Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Diem @ 2012 08 25, 09:39)
aciu, Agnė/Ramutė, viska pasikopijavau, kad 20kartu klausinet to paties nereiktu  4u.gif Del saltalankio- vat as irgi vaistinese pirkti nenoriu, Bio-kos maciau "saltalankiu", bet kai sudeti paziurejau- 10% rapsu aliejuje-pagalvojau, kad gal apsieisim  blush2.gif Db vyra issiunciau ieskoti "lobio", nes radau, kad kazkoks rusu gamybos is Sibiro- teks patiket, kad jis geresnis uz vaistinese parduodamus  blush2.gif
[

Aš irgi pirkau rusišką šaltalankų aliejų, 100 proc. natūralus, nerafinuotas, iš Altajaus krašto. Kainavo lygtai 8 lt 100 ml. Dar nusipirkau rusiško sandalmedžio EA. 10 ml - 14 Lt. Pasižiūrėjau internete kainas, tai radau, kad 3 ml kainuoja 56 Lt. Tai dabar nebežinau, ar naudot, ar nenaudot. Sudėtis - 100 proc. natūralus sandalmedžio EA.
Atsakyti
QUOTE(Diem @ 2012 08 25, 10:39)
aciu, Agnė/Ramutė, viska pasikopijavau, kad 20kartu klausinet to paties nereiktu  4u.gif Del saltalankio- vat as irgi vaistinese pirkti nenoriu, Bio-kos maciau "saltalankiu", bet kai sudeti paziurejau- 10% rapsu aliejuje-pagalvojau, kad gal apsieisim  blush2.gif Db vyra issiunciau ieskoti "lobio", nes radau, kad kazkoks rusu gamybos is Sibiro- teks patiket, kad jis geresnis uz vaistinese parduodamus  blush2.gif
Papildyta:
As toki misini uzmaciau AN, bet kazkaip padvejojau- gal kas naudojat ji?  blush2.gif
Pacios nuorodos neturiu- viska pasikopijavau i word faila- brukstelkit i AZ savo meila- permesiu  4u.gif
Gal ta kompreso receptuka galit imest?

Toks šaltalankių procentas yra gana standartinis, dar galima rasti ki 20 proc, koncentracijos. Ir mano nuomone, tai yra saugiausia koncentracija. Patikėkit, žinau, pati ant savęs ir vaiko bandžiau. Aš irgi, kaip jūs, mąsčiau, kad geriausia yra šimtaprocentinis šaltalankių aliejus. Parsisiunčiau iš Anglijos. Visa laimė, kad praskiedžiau dalį per pusę, t.y padariau 50 proc. koncentraciją. Bet ir tokia koncentracija degino gleivinę. Pasiteiravau gydytojos (amžinai viską darau iš kito galo blush2.gif ), tai ji ir pasakė, kad šaltalankis gali nudeginti gleivinę ir jo gryno jokiu būdu negalima naudoti. Taigi teko dar skiesti. ax.gif
Tiesa, kažkada teiravausi aliejus.com parduotuvėje, tai jie būtent ir pabrėžė, kad jų šaltalankio aliejus 20 proc. (tada pirmą kartą atkreipiau dėmesį, kad pardavinėjamas negrynas šaltalankio aliejus). Na, aliejus.com aliejų kokybė nežavi, taigi nereklamuoju ir nerekomenduoju, tik informuoju, ką iš jų esu sužinojusi ax.gif ...

Papildau: nemoku gerai naudotis žinučių rašymo galimybėmis ax.gif , bet mačiau, kad rašot, jog pirkot 100 proc. šaltalankio aliejų. O nekyla klausimas kodėl tokia maža kaina? Pasižiūrėkit sveikų produktų parduotuvės tinklalapyje ir palyginkit kainas. Tas už 8 lt tikrai nebus šimtaprocentinis. Bet naudoti turbūt visai tinkamas, nes gryno aliejaus tikrai negalėsit teplioti kur tik panorėjusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 25 rugpjūčio 2012 - 09:47
Radom ta rusiska saltalankio alieju- ant pakelio niekur nerandu sudeties- tai nzn, kiek jis "grynas". uz 100ml sumokejom 22lt
KAip pasaket, kad gleivine nudegino, tai pradejom bandymus ant savu gleiviniu- nei man, nei vyrui jokio deginimo nesijaute. Dar persiklausem senelio musu, nes jis saltalankio alieju pats issispaudzia is kauliuku- jis irgi kazkokio deginancio poveikio nepajaute,o gere tikrai 100% smile.gif Paskui internete radau saltalankiu minkstimo alieju- 100ml 170lt, nes is minkstino sunku ta alieju isspaust- jo jame tik 2%. Tai gal cia to minkstimo aliejus degina, nes is kauliuku (senelis) sake, kad upeliu bega (cia as del kainos ta ''upeli' idejau smile.gif ) blush2.gif
Aisku, savo mazajai gleivine pabijojau nudeginti, tai ta alieju praskiedziau su kokoso.
Beje, kazkur skaiciau, kad ta kokosos alieju deda i karsta piena nuo persalimo- gal kas bandet? blush2.gif

QUOTE(krepsyte @ 2012 08 25, 10:42)
Toks  šaltalankių procentas yra gana standartinis, dar galima rasti ki 20 proc, koncentracijos. Ir mano nuomone, tai yra saugiausia koncentracija. Patikėkit, žinau, pati ant savęs ir vaiko bandžiau. Aš irgi, kaip jūs, mąsčiau, kad geriausia yra šimtaprocentinis šaltalankių aliejus. Parsisiunčiau iš Anglijos. Visa laimė, kad praskiedžiau dalį per pusę, t.y padariau 50 proc. koncentraciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diem: 25 rugpjūčio 2012 - 12:13
QUOTE(Diem @ 2012 08 25, 14:11)
Radom ta rusiska saltalankio alieju- ant pakelio niekur nerandu sudeties- tai nzn, kiek jis "grynas". uz 100ml sumokejom 22lt
KAip pasaket, kad gleivine nudegino, tai pradejom bandymus ant savu gleiviniu- nei man, nei vyrui jokio deginimo nesijaute. Dar persiklausem senelio musu, nes jis saltalankio alieju pats issispaudzia is kauliuku- jis irgi kazkokio deginancio poveikio nepajaute,o gere tikrai 100% smile.gif Paskui internete radau saltalankiu minkstimo alieju- 100ml 170lt, nes  is minkstino sunku ta alieju isspaust- jo jame tik 2%. Tai gal cia to minkstimo aliejus degina, nes is kauliuku (senelis) sake, kad upeliu bega (cia as del kainos ta ''upeli' idejau smile.gifblush2.gif
Aisku, savo mazajai gleivine pabijojau nudeginti, tai ta alieju praskiedziau su kokoso.
Beje, kazkur skaiciau, kad ta kokosos alieju  deda i karsta piena nuo persalimo- gal kas bandet?  blush2.gif

Mes šaltalankio aliejų lašinam į nosytę, kai būna sloga (išplaunam su sūriu vandeniu, o prieš miegą užlašinam po lašiuką šaltalankio aliejų - tai mūsų standartinis gydymo būdas visai šeimai). Tai, kai lašinau "standartinį" šaltalankio aliejų, viskas buvo gerai, o kai lašinau tą savo skiestą, skundėsi kad graužia nosytę ir gerklytę. Sau irgi lašinau - iš tikrųjų graužia ir gan nemaloniai. Grįžom prie mažesnių koncentracijų. Stai tokia mūsų patirtis. Gal aš aname post'e per "griežtai" išsireiškiau, kad degina. Žaizdų turbūt nepradegina, bet užuot regeneravęs gleivinę, "stipresnis" aliejus ją suerzino. Manau, kad pas mane būtent minkštimo aliejus yra, nors dabar galvos nedėčiau, nes nerandu etiketės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2012 08 25, 10:42)
ax.gif ...

Papildau: nemoku gerai naudotis žinučių rašymo galimybėmis ax.gif , bet mačiau, kad rašot, jog pirkot 100 proc. šaltalankio aliejų. O nekyla klausimas kodėl tokia maža kaina? Pasižiūrėkit sveikų produktų parduotuvės tinklalapyje ir palyginkit kainas. Tas už 8 lt tikrai nebus šimtaprocentinis. Bet naudoti turbūt visai tinkamas, nes gryno aliejaus tikrai negalėsit teplioti kur tik panorėjusi.

Gaila išmečiau dėžutę ir aprašymą, bet lygtai buvo rašytas 100 proc. nerafinuotas šalatalankių aliejus, reikės parduotuvėj atidžiau patyrinėti.
Anksčiau jau klausiau, įdomu, ar gali būti geras, kokybiškas rusiškas sandalmedžių EA už 14 Lt? Rusiškų prekių parduotuvėje yra įvairių eterinių aliejų pirkti, žymiai pigiau.
Dar norėčiau patarimo, ruošiuos dukrai padaryti kremuką nuo spuogų su alūno pudra, gal galėtumėt patarti, kiek dedama alūno pudros į kremą?
Atsakyti

Beje, kazkur skaiciau, kad ta kokosos alieju deda i karsta piena nuo persalimo- gal kas bandet? blush2.gif

man uosviene primine kad seniau vaikam i karsta piena dedavo kakavos sviesto nuo persalimo kai gydydavo, dave pauostyt ji man savo turimo kakavos sviesto ir as tikrai prisiminiau ta pieno kvapa su kakavos sviestu thumbup.gif . Tai gal cia greiciau bus kakavos sviestas, nors kiti gal ir kokosu dedavo smile.gif
Atsakyti
kakavos sviesta? ohmy.gif oba blink.gif
As tik paprasto sviesto, medaus skoni pamenu piene, bet ten tikrai apie kokoso alieju buvo parasyta, nes man tai kazkaip keistai pasirode (t.y. giliai istrigo cool.gif blush2.gif

QUOTE(Gutka @ 2012 08 25, 19:32)
man uosviene primine kad seniau vaikam i karsta piena dedavo kakavos sviesto nuo persalimo kai gydydavo, dave pauostyt ji man savo turimo kakavos sviesto ir as tikrai prisiminiau ta pieno kvapa su kakavos sviestu thumbup.gif . Tai gal cia greiciau bus kakavos sviestas, nors kiti gal ir kokosu dedavo  smile.gif

Atsakyti
Ir vėl aš bjauri būsiu, tikrai nenorėdama verysad.gif Su alūnu ir vaikais mano manymu reikia elgtis atsargiau, negu su vaikais ir eteriniais. Alūnas natūralus bet aliuminis, aliuminio druska, nors visi natūralios kosmetikos gamintojai sako kad nekenkia, į kūną nepatenka, kai kurie medikai su tuo nesutinka ir sako, kad aliuminis ir yra aliuminis, ir ar tikrai saugus, beveik niekas tyrimų nedarė. Tai gal dar spuogus pirmiau visokiom kitokiom priemonėm pabandykit auklėti. Na, suprantat, čia mano nuomonė, neperšu jos per prievartą, bet galvoju taip...
Santalai rusijoje neauga. Nors gal pietinėj daly ir yra. Nesiginčysiu ko nežinau. Netikiu santalo aliejumi už tokią kainą, jis greičiausiai pagamintas gamykloje. Kiek teko bendrauti Kvapų namuose (o dėl eterinių kokybės ten dirbantys žmonės tikrai turi ką pasakyti ir išmano už mane daugiau), tai rusiškų negyrė ir iš ten (šimtu procentų negarantuoju, gal kokį ir turi) pardavimui neperka. O juk apsimokėtų...
Dėl šaltalankų aliejaus - dažnai būna gaminamas maceratas, ir jei jis geras, tai ar saulėgrąžų, ar alyvuogių aliejuje, ne bėda. Tik dėl kainos dažnai klastojamas. Ieškojau tos laidos, per kompą žiūrėjau, bet neišsisaugojau nuorodos, lietuviška, ir nebeatrandu niekaip. Yutube buvo, užtaikiau tada netyčia. Buvo kalba apie tą vaistinėse parduodamą, kalbino ir vaistininkes raudonuojančias ir mikčiojančias, kad klastotes pardavinėja, ir su ekspertu kažkokiu žurnalistas nešėsi tirti į laboratoriją. Tai va, esmė ta, kad bet koks aliejus dažomas ir šaltalankio spalva išgaunama pridedant pigaus sintetinio betakarotino. Tai negaliu vertinti kiekvienos iš jūsų turimo aliejaus gerumo, grynumo, bet gali būti, kad su sintetiniu pagerinimu graužia, o kam pasisekė ir visgi nusipirko tikrą produktą, tai ir 100proc. negraužia... Šiaip jis gleivinės žaizdoms net labai tinkamas. Ir panašiai kaip su eteriniais, jei rašo 100proc. natūralus, ne visada yra tiesa, tiksliai nustatyti net laboratorijoje sudėtinga. Įmetei aliejaus, pagerinimų sintetinių kokie turi būti, ir turi... Čia taip pat labai svarbu pasitikėti tiekėju, pardavėju, kad kokybišką prekę gausi, ir kad pardavėjas pats tikrai patikrino šaltinį. O kas netingi, geriausia pasigamint nors macerato pačioms, nes namų sąlygom išspausti tai gal sudėtinga. Aš vis niekaip neprisiruošiu, nors kaime šaltalankiai auga... blush2.gif 4u.gif
Radau, valio. Apie papildus, nuo antros minutės - apie šaltalankių aliejų
http://www.youtube.c...h?v=ctETuY0rXUA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 25 rugpjūčio 2012 - 18:59
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 25, 17:46)

Dėl šaltalankų aliejaus -

na gyveni zmogus ir mokaisi doh.gif as saltalankliu alieju is LT vezdavausi, turejau kokiu 4 skirtingu gamintoju, visi rusu gamybos, ir visi saldytuve skysti isbuvo... siaip as ji megstu i kuno ir ranku kremus del spalvos deti
Atsakyti
Aciu thumbup.gif
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 25, 19:46)

Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 25, 19:46)
  Čia taip pat labai svarbu pasitikėti tiekėju, pardavėju, kad kokybišką prekę gausi, ir kad pardavėjas pats tikrai patikrino šaltinį. O kas netingi, geriausia pasigamint nors macerato pačioms, nes namų sąlygom išspausti tai gal sudėtinga. Aš vis niekaip neprisiruošiu, nors kaime šaltalankiai auga... blush2.gif  4u.gif

Ačiū už informaciją. Iš tikrųjų, kai pamačiau, kad eko parduotuvėje šaltalankių aliejus kainuja 40LT, tai taip ir galvojauk kad geras aliejus negali kainuoti 8 lt,
O kaip tas eterinis aliejus sandalmedžio aliejus? Tiesiog ne taip seniai pradėjau domėtis kosmetikos gamyba, tai dar nelabai atsirenku, kur kokybiški aliejai, o kur nelabai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mairux: 25 rugpjūčio 2012 - 20:25
Čia ne santalmedis, o amyris, degmedis atrodo lietuviškai. Kitas augalas, kitas poveikis. Santalas, kaip ir rožės, pigus nebūna. Gali kainos skirtis keliais- keliasdešimt kartais procentų, jei koks parduotuvės užsilenkimo išpardavimas,bet ne nuo pat pradinės kainos, kad santalas kainuotų keliolika litų - ne santalas ten, o pavyzdukas kaip pardavėjai meluoja. Degmedis turi savo kvape dūmiškumo, smilkališkumo, ir pats savaime nėra blogas, bet jei jums reikia santalo, tai pirkit santalą. 4u.gif
Atsakyti