Ir vėl aš bjauri būsiu, tikrai nenorėdama
Su alūnu ir vaikais mano manymu reikia elgtis atsargiau, negu su vaikais ir eteriniais. Alūnas natūralus bet aliuminis, aliuminio druska, nors visi natūralios kosmetikos gamintojai sako kad nekenkia, į kūną nepatenka, kai kurie medikai su tuo nesutinka ir sako, kad aliuminis ir yra aliuminis, ir ar tikrai saugus, beveik niekas tyrimų nedarė. Tai gal dar spuogus pirmiau visokiom kitokiom priemonėm pabandykit auklėti. Na, suprantat, čia mano nuomonė, neperšu jos per prievartą, bet galvoju taip...
Santalai rusijoje neauga. Nors gal pietinėj daly ir yra. Nesiginčysiu ko nežinau. Netikiu santalo aliejumi už tokią kainą, jis greičiausiai pagamintas gamykloje. Kiek teko bendrauti Kvapų namuose (o dėl eterinių kokybės ten dirbantys žmonės tikrai turi ką pasakyti ir išmano už mane daugiau), tai rusiškų negyrė ir iš ten (šimtu procentų negarantuoju, gal kokį ir turi) pardavimui neperka. O juk apsimokėtų...
Dėl šaltalankų aliejaus - dažnai būna gaminamas maceratas, ir jei jis geras, tai ar saulėgrąžų, ar alyvuogių aliejuje, ne bėda. Tik dėl kainos dažnai klastojamas. Ieškojau tos laidos, per kompą žiūrėjau, bet neišsisaugojau nuorodos, lietuviška, ir nebeatrandu niekaip. Yutube buvo, užtaikiau tada netyčia. Buvo kalba apie tą vaistinėse parduodamą, kalbino ir vaistininkes raudonuojančias ir mikčiojančias, kad klastotes pardavinėja, ir su ekspertu kažkokiu žurnalistas nešėsi tirti į laboratoriją. Tai va, esmė ta, kad bet koks aliejus dažomas ir šaltalankio spalva išgaunama pridedant pigaus sintetinio betakarotino. Tai negaliu vertinti kiekvienos iš jūsų turimo aliejaus gerumo, grynumo, bet gali būti, kad su sintetiniu pagerinimu graužia, o kam pasisekė ir visgi nusipirko tikrą produktą, tai ir 100proc. negraužia... Šiaip jis gleivinės žaizdoms net labai tinkamas. Ir panašiai kaip su eteriniais, jei rašo 100proc. natūralus, ne visada yra tiesa, tiksliai nustatyti net laboratorijoje sudėtinga. Įmetei aliejaus, pagerinimų sintetinių kokie turi būti, ir turi... Čia taip pat labai svarbu pasitikėti tiekėju, pardavėju, kad kokybišką prekę gausi, ir kad pardavėjas pats tikrai patikrino šaltinį. O kas netingi, geriausia pasigamint nors macerato pačioms, nes namų sąlygom išspausti tai gal sudėtinga. Aš vis niekaip neprisiruošiu, nors kaime šaltalankiai auga...
Radau, valio. Apie papildus, nuo antros minutės - apie šaltalankių aliejų
http://www.youtube.c...h?v=ctETuY0rXUA