mėlynuoti, o po kelių - pasiekė tokį lygį, koks buvo vienoj iš įdėtų nuotraukų
Tada peržiūrėjau merginų receptus - visos naudojo šiuos abu komponentus, tada dar paskaičiau apie rozmarinų CO2 - jo sudėtyje yra tokios rūgšties - carnosic acid, manau, kad būtent ji taip energingai sureaguoja su cinko oksidu.
Bandymui padariau kremą senos sudėties - liko baltas
Nežinau, kas čia nutiko, bet nepavyko jau du gaminti kremai. Kas keisčiausia, kad jie gaminti buvo ne kartą. O šįkart pateikė keistas staigmenas.
Pvz. kremas paakiams. Jį gaminau su emulsikliu Olivem 1000.
19 proc. aliejų (1g mango sv. ir 1 g kviečių gemalų aliejaus), 76 proc. hidrolato, 2,9 proc. emulsiklio. Dar pridėjau 2 l. Q10, 0,1 g kofeino, 4 l. petražolių ištrauka (caprylyje), 1 l. Miros EA ir 2 l. Naticido.
Nepavyko dar vienas intensyvus kremas riebiai-mišriai veido odai. Gaminau sesutei ir nepavyko Atsiskyrė truputis vandens ir kreme randu lyg vėl susikristalizavusio vaško mažutes plokšteles, gumuliukus. Gaminau su ester de sucre ir Olivem 1000.
Kiek teko patirti, būtent Olivem 1000 reikia pašildyti 70 C tikrai ne trumpiau 20min., nes trumpiau pašildžius po kiek laiko tepant kremą pasijusdavo kietesni gabalėliai ( įtariu - nepilnai ištirpęs emulsiklis), o tada ir kreme ne visas jis panaudojamas...
O dėl adatėlių tiksliai nepasakysiu, bet gal tai tas pats?
Dar ankstesnėse žinutėse diskutuota, dėl ko pamėlynuoja kremai su cinko oksidu.
Beveik 100% įsitikinau, kad tai nutinka, kai naudoji cinko oksidą su rozmarinų CO2.
Šią vasarą gaminau kremą pagal seną receptą, pakeičiu tik vieną komponentą - nutariau kaip konservantą panaudoti rozmarinų CO2, ir ką gi - po dienos pradėjo mėlynuoti, o po kelių - pasiekė tokį lygį, koks buvo vienoj iš įdėtų nuotraukų
Tada peržiūrėjau merginų receptus - visos naudojo šiuos abu komponentus, tada dar paskaičiau apie rozmarinų CO2 - jo sudėtyje yra tokios rūgšties - carnosic acid, manau, kad būtent ji taip energingai sureaguoja su cinko oksidu.
Bandymui padariau kremą senos sudėties - liko baltas
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 09 10, 19:22)
Kiek teko patirti, būtent Olivem 1000 reikia pašildyti 70 C tikrai ne trumpiau 20min., nes trumpiau pašildžius po kiek laiko tepant kremą pasijusdavo kietesni gabalėliai ( įtariu - nepilnai ištirpęs emulsiklis), o tada ir kreme ne visas jis panaudojamas...
O dėl adatėlių tiksliai nepasakysiu, bet gal tai tas pats?
O dėl adatėlių tiksliai nepasakysiu, bet gal tai tas pats?
Emulsikliai tikrai suderinami. O dėl temperatūros abejoju, nes dabar retai su termometru matuoju. Keisčiausia, kad anksčiau gaudavosi būtent taip pat gaminant. Emulsiklis turėjo ištirpti, nes pakankamai kaitinau. Bet gal tikrai ilgiau reikėjo jį palaikyti karštai. Beje prie tokio kiekio EA pridėjau daugiau emulsiklio, bet gal nepakankamai.
Dėkui, Saulė/Guoda, už pasidalinimą savo patirtimi su Olivem 1000. Vadinasi dabar reiks jį kaitinti 20 min., kad vėliau nesiformuotų tie gumulėliai
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 09 10, 20:43)
Emulsikliai tikrai suderinami.
Aš ten apie savo nelabai kokį protą kalbėjau, ne kitų, atsiprašau jei ką. Va sėdžiu ir laužau galvą, kaip sudėliot kad nagų odelėms gautųsi kremas kuris bus nei per kūdas, nei per riebus, kad gerai gertųsi ir kartu gerai pamaitintų, ir nesugalvoju. Su OliveDouceur neblogas efektas buvo, bet gal geriau BTMS? Labiau kondicionuojantis... Oi nebežinau, matyt mažiau galvot reikia.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 10, 19:00)
O 17 lašų EA į 22 ml kremo net man, drąsuolei eterinių mėgėjai, daugoka būtų, tai apie 0,5 -0,6 gramo, arba 0,55-0,65 ml, tokiame mažame kiekyje jau keičia aliejų proporciją, ir sudaro apie 2,5 proc! Juos reiktų priskaičiuoti prie aliejų, paprastai mano praktikoje jei atsiskyrė vanduo - trūksta emulsiklio, jei aliejus - trūksta vandens.
Užsirašysiu net į užrašus
Na, aš drąsi tik su patikrintais ne vieną kartą EA, t.y. tais, kurie manęs nedirgina, o atvirkščiai - gaunu greitą efektą. Mano oda nėra jautri, ji gan stora, riebi, porėta. Tačiau čia pirmas toks veido kremas, kur panaudojau tokį kiekį EA.
Kaip tik šiuo metu nežinau nuo ko, bet atsirado nemažai spuogelių, giluminių ir išviršinių. Tik žinau, kad ne nuo maisto ar vaisių. Paskutiniu metu naudojau kremus su lecitinu, nes labai patiko ir, atrodo, kad tiko odai. Bet gal kiek per riebūs buvo. O gal tik sutapimas, kad pakeičiau kremą. Taigi nutariau sau ir kartu, jei man tiks - tada sesei pasiūlysiu pabandyti intensyvų kremą (su 17 l. EA ).
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 10, 19:54)
Aš ten apie savo nelabai kokį protą kalbėjau, ne kitų, atsiprašau jei ką. Va sėdžiu ir laužau galvą, kaip sudėliot kad nagų odelėms gautųsi kremas kuris bus nei per kūdas, nei per riebus, kad gerai gertųsi ir kartu gerai pamaitintų, ir nesugalvoju. Su OliveDouceur neblogas efektas buvo, bet gal geriau BTMS? Labiau kondicionuojantis... Oi nebežinau, matyt mažiau galvot reikia.
Baik juokauti, nėra ko atsiprašinėti. O jei kalbėti apie protą, tai jo tau tikrai netrūksta. Man iki tavo patirties kaip iki mėnulio.
BTMS naudojusi aš tik kremuose plaukams. Nors pagal emulsiklių INCI, kažin ar ne geriau su Olive Douceur
Beje labai patiko tavo mintis apie dar vieną lecitino panaudojimo būdą - plaukams. Reiks pasigaminti nenuplaunamą ar nuplaunamą (žiūrėsiu kaip plaukas atrodys) plaukų purškiklį su lecitinu.
Plaunu su muilu galvą ir vis dar jaučiu, kad per ilgį plaukas sausokas.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 10, 20:00)
Juos reiktų priskaičiuoti prie aliejų, paprastai mano praktikoje jei atsiskyrė vanduo - trūksta emulsiklio, jei aliejus - trūksta vandens.
Anksčiau apie tai buvo diskutuota, jei gerai atsimenu - jei atsiskiria aliejus, trūksta vandens , jei atsiskiria vanduo - didinti aliejinę dalį, o emulsiklių juk standartiškai - apie 6%, kai kada pamažinti iki 4, o kai kada padidinti iki 8 (bet čia jau priklauso nuo norimo gauti efekto ir gamintojo patirties
Teisingai, Saule/Guoda, gerai kad pataisei. Jei vanduo atsiskiria, tiksliau būtų trūksta aliejaus ir/arba emulsiklio, nes patikėk būna ir taip... Teko pridėt ir šildyt...
Turėjau didelę lentelę HLB verčių, o dabar kai užsimaniau - neberandu. Gal kas žinot sal sviesto? Nemažas turėtų būti mano manymu, bet nerandu nors užsimušk. Matyt nesigaus susiskaičiuot šį kartą HLB ir teks taikyt iš akies viską eilinį kartą...
Turėjau didelę lentelę HLB verčių, o dabar kai užsimaniau - neberandu. Gal kas žinot sal sviesto? Nemažas turėtų būti mano manymu, bet nerandu nors užsimušk. Matyt nesigaus susiskaičiuot šį kartą HLB ir teks taikyt iš akies viską eilinį kartą...
Teko ir man susidurti su ''adatelemis'' kreme, bet tuo metu Olivem1000 nenaudojau. Naudojau biciu vaska ir emulsikli Nr.2. As tuomet itariau, kad tai buvo kumeliu pieno milteliai (AZ). Kita karta pagaminau be ju ir vikas gavosi puikiai. nuo tada juos naudoju tik sampunuose
Beje fazes sildau irgi ilgokai
Beje fazes sildau irgi ilgokai
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 09 10, 16:34)
Nežinau, kas čia nutiko, bet nepavyko jau du gaminti kremai. Kas keisčiausia, kad jie gaminti buvo ne kartą. O šįkart pateikė keistas staigmenas.
Pvz. kremas paakiams. Jį gaminau su emulsikliu Olivem 1000.
19 proc. aliejų (1g mango sv. ir 1 g kviečių gemalų aliejaus), 76 proc. hidrolato, 2,9 proc. emulsiklio. Dar pridėjau 2 l. Q10, 0,1 g kofeino, 4 l. petražolių ištrauka (caprylyje), 1 l. Miros EA ir 2 l. Naticido.
Kremo tekstūra gavosi gal kiek tirštoka, bet panašios ir norėjau. Žodžiu, fazės susijungė, viskas gražiai išsiplakė. Kitą dieną iš šaldytuvo išėmusi tepiausi - viskas gerai. Dar kitą dieną pamačiau kreme nematytą dar dalyką - tarsi ledo "adatėles". Labai plonos, permatomos, kelių mm, kietos. Nesuprantu kodėl ir kaip jos susiformavo. Negi dėl lašo Miros EA galėjo taip nutikti? Nes manoji Mira lyg pradėjusi oksiduotis, na bent dangtelis, bet pati EA masė tiršta. Daugiau jau nesugalvoju, ką dariau ne taip. Mango sv. gali gumulėlius priduoti, bet ne tas "adatėles" Gaila, kad išmečiau kremą, o tada tik prisiminiau, kad galėjau nufotografuoti
Nepavyko dar vienas intensyvus kremas riebiai-mišriai veido odai. Gaminau sesutei ir nepavyko Atsiskyrė truputis vandens ir kreme randu lyg vėl susikristalizavusio vaško mažutes plokšteles, gumuliukus. Gaminau su ester de sucre ir Olivem 1000.
Su emulsikliais tai turėjo viskas būti gerai, nes dariau pagal Aloniuko receptą. Gali būti, kad padauginau EA ir jie padarė nestabilią emulsiją? Gaminau ~ 22 ml kremo, o EA naudojau: 5 l. Arbatmedžio, 2 l. Manuka, 3 l. Pelargonijų, 3 l. Bergamotės, 3 l. greipfruto, 1 l. atlasinių kedrų. Bijau, kad būsiu "persūdžiusi" su EA (net 17 l.). Kaltinu EA dėl vandens atsiskyrimo, bet kodėl tos baltos lyg ir emulsiklio plokštelės atsirado? Atrodo kaitinau iki 75 C. Pradžioje irgi viskas gražiai susijungė, labai gera buvo kremo tekstūra. Po poros dienų truputis vandens paviršiuje atsirado, o besitepant pamačiau tas baltas vaško plokšteles.
Įmantrių priedų nedėjau: pieno rūgšties (5 l.), perlamutro, šilko, alantoino, ožkos pieno, arrow root miltelių.
Pvz. kremas paakiams. Jį gaminau su emulsikliu Olivem 1000.
19 proc. aliejų (1g mango sv. ir 1 g kviečių gemalų aliejaus), 76 proc. hidrolato, 2,9 proc. emulsiklio. Dar pridėjau 2 l. Q10, 0,1 g kofeino, 4 l. petražolių ištrauka (caprylyje), 1 l. Miros EA ir 2 l. Naticido.
Kremo tekstūra gavosi gal kiek tirštoka, bet panašios ir norėjau. Žodžiu, fazės susijungė, viskas gražiai išsiplakė. Kitą dieną iš šaldytuvo išėmusi tepiausi - viskas gerai. Dar kitą dieną pamačiau kreme nematytą dar dalyką - tarsi ledo "adatėles". Labai plonos, permatomos, kelių mm, kietos. Nesuprantu kodėl ir kaip jos susiformavo. Negi dėl lašo Miros EA galėjo taip nutikti? Nes manoji Mira lyg pradėjusi oksiduotis, na bent dangtelis, bet pati EA masė tiršta. Daugiau jau nesugalvoju, ką dariau ne taip. Mango sv. gali gumulėlius priduoti, bet ne tas "adatėles" Gaila, kad išmečiau kremą, o tada tik prisiminiau, kad galėjau nufotografuoti
Nepavyko dar vienas intensyvus kremas riebiai-mišriai veido odai. Gaminau sesutei ir nepavyko Atsiskyrė truputis vandens ir kreme randu lyg vėl susikristalizavusio vaško mažutes plokšteles, gumuliukus. Gaminau su ester de sucre ir Olivem 1000.
Su emulsikliais tai turėjo viskas būti gerai, nes dariau pagal Aloniuko receptą. Gali būti, kad padauginau EA ir jie padarė nestabilią emulsiją? Gaminau ~ 22 ml kremo, o EA naudojau: 5 l. Arbatmedžio, 2 l. Manuka, 3 l. Pelargonijų, 3 l. Bergamotės, 3 l. greipfruto, 1 l. atlasinių kedrų. Bijau, kad būsiu "persūdžiusi" su EA (net 17 l.). Kaltinu EA dėl vandens atsiskyrimo, bet kodėl tos baltos lyg ir emulsiklio plokštelės atsirado? Atrodo kaitinau iki 75 C. Pradžioje irgi viskas gražiai susijungė, labai gera buvo kremo tekstūra. Po poros dienų truputis vandens paviršiuje atsirado, o besitepant pamačiau tas baltas vaško plokšteles.
Įmantrių priedų nedėjau: pieno rūgšties (5 l.), perlamutro, šilko, alantoino, ožkos pieno, arrow root miltelių.
Kas liecia pirma krema, tos permatomos keliu mm adateles bent jau man labiau uznesa i konservanto isdaigas. Kai truksta emulsiklio, arba jis nepakankamai pasildytas, jis dazniausiai kitokios formos buna, nei permatomos adateles. O konservantas turi savybes susokti i kristaliukus, jei kazkas ne taip. As neturiu omeny tik naticida, jis aplamai neaiskaus INCI : Fragrance . I kristaliukus galejo pavirsti ir konservantas esantis hidrolate , nesvarbu kad pardavejas nenurodo. Iki tam tikro kiekio pagal istatymus pardavejas turi teise nenurodyti konservanto esancio hidrolate. Zinoma ne visada konservanta deda, bet zymiai dazniau negu mes issivaizduojame.
Jei kartais naudojate salicilo rugsties tirpala indeliu dezinfekcijai, apie buteliuko kakleli galite pamatyti panasiu kristaliuku.
Kas liecia antra krema, nezinau kaip pelramutras su rugstimi bendrauja, bet ester de sucre daznai jo nemegsta. Ispradziu atrodo viskas gerai, o po poros dienu atsiranda baltos vaskines kruopelytes. Beto jus neparasete tiksliu proporciju, gal elementariai neuzteko emulsikliu.
Na ir zinoma jusu kremas - tikras ekstrimas , tiek EA. Net ir riebios odos imunitetas gali neistverti tokio isbandymo, ir po kuriuo laiko labai supykti, netgi ne iskarto po kremo panaudojimo. Ir man atrodo geriau pasirinkti arba manuka arba arbatmedi + arba bergamotes arba greipfruktu . Ir 5 lasai pieno rugsties i 22ml, tikiuosi bent jau nakciai skirtas kremas
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 09 10, 17:57)
Užsirašysiu net į užrašus
Na, aš drąsi tik su patikrintais ne vieną kartą EA, t.y. tais, kurie manęs nedirgina, o atvirkščiai - gaunu greitą efektą. Mano oda nėra jautri, ji gan stora, riebi, porėta. Tačiau čia pirmas toks veido kremas, kur panaudojau tokį kiekį EA.
Kaip tik šiuo metu nežinau nuo ko, bet atsirado nemažai spuogelių, giluminių ir išviršinių. Tik žinau, kad ne nuo maisto ar vaisių. Paskutiniu metu naudojau kremus su lecitinu, nes labai patiko ir, atrodo, kad tiko odai. Bet gal kiek per riebūs buvo. O gal tik sutapimas, kad pakeičiau kremą. Taigi nutariau sau ir kartu, jei man tiks - tada sesei pasiūlysiu pabandyti intensyvų kremą (su 17 l. EA ).
Na, aš drąsi tik su patikrintais ne vieną kartą EA, t.y. tais, kurie manęs nedirgina, o atvirkščiai - gaunu greitą efektą. Mano oda nėra jautri, ji gan stora, riebi, porėta. Tačiau čia pirmas toks veido kremas, kur panaudojau tokį kiekį EA.
Kaip tik šiuo metu nežinau nuo ko, bet atsirado nemažai spuogelių, giluminių ir išviršinių. Tik žinau, kad ne nuo maisto ar vaisių. Paskutiniu metu naudojau kremus su lecitinu, nes labai patiko ir, atrodo, kad tiko odai. Bet gal kiek per riebūs buvo. O gal tik sutapimas, kad pakeičiau kremą. Taigi nutariau sau ir kartu, jei man tiks - tada sesei pasiūlysiu pabandyti intensyvų kremą (su 17 l. EA ).
as pati jau seniai pamegau lecitina , bet naudoju ji su pertraukomis. Nezinau kuri butent jus naudojate, jei is AZ, tai ypatingai reikia daryti pertrauka, nes toks lecitinas kartais gali padidinti odos praeinamuma, kai netinkamai isitaiso vietoje ceramidu, arba kemsa poras. Gidrogenizuotas lecitinas nepadidina praeinamuma, atvirksciai. Taciau gaminant su jais abiais reiktu kuo imanoma kruopsciau dezinfekuoti indelius, irankius, saukstelius ir kremus gamintis neilgam. Is AZ lecitinas zinoma greiciau genda, negu sausas, bet vistiek gedimo procesas vyksta greiciau negu su kitais emulsikliais. Kartais spuogeliai gali atsirasti ir nuo kremo, pagal sudeti tobulai jums tinkanti, taciau nuo tam tikru komponentu greiciau gendanti, kaip pvz. ozkos milteliai , sausi vaisiu uogu ekstraktai, kurie laaaabai pagreitina gedima, o jei dar su lecitinu, tai praktiskai keliu dienu begyje reiktu sunaudoti.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 09 10, 18:44)
Teisingai, Saule/Guoda, gerai kad pataisei. Jei vanduo atsiskiria, tiksliau būtų trūksta aliejaus ir/arba emulsiklio, nes patikėk būna ir taip... Teko pridėt ir šildyt...
Turėjau didelę lentelę HLB verčių, o dabar kai užsimaniau - neberandu. Gal kas žinot sal sviesto? Nemažas turėtų būti mano manymu, bet nerandu nors užsimušk. Matyt nesigaus susiskaičiuot šį kartą HLB ir teks taikyt iš akies viską eilinį kartą...
Turėjau didelę lentelę HLB verčių, o dabar kai užsimaniau - neberandu. Gal kas žinot sal sviesto? Nemažas turėtų būti mano manymu, bet nerandu nors užsimušk. Matyt nesigaus susiskaičiuot šį kartą HLB ir teks taikyt iš akies viską eilinį kartą...
jei neklystu sorejos HLB=8, kaip ir mango, sviestmedzio, kokoso. Kazkada buvau parsisiuntusi stai tokia duomenu lentele. HLB su skaiciuokle neskaiciuoju, geriau jau taip, nors ir tai nedaznai naudojuos. HLB skaiciavimai netinka ir griztamosioms emulsijoms, ir kazkuria prasme lameliarinems. Bet anos lenteles apacioje, yra nemazai alieju ir emulsikliu HLB rodykliu